Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Everest / AIDA64 topik
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
REDeath
őstag
Na kábeleket bevontam
Viszont érdekes volt az az IDE kábel mert teljesen ki kelett csavarjam, mert a master az fordítva volt, vagyis pont úgy mint a slave, tehát a lényeg hogy kifelé áll most a csatlakozója... nem gondoltak arra hogy minden normál házban a HDD a DVD alatt van?? meg egyáltalán mért nem teszik jó irányba?
UI: ja és nem az inverterem a szar, szétszedtem semmi baja, a neon vége meg van repedve, ezért gyengébb a fénye gondolom, persze fogalmam sincs hogy repedt el mikor a házban volt ami nem mozgott
Ja és az ATX csati olyan anyagból volt az én tápomon ami annyira rugalmas hogy gombostűvel nem lehetett leszedni. Jött a fűrész
Majd még kicsit elrendezgetem a kábeleket hogy ne ilyen bomba hatst keltsenek és az IDE kábelt is megpróbálom valahogy normálisan befordítani. És még egy furcsa dolog! A floppy csatlakozó nem jöt le a floppyról. mintha ráolvadt volna -
LukE
veterán
válasz
pisti666 #2895 üzenetére
Ha sok ledet matrixba kotsz ossze, akkor led matrix lesz
kocsi aksi meg kb annyit elbir, amennyit kilora a kocsiba be birsz ramolni(1000db ''normal'' nagy fenyereju led meg kevesebb, mint 100W-ot fogyaszt, es ha ennyit nem is egy orokkevalosagig, de jopar oraig siman bir egy auto aksi.)
-
pisti666
aktív tag
Lehet hogy hüje kérdés de ha sok ledet kötök össze akkor az már mátrixot alkot nem?
ÉS ha igen v nem mennyit leht összekötni amit még elbir egy kocsi aksi mert 2 már nehéz lenne egy picit -
Batman2
őstag
Hi
Induktivitás mintapéldányokat rendelt már valaki a Bourns-től?
Ha igen, akkor ingyen jöttek e, vagy azért fizetni kellett?
Üdv.:
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
válasz
#96302336 #2887 üzenetére
A mod előtt lemondtam volna róla, így viszont megoldható
Az úgy megoldható, hogy 1-2-3 ra led, 5-6-7-re szintén, és akkor gyors is lenne, és még ''szimetrikus'' is?
Akkor ez így oké, márcsak annyi, hogy ha azt akarom, hogy ez így (a folyamat, míg ''körbeér'', beleférjen 1 mp-be (az asszem még nem túl gyors, és látható is marad, gondolom)
mod: #2889: ez így tökéletes leszörök hálám, ha megépítettem, beírom, mire jutottam
[Szerkesztve] -
törölt tag
Kell hozzá pl egy 4017-es számláló ic, egy órajelgenerátor, mondjuk egy 555-ös némi dióda, és persze ledek.
[link]
Ezt lehetne némileg átalakítani.Nem építed be az össz. ledeket, hanem pl az első, harmadik , hatodik nyolcadik kimeneti pontra raksz egy-egy sima diódát, a diódák másik végét összekötöd, ide rakod a ledeket, és ekkor kb úgy néz ki, hogy kb 2xer villan 2-t, pici szünet, megint villant 2-t szünet, goto elejére...
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
Srácok! Kéne egy kis segítség (remélem tudtok segíteni
)
Kéne nekem egy olyan kapcsolási rajz (vagy elég ha elmondjátok, hogy csináljam meg) ami tudna olyat csinálni, hogy lenne mondjuk 2 (vagy 2x2, vagy 3x2, lényeg, hogy 2 oldal) ledek (kék) és azok villannának nekem oldalanként mondjuk kb fél mp alatt 3-at (vagy többet/kevesebbet, mindegy, gyorsan, az a lényeg) és utána a másik oldalon csinálná ugyanezt (olyasmi, mint az amcsi civil rendőrautókon a villogó) és ezt végtelenítve. Remélem értitek, amit mondok
Előre is köszi: Atesz -
REDeath
őstag
ha jól sejtem ilyen kevesebb pin több pines aljzatban dolog van az IDE vinyóknál is...
-
törölt tag
Codegen ház, fém oldallapjának a kivágását vállalja-e valaki hogy ventit tehessek rá? és ha igen mennyi pénzért?
-
REDeath
őstag
valki nem tudja hol lehet szerezni inverter nélküi neont? csak a neoncsövet magában?
(mert a revoltec gyárija feladja hamar és minek vnni inverterestől, ha eccer egy 2 neonos minőségi inverter az jobb és nem is drága??) -
harry
veterán
válasz
REDeath #2859 üzenetére
Tudom, én is így csináltam, de ugye a vezetékeken több helyen is van tű, megvágni a csövet, pöcköket kiszedni. Jó talán nem nehéz de időigényes. A nehéz az volt, amikor 3 köteg kábelt vezettem át egy kis átmérőjű csövön (a tápból csak 1 cső jött ki, és egy 'elosztó dobozban' választottam el az ágakat).
És amúgy sziGszalag, mivel szigetel.
[Szerkesztve] -
SN2O
aktív tag
válasz
#96302336 #2869 üzenetére
Most a vicc az egészben az, hogy én ugyanezt próbáltam elmondani
Viszont a 20pines táp nem mindíg elég egy 24-es lapnak!
Például az én alaplapom(ASUS P5ND2-SLi) 20pin es csatival meg se nyikkan!!!!!!!
Mikor megvettem az alaplapom olvastam 1-2 helyen, hogy valószínüleg 20pines csatival simán elmegy. Nos, miután megvettem kénytelen voltam szembesülni azzal a ténnyel, hogy így nem megy. Viszont ha egy ''20 to 24pin'' átalakítóval használom tökéletesen működik (GIgabyte GA-8N Sli mások szerint például megy 20pin-es táppal is)
Ezt sajnos volt szerencsém megtapasztalni.
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
válasz
Calibos #2868 üzenetére
Láttam a mod-tech hallon. Nagyon jól néz ki, bár nem a leghalkabb, de nem is hangos!
És nagyon jól olvasható róla a hőmérséklet, persze nem olyan mintha monitoron nézed, de nem mosódik el. Bár én 3500-at sokallok egy ventiért, de jó kis ketyere. Bár nem tudom meddig tart, esetleg ingadozik-e a kijelzés... -
törölt tag
Ez nem így van. a 24 pines csatlakozó annyiban módosult a 20 pólusuhoz képest, hogy a végébe dobtak még 12, és 3,3 voltot.
Tehát a 20 pólusú csatlit, egyszerűen be kell dugni a 24-es csatliba, csak egyféleképpen tudod bedugni, így hiba kizárva.
A 12 volt extended csatlit pedig nem tudod a 20 pines mellé dugni. más a lábgeometria. -
Calibos
addikt
Ilyet akarok venni van valakinek vele konkrét tapasztalata, érdemes venni?
Revoltec Ventilátor ''Lightwriter'', Hőmérséklet Kijelzővel -
SN2O
aktív tag
válasz
REDeath #2866 üzenetére
24pin-es lapok töbsége nem megy el simán 20pin-es tápcsatival, csak ha veszel hozzá 600Ft-ért egy átalakítót.
Az a 4pin-es csatlakozó akkor kell ha inteles géped van, AMD-s gépeknél nem szükséges.
Ha jól látom az adatlapodon neked AMD-s géped van, szóval az neked felesleges. Nekem Inteles gépem van, ASUS P5ND2-Sli alaplappal, ezen van egy külön csatlakozó ahova be kell dugni azt a 4pin-es csatit. Ugyanakkor 24pin-es tápcsati van rajta.
Ami nagyon fontos: ha veszel egy 24pin-es alaplapot, de a tápod 20pin-es, eszedbe ne jusson bedugni azt a kis 4pin-es csatit a 24pin-es aljzatba!!!!!!
Ugyan nem tudom, hogy egyáltalán bele menne-e, de az biztos, hogy nem tenne jó az alaplapnak
(Mire leírtam már lassan énis megkeveredek, pedig tudtam miről beszélek)
-
REDeath
őstag
Amúgy ha 20 pines tápod van és 24 pines az alaplap akor mi van? akor kell az a plusz 4 pines ki csati? vagy minden alaplap 24 pines de belemegy a 20 pines is?? és a 24 pines tépnak nincs külön 4 pinese?
-
SN2O
aktív tag
válasz
REDeath #2861 üzenetére
Elméletileg az egyforma színü drótokat gond nélkül felcserélheted.
A színek jelölik, hogy milyen ''típusu'' kábel, pl.: a fekete a földelést jelenti ha jól tudom
Nekem van 3-4 képem amin le van rajzolva, hogy hova milyen drót megy. Felrakom gyorsan valahova és belinkelem.
De a google képkeresőjével biztosan találsz! -
REDeath
őstag
Viszont azt leírhatná valaki hogy ha nem szikszalagozom össze a kábeleket akkor honnan tudom hogy melyik kábelt hová milyen sorrendben kell visszatenni?
mert a színeken kívűl nem látok a kábeleken más jelölést. vagy csak színek számítanak? hogy melyik lyukba melyik szín megy? pl. 3 narancsból mind1 melyiket teszem a narancs helyére? (elég morbidul hangzik, azért kérdem) -
REDeath
őstag
A gégecsőbe, harisnyába stb egyszerű behúzni! zikszalagal összekötöd, és a csőbe meg egy cérnát vagy damilt vezetsz, valami kemény pálcával. azt eg rákötöd a szikszalagozott részre és simán belehúzód!!
(UI: eddig 4 gombostűt hajlítottam el)
UI: 2 Vérzik az ujjamés kilóg belőle egy gombostű. NEM VICC a billentyűzet is véres
[Szerkesztve] -
-
REDeath
őstag
MEGCSINÁLTAM!!!!!! SIKERÜLT
Gombostű a király!!! Csak a szélén makacsul szűk volt de már rutinos ATX csati leszedő lettem!!
Én leszek ennek a műveletnek a mestere!!!!! -
Warnen
tag
Lemezbe én a kis multi szerszámom vágókorongjával vágtam lyukat, az is pepecs, mert k*va lassan lehet csak haladni. 2mm-es plexit is vágtam azzal, de azt meg olvasztja, ezért ott is kellett utómunka bőven. Ha 8cm-es lyukat vágok a körkivágóval, akkor a multi szerszám egyik csiszolófejével sorjázhatom, igazíthatom.
-
04ahgy
nagyúr
Annyit tennék hozzá, hogy én úgy vágtam anno lyukat a tápom oldalába, hogy kör alakban 3,5mm-es fúróval végigfurkáltam a venti helyét, kitörtem a lemez közepét. Szintén fúróba fogható köszörű fejjel lecsiszoltam, majd megreszeltem. Pepecs munka volt, de az eredmény az szép. Plexinél gondolom így is könnyebben menne...
HGyu -
04ahgy
nagyúr
-
ibike
csendes tag
Hali
A back-ups pro 1000 szünetmentes tápegységhez volna szükségem egy pin9-USB -s
adatkábelnek a bekötési - kapcsolási rajzára.
http://www.apcc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BP1000I&tab=Software
köszi mindenkinek -
LukE
veterán
a 10-11 analog kijelzo es a ''a pontosság nem fontos.'' alapjan en dizajnelemnek gondolnam.
rii-> pontosan passz. 10db eleg pici homero akarmit fogalmam nincs honnan lehetne beszerezni. Normal termisztorok mar tul nagyok szerintem.
Egy deprez muszer [link] (ilyenre gondolsz?) 1000-1500Ft korul van. Aztan meg a maszatolas. Amire en most nem igazan erek ra...
@REDeath-> ok, ugy is mukodhet. Csak ovatosan a trancsirozassal
[Szerkesztve] -
-
-
REDeath
őstag
nem, a baj az volt, hogy bemenni be ment, de a pöcköt vmiért nem nyomta be stb.. és ha mégis annyira szorult hogy alig lehetett volna kihúzni
Hajolni akor hajolt el mikor megcúszott a kezem és oldalra nyomtam... de ott fel is adtam...
A legfőb baj mondom az volt hogy szorult, és ennke ellenére nem nyomta be a pöcköt, pedig pont olyanra csnáltam mint a tiéd! -
harry
veterán
Ha csak a mérés a fontos akkor jobban járnál
- egy gyári panellel, amin van kijelző és lehet kapcsolgatni, hogy mit mutasson
- csináltatni egy kis lcd kijelzőt, amit szoftveresen állíthatsz, hogy mikor-mit jelezzen ki és a hőm.mérés is 'szoftvers' (asszem progiból vagy közvetlen a mérőkből ki lehet olvasni és kiiratni).
Ez utóbbi szitén munkával jár és pl 4 soros kijelzőnél sem biztos, hogy el lehet úgy osztani, hogy egyszerre minden kiférjen (de pl be lehet állítani, h 2-4 másodpercenként változzon), pozitívum, hogy talán pontosabb, és nem kell egy halom kábel, csak egy táp+párhuzamos csati hátulra, és olcsóbban is kijöhet egy gyárinál. -
LukE
veterán
lehet. csak sok píz. az alkatresz meg a maszatolas is.
meg. HDD, CPU, GPU, NB homersekletet kivulrol merni picit beteg otlet.
HDD-nel mert egyszerubb(es 4-gyel kevesebb tyukbel kuszik a hazban).
CPU/GPU/NB homersekletet pontosan merni meg eleg nehez. Ezeket jobb lenne szoftverbol nezni szerintem.
telj. felvetel merest is meg lehet csinalni, csak nem lesz valami pontos. (bar gondolom nem is a pontossag a lenyeg.) -
SN2O
aktív tag
válasz
REDeath #2818 üzenetére
Részvétem, hogy nem jött össze olyat csinálni mint nekem!
Azt garantálhatom, hogy nem hü***séget írtam le mert nekem működik! (Videóval is tudom bizonyítani)
A kis csavarhúzóc megoldás nem jó! (Csak a 4-tűs csatikhoz jó)
1mm -nél vékonyabb szerszám fér csak hozzá azokhoz a csatikhoz. Régebben énis próbáltam gombostűvel is, de azzal meg az volt a baj, hogy nem tudtam egyszerre mindkét fém-tartót behajtani. Illetve 3-4 perc alat jött le egy csatlakozó! -
rii
nagyúr
illetve hogy meg lehet csinálni azt, hogy a számítógép táepgségére egy mérőt kötni, ami analóg kijelzőn mutatja, hány W-ot eszik a gép/h?
aki tud ilyeneket csálni, légszi keressen már meg PÜben, és megbeszélhetnénnk, a költséhgeket, az alkatrészelhez kell, és ami az Ő építómunjájáért cserébe jár ....
előre is köcce!!!!!!!!!! -
rii
nagyúr
sziasztrok....
előre leszögezem, hogy elektrionikához nem értek semmit, max egy ventit rá tudok kötni a 12V-os tápcsatira, úgyhogy késsel leszedem a drót műasnyg végét, és szabályosan rétekerem, majd vissza szigetleőszallagozom ...
de ....
szeretnék egy olyan izét csináltatni,
ami ilyen hőmérséklet jelző izé ...
lenne mondjuk 10 mérővég. 4 HDD, VGA, CPU, NB, radi1, radi2, tápegység.
és ezekhez 10 db anbalóg mérőműszer is lenne, ... meg lehet oldani?
A hőmérsékletmérőt hogy lehet a CPU, NB, VGA közelében a legjobban elhelyezni?
előre is köszi -
REDeath
őstag
Hát srácok, nem tudom kinek hogy megy, de nekem sehogy-se, ami az ATX csati leszedését illeti...
SNO2 szerszámát is elkészítettem azzal se ment, a csavarhúzóm vége túl rövid stb... Tényleg senkinek nincs bolti szerszáma hozzá??
-
törölt tag
válasz
Winner_hun #2816 üzenetére
De milyen formában, és hol vegyek.
-
törölt tag
PLZ HELP
12cm ventik és a ház közé szeretnék valami gumi rezgéscsillapitos dolgot. Milyen megoldások vannak erre ? És hol kapok iylet ?
Köszike -
Warnen
tag
válasz
Winner_hun #2808 üzenetére
Igen, én is csináltam már így nyílást, de nekem nem sikerült ilyen szépre.
Brühü -
-
ANT
őstag
válasz
Winner_hun #2808 üzenetére
Szvsz a körkivágóról van szó. Szóval ezzel lehet plexit is faragni?
Én is gondoltam már erre az eljárásra,csak nem mertem belefogni! (Ti. csak egy darab oldallapom van, azt meg nem akartam elb*ni!)
-
Warnen
tag
válasz
Winner_hun #2803 üzenetére
Háát a 4mm-es plexi csak elbírja a tápot, amúgysem ragasztani akarom, hanem apró dőlésgátlókkal összecsavarozni...
A venti nyílást mivel vágtad? Nagyon szépre sikerült.
Mondjuk nekem csak 80-as nyílások kellenek. -
GG888
senior tag
harisnyázásnál én ugyanezt a ki-be tologatást gombostűvel jáccottam el.....mondhatom élveztem
(de megérte, mert még szebb lett az aurorám) -
REDeath
őstag
-
föccer
nagyúr
üdv
Eléggé nagy bajban vagyok itt a laborban egy méréssel kapcsolatban.
Egy HBM gyártmányú elmozdulásmérő <dehungsaufnehmer D3> beállítását nem találom sehol.
Részletesebben, hogy érthető legyen:
Adott egy MGC mérési adatgyűjtő, egy erőmérő cella, egy hordozható számítógép, és a fent említett eszköz<részletes adatokat lentebb>.
Nem vagyok villamosmérnök, ezért bocsájtsatok meg ha hibásan használok néhány kifejezést.
Mérési összeállítás:
MGChez hozzákötve 1 csatornán az erőmérrő cella <nyúlás mérő bélyegekkel, teljes winstone híddal>, valamit az induktív elmozdulásmérő <fél híddal>. Az MGC összekötve a számgéppel.
Elvileg a mérési adatokat a számgép rögzíti a CATMAN 4.5-ös szoftverrel.
Probléma: Elvesztek az eredeti beállítások a számítógépről <az MGC konfigurációs fájlja>, így ismételten be kell állítani mindent.
Amit tudok:
azt hogy fél híd kell az elmozdulásmérőnek, 1 mm tartományban mér, viszont nem tudom, hogy ehez az 1 mm-hez mennyi mV/V-ot kell beállítani.
Ha valaki használt/használ ilyet, vagy csak tudja a szükséges beállítást, az legyen szives minnél hamarabb segíteni
Technikai infó:
HBM
Dehnungsaufnehmer D3
G.nr 110.30
F. nr 1132
Google nem segített, HBM-m honlaján nincs fent ez a műszer, mert annyira öreg, hogy szerintem megszüntették a supportot. Németül nem tudok, szal az sem megoldás, hogy felhívom az üfeszt <szombaton?>.
Köszönöm a segítséget. -