- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Letisztult külsejű, "lopakodó" alaplapok a Gigabyte égisze alatt
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Akciókamerák
- Kompakt vízhűtés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Calibos
addikt
computermode
boltal van valakinek tapasztalata? Hozzáértőek, segítőkészek? Laikust nem hajtanak el? -
Calibos
addikt
Szeretném a házam(Chiftech CS 601) oldalára 80mm Ventit rakni, tud valaki tippet adni hogy hogyan rögzítsem? Kifurással/kivágással nincs gond, de milyen csavarral vagy van erre külön keret?
-
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2595 üzenetére
jah, de nem mindegy, hogy milyen méretű, a linkelt topikban benne van az infó az első 30 hsz-ben
-
God MonXter
tag
válasz
Winner_hun #2592 üzenetére
köszi!akkor smd kell bele!
-
trassher
addikt
válasz
Winner_hun #2593 üzenetére
jah értem. lan partyn egyik havernak is volt aztán elkezdte verni a gépet és arra villogott mi meg fetrengtünk a röhögéstől aztán csak másnap esett le neki miért
-
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2590 üzenetére
-
trassher
addikt
válasz
Winner_hun #2583 üzenetére
nem lenne érdemes inkább fénycsővezérlőt venni? azzal is lehet állítani az érzékenységet meg van hozzá egy csomó effekt is
-
God MonXter
tag
válasz
Winner_hun #2588 üzenetére
a 3310-es tetszik a legjobban!mi a neve annak a lednek és milyen méretű amit bele tettél?
mert ha nem veszed zokon,húgomnak megcsinálom én is csak pirosra! -
God MonXter
tag
válasz
Winner_hun #2588 üzenetére
már régebben is olvasgattam a topicod!
tegnap jött meg a gatewatch-om meg a 3 30cm-es kék fénycső+primecooler vga hűtés!
hamarosan meg suli! -
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2587 üzenetére
Nem tudok, sry
Az én baromságaim: [link] -
God MonXter
tag
válasz
Winner_hun #2586 üzenetére
szivesen!nem tudsz olcsón kábelharisnya szettet vagy molex csatlakozókat?mert nekem kicsit sok a 4k amiért árulják!levagyok égve
nem tom te csináltál-e olyan baromságot,én már általános 6.osztályban a számítógépembe kötöttem 12v-os égőket!
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2584 üzenetére
fénycsöveknél a harmadik oldalon van olyan, thx.
-
God MonXter
tag
válasz
God MonXter #2584 üzenetére
a 3.oldalon a ccfl fénycsöveknél van a hangérzékelős is!
de egyszerűbb,ha szét kapod a hangfalat és ami a mélynyomóba megy kábel azt rákötöd az inverterre is!nekem anno(mikor nem volt még modding MO-n)autó fényszórót tettem rá!
de vannak ugyanitt fénycsővezérlők amik hangérzékenyek! 6k-ba fájna neked!
[Szerkesztve] -
God MonXter
tag
válasz
Winner_hun #2583 üzenetére
menj a computermode.hu-ra ott a világítástechnikára és ott lesznek a ccfl fénycsövek!
Kompatibilis, a hangvezérlo egységekkel-ezt innen másoltam a Sunbeam cuccok lesznek azok! -
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2582 üzenetére
Jah, hangérzékeny. De ha nem tudom a nevét akkor mégis mire keressek?
Ahogy dübörög a mély, úgy pulzál
-
God MonXter
tag
válasz
Winner_hun #2581 üzenetére
az miakar lenni hogy ''mélyre villog''?hangérzékeny?nézz körül a coolcomp.hu+computermode.hu!ott vannak ilyenek!
-
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2580 üzenetére
jó, nem mindenhol van ilyen plazmadolog.
Más:
Kék neondolog, ami mélyre villog annak mi a neve hol lehet kapni és mennyibe fáj? -
God MonXter
tag
válasz
Winner_hun #2579 üzenetére
figyu,én bármikor megtom csinálni!
fater munkahelyén van plazma+co is!sok mindent megcsináltunk már így!(ablakkeret,motorváz)
az anyagár meg nevetséges!
bemegy a boltba és kér egy 15x15-ös alulemezt!azt meg leméri mily vastag az oldallap!
abból már gyönyörűen lehet alakítani! -
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2578 üzenetére
és szerinted az 2 fillér?
Meg találni is kéne hozzá olyat, aki elvállalja -
God MonXter
tag
válasz
Winner_hun #2576 üzenetére
jah,értem!de úgyis meglehetne oldani,hogy plazmával kivágja és ugyanolyan vastag lemezből vág a helyére ugyanakkorát és co-val visszahegeszti!
-
Calibos
addikt
válasz
7Heads Drago #2558 üzenetére
Kondik igen, akartam szereltetni egyszer, annyit mondott aki ért hozzá ritkán szerelhető egy táp, azonkívül a kondi számát gyárilag lecsiszolják hogy ne tudd javítatni(Enermax) -
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2572 üzenetére
bármi nekidőlhet, csoda, hogy az én gépem még egyben van. Pakoltuk át a szobát, egy méter magasról lebillent egy szekrény (2 van egymáson) a parkettába ütött a sarka egy mélyesédt és az éle pont ráborult a parafára, még szerencse, hogy éppen csak érte a gépet és hogy nem morzsolta le róla
-
safy
tag
Bár még méhecske kaptár mintájú háló kell., de nem tom azt milyen boltban árulják....barkács?
-
safy
tag
válasz
Winner_hun #2571 üzenetére
Kösz winner, már meg is oldódott a problémám, köszi..
-
God MonXter
tag
szintet léptem jipíííí már lelkes újonc wok!
mostmár megsem állok a csúcsig! -
God MonXter
tag
válasz
Winner_hun #2565 üzenetére
dehát nem kell nyomogatni a gépet!
rak oda szivacsot vagy gyapotot vagy ha ügyesebb oda hegeszt egy 2mm vastag lemezt és síkba csiszolja! -
safy
tag
válasz
Winner_hun #2569 üzenetére
Holnap megnézem itt helyben a számtec boltban, hátha van nekik kimaradva a gépösszeállításokból. Ha nem adnak akkor postán átveszem..
Szerk.: szerintem fel tudod adni levélként is, utánvéttel, vagy valahogy átveszem
[Szerkesztve] -
safy
tag
válasz
Winner_hun #2567 üzenetére
Hát szürke volt, de át lett fújva feketére. Kellene 2 kicsi+ 2 nagy takaró...Hogy jut el hozzám, + mennyibe fáj?
-
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2563 üzenetére
Ja és ha megnyomja valamivel akkor meg beszakad, ott van a luk
-
safy
tag
Sziasztok
Tudnátok segíteni abban, hogy hol tudnék szerezni apró lyukú aluminium rácsot? A gépem elejébe kellene eltakarni a nagy bővítőhelyeket, mivel elvesztek a gyáriak. Vagy mit lehetne betenni, hogy fajin is legyen, meg be is lehessen szerezni?Köszi minden ötletet.. -
God MonXter
tag
válasz
Winner_hun #2562 üzenetére
de ha homorú lesz akkor is elvan tüntetve a dombocska!
-
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2561 üzenetére
és úgy lehet eltüntetni ha síkba van hozva, mert ha nincs síkban, akkor nincs eltüntetve
-
God MonXter
tag
válasz
Winner_hun #2557 üzenetére
nem kell neki teljesen síkba hozni elég ha eltünteti a ''dombocskát'' úgyis matricát akar a gépre! az meg nem baj ha 1 kis gödröcske lesz benne! úgy kell rakni a matricát hogy pont eltakarja!
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Winner_hun #2559 üzenetére
Bocs!
12 cm-es venti van benne! -
Winner_hun
félisten
válasz
7Heads Drago #2558 üzenetére
pl kondi és lehet, csak nem mindig éri meg, vagy nem érdemes.
ja és melyik az a táp, amelyikben 12 venti van?
[Szerkesztve] -
7Heads Drago
veterán
Egy tápban mi mehet tönkre? (12 ventis)
És lehet-e javítani? -
Winner_hun
félisten
válasz
God MonXter #2556 üzenetére
nem fogja tudni síkba lapítani szvsz
-
God MonXter
tag
nem a fémlapon van a hangsúly hanem az hogy egyenes és lehetőleg kemény helyre kell rakni!(1 régebbi asztal is jó)!
az a lényeg hogy kalapáccsal egyenes síkba hozod az oldallapot és olyan egyenes lesz amilyen sík cuccot raktál alá!de az is elég ha,egy keményebb műanyagot vagy egy deszkát a
ventihely alá rakod és úgy ütöd!
tudod mint a kovácsok! -
Móci
addikt
válasz
God MonXter #2554 üzenetére
Próbáltam ezt azt, fémlapot még nem. Könyvekkel kicsit lapítgattam kézzel, eccer rá is álltam, de nagyon jól bírja a rohadék.
Ha lenne a másik oldalra való lap, az lenne a legtisztább. De nincs. -
God MonXter
tag
hát szétbarmolás nélkül szerintem nem lehetne megoldani!sokat gondolkodtam a témán,de esztétikai változás minden esetben feltűnő lenne!és nem a jó irányban....
máshová esetleg nem tudnád a matricát rakni?vagy pedig egy teljesen!!sima fém lapra ráteszed az oldallapot úgyhogy teljesejn felfeküdjön rá!és filccel bevonod a kalapácsot és megpróbálod óvatosan kiegyenesíteni!a filc azért kell,mert különben a művelet után fújhatnád újra az oldallapot!
jobb nem mjut az eszembe!
sok sikert! -
Móci
addikt
Lenne nekem is egy kérdésem.
Van egy Foxconn TLA 570-es házam, amit szeretnék felmatricázni. Viszont van egy apró bökkenő.
A képen a kör alakú processzor hűtő feletti nyílás domború nekem egy kicsit. Ezt szeretném 'lenyomni'. Nem merem kézzel meg lábbal megbarbárkodni, hiszen eléggé vékony anyag ez, s félek hajlana az egész. Viszont el szeretném tüntetni ez ta kis dombot mindenáron... Kivágni nem akarom, nem hiszem hogy eltakarná a matrica.
Jó lenne valami kíméletes megoldást találni, hogy nagyobb matrica ráférjen, s lehetőleg síkban.
A kép:
[link]
[Szerkesztve] -
NorDezs
senior tag
válasz
God MonXter #2551 üzenetére
Köszi mind a kettőtöknek
-
God MonXter
tag
válasz
NorDezs #2549 üzenetére
Darabolás:
Nekem is Winner_hun segített,úgyhogy övé az érdem!
Dekopír fűrésszel!a lap meg legyen ún. Kanyarítólap(aprófogú és fához van!)
Fúrás:
Nagyon lassú fordulaton nehogy megolvadjon!és ne told neki mint az állat!
inkább fúrd meg először kisebbel és utána nagyobbal,így kijavíthatod az estleges hibákat!
Sok szerencsét és türelmet hozzá!
és csak óvatosan! -
CollectoR
aktív tag
Fúrógép, és karctű (ha erős vagy, és le kell törni) vagy hűtéssel dekokpírfűrész, szalagfűrész, de a legjobb a vasfűrész.
-
NorDezs
senior tag
Plexit mivel lehet házilag szépen darabolni és fúrni?
-
God MonXter
tag
válasz
FireKeeper #2546 üzenetére
köszi,csak mert a délelőtt jött meg a gatewatch-om+a fénycsövek és mikor majd beszerelem őket az elrendezéshez kell!
KÖSZI MÉGEGYSZER IS!!! -
God MonXter
tag
válasz
God MonXter #2545 üzenetére
itt a kép ami segíthet!
[link]
[Szerkesztve] -
FireKeeper
nagyúr
válasz
God MonXter #2545 üzenetére
segíteni fog a jó szellőzésben, de azért nagy csodát ne várj
bár szerintem érdemes.
-
God MonXter
tag
válasz
FireKeeper #2544 üzenetére
oké,köxi!
tudom eléggé bonyolult,ha képet raktam volna be akkor sokkal könnyebb lett volna!
akkor megéri a 8cm-t berakni vagy sem? -
FireKeeper
nagyúr
válasz
God MonXter #2543 üzenetére
ja bocs
én így hámoztam ki
sztem úgy lenne a legjobb hogy az össze egy irányba fúj, kifelé a ház hátulján (vagyis ami hátul van az inkább szív kifelé a házból) és a procihűtő meg a ház hátulja felé ''köpi ki'' a meleget.
-
God MonXter
tag
válasz
FireKeeper #2542 üzenetére
nem,az aerocoolra 2db ventit lehet rárakni!és én azt kérdeztem hogy berakjam-e még a 8cm-es ventit-e mert az a házhátulján lévő 12cm-es venti előtt lenne egy 4cm-rel!és érdemes-e úgy berakni?vagy az akadályozná a 12-est a szívásban?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
God MonXter #2541 üzenetére
jól értem hogy egy procihűtőn 3 külömböző méretű venti van, és nem egy irányba fújnak????
-
God MonXter
tag
na,szóval lenne egy idióta kérdésem!van nekem egy aerocool ht 102-es cpu hűtőm!van rajta egy 92+80-as venti és mögötte egy 120-as!hogy rendezzem el őket hogy jó legyen a légáramlás?a 80-ast is állítsam szívóra?mer most így van sorrendben 120-80-92!
120 szívó 80-as ???? 92 fújja a levegőt!vagy vegyem le a 80-ast mert felesleges?
előre is köxi a válaszokat! -
pawee
tag
akkor köszönöm szépen...holnap megcsinálom...mindig ilyen 50fok körül van a hőmérséklet, és az sztem sok...vagy az nem para még?
-
pawee
tag
hát a vinyó az ott van a bekapcs gomb mögött egy kis doboz alakú vas cuccba...remélem vágod, nem tom mi a hivatalos neve...
de szval a lényeg hogy rakhatom közvetlen a vinyó alá/fölé?)
alá lenne jó, remélem nem gát, és nem bassza szét ott a nyákot... -
pawee
tag
hallo
az hogy én a vinyót hűtő ventit a vinyó felső vagy alsó részére teszem az mind1 ugye?
és abb a arekeszbe rakhatom, ahol a vinyó van ugye?
lécci mielőbb válaszoljatok, holnao kiakarom fúrni a munkahelyemen...köszi -
KrAt
veterán
válasz
Winner_hun #2531 üzenetére
Hát azt mondták pár hsz-el feljebb, h nem lesz jó. Mert nagy. De ettől még lehet használni? Mert nem az lényeg, h vakítson
-
KrAt
veterán
válasz
Winner_hun #2529 üzenetére
Beírtam: szürke, piros, fekete, narancs, barna, és 820k jött ki, mint amennyit mértem. Most akkor mivan?
-
KrAt
veterán
válasz
Winner_hun #2524 üzenetére
Oké, csakmert 2-t már (egyéb okokból
) elfüstöltem, és már csak 3 van
-
And
veterán
Ha tényleg 820kΩ-os az az ellenállás, akkor az ledhez nem jó, túl nagy. Ha csak sima 820Ω lenne, akkor meg 5V-ra is jó lenne, meg 12V-ra is, igaz a szokásos 20mA-es áramnak csak töredékét (5V-on kb. 3.5, de 12V-on is csak 12mA) engedné a ledre.
Mod: 5V-ra kb. 150Ω, 12V-ra 470Ω (minimum értékek) ajánlott a leddel sorosan kötve.
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
Sziasztok!
Ha van egy ~820k Ohm-os ellenállásom, amit ledhez (zöld) vettem, csak már nem tudom, hogy 12 vagy 5V-ra, akkor az melyik?
Előre is köszi: Atesz -
(DTM)
csendes tag
Hellosztok!
SUBARU IMPREZA - stílusban tervezek gépházat átalakítani.
Rajzoltam egy ''tervet'', hogy szemből mégis hogyan nézne ki.
Légyszi mondjátok meg a véleményetek róla
Néhány info ami a képről nem látszik:
A gép tetején egy olyan légbeömlő lenne mint az impreza motorházán(alatta egy 12cm-es venti),
A flopy meghajtók alatti rész kb 3cm-el kiljebb lenne a többitől,
Szélesítést is tervezek, de ezt még nem rajzoltam rá!
Természetesen az egészet full 3D-ben kell elképzelni, de mivel nem vagyok nagy rajztehetség szemből rajzoltam le!
Légyszi mondjatok véleményt!
Terv:
[link] -
gery03
senior tag
válasz
Nightdragon #2519 üzenetére
Fehérpor változat, ha jól emlékszem rögtön oldódik.
-
Nightdragon
tag
válasz
CollectoR #2517 üzenetére
Kösz, a kristályos forma = miliméteres kis kék kristályok, nem? Kiderült, hogy apámnak is van rézszulfátja, de nem szeretném az övét elhasználni. Azért kísérlezgetek vele, hogy megtaláljam a megfelelő arányokat, stb... Neki is ilyen apró, kék kristály formában van meg, amivel az a gond, hogy sokat kell vele xarozni, hogy feloldódjon. Sztem egyszerűbb lenne a fehérporos változat, mert azt egyszerűen beleöntöm a vízbe és kész, nemde?
[Szerkesztve] -
Dumb
senior tag
Helló! VGA-hoz való (9800 pro) hűtő-rögzítő kis műanyag fehér rúgós pöcökje nincs valakinek véletlenül?
Hol lehet ilyet szerezni, Köszii
-
CollectoR
aktív tag
válasz
Nightdragon #2513 üzenetére
Hi, ajánlom az azúr vegyszerboltot, a ferenc körútnál van, nemrég vettem 1 kiló rézszulfátot (kis kristályos alakban) kb 600 forint
-
törölt tag
A sárga vezetéken a fordulatszámnak megfelelő frekvencia van, amit az alaplap kiértékel.
És nincsen köze a venti fordulat szabályozáshoz, mert csak a feszültség százalékos arányát változtatják az alaplapok. És nem fordulatszám alapján dolgoznak a szabályzóelektronikák, hanem procihő alapján. Tehát ha pl. 35 fok a proci, akkor ( voltot ad a ventire az alaplap, ha 65 fok, akkor 12 voltot. ( a jobb alaplapoknál beállítható a hőfoklimit)
űa sárga legfeljebb a pillanatnyi fordulatszámról tájékoztat, esetleg egy elektronika figyeli, hogy a venti forog-e? Ha nem akkor riogat.( alaplapfüggő természetesen. A jobbakon)
Ezt azért is tudom, mert az előző alaplapomon a system venticsatlakozóban, csak kéteres venti volt . Mégis, ha a proci melegedett, a forulata nőtt. Hallhatóan ,mert elégé hangos venti.
A vieókártyák legtöbbjén is kéteres ventik vannak, mégis szabályozott fordulatuk van, sőt a normálisabb tápok is kéteres ventit szabályoznak.
Egyedül a 4 vezetékes ventik fordulatszám vezéreltek, de eddig csak a gyári Intel procihűtők ilyenek. -
törölt tag
válasz
Lacika25 #2491 üzenetére
A ventiket nem tudod elhagyni belőle, mert nem csak a hűtőborda melegszik, hanem a tekercsek, kondik, trafók is igénylik a hűtést. Ha nincs szellő, akkor főleg a kondik hajlamosak felrobbanni, ill.a tekercsek leégni. Ha igazán halk és jó tápot akarsz, ami hangtalan, akkor az FSP Zen jöhet szóba.
-
God MonXter
tag
Köxi a válaxokat!
akkor Revoltecet veszek! -
Org
aktív tag
válasz
Nightdragon #2510 üzenetére
Jaja revoltec jo de sztem csak modding cuccokba.
De ki tudja?! -
Nightdragon
tag
válasz
God MonXter #2508 üzenetére
A revoltec a legjobb mindenben! ahol lehet azt válaszd!
[Szerkesztve] -
God MonXter
tag
Xiaxtok,az lenne a kérdésem hogy melyik márkájú fénycső világít jobban: A Sharkoon vagy a Revoltec?mert xeretnék venni a gépbe de nem tom melyik a jobb
!Köxi a válaxokat!
-
gery03
senior tag
válasz
Nightdragon #2506 üzenetére
Szerintem por alakban fogják adni. Mégpedig a nem kristályvizes változatát. Ugyanis tisztán a réz szulfát fehér színű, csak a kristályvizes változata kék. 1 mol réz-szulfát (rézgálic) 5 mol vízzel krisályosodik.
-
Nightdragon
tag
válasz
Nightdragon #2505 üzenetére
Hoppá, még valami. Ha csak simán réz szulfátot kérek a boltban, akkor ugye magát a lötyit adják a kezembe, nem pedig egy szép darab kristályt?
Csak azért kérdezem, mert a Wikipedia-ban a rézszulfátot, szilárd(kristály) halmazállapotban jelölik. -
Nightdragon
tag
válasz
Batman2 #2504 üzenetére
Köszönöm a segítséget/válaszokat, ha használható mennyiségű van belőle neked és nincs rá szükséged akor vevő vok rá.
Egyébként ha már ennyi kémia gurut sikerült egybegyüjteni, akkor azt is megkérdezném, hogy ez mennyire mérgező, mer más topicban is kérdezősködtem, és ott nem feltétlen ajánlották emiatt. Pl amíg kikristályosodik nem ereget fincsi kis gázokat(mondjuk nem hinném)? -
Batman2
őstag
válasz
Nightdragon #2497 üzenetére
Hi
Igen, az réz-szulfát volt, ahogy előttem is említették.
Én is készítettem házilag szép nagy, palalelogramma formájú egy darab kristályt, teljesen szabályos és nincsen a felületén semmi fiókakristály vagy egyéb kinövés, csúnyaság. Elvileg még mindíg megvan valahol otthon.
Üdv.:
[Szerkesztve] -
gery03
senior tag
válasz
Winner_hun #2501 üzenetére
A feszt szabályozzák. Nem a sárgán küldenek vissza adatot, hogy a venti mennyivel forgassa magát.
-
Batman2
őstag
válasz
.:Kristian:. #2496 üzenetére
. . . Taiwan is külföld, mégse nevezném csúcstechnikának, sőt . . .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest