Hirdetés
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- TCL LCD és LED TV-k
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Mini-ITX
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- VR topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Aktív témák
-
ALI_G
veterán
válasz
szilchi
üzenetére
de ha kipucolod a karbit meg a gyertyákat, lehet az is elég. Azt meg ingyen meg tudod otthon csinálni, csak benzin kell hozzá meg az a fém kefe (fogalmam sincs hogy híjják
).
ha meg nem javul meg, akkor még mindig elviheted szervízbe. Úgy is rossz idő van, nem lehet motorozni, tessék kitakarítani
(márha tudod hogy kell) -
szilchi
őstag
Akkor lehet tényleg karburátor probléma
A Tapolca meg nem is olyan rossz ötlet,mert a 84-en lerobogva elvileg gyorsan ott vagyok.Mert itt a közelbe nemigazán van kompetens/megbízható szerelő.Majd fizetés után meglátom.Meg persze úgy kéne,hogy egyből megcsinálják,mert az nem buli,ha ott kellene hagynom. -
ALI_G
veterán
találtam egy sor tesztet: [link]
még fékbetét meg protektor teszt is van
meg 4 és 2 ütemű motor tuningolás 14 +10 részben. 
-
szilchi
őstag
Kipróbálva,de nem fullad le.Sőt..egész jól húz.Aztán vagy megy 10K-ig vagy 8K-nál visszaesik.
u.i
sináltam egy képet a gyertyáról.Hátha tényleg karburálási gondok vannak.De szvsz teljesen normálisnak tűnik a gyertya.[GYERTYA]Bár jobban megnézve élőben,meg lehet a képen is látszik,az elektródan szürke.A menetes rész felett meg eléggé benzines a gyertya.Nem jó a keverékképzés?
-
ALI_G
veterán
válasz
stargazer
üzenetére
Nem hiába engedik el a motort esésnél, mert általában a motor megelőzi gazdáját. Meg nem csak ez az elscsúszásos esés van, hanem van még az átesős (magas oldali átesés) amikor úgy lehajít hogy csak na!
esésnél el kell engedni a motort és próbálni nem pörögni hanem csúszni minnél nagyobb felületen és a felületeket is váltani (könyék-tenyér, hát-fenék), nehogy vhol idő előtt kikopjon és a bőrödet kezdje el rágni az asztfalt
-
ALI_G
veterán
Kawasaki tesztnap április 12-én kakucsringen!!!

"Minden tesztelőt vendégül látunk egy ebédre."
menni kéne
-
stargazer
senior tag
mit szóltok? nem rossz az ötlet, csak egyelőre bumfordi a kivitelezés. majd ha igazi hájtek dizájnt kap meg olcsóbb lesz akkor érdemes lesz elgondolkodni rajta. meg azért nem ártana ha valahogy meg tudná őrizni a lehetőséget hogy ha nem akar az ember burkolva szaladgálni (mert természetesen nem mindig akar, max esőben) akkor ezt gyorsan meg lehessen oldani. mint pl a kabriók gombnyomásra működő teteje.
ez fajta segédkerék/bukógomba ötlet nekem is eszembe jutott már, hogy ha valahogy ötletsen el lehetne rejteni egy-egy vagy két-két plusz kereket a motorok oldalában valahogy hogy elsőre szinte ne is legyen feltünő hogy mi az vagy hogy az ott valójában egy kerék, az lehet hogy sokat segítene mondjuk bukásnál. nem biztos de lehet.
télleg ti mit gondoltok arról ha az ember bukik és lehetősége van a motorba kapaszkodni: télleg érdemes? egyáltalán lehet? csak mert motorversenyeken alig lehet látni olyat hogy valaki a gépéhez szorítaná vagy próbálná szorítani magát. viszont valakitől hallottam hogy a motor védi az embert ezért ha esel, ameddig tudsz kapszkodni kell a motorba. nekem mondjuk elég kivitelezhetetlennek tűnik. nem tudom pontosan hogy vannak kitalálva a motorok, de sztem csak még jobban nekiszorítaná a betonnak az ember lábát a motor. vagy van annyi hely ott egy lábnak hogy elfér?
-
ALI_G
veterán
Schumi megint Mugelloban
Canepa, a Ducati tesztpilotája beteg, a másik tesztpilota Guareschi szerdán bukott, igy Ducati felhivta szerda este Schumit, aki privátrepülövel azonnal lement Mugelloba.
5 fok volt csak, de a szar idö ellenére 1:58 as idöket futott a 2008-as Moto GP Ducatival.
Canepa azt nyilatkozta hogy ök ilyen hideg idöben 1:55-1:56-os köröket tudtak volna menni, igy Schumi ideje teljesen elfogadható. Ez ugyanis mindössze 7 sec-el több mint a Stoner 2007 ben futott körrekordja.
A német motorosvilág nagyon örül annak hogy Schumi beleszeretett a motorozásba ugyanis teljesen uj deminzioba hozza a hobbi és pályamotorozást a német médiákban.
Schumi ennek ellenére továbbra is állitja hogy nem akar komolyan versenyezni. Viszont idén február 27.- óta van nemzetközi license.
Szerintem is jot tesz a motorsportnak hogy Schumi 2 keréken ekkora ambiciokat táplál. Ez az irtozatos fejlödés amit mi halandók évek alatt sem tudunk elérni valoszinü nemcsak a segge alá tolt technikának köszönhetö hanem az átlagon felüli becsvágy, bizonyitási kényszer ami kötelezö tulajdonság egy élvonalbeli sportolonál.
Sajnos szinte biztos hogy hamarosan rá kell majd jönnie hogy ez a motorozási szint fájni is tud, hiszen itt nincs körbevéve ürtechnikai védövázzal. -
stargazer
senior tag
voltatok már olasz bajnokin? haveromék most voltak nemrég a Roma - Milan meccsen az Olympico-ban, ami kb 80.000 fős, kb 90%-ig tele volt, és mesélték hogy meccs után ennek a kb 75.000 embernek a kb 30%-a robogóra ülve hagyta el a stadiont, ami azt jelenti hogy kb 20.000 robogós/motoros egyszerre indult el hazafelé, és mindenki ezerrel nyomta a dudát... nem lehetett kispiskóta látvány basszus. és én még az hittem sok motorost láttam egy helyen mikor Rómában voltunk és rendszeresen láttam a pirosnál 20 motorost elindulni

tegnap meg pécsen egyszer csak látom hogy magyar hétköznapi viszonylatban sok motor gurul egymással, kb 10-12, de ha jól láttam mindegyik a suzuki legújabb lófejű 1800 köbös csoppere volt. nagyon súlyos látvány volt az is, volt köztük mindenféle szinű. lehet hogy valami marketing-menet volt. állatul néztek ki így együtt.
-
ALI_G
veterán
Nem is rossz szezonnyitó írás. Bár nekem már csak az olaj csere van hátra, még 10 % akció is lesz a hondánál + ingyen láncspray-t kapok.

kár, hogy nem ők fizetnek![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ALI_G
veterán

wehh

A motorosok biztonságáért.
Vajon ez milyen áru? Nem találtam sehol.
Ja a jelentkezésnél írja, hogy 35 000 huff, 10 fős csoportok.Tudtok még vhol ilyen oktatást most? Főként olcsóbbat

-
feca81
aktív tag
válasz
szilchi
üzenetére
szegeden 4ezerert csinaljak.teny,h sztem az orszag,de legalabb is szeged legkorrektebb szervize. en is oda viszem osszerakatni ezt a had' ne mondjam ki mit

mas: jo par VBK utan detox helyett itthon ebredes mellett(bar nem sok hija),ugy dontottem csapagy cserevel tovabb folytatom a kis FZR-em felujitasat.lehet tovabb szurkolni
tovabbra is keresek oroszul tudo emberkeket,akik partnerek lennenek egy esetleges oroszorszagbol importalt alkatreszekhez valo segitsegnyujtashoz. (most ezt jol megaszondtam) -
feca81
aktív tag
-
ALI_G
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
ujj, most nézem, hogy voltam ott párszor, sőőtt. jo hely. _Arra bármikor szívesen megyek

-
ALI_G
veterán
Öt hónapja, hogy tudjuk, a korábban koncepciómotorként bemutatott motorkerékpár sorozatgyártásba kerül. Európai bemutatójára tavaly novemberben, Milánóban került sor. A jövőbe mutató megoldásokat felsorakoztató, meghökkentő formatervű motor máris népes rajongótáborra tett szert. A pontos műszaki adatokra azonban eddig várnunk kellett.
A DN-01 neve annyit tesz, mint „Discovery of a New Concept”, azaz egy új irányvonal felfedezése. Azóta, hogy 2005-ben a 39. Tokyo Motor Show-n bemutatták az első tanulmányt, a Honda folyamatosan fejlesztette. A lapos és hosszú motor egyszerre elegáns és individualista. Minden részlete lenyűgöző, de a legkülönlegesebb mégis a váltója. A HFT - azaz Human-Friendly Transmission (emberbarát váltómű) - a jövő motorgyártásának teljesen új irányvonalát jelöli ki. A motor hajtásáról a Deauville 680 cm3-es, V2-es motorjának átalakított változata gondoskodik, mely 7500-as percenkénti fordulaton 60 LE maximális teljesítményre képes a DN-01- ben. Maximális nyomatéka 64 Nm.
A hátsó egykarú felfüggesztés (Pro-Arm) a VFR-ből lehet ismerős, míg a karbantartást nem igénylő, masszív, csendes kardántengely egyszerűbbé teszi a motoros életét. A környezetvédelmi előírásoknak teljességgel eleget tesz PGM-FI elektronikus üzemanyag-befecskendezőjével és katalizátorával. Mindössze 690 mm magas nyergében pihentető az utazás, ahogy a kényelmes utasülésben is. Menetkész tömege 270 kilogramm, de az alacsony tömegközéppontnak köszönhetően mégis nagyon könnyen terelgethető még a zsúfolt városi utcákon is.
A DN-01 forgalmazása március 7-én kezdődött meg Japánban, Magyarországra előreláthatólag ősszel érkezik a legújabb sportcruiser.
::sztem gagyesz!
u.i.: folyton én pofázok?
-
ALI_G
veterán
most olvastam az FHM-ben, hogy a motor.honda.hu-n vmi nyeremény játék keretében egy 1000-es RR-t lehet nyerni. De nem találom az oldalon, vki tudja mire kell klikkelni? Meg akarom nyerni

Holnap aki tud menjen el a HOnda-hoz mert nyílt hétvég van. Elvileg vannak akciók, nem csak motorkra!
-
ALI_G
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
4e km?!?! ennyit bír csak? ha én 20k alatt lecserélem a pilor roadom akkor tökönszúrom magam.
-
ALI_G
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
1. az persu
2. ma nagyon szar idő volt, respect!
3. egy hét részemről nem szoroz, csak egyre több időt b*szok el youtobe-on motoros videók nézésevel.
4. csak barátnőd? ezt el kell venni, ha ennyit ki tart melletted
5. nem tudom itt mi a dörgés, pedig 2 éve itt vagyok (tudom ez lófütyi), de nekem dobogókő szintén 200 km.
DE, mivel nekem full mindegy, hogy Dobogókő vagy Szilvásvárad így rátok hagyom a döntést, én és bnőm bármelyik helyre szívesen menne, a hely szép, kanyargós, 1 nap alatt oda-vissza megjárom...Csak a pestieknek van "kicsit", de tényleg csak kicsit meszebb, de nekik full 100 hogy mind1 az a 50 km plussz. de őket kérdezd
akkor asszonyt honna hozod majd?
-
ALI_G
veterán
válasz
Nightmare
üzenetére
szia!
attól függ supersport vagy naked vagy enduro. Legelső átalban 7l aztán 6l aztán fingom sincs. Enduro-t asszem órában mérik, de asztfalton olyan 9l lehet. Supermoto meg olyan 8-9 liter ha nem huzod.
ha nem huzod (ami hosszú távon kizárt) akkor 6 literrel minimum számolj egy 600 ccm-es géppel.
mod: gumikat most beszéltük haverokkal,normál motorra túra gumi olyan 20 000 km-rel lehet számolni.
feca: talán az öregek tudnak oroszul
persu, pityu? kik még az "öregek"? -
qpakcovboy
őstag
válasz
Robi_73
üzenetére
Én Szilvásváradot ajánlottam fel elsőnek, de sokaknak nem lenne túl jó, mert Pestre alapból motoroznak 100-200 km-t. Szóval maradt a jólbevált Dobogókő-Esztergom-Visegrád karika. Ma dupla vagy semmi alapon az aszonnyal végigjártuk kb 3 motorosal találkoztunk, elég rizikós volt az idő rendesen lógott az eső lábe, de szerencsére szárazon megúsztuk. Amúgy az út egyre szarabb, már a büfé sem a legolcsóbb és a rendőrök is egyre többen lesznek a környéken....
Minden esetre éb várom a jövő heti túrát és nagyon ajánlom, hogy szép idő legyen!
Presu, sorry, de aszonnyal kettesbe programkodtunk, csinálom a romantikát

-
válasz
Nightmare
üzenetére
Vegyél Metzeller Z6 Roadtec-et, nekem 22ezer km-t bírt a 400ason, és volt benne vészfékezés, meg füstölés is. Conti Roadattack-ot is dícsérik, 7.5mm-es minta van benne

Ja, Feca! ebay.co.uk mássz el ide, üsd be, hogy FZR 250, és search worldwide, majd show all. Hátha találsz valamit. Kupplungszett van 60 angol fontért.
-
bajnokpityu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Nightmare
üzenetére
15km-re fölösleges 600as.csak a baj lesz vele,állandóan túlmelegszik,dől a forro levegő rád,ha nem tuds haladni minimum 50-60al folyamatosan.nem városba való gépek ezek.
nekem sosem megy el 4ezernél többet egy hátsógumi.de basszus,ugyanugy van ez is mint autoknál: vagy tapad vagy kopik.
-
feca81
aktív tag
nincs vkinek orosz ismerose? talatam egy orosz honlapot,ami rettento olcson arulja az alkatreszeket motorhoz. minden tipushoz,eredeti alkatreszeket. kozel fel aron,mint itthon.meg ha a postkaotlseg 5000Ft lenne,akkor is megerne.csakhat nem tudok oroszul.esetleg vki?

linkvadiuj szivoszelep 3500Ft!!! aaaaaaaa szetvet az ideg!
egy csapagyszett naluk csak 10000Ft!
egy fotengely 127.000Ft!! ithon 240.000

-
-
Robi_73
őstag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Sziasztok!
Szerintem lehet tolni még egy héttel, az időjárás előrejelzéseket nézve.
Esetleg nem lehetne más fele a túra? A legelső motoros PH! tali útvonala is ugyan ez volt 2 éve. Vagy maradunk a hagyományoknál? 
-
Nightmare
senior tag
Hogyan alakul a 600-as motorok fogyasztása, nem túl sűrű forgalomban? Pl soroksár reggel, és mondjuk délután. Kocsival 18-20 perc alatt teszem a munkahelyemre a 15 km-es távot. Ilyen használatban érdekelne a fogyi. Mennyit számít, ha az ember húzza neki?

-
feca81
aktív tag
asszem jon az egy hetes detox ebredes
kivettuk a blokkot,es megneztuk a tobbi csapagyat.kiderult,h amit eloszor kivettem,az volt a legjobb allapotu.4 jo allapotu va nbenne, 2 eszmeletlen szar (tiszta rez szinu az ezust helyett,annyira el van kopva) egy felig szar,egy meg eppen meg hasznalhato.
a yamaha markakepviseletben ne mtudnak adni csapagyat,csak ha beviszem az egesz motort es ok megcisnaljak. 4 fajta meret van,felcsiszolastol fuggoen.honnan a f.szombol allapitom meg egy csapagybol,h melyik meret? -
ALI_G
veterán
feelinges oldscool videó: [link]
-
szilchi
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Tudom.Ahogy néztem,ez is le volt zúzva egy keveset,mert bár RC 36-os,RC 24-es lámpa+fejidom van rajta.Meg van két fejidomtartó,ami lóg a levegőbe,de van bennük egy-egy csavar meg egy darab törött műanyag darab.Gondolom a gyári fejidom maradványai.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
szilchi
üzenetére
a kuplungnál valamit jol félreértettem,de ahogy elnézem többiek szerint sincs vele baj.én meg nem akarok tippelgetni,h miért csinálja, ilyennel még nem találkoztam. elektronika nem szokott tiltani 8ezernél, igy én inkább rossz karburálásra tippelnék.
amugy ne gondold,h olasz,meg osztrák,meg német a kánaán használtjármu terén.gányolnak arrafele is.km-t nem állitják,mert ott a törvényi szabályt komolyan veszik.de ezen kivül minden mást megcsinálnak.talán a nyugatnémetek,svájciak,meg északiak korrektebbek.
-
ALI_G
veterán
sumi jól küldi ezen a képen:
-
feca81
aktív tag
válasz
szilchi
üzenetére
nos en ugy jartam,h volt benne olaj.semmi baj nem volt a kuplunggal,mindig szepen,csendben valtott.aztan jofiu leven,lecsereltem az olajat.kapott szintetikus elf-et. na ettol kezdve csuszott.ontottem bele adalekot,vmi mittomen milyet,ami elvileg noveli a kompressziot,suriti az olajat,meg anyamtyukja. onnanto lkezdve megint nem csuszott.csak par km-rel kesobb felforralta a vizet,de ez mar egy masik tortenet,ez nem az olajtol van
es szinten 18 eves a motorom,most lett nagykoru!
nekem okosok azt mondtak,h ha a viszkozitasa,es a tipusa megegyezik,akkor is oriasi kulonbseg lehet ket marka kozott.ami egyiknel bejon,lehet nem jon be masiknal,hala az adalekoknak. ki kell tapasztalni mi a jo.en most majd ha osszerakom az asvanyi repsollal fogok probalkozni.
na most lehet hulyeseget irok,de en ugy tudom,ket fajta kuplunghiba letezik.az egyik,mikor kiemel,a masik,mikor nem. ha kiemel akkor,mikor nem kene,akkor csuszik a kuplung.magyarul huzod a gazt,porog a motor,es nem gyorsul sehova.
a masik,mikor nem emel ki,ezt ne mtudom hogy hivjak,amikor recseg a valto.sokan ezt is csuszasnak hivjak.
az hogy motorporgesnel szepen gyorsul,majd hirtelen leesik a fordulatod passzolok,miert teszi. lehet nem is a kuplungnal kene keresni a hibat.
ha barmi hulyeseget irtam,javitsatok ki,nem sertodom meg
-
szilchi
őstag
Csak sajna nem tom,milyen volt benne
.Az előző tulaj olasz volt,mégcsak nem is magyar.Szal nem tom mi volt benne.Lehet valami olcsó de mégis jó olaj.De lehet valami hiper-szuper méregdrága.Pedig ezt a Repsol olajat direkt ajánlották régi motorokhoz (18 éves az enyém),és az adalékok megakadályozzák,hogy csússzon a kuplung.Lehet meg kéne próbálnom a Honda GN4 olajat,vagy mi a neve.De az is valamikor 5K-ba kerül 4 liter,valamikor meg 10.Meg van mikor nem is lehet beszerezni -
szilchi
őstag
Tavaly februárban vettem,olaszból lett behozva,én vagyok MO.-gon az első tulaj.És eddig kb. 6000 km-t tettem bele.Hörgést nem hallok,de ugye az olcsó sisak miatt csak a szélzajt hallom.Vagyis nem egésze,mert az utángyártott 1 foggal kisebb kis lánckerék zaját meghallottam
. -
bocX
tag
na süt a nap, gurultam keveset, igaz kismotorral, de volt olyan nagymotoros aki intett...van ilyen is
bódottá 
-
rebel56
tag
válasz
szilchi
üzenetére
a lehető legrosszabb változatot találtad meg: vacak munka drágán. én most vagyok túl az alábbiakon:
csere: olaj+szűrő, légszűrő, fékfolyadék (fékfolyadékot nem vittem!), hűtőfolyadék, kuplunglamella, féktárcsa, fékbetét elöl-hátul, teleszkópszimering, ezen kívül volt még a fékmunkahengerek takarítása, karburátor tisztítás+beállítás, kormány beállítás
a munkadíj két fordulóban 30K volt (számlával). és nem utolsó szempont, hogy mindezt elsőosztályú minőségben végezte el. -
ALI_G
veterán
válasz
szilchi
üzenetére
Az első teszt működő képes és ha ott nem hibázott, akkor nem tudom, hogy a 2.-ban miért esett vissza. Főleg, hogy gyorsulnia kellene (de sokkal lasabban mint egyébként) miközben a fordulat akár tiltásig pörög.
fogalmam sincs, hogy miért esik vissza.A többiek jobban értenek a motorhoz és többen is vannak
várj egy kicsit, jön több válasz is. -
szilchi
őstag
Kérdeztem más fórumokban is és ott azt ajánlották,hogy a következőket csináljam.
-kapcsoljak hatodikba,majd húzam be a kuplungot és tiltásig tekerjem a gázt és figyeljem hogy esik vissza a fordulat.Ha gyorsan,akkor ok a kuplung ha lassan akkor csúszik.Ez ok volt,rendesen gyorsan visszaesett a fordulat.
-a másik meg,hogy kettesbe húzzam neki a gázt és figyeljem,egyenletesen gyorsul e.Na ez már nem volt ok,mivel ugye néha 8-9K-nál visszaesik a fordulat,a motor nem gyorsul tovább.
Akkor ez szerinted mit lehet,amit leírtam.A szerelőnél??,aki a szervízt csinálta,azt mondta csúszik a kuplung.Nálam ugye az van,hogy tekerem a gázt.Gyorsulok rendesen,majd 8k-nál vége a gyorsulásnak,visszaesik a fordulatszám.Tehát nem pörög fel a motor,ahogy leírtad.Csak visszaesik a fordulatszám ezerrel annak ellenére,hogy tovább tekerem a gázt.
-
Froclee
őstag
Vélemények a Hayabusa 2008asról?

-
ALI_G
veterán
válasz
szilchi
üzenetére
tyű, nem szaroztál
Csak észrevettem,hogy 8-9K fordulatnál nem emelkedik a fordulatszám tovább néha,hanem egy ezerrel visszaesikhe? Hát vagy én vagyok eltévedve, vagy vmit félreértek, de ha csúszik a kuplung, akkor olyat csinál a motor, hogy húzod a gázt de (eleinte) vhol a maximális forgatónyomaték és teljesítmény körül elkezd csúszni, úgy, hogy nem gyorsulsz tovább, de a motor pörög és mindezt hirtelen ha nagyon megcibálod a gázt. Tehát gyorsulsz, gyorsulsz, majd egyszer felpörög a motor és már nem gyorsulsz. Elengeded a gázt, akkor gyorsan leesik akár pár ezret a fordulat.
Vas megyében nem tudok szerelőt
kérdezd a többieket. -
stargazer
senior tag
hát sztem azzal hogy az aprilia mana-hoz adtak egy robogót, pont a forradalmian ujnak szánt koncepcióját vágták haza. inkább adták volna ezt az egyet 3-400-zal olcsóbban. ez erősen sántít.
-
szilchi
őstag
Szép jóreggelt.Köszönöm a válaszokat.Na nekem a következő volt a szervíz.
-olaj + szűrő csere (Repsol 15w50,ezt ajánlották régi motorokhoz)
-lánc + lánckerék csere
-légszűrő csere
-teló szimering csere
-szelephézag ellenőrzés + beállítás
-gyertya csere
-fékolaj csere
-gumi csere (Dunlop D208)Ami sokat dobott az árán,az a szerelő volt.Kerek 8 órába telt neki ezt megcsinálni
.Szal a munkadíj egymaga 54K volt.Ja és mivel nem volt nálam elég pénz,motorral kiugrottam szervíz után egy automatához pénzért.Akkor szerencsére észrevettem,hogy az első fék semennyire a hátsó fék meg alig lett légtelenítve
.Gyk. nulla fékerő elől....No comment.Nekem a lamellacserét úgy magyarázták,hogy ki kell cserélni a motorolajat is és ha gyorsan csinálják,akkor a szűrő esetleg nem kell.Merthogy olajfürdős a kuplung.És használt olajat nem öntenek vissza.Bár nem tom a 400 km mennyire tette használtá.A kuplung csúszása szervíz után jött elő,elötte nem volt ilyen gond.Hallani nem hallom a csúszást,de mondjuk xar bóvli sisakom van szal a szélzaj minden egyébb hangot elnyom
.Csak észrevettem,hogy 8-9K fordulatnál nem emelkedik a fordulatszám tovább néha,hanem egy ezerrel visszaesik.De nem mindig,van amikor ki tudtam húzni rendesen.De azóta nem próbálom,ha megyek is vele 6 ezernél tovább nem húzom.Lamellákat meg rugót már néztem,a kettő együtt 18K.Plussz rájön a szerelési díj.Meg akkor elvileg az új olaj.De azt szvsz meghagyom és azt rakatom vissza.Mert 400 km után nincs kedvem kiönteni a 9K-s olajat.De megpróbálom minél elöbb elvinni kicseréltetni a lamellákat.De a másik gond meg az,hogy keresnem kell valami normális szerelőt,aki nem akar átverni meg aki normálisan dolgozik.Ajánlottak egy jót,de az túl messze van tőlem.Van 60 km-re Honda/Suzuki márkaszervíz,de azt meg senki nem ajánlotta nekem,sőt...huuu....ez jó hosszú hsz. lett

-
ALI_G
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
igen, erre gondoltam.
És egy super sport motornak mennyi lehet ez az értéke?
egyébként a horneten érzem hogy iszonyatos,hogy mennyire lassul ha csak behúzom a kuplungot és gurulok. -
bajnokpityu
félisten
válasz
szilchi
üzenetére
a vfr 750nek hidraulikus a kuplungja.tehát önbeállito,és nehezebb észvenni,ha el kezd kopni,elég hirtelen jön ki a csuszas.remélem nem értettük egymást félre.a kuplung olajának semmi köze a motorolajhoz.tehát ha cseréltetsz lamellát,akkor csak a kuplung olajkörében kell cserélni az olajat.amibe dot4es fékolaj kell,nem motorolaj.
mi a rosseb került amugy 180ba egy vfrnél?mennyire megbizhato a szerelod?
-
ALI_G
veterán
válasz
szilchi
üzenetére
hogy volt a szervíz 180k?
szerintem ha nem hallod csúszni a kuplungot meg nem is érzed akkor nincs probléma még egy darabig (1-2000 km). De ha magasabb fordulaton használod és csúszogat, akkor tuti hamarabb kopik el, de ez a kuplungon kívül szerintem nem nagyon károsít mást.
De várd meg a többieket. -
szilchi
őstag
Jó estét.Volna egy kérdésem.Pontosabban kettő.Az egyik,hogy ha tavaszi szervíz után elkezdett csúszni a kuplung akkor kb.meddig tudom használni a gépet károsodás nélkül?Azért kérdem,mert a szervíz 180K volt és nincs keret a közeljövőben kuplung lamella cserére.Főleg a második kérdés miatt.Az meg az volna,hogy ha cserélik a kuplungot,akkor tényleg le kell cserélni a szűrőt meg az olajat?Van benne talán 3-400 km.Repsol olaj,szal még túl olcsó sem volt.Ja és VFR 750-es motorról van szó.Nem akarom kínozni a motort,jelenleg is csak kb. 6000 fordulaton hajtom,ha megyek is vele,mert 8-9000nél szokott csúszni(nem mindig).De a jó időre való tekintettel leállítani sem akarom.Szal mit gondoltok?
-
ALI_G
veterán
tiszta traktor
(buell) -
ALI_G
veterán
jajjde nyam-nyam:

2003-as és csak 1,3 misi. bár lehet a gatyánk rámenne a fentartására. De most komolyan, a buell meg ducati miért kerül olyan sokba a fentartása?
hirdetés -
ALI_G
veterán
na átvettem anyóstéktól a headsetet. Hát jó-jó, de még mindig gondollkozom, hogy egyáltalán, hogy fogom használni
Mármint az lesz a baj, hogy mindkettőnkek összezipzározható az alsó+felső. Egyet találtam eddig ki, hogy külső zsebben lesz, ahonnan kikandikál a zsinór. Bár szeretném, ha legalább nekem lehetne a ruha alatt elvezetni a kábelt.Francért nem árulnak olcsón bluetoothosat
vagy a CBset... -
rebel56
tag
CBF250-et nem lehet már kapni újonnan?
[link] Ez szinte az, biztos nagyobbra váltott a tulaja.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én meg zsír új carbon kormányt vettem biciklimre 9ezerért, amikor boltban 39.990 volt.
Balekot mindig lehet találni, csak keresni kell
-
jasszer
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Azért kíváncsi lennék mi alapján árazzák a sisakokat. Értem én h van némi ráfordításbéli különbség a fejlesztő és a csak licenselő gyártók között, de akkor is... Érdekelne h mi az az értékhatár, ami felett már nem produkálnak komolyabb minőségbéli javulást, csak a feliratra/aktuális csúcsmodellstátuszra kell rápakolni jópár ezrest...
-
stargazer
senior tag
ha mondjuk egy buell lightning meg egy bmw r1200gs adventure közül kéne választani, melyiket választanátok? árban kb ugyanott vannak, de sztem a bmw jóval többet tud. ennyi pízért a buell sztem kegyetlenül fapados (csak annyi hogy mocskosul jól néz ki), a bmw-nek meg ott van pl ez az elektornikusan állítható futómű. vagy?
-
stargazer
senior tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
akkor felhomályosítalak: amin nincs rendszám, arra az égegyadta világon semmi nincs befizetve, se regadó semmi. a 180-as runneremre 140 lett volna a rendszám. ugyhogy tegyél még a 40-hez hozzá nyugodtan egy százast és ennek tükrében kalkulálj.
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Jajj, ez az igény már. Ember... Én, ha adnáak 50ért, egy két éve 200ezres sisakot, biztos hogy rámásznék az üzletre. ha tele van hajjal, meg korpával akkor nem, de a motorosok nagyobb része maszkal használja a bukót. Kimosom, és van egy 200ezres bukóm 50ezerért.
Aki meg nem veszi észre, hogy egy bukóban estek, az ne vegyen használt bukót.
5-10ezer difi esetén én sem vennék, de van, aki megveszi, megy benne 10 km-t, és eladja féláron. Nem hiszem, hogy abba belerohadt a feje a hőségben...mindegy, hagyjuk. ez már off.
ennyi erővel ne vegyél használt motort sem, mert valaki már ráfingott. -
qpakcovboy
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Barátnőmnek vettünk mot egy HJC sityakot 40-ért, és nekem marhára bejön, pedig én tavaly vettem magamnak egy caberg-et szintén 40-ért szinté (szerintem) középkategóriás, de írigykedem az övére. Sokkal komfortosabbnak tűnik, a csatt is job rajta.
Shoi, meg Suomy, meg Arai szerintem annyival tudhatnak töbett, hogy kisebb a súlya, meg kevesebb szélzajt enged be.
-
bajnokpityu
félisten
és te komolyan gondolod,hogy egy 3 éve FELSŐkategóriás shoei héjból középkategóriás kategóriát gyártó cég felső kategóriája rossz?
használt sisakot nem vennék a büdös életbe sem.akármi történhetett vele (bitzositó ált csak újrafényezést fizeti), valamint nekem a higiániai igényem is fölötte van...a kompozit héjak között amugy alsó-felső kategóriában sztem minimális a különbség.inkább a sallang változik.szellőzés,szélterelők,plexi,komfort. max annyi lehet a difi,h a fülnek kevéssé van kiképezve hely benne.
de hát különbözünk,mások az igények.
-
feca81
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
forditva. a szelepek mentek tonkre. csak ha jo a hengerfej,egy az egyben lecserelnem a hengerfejet.
-
feca81
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
csak alkatresznek kellene.ha a hengerfej jo,akokr reszemrol mar jo. a tobbit ugyis alkatresznek eladnam. ezert kene tudnom,hogy lehet megallapitani,h a hengerfej jo.
-
Topiccsendőr
addikt
Nem akarok egy világot összeomlasztani, de a matricák között vannak a különbségek évekig. A minőségbeli különbség elhanyagolható a néhány éves sisakok között. Jah néha a marketingesek kiagyalnak valami felesleges, te általad nyitható, csukható szellőző biszbaszt, és akkor az már egy új dolog rajta, meg örülhet a hülyegyerek, van mivel játszani a sisakon

-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Igen. Csak az a 80ezeres sisakok már alsó-közép kategória felett vannak szerintem. 2-3 éves fejlesztések azok a sisakok. Azaz 2-3 évvel ezelőtti alsó-közép kategóriát kapod meg. Akkor meg már inkább használtban vennék egy akkori csúcs sisakot.
Persze, lehet, hogy hülyén gondolkodom
-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
végülis a jó autó is minnél jobban összetörik egy balesetben, annál nagyobb esélyel szál ki életben az utas és sofőr. Így nyelik el az energiát, hogy törnek, gyűrődnek a kocsin a dolgok, szinte minden.
Akkor a sisaknak is, ha kívül nem is, de belül szerkezetileg mindenképp elváltozik, ezzel nyeri el az energiát. -
Topiccsendőr
addikt
az szivacsféleség védi a fejedet, az a gyűrődőzóna, hogy 3 cm-en lassuljon le a fejed 0-ra, illetve nagyobb felületre oszlassa szét a becsapódást
de a karbon ha törik is, a szénszál miatt egyben marad. Szóval nem értem... Törjön a bukó szét, a fejed maradjon egyben. Lehet így alakítja át a mozgási energiát... 
mod Meg különben is, ezek a sisakok ugyanazon a teszteken mennek át, ha forgalomba kerülnek, nem lehetnek rosszabbak a másiknál, becsapódásnál.
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Túra és kirándulás topic
- Arc Raiders
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby rádiós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Rog Ally Z1 Extreme 512GB SSD/16GB RAM, szép állapotban, üvegfóliás, garanciális
- Lenovo laptop i3-8130U / 4GB RAM / 256GB NVMe SSD / GeForce MX110 / Win10 hibátlan esztétika
- ChatGPT Plus, Előfizetések
- Latitude 9330 2-in-1 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1240U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Akcio! Csere- Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S25 Ultra / 12/512GB / Kártyafügetlen / MediaMarkt Garancia 2028.12.02.-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 13T Dobozzal Töltővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
.Szal inkább nem buherálom meg a karbit mert abból csak baj lesz.
(márha tudod hogy kell)
A Tapolca meg nem is olyan rossz ötlet,mert a 84-en lerobogva elvileg gyorsan ott vagyok.Mert itt a közelbe nemigazán van kompetens/megbízható szerelő.Majd fizetés után meglátom.Meg persze úgy kéne,hogy egyből megcsinálják,mert az nem buli,ha ott kellene hagynom.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Esetleg nem lehetne más fele a túra? A legelső motoros PH! tali útvonala is ugyan ez volt 2 éve. Vagy maradunk a hagyományoknál? 
...csak utólag hallottam erről.De azt mondják,nem volt túl jó kedvében,még autogrammot sem adott senkinek.Pedig itt a Ring tőlem 20km-re.