Hirdetés
Aktív témák
-
-
.mf
veterán
válasz
TayRol #38595 üzenetére
Várjatok meg engem is
Ha minden jól megy, hétfőn már hozom a motort.. izgalmas lesz, úgy, hogy egy éve nem vezettem motort, sportmotort pedig még egyáltalán nemEzek fényében (meg az én nem létező fizikumommal) 27.-én lime party talán kicsit merész?
De el fogok menni. Hátha Kezdő csoportban nem fogok túlságosan kilógni. Amit mentünk próbakört, egész barátinak tűnt, ha nem volt pörgetve. Az zavar csak inkább, hogy nem tudok teljes felszerelésben menni holnapután a motorért: a csizma az egyik lábamon nagyon nyomott, ezért visszacseréltettem, de nem volt már abból a méretből több, ezért két hete várok arra, hogy az újabb szállítmány megérkezzen
Inti: még ha megrendezett is, elég bevállalós...
Alvaro: sorozat legjobb arca volt (ehhez képest elég gyorsan meghalt); kár, hogy az egészet olyan befejezetlenül hagyták, meg a végére kissé egysíkú lett.
-
ALI_G
veterán
-
-
Integra
titán
-
ALI_G
veterán
válasz
TayRol #38583 üzenetére
Ja majd még én is akarok menni.
nem is mondtam, hogy a megkeresztelt egészséges, lány, 186 kg szárazon és 80 cm magas, Alice nevet kapta
(Milla Jovovich után) és ha meghúzom a fülét, akkor még felsír
-
Integra
titán
ha van kabel-1 csatornátok, klikk oda, épp adac masters megy az eurospeedway-en, szép pálya, sok belső kamerás felvétel is van. rohadt gyors pálya.
-
ALI_G
veterán
Na voltam kecsón, jó későn értem haza, de fasza volt, egyet leszámítva. Megkereszteltem a motort 4 év után...
5-re értem oda meló után, 3x20 percet fizettem, de megegyeztem a nővel, hogy 7ig maradok és amit bírok, így spóroltam 1000 Ft-otMadzsarisztán rulez
Először elég szarul mentem, volt ott egy másik csávó 1000-es gixxerrel, pilop power 2 CT-vel, mikor kérdeztem, hogy milyen gumi, annyit baszott oda, hogy két komponensűDe a mintáról felismertem. Az fasza gumi, persuader is azzal nyomult. Szóval kimentem, szarul ment, elfáradtam seperc alatt, a gyerek kb. egy időt ment velem.
2. húsz perces etapomat tolom, még mindig csak ketten voltunk a pályán, srácra vertem 1-2 sec-et körönként, tök ritmusosan ment minden, éreztem,hogy javulok körröl körre. Az egyik nem túl komplikált kanyart lassan kezdtem meg, így hamarabb adtam csutkagázt és 10-zel gyorsabban értem a következő kanyarhoz, közben rossz ponton is akartam kanyarodni és a poros részre sodródtam. Kicsit megijjedtem de éreztem, hogy még itt el kell tudjak fordulni. El is kezdtem, de ránéztem a gumifalra (sicc!) és lévén, hogy kb. még 6 méter volt hátra a fűig, onnan 3-4 méter a gumifal, ezért besatuztam (én hülye). Állítólag füstölt a hátsó gumi de végül elestem, felfoghatatlanul. Amikor kiértem a fűre, az első kerék elment a picsába, pedig felengedtem, de sztem későn és ott feküdtem a motor alatt
éreztem, hogy semmi bajom, kuplungot még szorongattam, vészleállítóval leállítottam. Kipattantam, mutattam, hogy OK minden, odajött két srác, felállítottuk a gépet és egy büdös karcolás nem volt sehol
Úgy álltam meg, hogy az első kerék a füvön, hátsó még aszfalton. Utólag észrevettem, hogy a bal könyökvédőmön esett egy minimális karc, de gyerekek, ennél nagyobbat már nem akarok esni
a közeljövőben semmiképp.
Aztán persze visszamentem, hogy kimotorozzam a félelmet, már csak a gyerek mögött mentem, de elég bénának nézett ki (pedig én is az vagyok!), kockásan kanyarodott meg minden, persze nyilván 1000-essel nem ide kell jönni.
A harmadik etap fasza volt, kb. 5 perc után a célegyenes végi kanyart kb. 100-zal kezdtem meg és leért a lábtartóm csavarja, legközelebb már ezt is ki kell csavarjam. Jól be is szartam, mert max a csizmám szokott leérni, de azóta pipiskedek.
fin.
yodamastah: kár, de még mindig te vagy itt a legtapasztaltabb
Euroring fain, abban is van 2 nice kanyarkombó, célegyenes végén (1 óra volt mire valahogy sikerült megfejtenem
), meg a középső szakaszon a kanyarodva fékezős irányváltós (így jegyeztem meg, lehet úgy könyebb mint ahogy lorenzo vagy melyik GP-s mesélte, vagy rossi macskája
)
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
SajtosKuszob #38563 üzenetére
Rohadtul elmebeteg, szét rohogtem magam. Köszi!
-
yodamastah
őstag
válasz
Integra #38579 üzenetére
Nekem nincs bajom a hring-el. 90%ban ide jarok ki, mert ez van kozel es emiatt olcson jon ki. Nem igazan jo motoros palya, de nagyon tehcnikas, nagyon precizen kell 1-2 helyen menni a normalis koridohoz. Emiatt mint kihivas evekig ad meg feladatot. Jo lenne persze 10 fele europai palyan motorozni, de nekem a hring es a pannonia ring marad, ezt tudom finanszirozni csak. Meg mondjuk euroring, de ott mar reg nem voltam... pedig nem rossz az se.
Bankodni azert bankodok, mert iden valszeg ez volt az utolso lehetoseg viritani valamit
Eddig tartott a 2010es koltsegvetes
-
Integra
titán
válasz
yodamastah #38578 üzenetére
szerintem ne bánkódj emiatt
a hring amúgy sem egy motorosbarát pálya.. -
Integra
titán
válasz
yodamastah #38576 üzenetére
meglesz az a dobogó is még, gratula
-
yodamastah
őstag
3 napig szereltuk a motort hogy tudjak menni penteken a versenyen. Sok szivas volt, de tokeletesen jol sikerutl minden problemat megoldani es jo lett a motor. Verseny ettol fuggetlenul sajnos nagy csalodas lett. Nyilvanvalo volt hogy kicsit ovatosabban fogok menni miutan pofara estem, ez csak kb 0.5-1 seccel vetett vissza ami azert nem olyan rossz. Odarakhattam volna jobban is a motort, de nem akarok iden mar tobbet esni eleg volt. Az idomeron nem tudtam bemenni 2 perc ala, mentem ugy 5db 2:00-at. Titkos terv 1:58 volt, ez 1 hete mar majdnem megvolt, de jobb gumi se artott volna, kint kukaztam az idomero elott egy hasznalt hatsot megint
MIndegy ezzel az idovel az idomerot megnyertem (31 indulo volt). A verseny viszont pocsek lett. Rettenetesen rosszul rajtoltam megint, es 10.nek fordultam a cel vegen. Ez meg nem is lett volna gond, de par elozes utan beragadtam egy 1000es moge akit sehogy se birtam legyurni a 750el. Vegig gurulgattam mogotte 2:02-03 idokkel. Egyszeruen jol gyorsitott ki a srac, gyorsan is ment kanyarokban. Kanyarokba befele volt nagyon lassu. Annyira megtorte az en ritmusomat, hogy nem tudtam biztonsagosan elmenni mellette. Sehol se ertem oda fektavon hogy kifekezzem. Kanyarba befele meg nem mertem odarakni a vasat, 3 honapja egy ilyen probalkozas miatt estem el.... Ugyhogy sajna 5. lettem pedig dobogora akartam allni. Kulon idegesito volt hogy az eleje is meglehetosen lassu volt. Meg valami 6-7 kor utan is lattam az elejet.
Na kisirtam magam, azert jot motoroztunk tegnap
-
TayRol
nagyúr
azt hallottatok, hogy ma valaki a 3. keruletben kocsival nem allt meg az igazoltataskor, es utana el akart menekulni a motorosrendorok elol? lol.
-
zsoltee10
addikt
én mindig leszállok, és úgy tankolok.
egyszer egy JET kútnál volt az, hogy beálltam, leemeltem a pisztolyt, de nem működött. na mondom fasza. átmentem egy másikhoz. az se. bementem, hogy most mi van? mondták, hogy csak akkor nyitja ki az automatika a csapot, ha lát a kamera rendszámot..... meg kellett fordítanom a motort...
-
válasz
runner 125 #38551 üzenetére
Hirdetés szövege volt súlyos
Baz, hogy nem mentettem ki -
Gaboman
nagyúr
TayRol:Igen csere lesz 1:1ben.
Integra:Szerelem bizony ám,állatian megfogott.
ALI_G:Visszatérek.
Ma voltam kipróbálni,hát élményre a supermotot nem lehet felülmúlni.
Olyan jó vele menni olyan könnyed mintha biciklin ülne az ember. -
Integra
titán
válasz
TayRol #38555 üzenetére
egyszer a mol-nál asszem oda is jött egy pali az annahegyi pihenőnél, persze, hogy nem szálltam le, hogy tölteném tele a tankot különben? - mondtam neki. ő is csak egyetérteni tudott vele, de azt mondta, hogy ezt központilag nyomatják. megkérdeztem, hogy akkor most lerángat a motorról vagy elzavar, hogy tankoljak máshol? mondta nem, és vigyorgott.
mod: biztos, hogy páran évente eldőlnek így tankolva és ezért csinálják, veszélyes valóban, ha a feldőlő motorból kiömlő benya begyulladna véletlen..
és ők pont leszarják, hogy 1-1.5 literrel kevesebbet tankolsz e vagy sem. -
-
Integra
titán
ezekből a tesztekből aztán marhára nem lehet semmit megtudni, de legalább 2 oldalnyit kitöltenek vele
"Sokan versenyzők által eldobált gumikat használnak. Ez nem túl jó ötlet, mert azok sokkal nehezebben melegszenek be, és esőben egész biztos, hogy feleennyire tapadnak."
ezzel viszont tök egyetértek.mod: én mindig új szűz gumit veszek. most egyszerűen kényszer szülte hogy 1 napos gumit vegyek, nem volt más, de a szerelő srác gumija volt és tudom hogy milyen pályán ment vele, mert azon a tréningen már én is voltam. de maradok az újnál. nem érzem, hogy annyival jobbra kijönnék vele. nekem sokba kerül a mászkálás, az eltöltött idő vele, olcsóbb, gyorsabb kényelmesebb ha elgurulok és újonnan felrakatom a tutit.
régen én is mindenhez úgy álltam hozzá, hogy hogy jövök ki a legolcsóban. ma már a egyre kevesebb dologhoz állok így hozzá, mert az a tapasztalatom, hogy inkább picit többet, de cserébe gyorsabb, pontosabb, megbízhatóbb, nincsen morgás és újabb esetleges pénzkidobás, ami megelőlegezhető lett volna. és így erősen pluszban is vagyok összesítve. -
Integra
titán
lol, most olvasom, hogy a shell megtiltja hogy motoron tankoljanak az állomásain.
eddig tankoltam shell-nél -
Gaboman
nagyúr
Az Fazer utódja,jövőhéten hozom el.
-
ALI_G
veterán
Gumiteszt: [link]
lemaradtam erről a számról, még jó hogy vannak jó emberek és felrakják -
Integra
titán
continál roadattack, sportattac, raceattack asszem a sorrend.
race-ből csak egy gumijuk van ami utcai engedélyes (raceattack street - ez van most az enyémen is), a többi már csak pályán legális.
azt mondják a legnagyobb különbség jelenleg a a conti raceattack és a metzeler racetec között, hogy utóbbi utcán talán még egy fokkal jobb, mert valamivel tartósabb. -
ALI_G
veterán
válasz
TayRol #38534 üzenetére
M3 kifutó, már szerintem alig kapni, és egyárú az M5-tel, de félek az még kevesebbet bír. Bár az interact-ról azt hallottam, hogy a fémszálak máshogy vannak és ezért középen keményebb, tartósabb
Ez létezik?Continentalt nem ismerem, mi ott a sorrend túra -> sport irányba, betudná lőni valaki az M3-ast közéjük?
-
ALI_G
veterán
Na ma, motorral jöttem dolgozni, 4kor megyek kecsóringre.
Vki? -
Ferdzsoo
addikt
Tegnap ráültem egy CB 1300-ra.
Megvan a következő motorom...
Baszki a 600-asomhoz képest az egy fotel. Olyan könnyű volt döntögetni mintha egy Puch lett volna. -
-
Integra
titán
válasz
bajnokpityu #38540 üzenetére
uralják a piacot, ez tény.
egyébként a belpiacos motoros újságok között különbek vannak mint azok a szennyek, amiket más országokban adnak ki, nem értem miért.. -
zsoltee10
addikt
válasz
runner 125 #38500 üzenetére
a gyári rugóval az eleje hintázott, de a wilbers rugóval kiváló. komoly gumival csak a motorerő szab határt, simán lábtartót lehet vele karcolni.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Integra #38538 üzenetére
egyertelmu.
de azert megiscsak valami arnyalt kepet ad, hogy a gumigyarto cegek hol allnak a csucskategoria fejleszteseben. es ez kihat az 'alsobb', tura kategoriara is. szerintem.de lehet, hogy metzeler lesz nekem is, az uj z8 iszonyuan tetszik.
csak meg nincs 160-as virsli hatsoban.
-
Integra
titán
válasz
TayRol #38537 üzenetére
én egyik arcán sem azt láttam hogy fos francia, hanem azt, hogy véresen komolyan veszik és csak azzal hajlandóak menni ami a legjobb. nem újságok alapján, hanem tapasztalat alapján. illetve profi gumisok voltak végig kint, szerződött partnerek és teljes felszereléssel és gumikkal voltak kint, versenyeken is ott vannak, csapatokat látnak el, ez az életük, valamit csak konyítanak hozzá. azt mondták, hogy szerintük jelenleg a metzeler a legjobb még mindig, de a conti iszonyú összeszedte magát és sok helyen pariban van már vele. senki sem ajánlott michelint. de ezek már tényleg versenygumik és utcai engedélyes féllegál versenygumik, nem az a kategória ami neked kell a banditra
-
Daniel Alves
őstag
-
ALI_G
veterán
válasz
TayRol #38532 üzenetére
Michelin pilot sport kb a metzeller m3-mal hasonlítható össze, michelin olcsóbb, metzeller többet tud km-re. Kb. egyforma tulajdonsággal bírnak szárazon, vízen talán a michelin-é jobb.
Az én tudásom felett állnak az 100 %
6-7000-et bírnak átlagos használat mellett.
Amúgy ez a kettő milyen kategóriába való? Egyáltalán milyenek vannak? Túra, sport, sport-túra, túra-sport...Mi van ami van ilyen jó, de több km-t, de gazdaságosabb?
-
ALI_G
veterán
-
Integra
titán
válasz
Ferdzsoo #38516 üzenetére
ja, 2 henger, dadog, rángat, óriási holtjáték a gázban, kuplung se százas már minden motoron, ahány motor, annyi féle kombinációja a rángatásnak, holtjátéknak és kuplungnak és hátsóféknek..
nekem nagyon is energiám ment el arra, hogy a motorral küzdöttem és nem a feladatokra tudtam teljesen koncentrálnia gokart pályán nem volt gondom, ott széthajtottam és hülyére döntöttem, de az ott sokkal inkább elemem, mint a lassú dolgok, ezeknél kegyetlen küzdöttem helyenként.. nyolcasnál pl..
szóval én gyűlölöm ezt a motort -
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125 #38520 üzenetére
nem a merete miatt, hanem a kulseje miatt tetszik neki, bar az elobbi sem elhanyagolhato. de ugysem lesz belole semmi, most haz projekt van...
-
ALI_G
veterán
Valaki tud linkelni egy aktuális gumitesztet neten? Csak olyat találok amiben ilyen régi modellek vannak.
-
ALI_G
veterán
válasz
Ferdzsoo #38503 üzenetére
Hű, barátnőm is pár hete vallotta be, hogy szeretne motorozni, jönne velem hegyekbe, pályára!
kicsit húzom a szám, mert nem látom hogy lenne benne érzék, ráadásul naggyal szeretne kezdeni, holott csak robogót használt eddig.
ja és azt se érti, hogy mitől megy az autó, gázpedál, kuplung. Gyorsított tanfolyamon tanulta meg a kérdéseket.
-
ALI_G
veterán
Megjelent már a 2010/09-es motorrevü?
-
Picco
addikt
válasz
runner 125 #38512 üzenetére
raulsz, huzol neki egy kis gazt es egybol osszeall a fejedben a kep, hidd el
-
Integra
titán
-
Ferdzsoo
addikt
Tegnap megyek szervíz fele, elémvág egy csaj motorral, át is ment még a sárgán is, meg utána is húzta neki. Odaérek a szervízhez csaj már olajat cseréltet.-
Mondja.: "Szia, nem te voltál az aki elé bevágtam?" Mondom de, meg vágtad rám a kátrányt is (aszfaltoztak) de hagyjad nem érdekes.Beteg, úgy ment mi a golyó. (CBF500)
-
Picco
addikt
válasz
runner 125 #38500 üzenetére
hat meg a blokknak milyen kellemes a karakterisztikaja, er6-n-el szaladgaltam kicsit, de marhajo volt. sportkipuffal meg valami eszmeletlen gyonyoru a hangja...
-
ferkoboy
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest