Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #96302336

    törölt tag

    válasz TESCO-Zsömle #2385 üzenetére

    Hozzávakók:
    1 db nyers NYÁK lemez.
    1 db vaskrorid oldat.
    1 db maratásálló filctoll.
    1 db dremmelfúró.

    Tehát. a nyomtatott áramkör nyáktervét egyszerűen fel kell rajzolni a nyers nyáklap fóliás oldalára. Én úgy szoktam, hogy készítek egy másolatot a nyáktervről, rárakom a nyers méretre vágott nyáklapra, egy pontozóval finoman átjelölöm a furatokat, majd a filctollal átrajzolom a mintákat. ezután belehajítom a vasklorid oldatba, és várok. kb 15 perc amíg lemarja a rezet. gyakran érdemes megnézni, hogy miként is áll a maratás., mert ha túl sokáig áll a folyadékban a festés alá is marhat, és akkor csipkés lesz, vagy teljesen lemarja a rajzolatot.
    Ha lemarta, csapvízben alaposan leöblítem, majd oldószerrel lemosom a filcet, és alatta ott a rajzolat. ezután kifúrom a furatokat, majd beforrasztom az alkatrészeket.

    Másik módszer:
    Lehet kapni speciális papírt, amire lézer, vagy tintasugaras nyomtatóval lehet nyomtatni. Erre a papírra a nyákterv tükörképét kell nyomtatni, majd meleg vasalóval át kell vasalni a nyers nagyon alaposan letisztított nyákra a mintát. A maratás, és utómunka ugyanaz.

    Harmadik módszer, a fotolakkos eljárás.

    Itt pauszpapírra kell lézernyomtatóval nyomtatni a nyákrajzot.

    A nyáklapot be kell fújni P20-as fotolakkal. a pauszra nyomtatott mintát a nyák ra rárakni, UV lámpával levilágítani kb 5 percig, majd előhívó oldatba áztatni a holmit. Ahol nem érte UV sugárzás a lakkot, ott megmarad a lakkréteg, a többi leoldódik. Maratás utómunka ugyanaz.

    Esetleg :[link]
    Vagy: [link]

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák