- OLED TV topic
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Philips LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Apple MacBook
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
válasz
mr_ricsi #10317 üzenetére
Ha ellentétes sorrendben kapcsolgatod a feszt a motor tekercseire, akkor ellenkező irányba forog. Jogos, Nálad a pont.
A léptetőmotornak 2 feszültsége lehet: a léptető-, és a tartó fesz. Amit nem értettél az pont ilyet szeretett volna leírni, csak nem tudtam értelmesen megfogalmazni, bocs.
Akkor az eddigieket összegezve ez kivitelezhető lenne (most leírom h mit-hogy gondolok):
Van egy kikapcsolt állás: ilyenkor sehol semmi fesz, a motort tudom mozgatni manuálsan is ha szükséges. Elkezdem működtetni a motor "x" irányba. Amikor megnyomom az "a" gombot, akkor léptetőfeszt kap és mozdul a motor, de ahogy elengedem a gombot, akkor a tartófeszt kapja meg rögtön és abban a pozícióban megtartja a motor, akár több óráig is károsodás nélkül (?). Ha nyomok rajta megint egyet, akkor ismét lép egy egységet és ismét megtartja.
Ha megnyomom a "b" gombot, akkor az elektronika fordított "irányban" adja a tekercsre a feszt, ezáltal "y" irányba fog mozdulni, majd ismét tartó feszt kap és úgy marad.Jó a gondolatmenetem?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- Bestbuy játékok
- OLED TV topic
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Autós topik
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Műholdaktól is képes segítséget kérni az Apple Watch Ultra 3
- További aktív témák...
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG!!! VADIÚJ Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3338
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5511
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest