Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli8814
aktív tag
válasz
bodnarzoltan #10399 üzenetére
Elvileg a banki cuccok sem fognak működni, eltoltak valamit.
Ha nem tudsz downgradelni, akkor meg kell várni a következő frissítést. -
bodnarzoltan
tag
Sziasztok! Xiaomi 14 frissült a napokban HyperOS 1.1.4.0.VNCEUXM -re. Azóta a Microsoft céges portal, azaz a munkahelyi VPN nem működik, csak WIFI-n. Ha mobil interneten vagyok akkor ahogy létrejön a vpn kapcsolat egyből meg is szakad. Majd újra létrehozza és megint megszakad. De ha visszarakom WIFI-re akkor egyből jó. A frissítás előtt természetesen tökéletesen működött mindkét módon. Mi lehet vele? Valami BUG és remélem hogy hamar javítják, vagy nekem kellene valamit állítani. Az ehhez kapcsolódó programokat újra telepítettem, de semmi változás. (Egy másik telóra, xiaomi 12t Pro ra is megcsináltam, ott nincs semmi gond) Esetleg van valami öteltetek, tanácsotok? Köszi!
-
Drughi
addikt
A korábbi telefonjaimon (Samsung, Pixel) ki tudtam tenni egy Google Maps widgetet, ami inkább egy ikon volt csak és rögtön a navigálás módba volt a maps (úticél nélkül)
Itt nem találom ezt a ficsőrt. Ez valami samsung / pixel dolog volt csak? -
spike70
tag
Sziasztok.
Redmi Pad-ba akarok SD kártyát rakni. Milyen formátumra kell formázni, ha nem magával a tablettal csinálom? -
poirot
őstag
válasz
csferke #10385 üzenetére
Félreértettelek, de van megoldás. Nálam az alábbiak szerint sikerült, nem volt egyszerű.
A hosszan nyomva tartással, ahogy írtad.
Nem a kedvencek közül választottam, hanem a névjegyek közül azt amelyik a kedvencekben is van és azt szeretné az ember így elérni. Az hogy nálam Nova Launcher van, nem hiszem, hogy befolyásolja. A nyíl által megjelöltre nyomtam rá, az a biztos. Ugyan csinált egy új lapot hozzá, de ez részlet kérdés.
(Viszont nem hagyott a dolog és a modul nyomvatartásával is ki tudtam rakni az egyik lapra, szóval működik mindkét esetben.)
Ami nagyon fontos, hogy a névjegy megtekintését kell választani. Szerintem itt akadtál meg. A legalsó link.
[kép]
[kép]
[kép]
[kép] -
zsoltip
őstag
válasz
Intruder2k5 #10382 üzenetére
Nem, a saját eszközeimen zavaró számomra.
-
ggeleven
őstag
válasz
Intruder2k5 #10382 üzenetére
Ez már legyen a baja annak, aki ilyen huncutságot akar csinálni.
-
-
ggeleven
őstag
válasz
Intruder2k5 #10380 üzenetére
+1 a mi biztonságunkat szolgálja.
@zsoltip
Esetleg nézz rá, hogy mi használ milyen funkciót, amikor látod az ikon. GPS vagy mikrofon? Melyik app? Biztosan kell neki az a funkció? -
-
yanna
addikt
válasz
Viktor0610 #10376 üzenetére
Ez nálam is így van, de lehetne ezen kívül is más zöld ikon.
-
-
yanna
addikt
válasz
Viktor0610 #10373 üzenetére
Igen, erre gondoltam. Azért kérdezem, mert ikont említett a fórumtárs.
-
-
ggeleven
őstag
válasz
zsoltip #10369 üzenetére
Új funkció, ami az Android 12-vel lett elérhető.
Az iOS-hez hasonlóan így jelzi, ha bármilyen alkalmazás használja a kamerát, akár a háttérben is.
Ez attól függetlenül működik, hogy éppen arcalapú feloldást használsz, videochatelsz, fotózol vagy valamilyen káros alkalmazás ami a háttérben fut, titokban megfigyelne a kamerához hozzáférve.
Ugyanez vonatkozik a mikrofonra és a GPSre is. Android rendszer része, sokat nem tehetsz ellene. -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Tudtok valami "magic"-et, hogy a jobb felső sarokba lévő zöld ikon ne legyen jelen folyton, pls? -
p@gabi
tag
Én a NotifyBuddy-t használtam már miui-n is és vittem át hyper os-re is
Nálam gond nélkül,megbízhatóan működik
Van ingyenes verziója is,az is élhető,de én meg is vásároltam,mert ott több beállítási lehetőség van,testreszabhatóbb -
ht42
senior tag
Tud valaki HyperOS-hez valami appot ami úgy működik mint a régi szép értesítési LED?
-
csferke
senior tag
válasz
poirot #10359 üzenetére
Igen, próbálkoztam de nem sikerült rálelnem.
TruePhone-ban én is beállítottam, hogy a Kedvencekkel induljon.
Itt ráböksz a Névjegyek-re. Hosszan nyomva a személy nevét megjelenik egy lista. Ezen a listán található a "Parancsikon létrehozása".
Megnyit egy új menüt. Közvetlen hívás, Közvetlen üzenet, Névjegy megtekintése.
Ha itt rábökök a Közvetlen hívásra, értesít, hogy "Parancsikon létrehozva". De nem tapasztaltam semmi változást. A főképernyőn nincs, ha rábökök erre a személyre akkor sincs semmi változás, ugyanúgy megy a hívásindítás mint ezelőtt.
Majd még turkálok és próbálok megoldást találni. -
yanna
addikt
válasz
szita.erno #10360 üzenetére
Megfogadnám, és megpróbálnám később.
-
szita.erno
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Xiaomi 13T Pro ra kaptam frissítést, de a nem frissül fel a telefon.
Mindig azt írja hogy a telepítés nem sikerült, próbálja meg késöbb! 😡
Készüléket újra indítottam, de hiába. Több Régión meg próbáltam de az eredmény ugyan az! -
poirot
őstag
válasz
csferke #10358 üzenetére
Nincs 2 SIM kártyám, de gondolom próbálkoztál a Beállításoknál a Dual SIM menüvel, ott lehet valahol, gondolom.
Beállítások/Megjelenés/Fülek/Alapértelmezett fül. Nálam a Kedvencekkel nyílik meg a TruePhone, azt állítottam be. A Kedvencek képernyőn van egy + jel, avval kiválaszthatod, hogy ki kerüljön oda.
Még a Beállítások/Viselkedés menüben be szoktam jelölni a hívásindítás megerősítését, így nem hívok fel senkit véletlenül. -
csferke
senior tag
Sziasztok!
TruePhone kérdésem lenne.
1. Hogyan lehet beállítani adott személyhez, hogy sim1 vagy sim2-t használjon a híváshoz és ezt ne keljen minden hívásnál nyomogatni?
2. Hogyan lehet egy személy hívás ikonját kirakni a főképernyőre?
köszi -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
hroberto #10356 üzenetére
Nálad fizetéskor felugrik a kartya ikon? Nekem egy ideje be kell lépnem az appba, és csak akkor mutatja, sokszor nem tudom, hogy mi baja fizetéskor, és akkor ott már kéri az ujjlenyomatot.
Most találtam egy Menüpunkt, de nem tudom, hogy vajon emiatt nem mutatta eddig, mert itt a legalsó tiltva volt. Neked?
-
Atomgeszi
nagyúr
Valaki használ Simple appot NFC fizetésre?
-
realist
őstag
xiaomi 14 alatt megoldható, hogy a YouTube lebegő ablakban jelenjen meg?
-
válasz
gyulaszu #10352 üzenetére
Mindenhonnan!
Ezeknek pár %-a, ami fontos, a többi az hírlevél, amikre feliratkoztam. Eddig időnként megnyitottam a gmail-t és átnéztem ezeket pár perc alatt, a hírlevelek is hasznosak időnként, ezért nem iratkozom le róluk. A számlák meg a NAS jelzései meg annyira nem sürgősek, ha csak mobilon látom őket, úgysem tudok reagálni.
Fentiek miatt nekem nem is kellett a mobilon a gmail értesítés, munkahelyi emailek meg outlookon jönnek, így csak azt hagytam aktívan értesíteni. Ez a mostani gmailes dolog csak a kíváncsiságom miatt van...
-
válasz
nfsu17 #10350 üzenetére
Amikor 'előtérben' van a gmail, tehát gyakran használod, általában olyankor nincs is gond.
Egyértelmű, nekem jó is volt úgy, hogy amikor akarom, megnézem a gmail appot, hogy mik jöttek. De most ugyanúgy nincs előtérben semmilyen app, mégis ugranak fel az értesítések és puttyan is a teló! Lassan kezd is agyamra menni, de most már azért is így hagyom egy hétig.
Gyakorlatilag most működik rendeltetésszerűen az emailapp értesítés! (mialatt ezt megírtam notebookon, megint jött
3már 4 emailem) -
nfsu17
veterán
válasz
ubyegon2 #10349 üzenetére
Amikor 'előtérben' van a gmail, tehát gyakran használod, általában olyankor nincs is gond.
A gond akkor kezdődik, ha leteszed a telót az asztalra, megnézel egy filmet mondjuk (két óra), majd a végén vagy jelez magától, hogy jött ötven emailed, vagy csak akkor, ha már nyomogatod a telót.
De az a vicc, hogy a gmail is rendszerszintű, mint mondjuk a naptár app, de azzal sosincs bajom, az percre pontosan jelez mindig, pedig napokig hozzá sem piszkálok az apphoz, tehát rég kilövi a memóriából.
Sztem. -
válasz
nfsu17 #10348 üzenetére
OK, hogy tökmindegy, de eddig sosem jelzett, most ezen változtatás után meg egy nap 30-50 email jön és mindnél jelez.
Küldtem másik emailről is tesztüzenetet és 1sec múltán már pittyent is az értesítő.
Nem is állítottam, hogy ez mindenkinek megoldás, csak mint érdekességet jeleztem. Egy hétig még nem kapcsolom ki és jövök beszámolni, működik-e még.
...nem ezen múlik
Hát ugye, ha bárki tudná azt, min múlik, akkor már mi is tudnánk, mert beírta volna ide a megoldást!
Miközben írtam, 3 puttyanás is volt, kezd idegesíteni!
-
válasz
WhiteWalker #10340 üzenetére
Érdekes dolgot tapasztaltam, minap a 13T topikban is előjött ez a gmail értesítés dolog és tegnap megint elémkerült ennek a beállítása és azon felül, hogy túl sok helyen lehet állítgatni a gmail értesítést, az is elgondolkodtatott, miért nem működik, ha minden be van pipálva...lehet, hogy pont ez a gond!? Kivettem pár helyről a pipát és azóta folyamatosan és azonnal kapom az értesítéseket hangjelzéssel!
Még ezt a Cimkeértesítés opciót bekapcsoltam külön az email dedikált beállításainál, lehet semmit nem csinál...,de azóta minden OK a Gmail értesítéssel. Banner felugró is van és felső ikont is kirakja. Fene se érti ezt...
-
ferrari1
őstag
válasz
Viktor0610 #10343 üzenetére
... és yanna
Köszönöm, akkor nem keresem tovább!
-
yanna
addikt
válasz
Viktor0610 #10343 üzenetére
Nekem is úgy rémlik, hogy nem lehet.
-
-
ferrari1
őstag
Sziasztok! Keresem, de nem találom. Lehet vak vagyok
Xiaomi 14, Adnroid 15, zárt képernyő bal alsó sarkában lévő parancsikont lehet-e változtatni?
-
hroberto
veterán
válasz
WhiteWalker #10340 üzenetére
Így van! Évek óta Outlook-ot használok, rendben jönnek az e-mail-ek.
-
nfsu17
veterán
válasz
Drughi #10335 üzenetére
2019 óta használok (*unk) MIUI-t.
Még csak nem is csúcstelókon.
Mi9T
Poco F5
Redmi Note 10sEgyszer rá kell szánni az időt és jól beállítani (azt nem mondom, hogy a fórumok, videók nem jönnek jól kezdőknek ilyenkor), utána meg csak használni.
A hívásrögzítés valóban volt gyárilag régen, most meg csak egy-két ország ROMjával, ahogy Brekecs írta. Global/EU manapság alig különbözik, szvsz lényegtelen melyik.Persze az is igazság, hogy ez idő alatt volt párszor olyan, hogy majdnem kihullott a hajam...
Pl az e-mail-ek (gyári gmail) fogalmazzunk finoman...nem akar annyira rögtön megérkezni.
A 0 perc és 12 óra között bármi előfordulhat. Persze ha nyomkodod a telót, akkor megjön azonnal, ha sokat van asztalon, akkor lehet órák múlva.
De közben írták, hogy Samsung is tud ilyet produkálni, szóval azért nem kell menekülni emiatt. Más email klienst beállítva meg jó is tud lenni.De pl órával, meg kocsival nekem teljesen jól működnek a mobilok.
Gyak. nem volt fagyás, vagy belassulás, sosem kellett gyári resetet csinálnom, mert valami összef*sta volna magát. De én nem is szemetelem tele semmivel.
Ezt a "debloatolást" sem szoktam elvégezni, én nem láttam szükségét eddig.
Anélkül is teljesen jól elvagyok, gyors a rendszer, jó az akkuidő.Én egyáltalán nem félnék a telótól, a köv. telóm is simán lehet, hogy Xiaomi lesz, bár már árban nincs akkora előnyük, a konkurencia meg nagy.
Honor, Oneplus, NPhone, de akár Motorola is még nálam szóba jöhetne -
Drughi
addikt
Sziasztok
Berendeltem egy Yettel-es Xiaomi 14T-t. 2 nap és érkezik.
Mivel kb 5-6 éve nincs MIUI /HyperOS/ tapasztalatom, ezért kérdezném, hogy kelle a szoftverével.bármit.mómolni, vagy használhatom?
Régebbről derengenek EU meg global rom-ok, kínai szoftverek stb. Ez még most is így van, vagy változott azóta a helyzet? -
poirot
őstag
válasz
Viktor0610 #10333 üzenetére
Valami Huawei telefonom volt előtte, igen. De már négy éve váltottam és délelőtt írtam, hogy töröltem, de nem mert most vásároltam és ismét jelentkezett. Elővettem az Easy uninstall-t az látta is, és avval töröltem. Most majd gyakrabban ránézek. Köszönöm a segítséget.
-
-
poirot
őstag
válasz
gingerbalm #10330 üzenetére
Nem tudom, ez jó kérdés volt, nem emlékezem, hogy ilyesmit felraktam volna. Most átnéztem az apk mentési listámat, volt egy Huawei video.apk és ez a service.apk. Töröltem mindkettőt. Érdekes az alkalmazástárban csak a videó.apk-t mutatta.
Köszönöm, most már biztos nem fog dolgozni. -
poirot
őstag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre rakom-e a problémám, de a telóm topikja nem nagyon frissül. Poco X3 NFC.
SMS-ek fogadásánál vagy 80 százalékban az alábbi felugró ablakot kapom.Hogy lehetne ezt letiltani? Köszönöm a segítséget.
-
-
Gymszrs
csendes tag
Sziasztok
Xiaomi Redmi Note 11 az alany. HyperOs frissítés után hálózat mint olyan, megszűnt létezni. Forrósodik mint a bánat. Gyári visszaállítás megvolt, sajnos ugyanez a hiba. Bárki másnál jelentkezett ilyesmi hiba? Senki másnál nincs ilyen tapasztalat az ismerősi körben, hasonló telóval. Gyanús, hogy a telefon adta fel a harcot.
-
Hawk02
aktív tag
válasz
user26 #10318 üzenetére
Szia!
Nagyon jó lett a bootloader nyitás sorrendje.Nekem hónapokkal ezelőtt(kb.3 hónapja) úgy sikerült nyitni, ahogyan leírtad az első három pontot.Utána a 4.-5. pontot kihagyva egyből mi unlock és 72 óra eltelte után már sikerült a nyitás.Xiaomi Mi 11i-t nyitottam HyperOs volt a telefonon.
4.-5. pontot azért hagytam ki,mert mindig hivatkozott valamire.(Elfogyott a napi kvóta,pedig 00:00-kor kérvényeztem.) -
user26
senior tag
Szia, nyilván a fiókod rendben van 30+ napos, ha te is veterán vagy. Lehetséges, hogy a limit miatt hiába nyomod amikor kell, már lekésel róla, mert tuti jó sokan próbálják. Persze tévedhetek, csak feltételezés. A modell global egyébként ? Itt lehet le csekkolni -> [link]
Első, nem első, sajnos ez az új módi, hogy a Comunity appon keresztül kell kérvényezni. A leírásom lehet nem pontos, ahogy írtam, tévedhetek, de én így értelmeztem így kellene.
De ugye van keverés is a dologba, mert olyan modell ami MIUI -val jött ki ott a régi módszer még használható, de aztán ez az állítás nincs igazolva. :/ -
ZED58
tag
válasz
user26 #10308 üzenetére
Én kb 1 hónapja naponta próbálkozom, de eddig még csak a nézz vissza holnap pekingi idő szerint 0:00 utánig jutottam el (pedig pont akkor nyomok a légyszíves gombra)
Nem az első nyitásom lenne, Redmi Note 3SE, Note 5, Mi 9T Pro símán ment, de most a 13T Pro amivel szenvedek -
liksoft
nagyúr
válasz
Viktor0610 #10305 üzenetére
Amikor használom, akkor időnként beajánlkozik, hogy jobb lesz vele az életem, élesítsem. Redmi Note 12, 14-es Android, HyperOS.
Még csak szeretne dolgozni a telefonomon, sehol nem találtam meg a futó vagy telepített alkalmazásokban.
Csak zavaró, mikor automatikusan nyomom a "gombokat", és amikor beugrik, akkor persze nem az van ott amire böknék. Fokozott figyelmet kíván, hogy ne települjön.
Azért ide írtam, mert alapban ez Google funkció tudtommal. De megkérdem majd a telo topikban ha 1-2 nap alatt nem sikerül kigyilkolni." -
-
user26
senior tag
válasz
mjani1172 #10299 üzenetére
Szia, javasoltak nagy álltalánosságban működnek, de ahogy jeleztem mindig van buktató.
Tudomásom szerint, napjainkban ez a módszer járható global vonalon, bootloader nyitás témában.
Alap feltételek:
- 30 napos legyen legalább az MI fiókod
- Global verziós legyen az eszköz
Telefon:
1.Nyisd meg: Beállítások -> A telefonról -> Részletes információk és adatok, érintsd meg többször az “OPERÁCIÓS RENDSZER verziója” részt a Fejlesztői beállítások aktiválásához.
2.Menj vissza a Beállításokhoz, kattints a További beállításokra, majd a Fejlesztői beállítások elemre, ott engedélyezd az OEM-feloldást és az USB-hibakeresést.
3.Kösd össze Xiaomi fiókodat a telefonoddal. Koppints a Mi Unlock állapotra -> Elfogadom -> Fiók és eszköz hozzáadása elemre. Győződj meg arról, hogy eszközöd mobilneten keresztül csatlakozik az internethez, csak így működik. A fiók sikeres összekapcsolása után ezt az üzenetet kell kapnod:
„Sikeresen hozzáadva. Mi-fiók most ehhez az eszközhöz van társítva.”
4.Ezután kérni kell a bootloader nyitás lehetőségét, ezt a Xiaomi Cumminity app felületén tudod meg tenni. (Xiaomi Community App 5.3.31 vagy újabb verzió) A telepített Mi Community régióját változtasd meg Globalra, majd kattints az „Unlock Bootloader” elemre, és érintsd meg a „feloldás kérelmezése” lehetőséget.
5.Elfogyhat a napi kvóta, nem mindenki kap azonnal engedélyt, csak naponta egy bizonyos mennyiségű felhasználó. Ebben az esetben meg kell várni, amíg a kínai idő szerint 0:00-kor visszaáll. (Kínai, Peging időt nézd meg, amikor ott 0:00 -van, azaz éjjfél, akkor az országodba nyomj rá a feloldásra)
6.Sikeres kérelem után, Mi Unlock programot PC -n indítsad el, lépj be, a telefon legyen fastboot módba, kövesd az utasításokat, ha mindent jól csináltál, akkor a nyitás 72 óra múlva aktiválódik. Tehát 3 nap múlva, percre pontosan ebben az időben (amikor a 72 óra letelik) a MI Unlock folyamatot ismételd meg, és immáron 100% -k lesz, kinyílik a bootloader.Ha nem pontosan fogalmaztam, remélem, a szakértőbbek kijavítják, én így értelmeztem.
-
-
liksoft
nagyúr
Sziasztok!
Van egy agresszív okoska, aki állandóan be akar települni a telefonomra. Meg lehet valahogy akadályozni a Gemininek, hogy folyamatosan felbukkanjon? Legutóbb fényképeztem, és a legjobb beállítás ment a lecsóba, mert bepofátlankodott.
Persze udvariasan kitessékeltem, de aznap kb háromszor kellett megtennem. A telepítettek között nem is találom, de mint az agresszív kismalac mindig megjelenik.
Van erre megoldás? Köszönet előre is.(Elnézést mindenkitől akit esetleg megbántok, de nekem a telefon eszköz, én szeretném használni, és ne ő uralkodjon rajtam. Aminek nem érzem szükségét de ZAKLAT, attól eleve menekülök.)
-
ggeleven
őstag
válasz
Thomas16 #10300 üzenetére
Nálam más a szöveg, de attól még működhet nálad is.
Ezt kaptam, ha olyan appot tettem fel, ami nem kompatibilis az én telómmal: [kép]
Az appok között keresd meg a Kamerát a Telefon beállítások/alkalmazások/alkalmazáskezelés menüben (vagy hosszan nyomsz rajta az asztalon és fogaskerék).
Verziószáma a nem működőnek és hogy mit is kell nyomni: [kép]
Frissítések eltávolítása után az app visszaugrik arra, amit a rom eredetileg tartalmazott (ami lehet, hogy nem a legfrissebb és fogja magát frissíteni): [kép]
Remélem segít! -
Thomas16
tag
válasz
dilajoska1 #10298 üzenetére
Ez sajnos nem oldotta meg
De köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Xeon 5650X / GTX 1650 / 24GB DDR3 / 250SSD+500HDD
- Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest