- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hobby elektronika
- RAM topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Barett 50cal #8254 üzenetére
Milyen táp?
El kell indítanod, méghozzá két láb összezárásával. De írd le a pontos típust!
Mod: a zöld szálat össze kell kötni az egyik feketével. -
válasz
didyman #8242 üzenetére
Nem tudom, hogy mostanában hogy van, de egy régi alaplap, AN7 a 3 pines ventiket is tudta szabályozni, méghozzá a BIOS-ban meghatározott hőmérséklet(pl. CPU, NB) függvényében 6-12V közötti delejt tudott adni a fanoknak. Be lehetett állítani min/max hőmérsékletet, és min/max V-ot. Remekül használható volt.
Ha jól sejtem, akkor azon a lapon lehetett egy lineáris vagy kapcs. üzemű változtatható stabilizátor? A mai 4 pines PWM-nél meg a ventin van egy kapcsolóelem, amit kapcsolgat a deszka. -
Van egy 1500VA-es szünetmentesem, ami elég jól bírja szuflával, csakhát aktív hűtésű. Még nem szedtem szét, de 1 vagy 2db 4cm-es venti lehet benne.
A gépem ráakasztva hideg levegőt nyomat ki magából. Szerintetek mit szólna a kiiktatott ventihez? A fogyasztók: 22" wide monitor, HD4850, E4500@3.2GHz. Majd egyszer megmérem, de kb. 250-300W körül lehet az összfogyasztás. Vagy csak lelassítom a ventijét, hogy halk legyen, de még vigyen levegőt. Én személy szerint ezt tartom jó ötletnek, mert így nem szorulna be a meleg, aztán mivel a teljesítményének kb. 20-30%-a lenne kihasználva, nem nagyon kellhet a full légszállítás. -
válasz
djbahool #6975 üzenetére
Nem ajánlott a tápok ventiét bizergálni!
Saját ventiszabályzása van már szerintem minden tápnak. Olvastam, hogy valaki kicserélte egy Chieftec(azaz minőségi, megbízható) táp ventijét, lassabbra, halkabbra, s később, mikor meg volt hajtva a táp, teljesítménye felső tartományában volt használva, szépen leégett. Kellett volna az a + légáram... -
-
Van egy TFT-m, persze beépített tápos.
Hidegindításkor bekapcsolás után 10-20mp-ig villódzik, vibrál a képe. Utána semmi hiba, gondolom, bemelegszik.
Mi lehet szerintetek? Vmi kondi? -
Érdemesebb sztem nem forrasztani, hanem betenni egy toldót, amiben vannak a diódák. Ha esetleg elromlik a táp, és garis, akkor csak kiveszed a toldót. Ha jól emlékszem, akkor az én Chieftecemen nem volt olyan cimke, amit meg kellett sérteni, hogy kinyithassam. Ez sztem elég nagy felelőtlenség a gyártótól...
Ha priviben megadod a címed, jövő héten küldök neked egy ilyen toldót postán. Azt hiszem, tudom, hogy milyen csatija van a Csifi ventijének. -
-
válasz
[CS]Blade2 #6030 üzenetére
Nem tudom, nekem úgy hozták, de még van belőle.
-
válasz
[CS]Blade2 #6030 üzenetére
Vagy felrakod, hogy ne jöjjön le, vagy nem. A ragasztás vegyszerekkel oldható, de nehéz olyan oldószert találni, ami a plexin nem látszik meg.
-
válasz
[CS]Blade2 #6027 üzenetére
-
Ide is beírom:
Tudtok vmi túláramvédő kapcsolást?
Én arra gondoltam, hogy sorban egy kis értékű ellenállat, az azon eső feszültség "mérése", felerősítés, komparálás, túl nagy áram esetén pl. egy relé vezérlés megszakítása, ami bontja a terhelést.. De kellene, hogy lehessen resetelni egy gombbal mondjuk. -
válasz
TESCO-Zsömle #5757 üzenetére
Ki kell, hogy javítsunk.
Ha egy ventin csökkented a feszültséget, csökkenni fog a rajta átfolyó áram is.
A LED meg más mint a venti. A LED-en annyi áram fog folyni, amennyit beállítasz neki az előtét ellenállással. LED-eknél kb. 2-3V feszültség esik típustól függően.
Pl. 10mA-t akarsz folyatni a LED-en, 12V-on.
Ha a LED-en esik kb. 2V, akkor az ellenállásra jut kb. 10V.
10V/0,010A=1kOhm.
Tehát 12V-on egy 2V-os LED elé 1kOhm kell, hogy 10mA áram folyjon. -
válasz
TESCO-Zsömle #5753 üzenetére
Sztem meg minnél kisebb ellenállást teszek elé, annál nagyobb áram fog rajta folyni ugyanazon a feszéltségen...
-
-
1,5V-os AAA-s NiMh akkuelemhez kéne töltő, saját legyártással. Tudtok kapcsolási rajzot?
Kösz!
-
Egy tápban lévő tranyót befolyásolja, ha mondjuk 10-15cm-es dróton lóg a NYÁK-tól? Szvsz, nem nagyon.
-
Amúgy szvsz nem is a konkrét feszültség a lényeg, hanem az elérni kívánt fordulatszám, ill. halkság
-
válasz
Gergello #884 üzenetére
Egy ellenálást kötsz egy kapcsolóval a venti elé, amit a kapcsoló rövidre tud zárni. A szükséges ellenállás nagyságát pedig ki kellene mérned! Kimérheted mondjuk úgy, hogy egy potival leszabályozod a ventidet, ahogy szeretnéd, s egy multiméterrel leméred a potin épp beállított ellenállás nagyságát. S a mért értékhez közeli ellenállást teszel be. Érted?
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- World of Tanks - MMO
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Futás, futópályák
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2022 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Xiaomi Redmi 13 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest