- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Raspberry Pi
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen házat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
draff
aktív tag
válasz
doglotthal #4514 üzenetére
Hááát, a kérdés érdekes.
A procinak eleve szokott lenni valami nagy bordás szélkeverője, a memóriákon meg vagy van hűtőborda, vagy nincs, teljesen tipusa válogatja. Aztán bele kell még számolnod a fizikából azt a tényt, hogy a meleg levegő többnyire felfelé száll.
Szerintem vagy elvileg elemezd a gépen belüli légáramlatokat, vagy ha meg tudod figyelni a szélirányt, akkor arra számolj. Szerintem cigifüsttel elég jól modelezhetőek a belső légáramlatok, bár ha le van véve a gép oldala, már csalóka a dolog. Az oldalvntinek inkáb szívnia kellene kifelé, mint fújnia befelé. Nekem az egyik vinyómon van olyan hűtőegység amin két kis ventilátor elfele szívja a meleget a vinyótól, tehát nem ráfújja az összes porral együtt.
De talán eleve jó alaposan el kell azon gondolkodni, van-e szükség egy teljesen felesleges fogyasztóra és zajkeltőre akkor, ha a gép ezeddig is jól elment nélküle.
Én a saját gépemen pldul hátra tettem egy szívó ventit, (alaplap vezérelt fordulatszámmal) ami a táp alatt a proci bordáitól szívja el a levegőt. A proci saját ventilátora meg ráfúj a bordákra és a memóriákra. (Amik egyáltalán nem annyira melegek)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Kerékpárosok, bringások ide!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpársportok
- EA Sports WRC '23
- Bestbuy játékok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Politika
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RX 7800XT 16GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest