Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
macera2
aktív tag
válasz freelanced #16279 üzenetére
Sansa Fuse ebajról, refurbisd (felújított), Ilyenem van, zseniális!
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
macera2
aktív tag
válasz freelanced #16282 üzenetére
Családregényt lehetne írni róla. Csak röviden, távirati stílusba: mikro SD-vel 32 GB-val bővíthető (2-300 CD MP3-ba biztos fölfér rá) / ikonos szemléletes, áttekinthető a menürendszere / nagy display, kismillió infóval / akár mint egy pendrájv hasznlható / zene, video fénykép hangfelvétel, rádió szolgáltatás / sok formátumot, többek közt a FLAC-t is tudja / a kerek vezérlő gomb zseniális / RockBox-ot feltéve szolgáltatások száma tart a végtelenhez, stb. Persze van akit ez megrémiszt, de hát nem kötelező mindegyiket használni. Hangminősége szuper, igaz, hogy én egy Sen. HD590-el használom.
A fontoskodás és az inteligencia faktor szorzata mindig 1 .
-
Bodz
nagyúr
válasz freelanced #16288 üzenetére
Cowon i10-et.
-
footy
addikt
válasz freelanced #16290 üzenetére
Nekem van Sansa Clip, Ipod Touch 2G, Iphone 4 (volt meg Sansa Clip+ es Sansa Fuze is).
Azt kijelenthetem, hogy ar/ertek aranyban a Clip+/Fuze a legjobb. Az en velemenyem, hogy a fenti cuccok kozul az iphone 4 szol legjobban, bar ez a kerdest erosen arnyalja, hogy az iphone 4-et csakis Fiio E1-gyel hasznalom. A sansak kozul nekem a Fuze hangja tunt a legjobbnak, talan egy picit melegebb mint a clip-e, bar ez lehet csak az ujdonsag varazsa volt. Az viszont tuti, hogy szerintem az Fuze hangja kiegyenlitettebb mint a Touch 2g-e. Ha egymas utan hallgatom, akkor mintha a Touch-on ra lenne huzva kicsit a mely es a magas. Erositovel viszont sokkal dinamikusabb a touch es nekem jobbnak tunt a kozepe is. (Viszont meg mindig nem tunt olyan reszletesnek mint az iphone4 hangja). Touch 2G+Fiio E1 utan a Fuze hangja eleg fatyolosnak tunt.Igazabol tudni kellene mire hasznalnad es milyen cuccaid vannak eddig tervezel-e fulhallgatot es erositot venni ezutan lehetne konkret tanacsot lehessen adni. Termeszetesen kerdes az is, hgoy mennyit szansz ra.
-
footy
addikt
válasz freelanced #16295 üzenetére
Azt sajnos meg nem hallottam. Bar nalam az erintogombok miatt amugyis kiesett.
(Szvsz ha megis az ipod touch mellett dontessz es hasznalni akarod sportolashoz, akkor mindenkepp vegyel hozza egy fiio E1-et kulonben eselytelen) -
footy
addikt
válasz freelanced #16304 üzenetére
-
themebuilder
senior tag
válasz freelanced #16319 üzenetére
Igen sokat ront a használhatóságon, de megszokás kérdése is. Kissé pontatlan, némiképp lassú, de friss firmware frissítéssel javul a helyzet valamicskét. Ha téged ez nem zavar akkor érdemes az újabb modellt választani a nagyobb tudásáért, hosszabb üzemidőért. Clip+ előnyei: kisebb, strapabíróbb, egyszerűbb a használata.
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
PHM
addikt
válasz freelanced #16783 üzenetére
Ebay esetleg?
Ha kell, megkeresem, én kitől vettem anno az enyémet.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Tim82
félisten
válasz freelanced #17594 üzenetére
Van ilyen, de hónapokkal ezelőtt írtak oda utoljára.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz freelanced #17596 üzenetére
Cowon J3, S9 (ezek használtan, kis szerencsével esetleg beleférnek a keretbe), illetve ha nem idegenkedsz az Android-os lejátszóktól, akkor Samsung Galaxy S Wifi 4.0 (elvileg ugyanazt a jó minőségű Wolfson hangchip-et tették bele, mint az első generációs Galaxy S telefonba - akár utóbbi is beleférhet egyébként a keretedbe).
Esetleg még az Archos médialejátszói körül érdemes nézelődni.
Első körben ennyi jut az eszembe.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
PHM
addikt
válasz freelanced #17596 üzenetére
Vizslasd meg a Philips Gogear Ariaz-t is.
Az eggyel régebbi, aluházas verzió lehet az érdekes számodra,
mert sajna úgy néz ki, az új, fekete változatból "kifelejtették" a
veszteségmentes tömörítések támogatását.
Használtan egész emberi árban is el lehet néha csípni.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Slownz
senior tag
válasz freelanced #17601 üzenetére
Hmm..
Amit először linkeltél oldalt, én ott az amazonra kattintottam, akkor ez volt a baj.
Ebben az esetben, akkor lehet, hogy igazad van
-
Slownz
senior tag
válasz freelanced #17603 üzenetére
Attól függ, honnan jön.
-
Slownz
senior tag
válasz freelanced #17605 üzenetére
Azt írják, hogy 79€ felett van ingyenes szállítás, és utánaolvasva valóban szállítanak is Magyarországra.
Kérdésedre pedig a válasz: " All products are dispatched from Netherlands."
-
Slownz
senior tag
válasz freelanced #17607 üzenetére
89€ az aktuális árfolyamtól függően HUF-ban. Magát a készüléket nem ismerem, így véleményt sem tudok mondani róla.
-
válasz freelanced #17609 üzenetére
Ha csak játszani nem akarsz akkor lehet még egy jobb rezisztív kijelző is jó. Sőt... Nekem Cowon D2-m van és ezen a téren nincs vele gond pedig lassan az 5. évet tapossa.
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Luissimo
veterán
válasz freelanced #17616 üzenetére
egyik karácsonyra ilyet vettem ajándékba a középső fiúgyermekemnek.
(szerintem itt lapít a muki, akitől zalából megvettem, végül 18kHuf-ért, "karos'a la'Zala".
0rva jól szól, nagyon tehetséges lejátszó, ritka jó fülessel.
Egy baja van:
-nehéz, nagy , nem komfortos, ha az inged zsebébe teszed, akkor huzza.
ez a legnagyobb baja, de ez nem a hangjára jellemzőőő.jó kütyü
[ Szerkesztve ]
-
Luissimo
veterán
válasz freelanced #17618 üzenetére
majd megmondja egy érintett.
(eltudom képzelni)
a legjobb hangja a Wolfson chip-es ősrégi Galaxy S-nek volt, a többi utánajövő verzió mind csak kullog utána.
ez lehet igaz a te kérdésedre is.én még mindig vennék egy igazi Galaxy S-t, mint bármi mást.. ( visszafelé olvasva " Szigszalag" )
SZERK:
javaslom neked kipróbálásra a clip+ kütyüt.
akkora mint egy kisebb gyufásdoboz, csak sokkal könnyebb.
és qrvajól szól, nyomj bele egy 16 gigás kártyát 4 ezerért és megoldja a gondjaidat !![ Szerkesztve ]
-
PHM
addikt
A Muse érintő képernyős, annak minden előnyével és hátrányával.
Szvsz zsebben hordásnál ez hátrány.
A Philipstől az Ariaz lenne az ideális, ha bővíthető lenne.
(Meg ha nem lenne kissé túlárazva.)Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
PHM
addikt
válasz freelanced #17621 üzenetére
Nem tudom, mennyi a gyári adat, de tapasztalataim szerint a Clip+
simán bírja több, mint 10 óráig.
A Philips lejátszóknál a gyári adat kicsit csalóka, mert MP3 lejátszás
alacsony bitrátával, kikapcsolt fullsound mellett a lejátszási idő alapja.
Kapcsold be a fullsound-ot, és kapásból le lehet az üzemidőből vonni 30+%-ot.
Ettől függetlenül nem rossz a Philips-ek üzemideje, bár az újabb szériáknál
mintha abból is visszavettek volna kicsit...Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Zoli133
addikt
válasz freelanced #17621 üzenetére
Clip+ gyári adata 15 óra, szerintem majdnem tud is annyit.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
PHM
addikt
válasz freelanced #17623 üzenetére
Fogalmam sincs, iPodom nem volt, nem van és nem is lesz.
A Philipsek (Raga-Vibe-Ariaz-Muse) tudják az APE-FLAC-ot,
de ezt biztosan csak az aluházas szériáról mondhatom el.
A jelenleg kapható szériánál nem ír ilyet a kezelési utasítás,
személyesen meg nem volt alkalmam még tesztelni őket.Más:
Van itt olyan fórumtárs, akinek Samsung YP-U3 lejátszója van?
Lenne 1-2 kérdésem, amire nem ad választ a leírás.[ Szerkesztve ]
Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
blackmajesty
aktív tag
Szerintem az Apple azért nem használja a flac-ot, mert a saját formátumát használja (Apple Lossless Audio Codec , röviden: ALAC). De a két formátum könnyedén átkonvertálható egymásba, viszonylag gyorsan, veszteség nélkül.
-
PR0JECTNR56
addikt
Talán az adott modellre írt Rockbox segít a Flac problémán, bár ez egy kicsit drasztikus beavatkozásnak tűnhet elsőre.
-
PofaJenö
senior tag
Hali
nekem 4.2 -es van és azt mondhatom nem rossz a hangja ,de a Shure 840-esmet nem tudja kihajtani kell hozzá egy DAC/AMP , így már más a helyzet + irányba ,és van egy Clip + -m is de abban sok a magas ami engem zavar (de bekapcsolt EQ - val már tompább és nem annyira jó a hangzása)
szóval 1 - Galaxy S Wifi 4.2
2 - Clip +Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.
-
Zedz
addikt
válasz freelanced #17630 üzenetére
Mondjuk az sem mindegy melyik iPod, mert a különböző generáicók / modellek más-más chipet használnak.
-
PofaJenö
senior tag
válasz freelanced #17637 üzenetére
Hali
Itt megtudod nézni milyen hangchip van a Galaxy-k ban [link]
láthatod hogy az 5-ben van Yamaha ami vissza lépés a Wolfson -hoz képest szerintem[ Szerkesztve ]
Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.
-
PofaJenö
senior tag
válasz freelanced #17639 üzenetére
Sajna ebbe énse merültem el,így passz
Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.
-
Ati1979
veterán
válasz freelanced #24532 üzenetére
Szerintem dx50 alá nem érdemes menni. Vagy esetleg ez az új kis sony lejátszó jó lehet. (SONY NWZ-A10)
-
Ati1979
veterán
válasz freelanced #24535 üzenetére
Meg kellene hallgatni először.
Pixel kft-nél biztosan ki tudod próbálni a dx50-et. A sony-t meg a sony szalonban.
Egyébként mindkét lejátszó elérhető innen fórumról is. Ha tulajok közreműködnek.
-
Ati1979
veterán
válasz freelanced #24537 üzenetére
Hát nem nagyon. Használtan sony vagy cowon lejátszókban lehet érdemes gondolkodni.
Azok jobbak mint a clip.Általánosságban ezek a hordozható lejátszók elég drágák. Több százezer forintot is ki kell adni ahhoz, hogy igazán jó hangot kapj.
A dx50 a belépő kategória. -
Ati1979
veterán
válasz freelanced #24539 üzenetére
Ja erre nem válaszoltam.
De érdemes lehet. Van aki onnan vett dx50-et a fórumról.Nem hallottam a sony-t így nem tudom melyik a jobb. Vélhetőleg a dx50-nek jobb az erősítő része. Sőt biztos, hogy jobb. Ennek akkor van jelentősége, ha nehezebben hajtható fejes is szóba jön majd.
-
Ati1979
veterán
válasz freelanced #24541 üzenetére
Nincs mit!
Hát én ezeknél jóval drágább lejátszókat is megvettem. És nem bántam meg.
Nem nem azok a tönkremenős fajták.
Én biztos vagyok benne. -
fattyu
veterán
válasz freelanced #24539 üzenetére
azért amit Ati mond azt a helyén kell kezelni...
ő nagyon hájend lejátszókkal van már csak jóban.nagyon hájend fülesekkel is hallgatja őket. Azt sem kétlem van hallása is hozzá, de közel sem biztos hogy neked is van.... ez is egy folyamat egyrészt másrészt meg valamennyire hozott dolog is...
vagyis van egy adottságod hogy mennyire fogod hallani a minőségi lépcsőket. de önmagában ez nem is fog működni mert ha eddig csak szart hallottál igazából akkor bármi minőségibb lejtászó hű meg há lesz,
Szerintem azért a clip meg a dx50 között igenis ott van a cowon d2+. ebay dél koreából ujan megvehető. Bátran nyugodtan. Én is onnan vettem. Kifejezetten elégedett vagyok vele. Mint hordozható eszköz NEKEM nem kell több.
Azt is hozzátenném hogy Atinak kb ez a hangforrás ( már nem a d2+ hanem a DAPja ). Otthon is. komoly fejes elé is. Ezért komolyabb elvárásai is vannak.
Nekem elég komoly fejesrendszerem van. a d2+ menet közbenre van. Arra untig elég. A clip+hoz képest több fényév javulás... spec nem hallgattam össze dx50el de fele árban és annyival nem lesz rosszabb...
szerintem.
Ati nem beszólás csak perspektívába tettem amit mondasz.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
fattyu
veterán
válasz freelanced #24545 üzenetére
meghallgatás nélkül nem javasolt...
amugy ebay search 221289534955
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
Ati1979
veterán
válasz freelanced #24545 üzenetére
Az ipod-okat messze kerüld el.
-
domik
csendes tag
válasz freelanced #24548 üzenetére
Szia!
Nekem a Sony NWZ a15-ös lejátszóm van, alapból 16 GB-os és bővíthető kártyával. (Én 32-es kártyát tettem bele)
Eddig meg vagyok vele elégedve, bár most sok időm nincs rá. Egy Sony fejessel hallgatom, szerintem a hangja is meggyőző. Tisztán szól, részletes. Természetesen vannak határai, de ez egy hordozható készülék; a kinézete kifejezetten jó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel N100 Mini PC
- XMG/Clevo 15,6" 300Hz FHD,i7-11800H,RTX 3080 16GB,32Gb,új Samsung 980 1TB nvme SSD,új pad,új töltő.
- Lenovo Thinkstation D30 Dual-Xeon E5-2650 64GB RAM 1TB SSD GTX 750
- BOMBA ÁR! új Hp Envy x360 garanciával! /2in1/Ryzen5-5500U/8GB/512 SSD/FHD/TOUCH/GARI
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD!!! Garancia+számla!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest