Hirdetés

Aktív témák

• feca81

aktív tag

válasz szilchi #9046 üzenetére

nos en ugy jartam,h volt benne olaj.semmi baj nem volt a kuplunggal,mindig szepen,csendben valtott.aztan jofiu leven,lecsereltem az olajat.kapott szintetikus elf-et. na ettol kezdve csuszott.ontottem bele adalekot,vmi mittomen milyet,ami elvileg noveli a kompressziot,suriti az olajat,meg anyamtyukja. onnanto lkezdve megint nem csuszott.csak par km-rel kesobb felforralta a vizet,de ez mar egy masik tortenet,ez nem az olajtol van:) es szinten 18 eves a motorom,most lett nagykoru!:D
    nekem okosok azt mondtak,h ha a viszkozitasa,es a tipusa megegyezik,akkor is oriasi kulonbseg lehet ket marka kozott.ami egyiknel bejon,lehet nem jon be masiknal,hala az adalekoknak. ki kell tapasztalni mi a jo.en most majd ha osszerakom az asvanyi repsollal fogok probalkozni.
    na most lehet hulyeseget irok,de en ugy tudom,ket fajta kuplunghiba letezik.az egyik,mikor kiemel,a masik,mikor nem. ha kiemel akkor,mikor nem kene,akkor csuszik a kuplung.magyarul huzod a gazt,porog a motor,es nem gyorsul sehova.
    a masik,mikor nem emel ki,ezt ne mtudom hogy hivjak,amikor recseg a valto.sokan ezt is csuszasnak hivjak.
    az hogy motorporgesnel szepen gyorsul,majd hirtelen leesik a fordulatod passzolok,miert teszi. lehet nem is a kuplungnal kene keresni a hibat.
    ha barmi hulyeseget irtam,javitsatok ki,nem sertodom meg:)

Aktív témák