Új hozzászólás Aktív témák
-
kutyatm
tag
válasz
fastleslie #5297 üzenetére
szeríntem nem biztos hogy .::cHeKkk::. olvassa a válaszod(majd 4 éve nem járt erre...)
amugy meg igazad van...de azért a sok venti a sokk leddel nagyon sokat fogyaszt... -
fastleslie
senior tag
válasz
.::cHeKkk::. #43 üzenetére
Sok kis venti minek? Szélerőműnek? kb. 3 jól elhelyezett nagyobb (9 vagy 12 cm-es) venti elegendő egy renszerbe. A ventiken nézd meg a teljesítményt (w=watt), ami a 12V-os ágat fogja terhelni. Szerintem még ilyen tömegben sem vesz fel annyi áramot, mint egy középkategóriás videokari kicsit meghajtva. A LED energiaigénye elhanyagolható...
-
pigatt
őstag
Üdv. Mindenkinek!
Azt szeretném megoldani, hogy egy második tápot berakni a gépembe amiről csak a fénycsövek és egyéb modding cuccokat hajtanám. Na most beszereztem egy 350es codegen-t erre a célra ez is tökéletes lesz szerintem, csak valahogy átkellene alakítani úgy, hogy összesen 2db 4pin táp csatlakozó maradjon rajta a többi kábelt pedig lekötni róla és a hátuljára tenni egy kapcsolót ami nem csak áramot ad neki ha 1-essen áll hanem be is kapcsolja a tápot. Ezt meglehet valahogy oldani?
-
didyman
őstag
Mert egy határ szarok. Egy tisztességes szűrés nincs bennük a tápvezetékek végén, így jól teleszemetelik a vezetéket, tápfeszeket a működési zajukkal. Én kidobnám a p..ba az ilyen vackokat, vagy legalább kapnának egy LC tagot meg valami biztosítékot is, 1Ohm-os ellenállás személyében pl..
-
didyman
őstag
Lehet kapni voice recorder IC-ket, direkt ilyesmire. Rögzíteni lehet benne ROM területre hanganyagot, aztán gombnyomásra lejátszani. Relatíve olcsó, meg egyszerű. A CD-ROM másopercekig nem fog reagálni a gombokra, mert induláskor mással van elfoglalva, sok addig nem is áll szóba az emberrel, amíg a TOC-t be nem olvasta, ott hiába nyomogatja az ember.
Ilyen IC plö a HK828, külföldről szerintem be lehet rendelni, tökegyszerű kapcsolása van. -
dany27
őstag
semmi baja egyiknek sem!!
Át dugtam mind2 invertert egy másik Molex ágra és tökéletes mind inverter faxa nem indul se úrja a gép és a kijelzőről sem tűnik el a kiírás !!
Amúgy meg nem itt adtam volna el
Ez már csak azért is felettéb érdekes mert bennt ugyan od avan bekötve mind1ik szóval akkor nem tudom hogy mi van -
fero02
nagyúr
válasz
RoyalFlush #5276 üzenetére
Ha tennél egy relét vmelyik molexra, akkor az "megnyomhatná" a gombot...
-
fero02
nagyúr
válasz
RoyalFlush #5274 üzenetére
Az lenne a jó, ha a bekapcsoló gomb, ööö vagyis kulcs, szóval ha 2 áramkörös lenne. Egyiket rákötnéd ugye a power gomb helyére, a másikra meg kivezetnég a rom-ból a play gomb 2 zsinórját és azt kötnéd rá.
De gondolom a kapcsolón csak 2 vezetéknek van helye, így ez nem kivitelezhető. Még az lenne esetleg megoldás, h le párhuzamosítani a power és a play gombok vezetékeit, de attól meg tuti meghülyülne, szal ez is kilőve...
-
RoyalFlush
őstag
A kész "kijelző":
Feketére lefújva felírattal elején kissé másképp fog kinézni
Azt nem tudom, hogyan oldjam meg, hogy miután bekapcsolom a PC-t, automatikusan elinduljon a meghajtóban lévő audio cd első track-je. Ha egy pillanatra zárnódna a play gomb-nál lévő kör az indulást követően, megoldható lenne szerintem. Ha viszont folyamatosan zárva lenne, feltételezem nem ..
-
draff
aktív tag
Leteszed az asztalra a stabkockát (a fémes felével lefelé) .
A bal oldali lábon megy be a 12 V.
A jobb oldala meg a kimenet.
A középső lába és a negatív pólus (test) közé teszed a potit.
Ennél egyszerűbben nem tudom elmagyarázni. Még egy pofon is bonyolultabb!Persze lehet a poti elé és mögé egy egy valami kis értékű ellenállást még grátisznak becsempészni, hogy ne tól-ig szabályozzon, de egyáltalán nem lényeges.
Ha gerjedne - bár ezt nem hiszem, meg aztán nem is nagyon tudod mérni - akkor a középső láb és a kimenete (jobb lába) közé egy pár mikrós tantálkondi kell. (1-10 mikro)
Az egészet vagy a fémházhoz galvanikusan elszigetelten, (műanyag átvezetőalátéttel és csillámlemezzel - ilyesmit lehet venni ugyanott, ahol a stabit) vagy valami kis fémes hűtőfelülethez hozzácsavarozni.
A nagyon lényeg, hogy a stabkocka fémes fele sose legyen a negatív ponton mert akkor a testelés okán nem szabályoz a poti és a stabi csak a reá írt értéket hozza. -
draff
aktív tag
-
fero02
nagyúr
Revoltec nem egy nagy minőség. Nekem is volt/van 1-2 neonom. Fosch mind. Van mi csak félig világít, az összes cső végén találhatő kis műanyag kocka teli van fullosan buborékokkal, stb...viszont rossz inverterem még nem volt
Amit nem bántam meg (merthogy ezektől jóval drágább volt) az a Cooler Master. Azok a mai napig mennek (3 éve) hiba nélkül.
A kettő között még talán a Sharkoon van, de csak picivel jobb a Revoltec-nél szvsz. -
dany27
őstag
de én csak ilyen gány invertereket tudok kifogni vagy ez a táp nem komálja őket??
Mert a másiknak is van baja :S annak meg az h ha felkapcsolom akkor az LCD kijelzőről ami a házba van építve elűnik a hőmérséklet csak a kék háttér marad :S és csak az segít ha gép kikapcs majd indít -
dany27
őstag
de a két inverter tök egyforma mint két tojás (mivel a kék CCFL csövek is revoltec gyátmányúak) és azok akko nincsenek is felkapcsolva mikor az UVt alarom szóval olyan nagy teljesítményt nem akar felvenni szimplán ugyan annyit mint a másik pár cső inverterje :S
Holnap megpróbálom átkötöm a másikra a pár UV csövet h azzal is ezt csinálja e :S
Pedig olyan szép a narancssárga harisnya megvilágítva -
dany27
őstag
hi
ma vettem egy pár UV csövet a kék CCFL csővek mellé de igen érdekes a helyzet amin felkapcsolom az UVt egyből újra indul a gép.....
Ha a CCFLt kapcsolom fel semmi gond nincs!Mi okozhatja ezt??
-
fero02
nagyúr
válasz
RoyalFlush #5259 üzenetére
Teljes agymenésben szenvedsz!
Sok sikert hozzá!
Remélem ebből majd senki nem akar aranyköpést csinálni...
-
RoyalFlush
őstag
Körvonalazódott bennem a teljes kép. A ház feketére lesz fújva, oldalán Duke Nukem, elején "Let's Rock" felírat, piros Power és Reset gomb. A keylockot már a helyére ragasztottam Pattex Super FIX ragasztóval
A "kijelzőt" most készítem (pirosan világít majd a "3d" felírat).
-
v.tom
őstag
válasz
Zalaymate #5257 üzenetére
Ekkora méretben nagyon ritka a ilyen venti. Az a gond velük, hogy mivel kicsik, ezért nagyobb fordultstámon kell hogy pörögjenek értékelhető légszállítás eléréséhez, mint a nagyobb társaiknak, ezért hangosabbak is. Én azt javaslom, hogy próbálj meg nagyobb ventit használni. Én árulok 6 cm-es ventiket, de azok is 25-ösek, és 5200 rpm a fordulatszámuk. Nem tudom leszabályozva milyen hangosak lehetnek, de ma kipróbálom.
-
Zalaymate
senior tag
Na hi!
Szóval arra a döntésre jutottam, hogy a 8800GT-re veszek egy S1-et, mert nagyon szép csendet szeretnék, hogy tudjak aludni, illetve ha játszom és melegszik rendesen a kártya, akkor se ébredjen fel a barátnőm.
Szóval a tényállás: A ház egy AeroEngine II
Ebben van jelenleg + 2 venti, az oldalára felszerelve. Jövő héten veszek plexit, és akkor megszűnik az általuk keltett szélzaj is.
Az S1-re már megvan egy Noctua Extra Silent venti, aminek nincs hanga!
És ezek mellé még azt tervezem, hogy a procira (Intel E6750) jön majd egy Asus Silent Knight II.
+ Azon gondolkodom, hogy vágok két 60x60mm-es lyukat pont a VGA alá, és beteszek két nagyon csandes ventit, hogy tolják rá az S1-re alulról a hideg levegőt!
Viszont nem tudom, hogy hőfokban számítana e az alsó két lyuk, vagy elég, hogy már oldalról is pont a VGA-ra fúj, az alsó oldali ventillátor??????
+ Nem nagyon találok keskeny/vékony 60x60-as ventillátort, mindegyik 2,5cm vastag.
Ez meg nem annyira esztétikus. Szóval nem lenne valahol, valami leszabályozható hangtalan, vékony, 60x60-as venti????Előre is THX!
-
v.tom
őstag
Jah még valami. Mit javasoltok az ilyen áramkörök elészítéséhez alapnak? Próbanyák pl megfelel, ha használni is akarom a dolgot, vagy más megoldás után kéne nézni?
-
And
veterán
Nagyon jó azoknak a ledeknek kiindulásként 5V is, csak hát nem ártott volna áramkorlát ellenállást pakolni eléjük, mint minden led elé általában. Mivel itt több ledről van szó, a szokásosnál nagyobb áram is megengedhető rajtuk (lásd az adott modul adatlapján), de azért mégis kellett volna az az ellenállás..
-
v.tom
őstag
Jaja. sikerült összeraknom a lcd modult. Kép nem volt, mert rosszul kötöttem valamit, de háttérvilágítás legalább jó volt. Egy darabig... Az lcd adatlapján nem vettem észre hogy magával az lcd-vel szemben a háttérvilágításra szolgáló smd ledeknek csak 4,2 kell(
). persze hadd ne ecseteljem az eredményt.. A ledek fele elhalálozott. De laglább az lcd sem megy, aminek nem tudom az okát.
-
And
veterán
Az LM317-es verzió nemrég volt linkelve, de parancsolj. A hűtőfelületen a kimeneti feszültség mérhető, nem a fix bemeneti 12V. Az R1 javasolt értéke 1.2k, az 5k-s potméterrel pedig ajánlatos sorbakötni egy 4.2k-s ellenállást, így a vezérlési tartomány kábé 6..10V-ra fog adódni, és nem tudod letekerni a minimális szintre (1,25V-ra) a kimenetet. A 12V-ot biztosan nem fogja elérni a kimenőfeszültség, ha a terhelés is rá lesz kötve. Óriási hűtőfelület ugyan nem kell hozzá, de akár másfél Watt teljesítményt el kell disszipálnia a stabkockának.
Egyébként tényleg 'drága' tanulópénz lenne a pwm-es (sorry). Igaz, utóbbival kicsit több meló van.
#5245: Semmi gáz, mutass egy olyan hobbistát, aki sose nézett még el semmit.
-
LALA_kiraly
őstag
Vki? [link]
-
fero02
nagyúr
válasz
RoyalFlush #5248 üzenetére
Te jó ég! Tényeleg nem vagy komplett...
A festés után itt a Ph!-n érdeklődtél? Mekkora képről beszéltetek ill. mi lett volna az ára?
Én is szeretnék egy hasonló dolgok csináltatni, mondjuk nekem fekete fehér lenne a kép...
-
RoyalFlush
őstag
Érdeklődtem egy srácnál mennyiért vállalna airbrush festést, kissé borsos az ár, viszont Duke Nukem jól mutatna stukerrel a ház oldalán ..
Eredetileg más volt az elgondolás, persze abból is megtartottam néhány ötletet. A power gombot már kiberheltem, a helyére kerül egy keylock (ma megyek érte), a kulcs elfordításával majd a Sleep (ami lesz a power) megnyomásával indul az Atomix PC
-
fero02
nagyúr
válasz
RoyalFlush #5246 üzenetére
Te beteg vagy!
-
RoyalFlush
őstag
Arra gondoltam a PC indulásakor megszólalhatna egy a házba (AT) épített hangszóróból (nem pc speaker) valami, konkrétan ennek a számnak az első néhány másodpercére (~13mp) gondoltam, retro PC-t építek.
Ötletem:
Régebben voltak olyan optikai meghajtók, melyeken play gomb is volt, induláskor automatikusan a gomb megnyomása nélkül elindulna a benne lévő audio lemez track-je (még ezt nem tudom hogyan). A fejhallgató kimenetet a házban lévő szétberhelt hangfalpár belső elektronikájához csatlakoztatnám. Azt pedig a hangszóróhoz.
-
didyman
őstag
Nagy hülyeséget írtam. Valamiért belekevertem az áramegenerátort is, éppen LED meghajtására terveztem egy ilyen PWM-vezérelt áramgenerátort annak megállapítására, hogy az adott típust mekkora kitöltési tényezővel lehet megkínálni különféle frekik mellett ahhoz, hogy minél kisebb teljesítményigénnyel elérhető legyen egy maximális fényerő, valahogy innen szivárgott át. Szóval jelen esetben a kondi töltődését nem fogja limitálni a FET rDSon értékén kívül semmi, ami egy BUZ11 esetében "kurvakicsi" a frekvenciához mérten. Tehát valóban fel fog szökni 12V-ra a kimenet már ilyen kicsi kapacitással is.
Elnézést a félreértésért.
-
v.tom
őstag
Jó, mindegy. Nem akarok tanulópénzre költeni 500 ft-ot se egyenlőre, ugyis most b*sztam el az lcd-met.(
) Először megpróbálom a stabkockás megoldást, az valahogy egyszerűbbnek tűnik. Nos, a helyzet a következő: Vettem egy stabkockát (ts317), és egy 4k7-es trimmerpotit. Ha jól tudom ennek elégnek kéne lennie egy 6,2W-os, 12V-os venti szabályzásához. A lényeg: Hogyan kéne ezt kötnöm hogy működjön? A másik. Ha jól tudom a hűtőjén ennek 12V van. Van kis szig.lapom, hogy ne legyen gond, de hűtőfelület mekkora kéne neki? Gondolom nem nagy.
-
And
veterán
Korábban írtad, hogy rajz alapján képes vagy összerakni egy áramkört. Annyira nem bonyolult, pwm-es kivitelben, diszkrét elemekkel szinte ki sem lehet hozni egyszerűbben.
"[..] főleg annak függvényében, hogy én nem tudom kiszámolni, hogy milyen alkatrészek kellenek nekem."
Mutass ezen a rajzon egyetlen alkatrészt, amely nincs konkretizálva.. Az 555-ös adatlapja itt, a mosfeté pedig itt. Nyersanyagár kb. 500 pénz, plusz kis darab (próba)nyák. Ha 22k helyett csak 20k vagy 25k értékű potmétert találsz, az sem tragédia. A 'mindenféle szakszöveg' meg ne okozzon gondot, az csak a mi egyéni szoc. problémánk.
-
v.tom
őstag
válasz
didyman #5238 üzenetére
Na akkor elmondom megint. Biztos ti értetek az elektronikához állati jó módon, de én nem, és hiába írtok mindenféle szakszöveget, nem értem meg, és egy ilyen szintű kapcsolási rajz nekem magas, főleg annak függvényében, hogy én nem tudom kiszámolni, hogy milyen alkatrészek kellenek nekem. Azért kértem segítésget itt.
-
LALA_kiraly
őstag
Egy kis segítséget kérek noti töltő szereléshez!
Adott két töltő, telejesítményük azonos, de a dugaljzat más, ami a notiba megy. Mivel a jó elromlott, szerettem volna megcserélni a dugót (levág, átköt).
A probléma, hogy a működőképes 2 eres ( belső +, külső -), de a rossz, amit levágtam az meg 3 eres. Külső fekete kábel, benne fehér, benne kék. Ezt szeretném összekötni, a 0 kihagyásával. Sajnos nem tudom melyiket kellene kihagyni
A töltőt szétszedve a belső kék a panelre R40 felírathoz, a középső fehér a C32-höz, a külső fekete RTN/FG felírathoz megy. Kimérni ugye nem tudom, mivel roszz, tippem lenne a bekötésre, de nagy a kockázat, csak 100k a noti. -
And
veterán
válasz
didyman #5238 üzenetére
Nekem ezzel szemben csak két érvem van.
1.) Szimuláció: bár nem volt teljesen korrekt, mert a ventilátort fix ellenállás helyettesítette, elég jól egybevágott a 2. pontban tapasztaltakkal.
2.) Gyakorlat: mivel az áramkör már össze volt dugdosva próbapanelen, nem volt nehéz kipróbálni a ventivel párhuzamos kondenzátor hatását. Az eredmény: már 1µF-os kapaccal is alig lassult le a ventilátor a minimális 55..58%-os vezérlő pwm-mel a leggyorsabb, gyakorlatilag 100%-os kitöltési tényezőjű állapothoz képest. Nagyobb, 4.7µF-os kondival már szinte nem volt észrevehető a különbség, 22µF-dal pedig oszcilloszkóppal nézve is végig szinte csak DC-szint (tápfeszültség) volt mérhető a ventilátor pólusai között, a potméter állásától függetlenül. A gate-re kerülő vezérlőjel természetesen ettől nem módosult.
Mod: kapac nélkül mindez így nézett ki. -
didyman
őstag
Nem, nem fogja kivezérelni 12V-ra, mivel nem fog ehhez elegendő töltés felhalmozódni. A PWM lényege éppen az, hogy az áramerősséggel, mint Q/t "játszik", a ventillátort kvázi fix fogyasztóként modellezve. A kapacitás ezen nem fog változtatni. Söntölni sem fog, hiszen nem ellenkező polaritás fog megjelenni, hanem a PWM nyitott állapotában töltődni fog, zárt állapotában meg kisülni és ugye ha nem tud U=Q/C szerint 12V-nyi feszültséghez elegendő töltés felhalmozódni, hiába töltődik. Ezáltal némileg simítja a kimenetet, amire azért van szükség, mert egyes ventilátorok zavaró morgást produkálnak PWM vezérléssel. Egyébként sok ventiben található kapacitás a tápágakon. Ami hatása lehet, hogy a venti fordulatát kissé megemeli, de ez a kapacitás növelésével előbb-utóbb kapacitásfüggetlen lesz.
-
And
veterán
válasz
didyman #5235 üzenetére
Mármint közvetlenül a venti tápjára? Mert az szerintem nem túl jó ötlet: 20 kHz körüli pwm-frekvencia mellett gyakorlatilag kisöntöli a jelet, és fix 12V-ra vezérli a ventilátort, már annak a kapacitásnak a töredéke is. Akkor inkább a vezérlő tápjára kerüljön az a kondenzátor.
-
And
veterán
Ha rajz alapján képes vagy összedobni egy kapcsolást, akkor az #5222-ben linkelt pwm-es áramkör utánépítése sem lehet gond. Megépítettem próbapanelen, minimális módosításokkal: [link]. A közölt értékekkel a vezérlő adatai: pwm kitöltési tényező: 58...100% (lineár üzemben kb. 7..12V ventifeszültségnek felelne meg), pwm frekvencia: 22 kHz körül. A teszt alanya egy 12V / 2W-os ventilátor volt. Az adott mosfet maximális drain-árama 30A, itt néhány A-es terhelésig biztosan nem igényel hűtést.
Én továbbra is potmétert használok, mivel nincs óriás ventim.
-
v.tom
őstag
Te csináltál már valamelyik fajta szabályozót? Nekem egy nagyon konkrét leírás kéne, annyiról, hogy milyen alkatrészt vegyek, és hova tegyem. Nem értek az elektronikához, csak nagyon alapszinten. Annyi késségem van hozzá, hogy egy rajz vagy kép alapján össze tudok forrasztani egy cuccot.
-
And
veterán
Ha még csak németül lenne, akkor se érteném teljesen.. De ez holland, vagy mi
.
Az áramkör viszont magáért beszél. Itt vannak nagyon hasonlóak angolul vagy épp magyarul.
"A pwm ha jól tudom nem fordulatszám alapján szabályoz ugye?"
Ezt nem teljesen értem. Konkrétan (irányítástechnikailag) egyik sem szabályoz, hiszen nincs semmilyen információ visszacsatolva, ezek mind vezérlések. A nemrégiben felbukkant NTC-s megoldás az épp szabályozás. Ezeket a vezérléseket egyáltalán nem befolyásolja, hogy van-e a ventinek RPM-visszajelzése, avagy nincs. Ettől még működnek, csak Te nem fogod látni a fordulatszámukat. -
shalafi66
veterán
válasz
CounterBoci #5224 üzenetére
Hát elég rosszul oldottad meg a problémát. Mivel az alapállpottól is érzéketlenebb lett a hangszóró (pedig már akkor sem ütötte meg az átlagos szintet...), ezért a lengőcséve sokkal többet fűt el a bemenőteljesítményből, és sokkal kevesebbet alakít hanggá. Terheltség? Az mi? A terhelhetősége sajnos sem nőtt a megnagyobbított légrés miatt, sőt inkább csökkent az elektromos terhelhetőség, a fentebb írt okok miatt.
Ui: hogy méred a hangszóró "ellenállását"?
-
v.tom
őstag
válasz
forceberg #5220 üzenetére
Szabályozhatóra szeretném építeni, tehát kéne poti a rendszerbe.
And: A pwm-es megoldás nem tűnik rossznak, de a linkbőll az ég világon semmit nem tudtam megfejteni(gyér a német tudásom, és a kapcsolási rajzok értelmezése sem az erősségem, építsz lévén
) Nekem egy olyan kapcslási rajz kéne amiből és is le le tudom szűrni a következtetéseket. A pwm ha jól tudom nem fordulatszám alapján szabályoz ugye? Mert a ventinek nincs fordulatszámmérője sajnos.
-
CounterBoci
senior tag
hi
hangszórós kérdés: recsegett a dld acoustic 1000w-os mélyem. szétszedtem, kiesztergáltam a légrést nagyobbra. az ok, hogy romlott a hatásfok. de a tekercs kurvára melegszik, mennyivel nő a terheltsége így? az ellenállás ha mozgatom a membránt se esik le, az sem lehet baj.
-
Rive
veterán
válasz
¤Demes¤ #5217 üzenetére
Régebbi gépek 'Turbo' gombja. Ált. a kapcsoló fizikailag ugyanolyan méretű, mint némelyik modern cucc reset v. power-gombja, azaz jó eséllyel cserélhető.
Persze akkor el kell döntened, hogy a reset v. a power gombtól búcsúzol
Ui.: visszakerestem, hogy mihez is kell. Gőzöm sincs, hogy amperileg ezek a régi turbogombok mennyit bírnak... De ha máshogy nem is, egy relével már rá lehet reszelni a brutálventit.
-
And
veterán
Pár éve külön topik is szólt a témáról: [link]. A TO-220 -as tokozású LM317T 1,5A-es maximum terhelést visel el. A megoldás hátránya, hogy a tok hűtőzászlója a kimeneti feszültség (Vout) potenciálján van, tehát el kell szigetelni a hűtőfelülettől. A másik, hogy a stabilizátor ki- és bemenete között maradó dropout feszültség 0,5A-es kimenetnél már közel 2V, tehát 12V-os tápnál maximum 10V körüli kimenetre számíthatsz, nem tudod a teljes 12V-ra vezérelni a ventilátort. Ez egyébként az összes lineáris, nem low-drop kivitelű stabkockára igaz (78xx és társai). Alkatrészköltsége párszáz Ft lehet.
(Akkora ventihez már pwm-es megoldás is jöhet, aminek nincsenek az előbb említett hátrányai, és nem is melegszik.) -
¤Demes¤
tag
Igen igen köszi
Tehát oda mindenképp egy kétállású kapcsolót kéne ráraknom. Én valahogy úgy gondoltam hogy megnyomom a gombot akkor zár egy áramkört -> kap áramot a venti
mégegyszer megnyomom akkor nyitja -> nem kap áramot. Tehát az egyállásúból lenne kétállásúEgyébként meg elnézést ha néha hülyeségeket beszélek de még semmi ilyesmit nem csináltam előtte
-
dany27
őstag
válasz
forceberg #5215 üzenetére
vagy addig nyomva tartja a gombot amíg kell a venti
Demes: a reset meg a power gomb is csak egy pillantra zár rövidre ezt képzeld úgy h amikor megnyomod a csengőt az csak addig szól amíg nyomod a kapcsolót nah ugyan így menne neked is ventid mivel az csak addig zárja rövidre az áram kört amíg te azt nyomva tartod!
A power gomb az azért olyan mert az csak egy pillantra zár rövidre amíg felpörög a táp utánna már akar le is húzhatnád a kábelt a lapról akkor is menne, úgyan így a reset is ez is csak egy pillantra zár rövidre és így indul újra a géped!!Remélem így már érted!
-
dany27
őstag
v.tom: de jól mondod!
Demes: az áram erősséget úgy kapod meg ha teljesítményt osztod a feszültséggel pl ha van egy ventid aminek a teljesítménye 3watt és ugye 12voltról táplálkozik akko 3/12=0,25A
Nem nem nem fog menni azzal!
Nem nagyon vagy otthol látszik tod hogy működik egy kapcsoló??
Ha kell szívesen elmondom neked h megértsd! -
-
barni00
tag
Üdv!
Teljesen homály vagyok a témában. Nálunk most viharos szél volt, ilyenkor külső üzemvavar miatt nincs éjszakai áramunk. Gépembe van egy fsp-pnf 350 W-os tápegység. Mostani indításkor néhány másodperc után újraindult a gép, majd kihuztam a tápkábelt, utána pedig levágta a biztosítékot. Eddig jól ment nem volt ilyen hiba. Lehet, hogy az éjszakai áram kimaradása okozza a problémát? -
-
And
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Subaru topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen routert?
- Battlefield 6
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest