Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- RAM topik
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2026: Itt a legújabb tévés tapéta
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
Aktív témák
-
Daywalker
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Tudom mit akartam, csak az előző hozzászólásnál elfelejtettem. Múltkor beszéltél a guminyomásról, hát tényleg. Tegnap elgurultam a kútra és megnéztem a nyomást, mert éreztem, hogy a motor hátulja kicsit nyugtalan, ha egyedül vagyok rajta...2,9 helyett 2 bar volt benne. Tényleg nem árt, ha van kéznél egy jó guminyomás mérő...
-
TayRol
nagyúr
jah, nekem. en nagyon szeretem es az asszony szerint is hasznos. csak kicsit draga.
-
ALI_G
veterán
válasz
Gaboman
üzenetére
Ilyen mintha nekem is lenne otthon. Ez áttetsző ugye? Na én egyszer fújtam be vele és egyszerűen nem látszik mikor kell újrafújni. A fehér meg látszik, hogy eltűnik, bár nagyjából végig motul-lal vagy castrollal fújtam, keveset bír a láncom, idén valószínűleg cserélnem kell a szerelőm szerint, pedig mindig be volt fújva, évente le volt takarítva nagyon intenzíven és izomból átfújtam télire...mégis biztos vagyok benne hogy 25.000 km előtt cserélnem kell

-
Daywalker
addikt
Na megjöttem...két naposra nyúlt a móka, mert tegnap rohadtul szakadt az eső amikor vissza akartunk indulni (már odafelé is esett egy picit), úgyhogy inkább maradtunk egy éjszakát egy panzióban. Tele van a tököm az időjárással. Szegény motor teljesen retkes lett. Viszont azt hiszem, hosszabb utakra földugóval fogok menni
Habár meglátom, hogy a dupla bubis plexivel mennyire lesz szélvédett. -
Integra
titán
-
Integra
titán
sír a fékem

nem értem miért, teljesen jól működik...
hogy lehet ezt a sírást megszüntetni???? -
Integra
titán
ezek az esti hazafelé autópályás derbik azért már térdfagyasztóak

-
Gaboman
nagyúr
Most jöttem meg Keneséről,jó volt,igaz csak harmada motoros volt mint Alsóörsön és az eső is esett de akkor is élvezetes volt a felvonulás.
-
Picco
addikt
castrol es mol-os lancspray-t hasznaltam eddig, mind2 tokeletesen jo.(feher)
emvy: kar h a scottoiler marha draga, pedig jo lenne egy nekem is....
-
Daywalker
addikt
Nu, én is indulok egy 300 km-es körre
Majd este folyt köv. -
Ferdzsoo
addikt
Vicc az időjárás bazmeg. JÚLIUS van és 2 hónapja szakad az eső bazmeg...

-
Integra
titán
válasz
Gaboman
üzenetére
és a lánc meg gondolom ugyanolyan O lánc volt.
tényleg fura. a kis fézer 30ezer km-t gyönyörűen ment egy lánccal. de lehet, hogy volt az 40 is, nemtom, nem én cseréltettem. viszont az első villában komplett új olajra lesz szükség, remélem lesz időm megcsináltatni ha hazarepülök,mert úgy bólogat az eleje, zéró csillapítás, még persu hívta rá fel a figyelmem.. hibába, neki azért már nagyon ott van a rutin és a tudás, azóta figyelek ezekre is amiket mond ha találkozunk.
-
Integra
titán
-
TayRol
nagyúr
nekem az Inti altal hozott Fuchs van. elotte pedig motul volt. mindketto tokeletes.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
Az Africa Twin is egy nagyon jó motor,azzal sem csinálnál rossz vételt.
Az hogy meg mész utána nem baj,jó megnézni sok motort,legalábbis én szeretem.Integra:fehér gél alapú láncsprét vegyél, ha teheted. nagyon jók.
Én is ilyet vettem anno a KTMre nem szerette,hamar ledobta,aztán a Fazeren nem volt rossz,érdekes hogy egyik mocin sokkal tovább jó volt,talán az egyenletes motorkaraktere végett,nem dobálja annyira a láncot. -
Djuree
félisten
megnéztünk egy motort, az első fazer amivel még nem estek el és nincs újrafényezve

nagyon jónak nézett ki csak drága egy kicsit
megpróbálom lealkudni, van még egy endurója (africa twin, az is teljesen jó állapotú volt) is, látszott rajta nem számít neki a pénz, de mégis ilyen drágán adja
ráadásul nem is használja, olajcserére is utánfutóval viszi
nem meri így használni a régi olajjal (1000km-t ment vele ezzel az oillal) nehogy baja legyen 
kezd az egésztől elmenni a kedvem, ennyit szarakodni egy motorvétel miatt. már vagy 50k elment benyára
lehet meg kellett volna vennem az elsőt nem szarakodni, akkor már vígan mocizhatnék, igaz lehet 2 hónap múlva szétesik. ilyen hülye vagyok hogy megyek a tökéletes után mindig. a mostani 7végén sem lesz motorom, még ezt a srácot megpróbálom megfűzni ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Fura, hogy itthon nem divat az automata lancolajozo, odakint minden motoron az van (a sajatomat is beleertve, csak most epp nincs benne olaj).
-
omfg.x_O
csendes tag
válasz
DigitXT
üzenetére
Túl tempósra vettem egy jobbost, leért a középsztender és nem tapadt jobban, mint a gumi. Nem lett volna gond, csak most először egy haver ült mögöttem 75kg-al, én meg 60kilós hölgyeménnyel furikáztam mostanság, nem hittem volna hogy ennyivel csökken a dönthetőség 15kg miatt. Ellenkormányon kívül semmit sem tehettem, mert húzós volt a tempó, vagyis amilyen gyorsan csak engedte a technika döntöttem le, tehát nem finomkodva.
Bőrkombiban karc nélkül megússzuk.[link] A kréta mutatja hol ért le és merre sodródtunk.
[link] Itt látszik a kanyar, a nyíl a motor útját mutatja, hanyatt csúszott.
[link] Valahogy így állt meg.Sajnos nem csak ennyi, repedt a tank, gyűrődtek-horpadtak a sárvédők, kapott az első lámpa és a teleszkópok, lámpa, kormány is. Összességében javítható, de a gyári 31 éves festésnek lőttek.
-
TayRol
nagyúr
en csak fujom a lancot, evente 1x van lehetosegem tisztitani, akkor brigeciol. a motort is evente talan 2x mosom, a tobbi alkalommal az eso.
-
emre
veterán
válasz
Integra
üzenetére
Nem ugyanaz.

A műszerolaj a "varrógépolajjal" egyenlő, és az utóbbi nem antisztatikus.
valami ilyesmi
Régebben találtam másik fajtát is, de most csak ezt
-
Integra
titán
válasz
Djuree
üzenetére
no offense, de tényleg, a megjelenésed óta %-ban mérhető lett a topicban elhangzott ökörség és ez nem feltétlen jó. összesen együtt nem mondtunk itt ennyit, mint te egyedül

azt javasolnám, hogy lassan nem ártana egy keveset motoroznod és tapasztalnod. (de valszeg megint én vagyok csak a hülyeségre háklis...)de hogy értsd is végre, és ne csak megsértődj:
átecseteled brigécollal a láncot, hagyod picit ázni, majd nagynyomásúval a kúton lemosod az egész trutyit kb 40 cm távolságból. igen, jól gondolod, a benyakúton is csapvíz/ivóvíz folyik. sőt, ha otthon a ház előtt a saját nagynyomásúd használod, az is csapvízzel/ivóvízzel működik, az ég világon semmi baja nem lesz tőle. a víz lecsöpög, leszárad. utána pedig jó minőségű láncsprével átfújod belülről.
ennyi az egész. amióta a lánc lánc, a víz meg víz, ez így van.
kapis?
te amúgy desztilált vizet öntesz rá, vagy lepisiled?!
-
-
Djuree
félisten
válasz
zsoltee10
üzenetére
csapvíz az nagyon rozsdásít, nézz utána
mivel nagy a vastartalma a csapvíznek (meg tele van vegyszerekkel)...az eső az teljesen más...
már csak ha abból indulok ki, hogy bennehagyok a mosogatóban valami evőszközt pár napra, már elkezd rozsdálni...Integra: lol, már másodjára olvasol félre. hol írtam, hogy nem jó a brigéciol

-
Gaboman
nagyúr
Brigéciollal át lehet mosni az egész motort,kiszed minden mocskot a gépből,utána én átmosom még viaszos samponnal az egészet,áttörlöm szárazra aztán jön egy ki WD40 a hajlatokba (lábtartók,kormányzár,gyújtáskapcsoló,ülészár,váltó,fékkar)és lánc sprayt kap a lánc,3 szór fújom át:kívül,belül,középén,hagyom rajta állni 1-2órát és csak utána megyek vele.
-
Daywalker
addikt
válasz
zsoltee10
üzenetére
Köszi, akkor be is szerzek egy-két üveggel
Lenne mit takarítani...polírozni is kéne, mert ahol felszáll az utas és dörzsöli a combja az idomot, ott 11 év alatt szépen megmattult a fényezés. Soha nincs idő semmire, na meg ez a rohadt retkes időjárás sem épp kedvez nekünk.Feree13: Szerintem ezeknek a cuccoknak fele lehúzás. A Motul meg pláne túlárazott márka...
-
zsoltee10
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
amelyik környezet szennyező.
narancssárga a kupakja asszem. D-3 vagy mi a jelzése.Daywalker: nem roncsol az semmit, de nem is hagyom rajta órákig, csak addig pamacsolom az ecsettel a felületen, amíg leszedi a szmötyit, aztán már öblítem is le vízzel. nekem volt Würth-ös műszaki tisztító, az egy álom, de borzasztó drága. akkor inkább vacakolok a brigeciollal.
-
Daywalker
addikt
-
zsoltee10
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
ha van időm (idén még nem volt), akkor autósampon meleg vízbe, puha kefével átmosom az egészet, aztán elöblítem. a kerekekről láncról a dzsuvát brigeciollal szedem le. az aszfaltot viszont a tiszta benzin viszi le leghatékonyabban. ha nincs időm, akkor csak ablaktisztítóval lefújkálom az idomokat, plexit, és letörlöm.

-
Daywalker
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Kérdésem pont ezzel kapcsolatos lenne. Ki mivel mossa a gépét? Plusz kéne tipp, hogy a felniről mivel lehet legkönnyebben lemosni a mocskot (főleg a hátsóról, amin van egy kis láncról ráverődött olaj is -- mert nem volt fent a láncvédő egy darabig)?
Illetve még egy kérdés: az idomokat és a tankot mennyire és mivel érdemes polírozni?
Gaboman: főleg, ha kifogsz egy jó leárazást. Tegnap láttam cordura alpinestars kabátot 22-ért...nem volt sz@r.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Köszönthetek itt a motoros topickban egy-két harcművész testvért is!

Én meg (Wing-Tsun Kung-Fu)ban gyarapítom technikámat.Visszatérve a ruha témához,azért ha nincs is pénze valakinek 100 ezer forintos ruhákra,érdemes befektetni valamire,nem pedig rövid gatya és pólóban tekerni.
Egy jó alsó,felső protektor megvan 50ből ami védi az egész felsőtestet és csípőt plusz lábaidat.Ez is valami és nem a bőröd meg húsod kopik ha fekszel. -
Ferdzsoo
addikt
Ahogy lemosom ma az 1 hetes rittyót a mociról.

.....Hogy jövő héten újra összerittyózhassa az eső megint.

-
omfg.x_O
csendes tag
Holnap lesz 2hete hogy elfeküdtem kb. 60-al. Rövid gatya - póló. Egy-két karc meg horzsolás, de olyanok, hogy már rózsasín friss bőrős mindenem, ahol érintkeztem az aszfaltal. A legfontosabb nem becsokizni szerintem. Elfeküdni és elosztani a terhelést, ha úgy van, átgördülni a másik feledre, csak lazán. :-))
-
Balcsin a telkünknél van lent egy suzuki DRZ400 (párom faterjáé) hozzá cross pálya is úgy , hogy ott szoktam szórakozni ,de lófasz nem vagyok a versenyzőkhöz képest ..
Szokott verseny is lenni és egyszer megnéztem , hogy ők mit csinálnak hozzám képest
hát én siralmas vagyok, bár ők ilyen super könyittet feltuningolt 250 esekkel mennek mig a 400dx egy viszonylag nagy nehéz motor...Amúgy a drz egy igazán kényelmetlen motor az biztos hogy másra nem való, szét megy a seggem fél óra után. Mondjuk pályán szinte végig állsz
kib@szott izomlázam szokott lenni utána
-
Picco
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
igen es sosem tudhatod h mikor kerul alad egy bananhely, mikor esik a fejedbe egy cserep, mikor tortenik egy olyan baleset amikor a jardan allsz, elsodornak...stb...
aki ennyit aggodik az ne uljon motorral, sokkal veszelyesebb mint az autozas, ez teny.
en meg varosba igyekszem figyelni es ha(kb 2-3szor fordult elo) neadj isten varosba vedofelszereles nelkul valami miatt sietnem kell, akkor inkabb az utvonalat tervezem meg gondosan es max 70-el megyek, ahol meg tudom h veszelyes, ott mind1 a tabla, akkor is lassabban fogok menni a megengedettnel ha ledudalnak, sot akkor plane lassitok![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
jozan paraszti esz es a tobbi kozlekedo(es foleg a tekintetuk) figyelese legalabb annyit er mint barmilyen vedocucc(talan sisakot es gerincprotit leszamitva
) -
Kasza08
őstag
van robogós topik, ott fognak tudni segíteni.
-
zsoltee10
addikt
köszönjük mindenkinek a tanácsokat a ruha beszerezését illetően, átnyálazzuk a honlapokat.

-
DigitXT
félisten
hogy jon itt barki is ahhoz h a masikat a ruhazata alapjan itelje meg?
Ma álltam a lámpánál lightosan öltözve (és robogóval), szembe kanyarodott
egy full beöltözött sportmotoros fazon, és mégis intett...
(És nem be...
)Mondjuk ahova elugrottam, onnan visszafelé szépen felvettem a kabátot is,
mert nem éreztem túl jól magam a Soroksárin 70-80-nal az autók között.
Meg mondjuk ma nem is volt 40 fok, hogy elviselhetetlen legyen az a kabát,
a kesztyűről meg már szóltam, hogy abban tkp. jobban szeretek vezetni.
Viszont ettől függetlenül barom autóssal ma is találkoztam visszafelé jövet:
jön mögöttem, erre a jobbra leágazó előtt kivág balra, megelőz (rámhúzza),
majd kisorol a kanyarodó sávba. Rövid dudaszóval jeleztem neki, hogy ezt
nagyon nem szeretem, erre még visszadudált (pedig akkor már elhagytam).
Lehet, hogy nekem is be kellett volna kanyarodni és bekopogni, hogy akkor
ezt most hogyan is gondolta...? Mindezt persze az azon a szakaszon max.
50-es tempónál... Tehát neki legalább 70-re kellett felgyorsítania csak azért,
hogy elém vághasson, ahelyett, hogy ~1 másodperc múlva kihúzódott volna
mögülem jobbra. Semmit nem nyert vele, viszont engem veszélyeztetett: az
ilyenektől (keresztbevágós veszélyeztetős) a helyszínen elvenném a jogsit... -
-
Djuree
félisten
szerintem senki nem így gondolta. félreértések tömkelegéből jött ez ki. persze ha csak az 1km-re lévő tesco-ba megyek vásárolni nem öltözök be tetőtől talpig, sztem senki se. de ha hazamegyek 130km-re akkor felveszem még az XV8-as biometrikus sejtregenerálós tangámat is

-
Picco
addikt
latom mindenki fel van hordulve ha valaki nem oltozik be, ez addig (talan) oke amig a motor neked hobby es nem az egyetlen kozlekedesi eszkozod, mint pl nekem.
es nem fogok mindig felvenni csimmat, terdvedot, kabatot, gerinc protit, ha elugrok 1.8km-re dolgozni, inkabb visszafogom magam es defenziven motorozok, majd ha tudom h nyakig be vagyok oltozve, akkor megrangatom a bajszat.ezzel csak azt akarom mondani h sokszor hallom mas motorosoktol h: nezd mar, nincs a paraszton semmi, csak a polo. kerdem en: lehet h csak a boltba megy, illetve a garazsba pont a vedo cuccert...de mar megszoktam h a fikazas a meno mostansag.
zarojelbe: hogy jon itt barki is ahhoz h a masikat a ruhazata alapjan itelje meg? lehet! h akin ott virit a felmillas vedocumo lopta a penzt egy felszereles nelkuli akit latunk, meg csak 3 utcanyit megy...soha nem tudhatod amig nem ismered.
hameg valaki versenypalyara megy vedocucc nelkul es adja neki, hat az tenyleg egy marha. -
Djuree
félisten
válasz
Integra
üzenetére
nem azt írtam hogy vezették, hanem hogy vezetik
nagy különbség 
amúgy ha már az emberi test ilyen gyenge anyagból gyúródott, legalább a technológiánkkal ellensúlyozzuk, vegyünk fel minél erősebb, kényelmesebb rucát
mindenki vegye azt amilyen kategóriára pénze van...de ne a ruhán spóroljunk...inkább a motorerőn 
Aktív témák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- Lesz is reklám a Nothing telefonjainak zárképernyőjén, meg nem is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen autót vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3940, 100% Akksi
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 14C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de táp nélkül 1-2 órát bír csak...

ráadásul nem is használja, olajcserére is utánfutóval viszi
nem meri így használni a régi olajjal (1000km-t ment vele ezzel az oillal) nehogy baja legyen ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

narancssárga a kupakja asszem. D-3 vagy mi a jelzése.
)

nagy különbség