Hirdetés
-
PROHARDVER!
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Hawk02 #11033 üzenetére
1939 napos a fiókom.
1.0.12.0.UNOEUXM van rajta.
Telefon modell: 23090RA98G, Redmi Note 13 Pro + 5G 12/512 GB
Biztonsági: 2024-11-01Próbáltam egy másik ROM-ot feltenni úgy a 3 pötty, Frissítőfálj kiválasztása után, de azt nem engedte. Other reason-t írt. Tény, hogy nem UNOEUXM volt, hanem azt hiszem V betűs, ebből nem találtam újabbat.
-
user26
senior tag
válasz
Hawk02 #10803 üzenetére
Szia @Hawk02! Pár gondolatot szeretnék megosztani, nem csak veled, másokkal is, a témában kapcsolatosan. Beszélgettem több emberrel több helyen. Kérek mindenkit, hogy seki ellen nem beszélek, és senkit sem akarok sérteni! Tévedhetek, nekem is mondhattak valótlan, messzíről jött ember meg mondhat bármit. Szóval senki ne vegye fel, nem vitaként írok!
Jelen forma szerint 1 éven belül, 1 globális fiókkal 1 eszköz nyitható. Ha azt az eszközt újrazárod valamilyen oknál fogva, akkor azt újra nyithatod, idővárakozás nélkül, amennyiben mindent hivatalos módon csináltál.
Nem számít, hogy régi 10+ éves, vagy 3 hónapos a MI fiókod, hivatalosan egyformán kezelik. Ha a bl zárva van, kapható OTA frissítés, ha nyitvan van akkor nem. BL nyitáshoz, a MI fiók és az eszköz össze "bindeléséhez" a MI Community -ba kell előszőr kérvényt kérni, ha az megvan, akkor az eszközön a fejlesztői beállításokban, sikerülni fog a "bindelés". Ezek után a szokásos procedúra történik, MI Unlock progi lefuttat, ír egy időt, levárod, és amikor letelik újra rá próbálsz, akkor nyitni fog.
Mivel a szerverek folyamatosan frissülnek a különböző FW-k miatt, lehetnek gondok ebből kifolyólag a Xiaomi szerverein, ami miatt hiába csinálsz mindent jól, akkor sem fog működni. A "kiskapus" megoldások különböző eszközökön működhetnek, de nem egységesen. Például csak fix verziójú Unlock -al próbálsz nyitni. Számos esetben Fiók próbléma van, amit te is írtál, ki kell lépni, be kell lépni, törölni a gyorsítótárat, újraindítani, újra telepíteni a Mi Community -t, röviden tömören "kanosszajárás.." mivel a szerverek nem működnek jól. A Xiaomit ez érdekli? NEM. A Ximia NEM nyújt támogatást a bl nyitáshoz.
Egyéb alternatív nyitások (himihumi) két alpavető dolog létezik, de vannak variáció. Le egyszerűsítve ingyenes, és fizetős, a fizetős minimum 50 USD. Az ingyenes variációknál különböző tanúsításokkal (lopott, feltört, kölcsönkért, stb) dolgokkal vannak ellátva módosított fájlok, amivel vissza vannak minősítve bizonyos dolgok, és ez miatt lehet kikerülni a MI Comminity -t. Nincs garancia rá, hogy meddig, hol működik, akár Bootloopot is okozhat. A fizetős variáció elméletileg szervízes fiókból működik (lopott, feltört, kölcsönkért, stb).
E témában próbáltam össze szedni a dolgokat, nem én állítom ezeket! Csak elszerettem volna mondani, kapcsolatok alapján eddig jutottam. Tévedhetek, tévedhetnek! Xiaomiról tudjuk milyen titokzatos...
Illetve azt is olvastam, de e témában már nem merültem el, hogy az MTK -s modellek esetében nincs is ekokra "cirkusz", mint a Qualcom esetében. Erről többet nem tudok, nem is érdekel már, nem is vásároltam mtk -s modellt. -
Hawk02
aktív tag
-
zsoltip
őstag
-
zsoltip
őstag
válasz
Hawk02 #10787 üzenetére
Érzékeli rendben. Ezek beállítva megfelelően.
"Alapértelmezett USB-beállítás-fájlátvitel."
Ezt nem értem. Mit jelent és hogyan?Meglehet azzal rontottam el, hogy a Mi Community Appban ismét rányomtam az Open Bootloader, Apply gombra, és kitolódott 24 órával a nyitási lehetőség.
-
mjani1172
addikt
-
user26
senior tag
válasz
Hawk02 #10686 üzenetére
Szia! Jó volt olvasni, és kicsit nosztalgiázni a régi modellek világában. Én RN3 -tól kapcsolódtam a Xiaomi univerzumhoz, sok mindent kipróbáltam már velük, és több modellem is volt, van is még a szekrénybe. Eladhatom, de 1-1 dolog miatt jó, ha meg vannak. Viszont ahogy elfigyeltem az elmúlt éveket, jó pár beszélgetéseken túl vagyok, én (is) úgy érzem más gyártónál kell nézelődnöm. Nincs baj, nem is volt különössen soha, de már nem az ami régen volt. Xiaomit nyugott szívvel 1 - 1,5 évente lehet cserélni, amilyen gyorsan jönnek a "szallagon". Tucat, divat telefon lett. Én szeretek még időm, lehetőségemhez mérten Custom ROM -ni, számtalan verziót, típust próbáltam ki, nyilván van előnye és hátránya is.
-
paolinho
őstag
válasz
Hawk02 #10641 üzenetére
Köszi a tippeket, de sajna nem lett ez a megoldás. Nálam is be van állítva a Fejlesztői beállításoknál a Fájlátvitel alapnak, és az Eszközkezelőben is próbálkoztam a frissítéssel, de sajnos az írta, hogy "a legjobb illesztőprogram van telepítve". Akkor turkálok tovább a Xiaomi-nál, hátha találok rá valami megoldást.
-
paolinho
őstag
válasz
Hawk02 #10592 üzenetére
Köszi! Már csak azért is érdekelne, mert, ha ez így működhetne - amivel kapcsolatban szkeptikus vagyok - akkor semmi szükségem nem lenne a BL nyitásra, és a rom cseréjére.
Viktor0610: Mi az a ROM-cserélős módszer, mert én csak a "hagyományost" ismerem, amihez ugye BL-t kell nyitni, stb.)
[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
válasz
Hawk02 #10597 üzenetére
Én sokat fotózok, van fényképezőm, de a telót is sokat használom, hisz az mindig nálam van. Éjszaka szinte csak a drága felsős telók nem véreznek el. Annyira. Én nem fotózok éjszaka, a nappali képek minőségével viszont meg vagyok elégedve. Egy legalább ilyen telefon kamerája az emberek kb 98%-át simán kiszolgálja. A maradék 2%, meg akiknek semmi sem jó és a fotósok.
-
SkyLine3000
addikt
-
TTom65
tag
válasz
Hawk02 #10105 üzenetére
Szia.
Google van fent. Tegnap kezdtem beköltőzni a telefonba. A T14 topikban kaptam segítséget, egy külső alkalmazás (Mp3cut pro) és segitségével megoldódot. Remélem igy marad. Egy kicsit furcsa, hogy így elbaltáztak valamit. Nem is értem miért a Google van fent mikor van saját tárcsázója és SMS küldő appja a Xiaomi-nak, gondolom a Gemini miatt, így egyszerűbb és olcsóbb nekik a fejlesztés. -
Landsmann
addikt
válasz
Hawk02 #10095 üzenetére
Én pár napja telepítettem Xiaomira, minden probléma nélkül. Az más kérdés, nem érek vele semmit, mert a beállításokat nem tudom átvinni a másik telefonról. 4-5 fiók felkonfigurálásával nem fogok küstzködni, hogy most megint mindent kézzel írjak be.
Kipróbáltam, simán felment a Redmi 9-re is,m szóval a program elérhető, nálad lesz valami probléma.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- NBA és kosárlabda topic
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- LED világítás a lakásban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 256GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4115
- iPhone 11 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4113
- iPhone SE 2020 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4112
- 1 db Samsung Galaxy A55 A556 5G 128GB GARANCIA
- iPhone 13 128GB Független Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4111
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.