Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple notebookok
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- RAM topik
- Milyen házat vegyek?
- Gigantikus vitába kezdett az Intel és a Qualcomm
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
majom2
senior tag
nekem kb 2.5 éve volt a nanómon 2 hónapig rockbox. tényleg millió funkció van benne, de a leglényegesebb, az alapfunkciók kezelhetősége katasztrófa volt. még anno írtam a készítőknek is jópár dolgot, h sztem mivel lehetne ésszerüsíteni, de minden vissza lett pattintva miszerint ez nem egy médialejátszó hanem egy bővített filebrowser. valahol még biztos vissza lehet keresni az ottani fórumból - meg az itteniből is (#901, 921). na nálam kb ez volt az utolsó csepp. lehet h azóta változott a helyzet, nem tudom.
egyébként úgy tűnik szép lassan elhal ez a dolog, mivel ahogy néztem már csak régi, ma már nem forgalmazott vason fut. annyi előnye még van h ezeket a régi lejátszókat elég olcsón meg lehet már kapni. még valameddig... vegyes érzéseim vannak mert sajnálom veszni látni azt a rengeteg időt meg energiát amit beleöltek a fejlesztésbe, másrészről viszont nem véletlen h soha nem tudott igazán sikeres lenni.tényleg van doom1... most nem mondom h ez kb jellemzi is az egészet, mert az nem lenne korrekt, de valamennyit mégis átad a szellemiségéből.
-
adnoctum18
senior tag
Szerintem Ebay-ről esetleg vateráról, de az már rizikósabb.
Az X5 és az M5 is az Iaudio büszkeségei.
Iriver Hxxx szériát, a Rio Karmát és a Trekstor Vibezt is érdemes számításba venni, de ezek közül csak az iriver a gyakori állatfaj...
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
ponti_ak
addikt
Ok, igazad van, erre nem figyeltem Közben lefordítottam a szöveget anlgolra (amit értek is), és kiderült számomra is, hogy tényleg kissé használt a cucc (bár a "kijelző nem karcos"), ami így már valóban nem annyira jó vétel, de még mindig megbízható forrásból származó, hisz a cowon-germany az eladó.
10 év múlva? Huhh, meglehet, hogy nem is nagyon lesznek már DAP-ok.Bááár... ki tudja..
-
DBAtti
aktív tag
válasz DBAtti #11591 üzenetére
Valaki esetleg tudna ajánlani valamit?
De tokre komolyan.nézelődtem, és úgy látom valamilyen összehúzható szövet cuccos lenne nyerő, amiben még kitapinthatók a gombok, és a kijelzőt sem barmolja szét. Találtam is hasonlókat, 1,5k-4k-ig, de ha lenne mondjuk olcsó kimondottan D2 tok annak örülnék.
Tapasztalat esetleg a gyári szilikonról
3k-ért jöhet, de ha sz@r minőségű természetszerűleg nem érdekel. Egy IriverH10-zel (is) nyomulok, annak a gyári tokja szerintem pl teljesen jó. Csak így szilikon tok viszonyítási alapnak gondoltamu.i.:amúgy feldobtam a D2 topikban, de az eléggé halott sajnos.
"A szél fú, a zöld fű. A Föld kering, a Nap korong..."
-
Luissimo
veterán
válasz DBAtti #13270 üzenetére
COWON S9, 32 giga
Hardvergombokkal (is) ellátva (előre-hátra, könyvtárba be, visszalépés, hangerő, le fel, pillanatállj)
nagyon hifi hangzással, "tenyérbemászó" a kicsike !!!! -
Shufny
őstag
válasz DBAtti #13270 üzenetére
"Meghajt egy Beyerdynamic 231 PRO-t"
Hohó, össze tudod hasonlítani esetleg egy Sennheiser HD202/2x8/4x8 vagy AKG K4x0/K518DJ -jel? Vagy igazából bármivel. Fejhallgatós topicban szivesen fogadnánk. Állítólag a DT235 nagyon jó, de úgy tűnik senki nem meri bevállalni, mert a topicban nincs róla tapasztalat.
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz DBAtti #13274 üzenetére
Hmm, kicsit utánaolvastam, azt hiszem ő (S9) lehet a következő...
Mindig jót röhögök, mikor egy-egy tesztben a szolgáltatások miatt fikázzák, például nem támogatja az AppStore-t, vagy hasonlók. Elismerik, hogy nagyon jó a hangja, szuper a kijelzője, stb, csakhát az Apple mégis jobb -> HYPE
[ Szerkesztve ]
-
válasz DBAtti #14509 üzenetére
"Eltűnt viszont az SD slot Miért??? Hová tegyem a +16GB zenémet?" - Nem tűnt az el csak összement microSD-be
Én most Amazonon néztem az X7-est. Ingyenes lett volna a szállítás csak sajnos elköltöttem az összes pénzem telefonra Nagyjából 51.000-ből kijönne.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
Luissimo
veterán
válasz DBAtti #14514 üzenetére
nézd, nemkívántam ráderőltetni az én favoritomat, csupáncsak bátorkodtam megjegyezni hogy van azértalternatívája.
nem egérmozira (asszem eddig kétszer vitt rá a szükség egy-egy filmnézésre) szerintem hangban is állja a versenyt, nagyon szívesen megmutatom egy tesztre neked.
nem nagy, nagyonis kézreálló
a gombjai logikusak, különvan a hangerő és a léptető a kívánságod szerint.
nem bővíthető, de a 32gigámat nemis kívánom bővíteni, még a flac-ekkel is bőven sok zene ráfér.
nembántam meg, hogy rendeltem.
200 dolcsi volt :-)egyébként ezis jovételnek minősült :-)
[link] -
DBAtti
aktív tag
válasz DBAtti #14549 üzenetére
Csak még egy kis helyesbítés/ magyarázat:
Az eddig leírtakkal teljesen egyetértek, és azért írtam, hogy nem akarok vitát, hogy ne jöjjön valaki azzal, hogy DE igenis hallatszik. Mert akkor aztán elszabadul a sár
Szóval adott körülmények között az adott eszközeimmel nem várom hogy hallható legyen.BTW ez a placebo FLAC hallgatás nagyon könnyen tetten érhető bárhol itt a fórumon, hovatovább, jómagam is a DT231-en hallgatva biztos voltam a különbségben még a kezdetek kezdetén, ezért az akkor mellette levő Logitech X140-esemen is büszkén "bömböltettem" a legkedveltebb számaimat.... - mondjuk arról azért tudtam hogy egy okádék hang.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
FireKeeper
nagyúr
válasz DBAtti #14610 üzenetére
most az ipod áll nyerésre. ha minden jól megy, el tudom intézni hogy 9-10ezerből kijön az ipod+ egy 16gigás SSD. aztán ha tényleg megveszem sztem összedobok majd egy írást logoutra.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Tim82
félisten
válasz DBAtti #14664 üzenetére
Sima D2-m van (a firmware sem D2+), elvileg ma este XP-s gép közelben leszek, megnézem, hogy tudom-e reprodukálni a hibajelenséget és ha igen, van-e rá megoldási ötletem.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Shufny
őstag
válasz DBAtti #14678 üzenetére
Tekintve, hogy a fülhallgató sokkal jobban számít a hangminőség szempontjából én a másik irányba javasolnám az eltolást. Csak a Sansa -knak nem erőssége az üzemidő.
Szerintem legjobban egy Clip+ és egy GR07 kombóval járna. Ha ragaszkodik a felálláshoz, akkor Xcape IE és valami lejátszó a maradékból. (pl egy Cowon)
-
Shufny
őstag
válasz DBAtti #14683 üzenetére
Nincsenek akkora gyengeségei a Sansa -nak, hogy jobban számítson a füles gyengeségeinél. Ha érdekel megmutathatom a Brainwavz B2 -t. (u.a. mint a DBA-02)
Hogy milyen sűrűn halnak, az majd kiderül. 1-2 évente általában kábel miatt kell cserélni. Ha vigyáznak rá, akkor bírják. Amióta tokban tartom őket, egyetlen fülesem sem halt meg, de igaz még egyik sem öreg. Sennheiser MX400 -am 4 évig volt rendszeresen használva, és még mindig tökéletesen működik.A füles törvényszerűen jobban meghálálja a ráfordítást. Konkrét jó ajánlatok változtathatnak ezen, vagy ha pont olyan összegért szeretne venni valaki, ahol nincs valami best-buy.
[ Szerkesztve ]
-
pufajkasmir
csendes tag
válasz DBAtti #14678 üzenetére
húha, ez így elsőre nagyon nagynak tűnik (cowon c2), nekem az ilyen kínai bumfordi tamagocsikat juttatja eszembe. nagyon vastag.
néztem ugyanebből a márkából Cowon iAudio 9-et. erről mit lehet tudni, van olyan jó hangja mint az említett d2-nek?[ Szerkesztve ]
-
pufajkasmir
csendes tag
válasz DBAtti #14687 üzenetére
anno volt a kezembe ilyen H10 de az még a discman-ek korva volt. jó kis cucc volt az biztos
visszaolvasgattam itt a fórumon és elég nehézkes dönteni, szinte csak kompromisszumos megoldásokat látok
a sandisk sansáknak sokan szídják a hangerejét/minöségét, habár nekem a fuze külsőre és kezelésre tetszik, de a hangját gyanusan sokan oltogatják
a cowon C2 hatalmas, az iAudio 9 külsőre tetszik a hangjával kapcsolatban vannak kérdőjelek.
most leginkább a Sony NWZ-A844 van játékban, dehát az is nagyon nagya D2 kezelése szörnyűségesnek tűnik meg vastag is. találtam egy meizu m3 nevü nagyonvékony playert is amiről nagyon sok videó an a youtube-n és nagyon tetszik, dícsérik a hangját is csak az a baj hogy szerintem nincs a magyar piacon.
hát mit mondjak, nagyon meglepő hogy ilysen nehéz mp3 lejátszót találni. azt hittem hogy kb találok egy Sony NWZ-B152F méretű igényes darabot, ami kicsike jó a hangja. (nem lötykölődik futás közben a zsebemben) stb...
[ Szerkesztve ]
-
DBAtti
aktív tag
válasz DBAtti #16139 üzenetére
Közben megtaláltam a keresőt...
Azért szívesen meghallgatnám a véleményeket, Clip+-on felül van-e még érdemes vétel (Philipsek pl?), Sony mely típusai, Samsung akár? Nomeg a fülhallgató, bár ez nem az a topic...
File formátumok: csak a lustaság miatt (ne kelljen konvertálni) jól jönne a FLAC, de nem audiofil élményt várok miközben a városban futkorászom, ergo ez sem kötelező, a külön szoftverek használatát viszont hanyagolnám ha mód van rá. Jó dolog a drag & drop.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
válasz DBAtti #16139 üzenetére
Van most nálam ideiglenesen egy Philips GoGear Vibe. Nagyrészt vastag alu az egész, a plexi is erős, a gombokat is könnyű megtalálni (legalábbis nekem első használatkor sem okozott gondot a zsebemben, a 4 kis pötty domború). Piszok gyors, a hangja sem rossz, sőt...
Bár picit mintha bass heavy lenne az iRiver E150-hez képest.[ Szerkesztve ]
-
Slownz
senior tag
válasz DBAtti #16151 üzenetére
A Clip+ az, amire te gondolsz, ott sajnos tényleg valós probléma a csipesz letörése. Összességében elmondható a Sansa-ról, hogy a gagyi műanyag kinézete ellenére iszonyat strapabíró, nem sok problémát olvastam róla ilyen téren. Nem is beszélve arról, hogyha Magyarországon veszed, akkor a HAMA, mint gariztató cég nagyon korrektül végzi a munkáját.
-
Luissimo
veterán
válasz DBAtti #16152 üzenetére
én ilyen Cowon S9-et nyúzok, idestova, már több mint 1 éve.
akkor (olcsóbb dollárral számolva ) közel 40 eHuf-ba fájt.
De NEM BÁNTAM MEG !!Most se vennék másfajtát, kiváló a hangja, egy hétig bírja az akksija , ( kb. 40 órányit megy hetente) , egy jó fülessel használva must have kütyü.
(végszükség esetén még egérmozizásra is jó, álmatlanság esetén , viszi az avi filmeket is és nézhető . -
LOTR
addikt
válasz DBAtti #16297 üzenetére
semmi másra nem kell csak háttérzajnak -szó szerint- tekintve, hogy zajeffektek mennek csak a hangfalakon majd, ahogy eddig is
és szimplán erre a célra nem szeretne szerintem senki venni 4-5-6x-os áron egy eszközt ami univerzális ugyan, de nem lenne másra használvatehát, ahogy írtam is, a legköltségkímélőbb megoldás érdekelne
One Ring to rule them all
-
LOTR
addikt
válasz DBAtti #16306 üzenetére
nem előadás, rendezvény, egészen pontosan szabadtéri paintball rendezvények
ugyan egyik első hsz-ben sem találtam sandisc terméket (korábban már megnéztem, hátha van ajánlva valami, de nem volt), meg igazából semmilyet, de keresőbe beírva akkor gondolom bármelyikkel csak jól járhatnak?
[SanDisk Sansa Clip Plus FM 2GB ]
[SanDisk Sansa Fuze Plus 4GB][ Szerkesztve ]
One Ring to rule them all
-
DBAtti
aktív tag
válasz DBAtti #16474 üzenetére
Most hogy leírtam megint megnéztem a Clip+-t itt PH-n... nagyobb kapacitással, FLAC-al (ami mondjuk felesleges, csak nem kellene konvertálnom), bővíthetőséggel.
Azért vonzó az a Sony plecsni, na(szerk.: és ütemre villog rajta a LED! - fontos)
[ Szerkesztve ]
-
szeva000
addikt
válasz DBAtti #16477 üzenetére
az bizta,hogy 320-as MP3 kell is,hogy valami értelmesebb minőség is kijöjjön.Nekem még az is katasztrofális hangzás egy FLAC-hez képest,persze nem az eredeti fülessel.
Mondjuk sportoláshoz nem is kell tényleg.ez olyan,mint nálam a melóhelyen...flac,de minek?...azért nyugodtabb környezetben már más. -
footy
addikt
válasz DBAtti #16474 üzenetére
Ha Flac-ben vannak a zeneid akkor pont nem felesleges funkcio a lejatszonal, hogyha alapbol kezeli. Egyebkent a helyedben nem a 4 betut vennem meg, hanem a lejatszot ami passzol. Attol fuggetlenul, hogy lehet-e hallani a kulonbseget, egyszerubb ha viszi alapbol.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz DBAtti #16480 üzenetére
Szerintem sporthoz Clip+...Kicsi, és csíptethető is. Ennél nagyobbat futás közben nem szívesen vinnék magammal. Az meg egy plusz, hogy még a FLAC-ot is bírja.
Felőlem veheted a Sony-t is, de ebben a kategóriában kétlem hogy jobb lenne. Sőt...
Clip+ 2 év garis, tehát ha bármi gondod van vele, még a gariztatása is nagyon korrekt. Nem szarakodnak, cserélik egyből.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
válasz DBAtti #16488 üzenetére
Lehet berágok és veszek egy felső kategóriát Sony-ból. Mondjuk a számváltás lassúsága annyira nem gond, mert elindítom és futás végén leállítom. nem nagyon léptetgetek számot futás közben. utcán meg nem hallgatom, max. motoron, ahol szintén nincs szerepe a léptetésnek.
(#16489) PHM
Ez már nem lehet véletlen...Valami széria hiba lehet, esetleg valami költséghatékonyságból adódóan fellépő alkatrészprobléma. A gond csak az, hogy oda vissza 1,5k a benzinköltségem. A holnapival együtt 2x leszek kint. 3k. Szóval még egy Clip+-t nem hozok el az biztos.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
PR0JECTNR56
addikt
-
PR0JECTNR56
addikt
válasz DBAtti #16506 üzenetére
A standard szállítással 2$ a szállítási költség. A képek nem szoktak világverőek lenni a legtöbb hirdetésnél, a valóságban jóval életképesebb kinézetük van. De ebay-en a lejátszó típusa után beírt "silicon case" még más, esetleg jobb alternatívát nyújtó találatokat is dob, csak ezt emeltem ki elsőnek.
-
fericske
addikt
válasz DBAtti #31803 üzenetére
Nem jobb hangzásilag az M2 az M2s-nél és nem is rosszabb, kicsit más.
Az M2s kicsit dinamikusabb és gyorsabb, az M2 kicsit simább és vastagabb hang.
Viszont az M2 korlátozottabb felhasználhatóságú fülesek terén. Nem barátoz BA technológiával az "elrontott" impedancia illesztése miatt. Ez javítva lett az M2s-ben és még egy halom plusz funkció jött az M2s-hez, pl. a külső hangkártya/külső dac funkció ami komolyabb érv lehet, és talán a natív dsd támogatás.
Szóval én az M2s-re mennék a kettő közül.(#31805) bucsher
Kicsit részleteznéd? Az x3-5 "megvan". Illetve melyik x3-5-höz képest, milyen felállásban az x7.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DBAtti #31922 üzenetére
Azért jobb, mert ez EU raktárról jön, sokkal gyorsabban, és garantáltan vámmentesen. Ha aliról rendelsz egy telefon formájú cuccot, akkor amellett, hogy egy hónapig vársz majd rá, még megnőhet olyan 30%-kal a végösszeg, úgy pedig már bőven drágább.
Ráadásul itt tudsz Paypal fizetést használni, ami elég jó vásárlói garanciát ad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Politika
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Futás, futópályák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Intel N100 Mini PC
- XMG/Clevo 15,6" 300Hz FHD,i7-11800H,RTX 3080 16GB,32Gb,új Samsung 980 1TB nvme SSD,új pad,új töltő.
- Lenovo Thinkstation D30 Dual-Xeon E5-2650 64GB RAM 1TB SSD GTX 750
- BOMBA ÁR! új Hp Envy x360 garanciával! /2in1/Ryzen5-5500U/8GB/512 SSD/FHD/TOUCH/GARI
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD!!! Garancia+számla!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest