- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Mini PC
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
-
PROHARDVER!
"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait"
Új hozzászólás Aktív témák
-
M.Ildiko
tag
Ezt nem próbálnám, mert nem tudom nyitott v. zárt a bootloader, és a mostani rendszerekhez már nem értek. Ezért nem kísérleteznék. A magyarázatok telefonokhoz érhetők el, én meg tabletnél szeretném megoldani a gondjaimat. Elsőre elég lenne, ha látnám az értesítéseket, ahogy eddig. Ezután arra is koncentrálnék, hogy mi mikor fagy le. Az én fejemben még az van, ha nem tetszik az új rendszer, vissza lehet forgatni, de úgy látom ez nem fog menni. Ha tud valaki, segítsen, köszönöm, én meg próbálok a jelzett oldalon utánnaolvasni.
-
natë
nagyúr
Sziasztok, 13T Global még mindig nem kapott Hájpert?
-
ianhoward
tag
Hyper OS telepítés előtt vagyok. Érdemes? Nagy hibák vannak benne?
Redmi Note 12S - Android 13, MIUI 14 jelenleg. -
M.Ildiko
tag
Ma telepítettem az új hyperOS-t. Megbolondulok attól az újjítástól, hogy az értesítési sávon az értesítési alkalmazásikonok közül, csak 1 jelenik meg, a többi helyett pontok vannak. Már mindent végigpróbáltam, de nem megy. Tud valaki segíteni? Redmi padon próbálkozom. Mellesleg a billentyűzetet is átváltotta. Ezt sikerült javítani.
-
válasz
Viktor0610 #8686 üzenetére
A linkelt oldalon szó esik valami extra védelemről, de ezt sem Samsung, sem Xiaomi telefonon nem tudtam előhozni.
-
Laurh
aktív tag
Ma 5x használtam kisebb tételek (500 Ft- 3000 Ft) fizetésénél a készüléket és egyszer sem kellett feloldani.
Simán ment az NFC-s fizetés.Azért nyugodtabb lennék, ha kérne mindig ujjlenyomatot, arcot vagy feloldó kódot.
-
balu1977
senior tag
És honnan van ez az infó?
-
zsola400
aktív tag
A teló csak felébresztéssel való fizetés a bankártyák érintésmentes fizetéséhez hasonlóan működik, ott is 15e.ft a határ pin kód nélküli fizetéshez vagy bizonyos darab szám fölött kér pin kódot (15e alatt is)
-
Faby
senior tag
válasz
Danecay #8672 üzenetére
Redmi Note 9 pro, xiaomi.eu legfrissebb 14.0.3.0 SJZMIXM, elég csak bekapcsolni a kijelzőt, pl duplakoppal, és megy a fizetés. Azt ugyan nem tudom, hogy 15 ezer fölött is megy-e így, jellemzően kissebb, 10 ezer alatti fizetéseknél használom a telefont.
Viszont terminál függő is lehet, mert pl cafe+co automatánál fel kell oldani a telefont, míg más terminálnál, pl céges kantinban elég csak bekapcsolni.Revolut kártyát használok Google wallet-be rakva.
-
Danecay
addikt
Hát ezt kipróbálom! Tehát az lényeg, hogy ébren legyen a kijelző, anélkül, hogy PIN-el, jelkóddal, arcfelismeréssel felold a telefont. Ez már csak azért is furcsa, mert, a munkatársam OTP-s Simple applikációja, még feloldott telefonnal sem engedi az instant fizetést, mert akkor is kér egy ujjlenyomatotot, vagy valamilyen féle azonosítást.
-
Nekem is rémlik ilyen opció, de szerintem ez a Google Paynél változott, nem MIUI-specifikus.
Most Samsung Galaxy A54-em van, itt sem találok ilyen beállítást.Jobban belegondolva szerintem akkor volt ilyen kérdés, mikor hozzáadtam a bankkártyát a Google Payhez.
Most ismét hozzáadtam a kártyát, nem volt erre vonatkozó kérdés. -
Laurh
aktív tag
-
Danecay
addikt
Annak a feltétele, hogy fizetni lehessen NFC-vel, nem az, hogy fel legyen oldva a telefon? Már most ez engem is érdekel, mert én úgy tudtam, hogy ez eleve így van
-
Laurh
aktív tag
Hol lehet bekapcsolni, hogy csak feloldott telefonnal menjen az NFC fizetés?
Korábbi androidos telón megtaláltam ezt az opciót, de itt sajnos nem találom sehol.Xiaomi 13T
Miui 14.0.11 -
Danecay
addikt
válasz
Petyka3 #8657 üzenetére
Elvileg és gyakorlatilag nem kellene, számtalan Youtube videó bemutatja a folyamatot. Ugyanakkor én is megpróbálkoztam vele, itt a Poco F5 esetében, nagyságrendileg kb. vagy 10 alkalommal, de akkor sem sikerült amikor látszólag igen, mert végig ment a telepítési folyamat, stb. Igaz én az Indonéz ROM-al próbálkoztam, de nem hiszem, hogy ennek köze lenne a dologhoz, így még Hyper OS előtt Bootloader nyitás mellett döntöttem. Ez persze majd hazavágja a telepített adatokat, de erre viszont fel lehet készülni. Most várom, hogy leketyegjen az idő, BL nyit, indonéz fastboot rom telepít, BL zár. Legalábbis ez a terv
-
Petyka3
aktív tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem. Szeretném, ha a hívás hangrögzítés funkció működne, viszont ehhez MIUI dialer kellene. Feltenném a Taiwani romot a telefonomra, úgy, hogy átverném a rendszert és előtte átnevezném a tw romot az eu-s rom nevével. A kérdésem az, hogy telepítés után legyalulná a rendszeremet, vagy megmaradna minden a készüléken? Elvileg a biztonsági frissítés régebi a tw romban.
https://mirom.ezbox.idv.tw/en/phone/monet/ -
-
D1L1ZS
őstag
Xiaomi 11T MIUI 14 Android 13
Január 2-án volt factory reset először 2022 augusztusa óta. Mióta megvan a telefon volt több MIUI és android frissítés, alkalmazások telepítése, frissítéseit stb.
Ilyen üzemidőt még újkorában sem tapasztaltam!
Habár most csak azokat az appokat raktam vissza, amiket ténylegesen is használok napi szinten. Launcher ből is a gyárit, amit végül is megszerettem HyperOS témákkal megfűszerezve!
-
Danecay
addikt
Így viszont ellentmondásos amit írsz, lássuk be. A #8644-ben azt írod, hogy igazából nem nagy dolog az egész, degradálva ennek jelentőségét, 2 hsz-al később pedig "Le volt irva nyitaskor hogy szivni fogsz." Én vágom, hogy Te penge vagy a témában, szó se róla, csak néha a kommunikáción meg félre a dolog
-
Danecay
addikt
Nem vonom kétségbe amit írsz, én is feltelepítettem a korábbi Note 9 Pro-mra egy pár ilyen patch-et, aztán egyszer mégis meglepetés ért a kasszánál, ráadásul ~2500Ft-nyi kártyakedvezményt is buktam. Aza baj, hogy sohasem lehet tudni, hogy mikor törlik, így ha biztosra akar menni az ember akkor mindig lecsekkolja kasszához állás előtt, de még így is benne van, hogy lehet éppen abban a 10 percben állsz a kasszánál amikor törlik a fingerprint-et vagy a a Device Integrity-t, nevezzük bárhogy, a lényeg, azt amitől nem lehet a telefonnal fizetni, és Xiaomi.EU-s srácok, kiadják a javítást.
Te magad is vicceltél már a témával kapcsolatban a topikban #9934 crok -
crok
nagyúr
válasz
Danecay #8643 üzenetére
Olyan sokat nem.. leszeded időnként a Xiaomi.EU-app (un. injection app) alkalmazás frissítését mikor babrál a Google és eltöri a Device Integrity-t (amit forrásnak használ a ROM hogy megvezesse a Google Play Integrity API check-et és a Xiaomi.EU Dev-ek pillanatok alatt adnak ki ilyenkor (a ban után eddig még sose telt el 10 percnél több)) és annyi. Az updater szól ha van frissítés de itt van egyébként a Sourceforge link direktben, bármikor le lehet szedni innen is és telepíteni a mindenkori legfrissebbet.
-
juve600
nagyúr
Sziasztok !
POCO F5
most frissíti magát HyperOS -re.
Bootloader nyitás után majd a xiaomi.eu romot szeretném feltenni, az viszont még A13/miui, abból nem lesz gond ?
-
n2066
tag
Lehet a hyper OS -t is adbvel debloatolni? Még nem kaptam meg hála égnek Note 12 4g EU Rom.
-
juve600
nagyúr
[link]
már van stabil hyperos xiaomi.eu rom is -
yanna
addikt
válasz
Viktor0610 #8624 üzenetére
Ja, tényleg! A bogárhátú népautó no.
-
-
crok
nagyúr
Nem kell újrarakni, nem értem hogy jött fel hogy újra kellene rakni vagy belakni megint vagy bármi. Simán update-elni kell a ROM-ot aztán viszontlágytojás. Azt mondod nincs TWRP. Okay. PC van 10 percre? ZIP-et letöltöd, kicsomagolod, USB-n a készüléket rákötöd fastboot módban duplakatt a update_rom bat-on, kicsit vársz, újraindul, kész -> profit.
-
hito
nagyúr
Hát akkor erről ennyit. Nincs most kapacitásom újrarakni és belakni a rendszert. Marad így ahogy van, lemondok a mobilfizetésről. Mondjuk az a gond, hogy a TV Go-ról is le kell mondanom, meg majd ki tudja mi jön szembe a jövőben ami nem akar működni.
Nagyon köszönöm az eddigi segítséget
-
-
szimi57
őstag
Jól gondolom, hogy a HyperOS is csak egy szemfényvesztés és hagyjam a 3,14-csába, ne várjak rá, hanem nézzek egy jó custom romot?
-
hito
nagyúr
Ezt a szoftvert még elég rég dobtam fel. Azóta megnéztem telefonon, hogy talál-e elérhető frissítést. Talált, de nem tettem fel, mert elvileg TWRP nélkül nem lehetséges. De arra amit talált rebuilt-et írt, tehát esélyes, hogy ami még fenn van az nem rebuilt, de amit talált az már nyilván az. 5-6GB-ot ír rá, de mondom, nem tettem fel, mert nincs TWRP.
Vagy tök hülyeségeket írok?
Először amit feldobott az update-er. Azzal nem jutottam előrébb, írtam a topicban ma a problémáról, amire Te ajánlottad ezt az újabbat. Azt is feltettem, de ugyanott vagyok.
-
crok
nagyúr
Az már rebuilt ROM kellene legyen - és akkor se KernelSU se Magisk egyáltalán nincs és 100% biztosan a mai XiaomiEUModule_2024.01.15.apk lett feltéve, nem csak simán az amit feldobott az Updater alkalmazás?
-
energiezolee
aktív tag
válasz
this is life #8609 üzenetére
Ez a "x@rna sünt a Google illetékese" nagyon tetszett!!! Szét röhögtem az agyam.
Egyébként én is hasonló véleményen vagyok... Az a baj, hogy valószínűleg neki is ki van adva, hogy szivassa az egyedi romosokat. Én azt mondom, hogy aki ezt kitalálta és az összes támogatója k@kkantson élete végéig jó nagy sünöket, mivel gyári fw-k nagyon sokszor bugosak és használhatatlanok. -
zsola400
aktív tag
1. Mindkettő ua. xiaomi.eu rom, az első (hivatalos) helyről tölteném le. Ez egy "új/másik rendszer" gyárira ne próbáld rá frissíteni! Teljesen új telepítés kell neki!
2. Ezek már hybrid romok lehet twrp-ből vagy fastboot telepíteni. Én twrp-ből szoktam, egyszerűbb, nem kell pc sem hozzá.
3. -> 1. Ha már fent van egy xiaomi.eu rom és jön egy újabb/frissítés, letölt, telepít pl. twrp-ből de ilyenkor már csak frissítést/javításokat rakja fel. (app-ok, beállítások megmaradnak) -
Az anomáliák miatt első körben, nyomj rá az alaphelyzetbe állításram(full reset) mindent törölni fog a telefonról, ezért a személyes cuccokról készíts biztonsági másolatot külső meghajtóra, pc-re...stb. helyre fogja hozni azokat a hibákat, amiket a félre sikerült update okozott.
Custom romra miért van szükséged?
Ha csak a hívás rögzítés, miui a tárcsázó az oka, akkor azt elérheted a Taiwan, Indonéz rom (stock) flasheléssel is.
Gyári rom használatakor nem kell bűvészkedni, hogy a google pay működjön, mivel aláírt sw, és zárt bl-es marad,lesz a telefonod. (hogy x@rna sünt a google illetése)
Custom rom esetén, amilyen a xiaomi.eu rom is, egy kis voodoora van szükség a gpay használatához, a nyitott bl, és az aláíratlan sw/fw, rom miatt.
Ha rootolnád akkor a banki appok fognak hápogni, előlük magisk-el, lehet, kell rejteni a módot, okosítást. -
pepe62
aktív tag
válasz
Viktor0610 #8605 üzenetére
Ok!
Bocs, sajna már nem tudom kijavítani, köszi a befogadást!!
-
-
pepe62
aktív tag
Sziasztok!
Kérhetek egy kis segítséget?
Tudom, hogy ez hyperOs topic, de sajna a Poco f4 fórum behalt....ezért remélem nem rúgtok seggbe, hogy ide írok...
Poco f4 kb 2 hónapja vettem, szeretem és EU romot szeretnék rátelepíteni.
(amúgy kaptam egy gyári miui 14 frissítést, amit a teló ajánlott fel, de hibásan működik.Pl.az ikonok kör alakúak maradtak, nem szerkeszthetők a mappák, ujjlenyomat készítésénél nem rezeg, az alapértelmezett képernyő menübe belépve, csak egy Poco "laucher" szöveg fogad, meg ilyen ki tudja még mi, nem ez a lényeg... bár lehetne, ha már ilyen gyári frissítést küldenek...).
Kezdő vagyok, de megnéztem egy rakás videót, itt is ott is visszaolvastam és a BL nyitás már folyamatban van, kb még egy hét. Miflash unlockból sikerült.
1. Némi fogalommal nem vagyok tisztában, telepítés, vagy frissítés??
pl. egy stabil EU romot kell először a gyári rendszerre, telepítenem, vagy frissíteni is elég (pl. működjön a hívásrögzítés is)?
Melyiket tegyem fel ezek közül?
https://xiaomi.eu/community/threads/miui-14-stable-release.67685/
https://mifirm.net/model/munch.ttt#eu
2. Csak twrp kell (ADB installer már a gépen van) a telepítéshez és a frissítéshez is?
3. Ugyanazok a lépések mindkettőnél, csak a fileok mások (telepítő, frissítő)?
Előre is köszönöm, ha segítetek. -
Pocak89
senior tag
Sziasztok!
Messenger értesítési kérdésem lenne. Adott egy 13T készülék amin MI global rom volt (MIUI14). Tegnap EEA romot raktam rá (MIUI14). Egy furcsaságot tapasztalok, ha jön egy feladótól több messenger üzenet eddig az értesítésnél simán le lehetett nyitni a nyíllal. Na most ez a része nem működik. Amint rányomok a nyílra egyből az üzenetet nyitja meg. És maga az értesítés mérete is nagyobb, míg minden más normál méretű.
Találkoztatok már ilyennel? -
juve600
nagyúr
Sziasztok !
HyperOS-ból is lesz vajon xiaomi.eu -s rom ??? mármint stabil, mert a heti már van .
Poco F5 -re
Új hozzászólás Aktív témák
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPad topik
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Egyedi ékszerdobozka
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest