Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hatékony emulációt használ a Switch címek futtatására a Switch 2
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Videószerkesztés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
draff
aktív tag
Valóban gagyi volt, de azt talán említettem is. Egy régi 200 W-os AT táp.
Én azonban továbbra is megmaradok a stabkockánál. Akár "szent" akár nem.
Egy átlagos stabkocka ugyanis 1 A-t elbír.
És hogy kell-e rá a hűtés?
Naná hogy kell, hisz a keletkező disszipációs hőt valahogyan és valamivel csak el kell vezetni. Ez egyáltalán nem nagy újdonság.
Azonban a mai átlagos számítógépes (80x80-as) ventik csak kb. 150-200 mA-t esznek ... valamint én egyáltalán nem valami beépített szélerőműben gondolkodom amikor minderre utalok.
Csakis egy ventiben!A stabkocka fémes testfelülete (és a középső lába) egyébként a negatív pólusa, tehát nem tudom, hogy Te milyen 12 V-ról beszélsz a bordán? Ne a 79xx jelűekben, hanem csakis a 78xx jelűekben gondolkozz!
Amúgy pedig, mi van akkor ha netalántán a stabkocka elszáll? Semmi!
Legfeljebb utána 12 V-ot kap a venti! Nagyobb kár nem lesz, csak "nagyobb zaj", ha neadjisten a venti véletlenül újra a 12 V-os /rendes/ kerékvágásába zökken. (Eredetileg mind arra készültek)Ez az egész ötletelés olyan dolognak tűnik számomra, mint valaha a csengőreduktor tipikus esete. Ott volt 3, 5 és ezeket összeadva 8 V-os a kimenet. Azonban az csak egy egyszerű hálózati trafó! Itt viszont egészen más a helyzet. Szabályozott és vezérelt kapcsolóüzem.
Mindez egyáltalán nem az én igazságom, hisz én sohase követeltem azt, hogy csakis az a jó dolog, amit én javasoltam ... mindenki úgy oldja meg az elektronikai problémáját, ahogyan tudja. És azt hogy összeeresztjük a tápon a kimenő feszültségeket mindenféle buherral, az a Te megoldásod, a másik meg az enyém. Egyáltalán nem vitaalap!
Szent hát a béke .... "mindenki máskép csinálja"
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövök már! Addig is itt a VÍZ! Kolink Umbra Void AIO 360mm ARGB INGYEN FOX az árban
- Figyelem Figyelem! Itt a prémium Olcsó Pénzért! Lian Li LANCOOL 215 White! Ingyé MPL!
- EVGA SuperNOVA 1600 G2 1600W 80 PLUS Gold Fan-Stop 120-G2-1600
- Corsair HX1000 1000W Moduláris, 80+Platina hatékonyságú és gyakorlatilag hangtalan
- Rút Kiskacsa Újra Támad! PHANTEKS Enthoo Evolv ITX Edzett üveg RGB Fehér KECÓ INGYÉ MPL!
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Fekete
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest