Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hatékony emulációt használ a Switch címek futtatására a Switch 2
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Videószerkesztés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
draff
aktív tag
válasz
doglotthal #4514 üzenetére
Hááát, a kérdés érdekes.
A procinak eleve szokott lenni valami nagy bordás szélkeverője, a memóriákon meg vagy van hűtőborda, vagy nincs, teljesen tipusa válogatja. Aztán bele kell még számolnod a fizikából azt a tényt, hogy a meleg levegő többnyire felfelé száll.
Szerintem vagy elvileg elemezd a gépen belüli légáramlatokat, vagy ha meg tudod figyelni a szélirányt, akkor arra számolj. Szerintem cigifüsttel elég jól modelezhetőek a belső légáramlatok, bár ha le van véve a gép oldala, már csalóka a dolog. Az oldalvntinek inkáb szívnia kellene kifelé, mint fújnia befelé. Nekem az egyik vinyómon van olyan hűtőegység amin két kis ventilátor elfele szívja a meleget a vinyótól, tehát nem ráfújja az összes porral együtt.
De talán eleve jó alaposan el kell azon gondolkodni, van-e szükség egy teljesen felesleges fogyasztóra és zajkeltőre akkor, ha a gép ezeddig is jól elment nélküle.
Én a saját gépemen pldul hátra tettem egy szívó ventit, (alaplap vezérelt fordulatszámmal) ami a táp alatt a proci bordáitól szívja el a levegőt. A proci saját ventilátora meg ráfúj a bordákra és a memóriákra. (Amik egyáltalán nem annyira melegek)
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Robotporszívók
- MIUI / HyperOS topik
- sziku69: Szólánc.
- Óvodások homokozója
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Keresek Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fehér ventilátorokat
- APC Back-UPS 1400VA (BX1400U-GR) szünetmentes tápegység, új aksikkal!
- Rút Kiskacsa Újra Támad! PHANTEKS Enthoo Evolv ITX Edzett üveg RGB Fehér KECÓ INGYÉ MPL!
- EVGA SuperNOVA 1600 G2 1600W 80 PLUS Gold Fan-Stop 120-G2-1600
- Asus Rog Thor 1200W Platinum OLED RGB Moduláris Tápegység
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iking.Hu - Apple iPhone 11 - White - 100% - Használt, megkímélt állapotban
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest