- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- RAM topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Apple MacBook
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaci
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy az XBMC lejátszásnál nem tudom működésre bírni a DTS hangot. 010-es gyári firmware van rajta, optikai kábellel közöttem össze a DTS/AC3 képes erősítőmmel, de hang az nincs. Az "XBMC for Minix"-ben a kimenetnek az Optikai/Koax és az AC3/DTS képes erősítő lett beállítva, az Android hang beállításaiban pedig jelenleg az "RK29_RT5616 PASSTHROUGH" beállítás van, de az összeset kipróbáltam. Némelyiknél még az AC3 lejátszásnál is csak sistergés volt hallható. Az is fontos, hogy a TV-n mindig legyen hang, mert az erősítő nincs mindig bekapcsolva.
Ti találkoztatok ilyen problémával?
Egyébként rootoltam az eszközt, de még nem cseréltem firmware-t mert csak két napja van meg a cucc, és még a gyári firm előnyeit/hátrányait sem ismerem... De nagyon tetszik!
Minix Neo A2 távirányítója van valakinek? Több helyen is olvastam, hogy valami horror fogyasztása van, sec-perc alatt leszívja az elemeket, a tölthető akkumulátorokkal meg nem indul el. Ez igaz?
Légyszi segítsetek! Előre is köszönöm!
-
Lifeforce
őstag
Nem a 04, és természetesen felteszem
Kicsit el vagyok havazva, így egy kis türelmet. -
kri37
csendes tag
Eladó egy x7, 2 hónapos garanciális 27e ft.
zzkrisz@freemail.hu -
dime27
őstag
Real racing 3-at miert nem találom a playbe a kütyün?! Ha telefonomon keresek rá mindenféle gond nélkül felteszi!
-
zsolt008
tag
sziasztok,
van egy ilyen cuccom, feltettem ra egy quickshotv2 firmware-t, es egy beyondxbmc betat.
ugy tunik akadasmentesen fut, bar a kepminoseg mintha nem lenne kimagaslo, de lehet csak bekepzelem, meg nem neztem tul sokat.
a problemam az xbmc iranyitasaval van. regen xboxon hasznaltam, es imadtam, a kontrollerrel par gombnyomassal barmit megcsinaltam. most f10pro-val nem boldugolok, nyomkodok ossze-vissza mindent, egy filmbol a kilepes vagy 4-5 gombnyomast, megorulok.
Van valahol valami billentyukiosztas, vagy mappeles, vagy csak egyszeruem vmi ertelmes xbmc menu leiras valahol?
koszi -
frankdelgado
őstag
Igen a konkrét kérdés kimaradt, de ráéreztél a válasszal.
Annak örülök, hogy nagyjából rendben van a gép, nyírtam a hétvégén rendesen, filmek, torrent, netezés az F10-el, de nem volt egy fagyás sem, úgyhogy jó ez a cfw amit ajánlottál. Ha esetlege van affinitásod leírhatnád szájbarágósan, vagy linkelhetnéd hogy hogyan bírtad működésre a real racing 3-at, nekem is van egy használaton kívüli sony ericcson okostelóm, amivel tudnám irányítani. Sajnos ezek a játékok f10-el nem mennek
Más kérdés:
Felraktam a Lifeforce által ajánlott servers ultimate-t és indítottam egy dlna servert, amivel a tv-m látja a minix-en megosztott médiafájlokat. Az mkv-kat is látja, csak nem tudja lejátszani a tv a saját szoftverével (amúgy a tv le tudja játszani az mkv-t). Annak, hogy ezt ilyen módon is tudnom kéne használni oka van, de nem akarok regényt írni. Tud-e valaki erre megoldást?
-
vvrobi
csendes tag
válasz
frankdelgado #384 üzenetére
Ööö, mi a kérdés? A ROM-ban alapból 1080p kernel van, de fel tudsz tenni 720-as és 1080 kernelt is, ezért van két pakk (zip). Mindegyik nevében ott van hogy milyen órajelen megy a CPU, GPU és RAM. Ami stock jelzést kap, az a gyári értéken megy.
-
vvrobi
csendes tag
válasz
frankdelgado #382 üzenetére
a 309-es hsz.-ban erről is volt szó, de kimásolom neked ide:
Le kell tölteni, majd kicsomagolni, és a kiválasztott kernelt betenni az /sdcard/quickflasher mappába, majd el kell indítani a Quickflasher alkalmazást. Itt kiválasztod mit akarsz feltenni (lehet több file-is a mappában), és az újraindulást követően már az a kernel lesz. -
frankdelgado
őstag
Igaz az előző kérdésem tárgytalan, azonban maradta még
Quick shot v2 ramot telepítettem fel és megnéztem hozzá a qickflasher cuccokat. Én úgy látom, hogy az 1080p -t külön kell felrakni. Azt is örömmel láttam, hogy van vmi quickflash az F10 pro távirányítóhoz, ugyanis arra már korábban rájöttem, hogy az az oka a gyakori fagyásoknak, újraindulásoknak, ugyanis amikor leszedtem és egeret kezdtem el használni, akor megszűntek ezek a problémák.
Igazából a kérdésem az, hogy ezeket a .zip fájlba tömörített cuccokat hogyan kell felrakni?
http://www.freaktab.com/showthread.php?9877-Minix-Neo-X7-Quickshot-v2-Rom-by-The-Nitro-Team
-
frankdelgado
őstag
válasz
frankdelgado #380 üzenetére
Na jol van, végül is sikerült, csak kicsit töketlenkedtem
-
frankdelgado
őstag
Üdv.!
Az a szitu, h pont most romoltam volna meg a szerkentyűt, de hiába nyomom a leírtakanak megfelelően a reset, meg a bekepcsoló gombokat, nem látja a pc. Mindent a leírtaknak megfelelően csináltam, mindent ki is húzgáltam a minixből, egeret, hdmi csatit, internetet. Mi lehet a gond?
-
dime27
őstag
Köszi szépen rendes Tőled
Ezt a megoldást nem találtam meg de találtam egy másik verziót rá csak két sort be kellett irni terminalba és láss csodát már megy is ujra a kontrollerem.
Viszont egy másik kérdésem lenne közben miszerint hogy lehet az xbmc-t összeszinkronizálni a NAS-ommal ugye es file commanderben egyszerűen rá tudok keresni a hálózatra és már ki is irja a nas ip-jét, ha arra ráklikkelek akkor bejön a nason levő könyvtárszerkezet és ott van nekem egy downloads mappa abba tölt le a NAS mindent.
Nos ezt a mappát szeretném vhogy megnyitni xbmc-ben de lehet béna vagyok én nem találtam erre megoldást -
vvrobi
csendes tag
Szia!
Nekem egy Trustmaster T-Wireless van, mert az volt elég pici a gyerek kezéhez. Ezzel működik minden gomb, és mindkét analóg. Egyébként a legtöbb Logitech, és itthon kapható gamepad működik kb. 90% eséllyel. Azonban Androidon gamepad 100%-os hatékonysággal csak az OUYA-n létezik. A rendszert touchscreenre fejlesztették, ezért nagyon kevés alkalmazás támogatja natívan a külső vezérlőket. Ezek közül néhány: Dead Trigger, Critical Strike, Reckless Racing, Riptide GP, Tank Hero, Sonic CD, stb. (lehet találni listákat). Aztán vannak azok a játékok, amit csak egy segédprogrammal lehet kontrolleres irányításra bírni. Én most a Tincore Keymappert használom. Ezzel minden alkalmazáshoz létre lehet hozni egy felületet, ahol a hardveres bemeneti eszközöket (gamepad, egér, bill, távirányító, stb) tudod hozzárendelni virtuális eszközökhöz (pl képernyő érintés) A háttérben fut a Tincore, és mikor elindítod a kiválasztott játékot, ő betölti a korábbi beállításokat, így nem kell ezzel foglalkoznod. Ezzel a módszerrel olyan játékok is használhatóak, amik egyébként egérrel sem hajlandóak működni (pl: Lego Star Wars, és az összes lego játék).
Sajnos olyan játék, ami egy képernyőn két játékossal megy nem tudok. Vannak multiplayer játékok (nagyon kevés) ami 1készülék-1játékos módon megy. Talán tableten láttam léghokis játékot, amihez két gyerek leülhetett egyszerre, de tvboxon annak nem sok értelme lenne. Amikor nálunk két gyerek van, akkor vagy felváltva játszanak, vagy a Tank Hero-t nyomják coop-ban (egyik irányít, a másik céloz és lő).
ROM telepítést korábban leírtuk, lapozz vissza. De azért nézz körül freaktab-on mert vannak más jó ROM-ok is. Én várom már a gyári 10-est, de nem sokat hallunk mostanában erről. -
Lifeforce
őstag
És mit szóltok az új X8-hoz?
Minix beállt az S802 sorába.
Ennyit az RK32XX-ről
Haha megjegyeztem egy másik témában, ahol videókat meg meg képeket linkeltek az RK32xx-ről, hogy egy túlmelegedéssel küzdő, és ezért jkéső processzort járattak a videón hűtés nélkül
Szerintem Minix sem ette meg, ezért lesz a következő Minix Amlogic processzoros. -
Lifeforce
őstag
Írjuk úgy, hogy Bob és a többi buher nem képes még meghackelni, hogy lehessen húzni a processzort.
Viszont a gyártók ettől még tudhatják.
Én viszont sajnos pontosan tudom, hogy az X5II-ben T-s végű processzor van, és ezt közzé is tettem.
Ettől még stabil, és teljesen jól működik, de azért nem úgy mint egy sima 3188.
Én csináltam a képet...
Itt nagyobban megnézheted -
Lifeforce
őstag
válasz
Moon_Walker #362 üzenetére
De te X5-öt használsz, én meg az X7-en a 008-as romját próbáltam.
-
Lifeforce
őstag
Az X5II-nek nem 3188 a processzora, hanem 3188T.
És itt lehet a probléma.
Személy szerint azért vagyok lusta disznó megcsinálni a következő minix7-es romot, mert az előzővel semmi bajom
De ígérem ráveszem már magam.
Vannak azért az X5II-re is új romok, érdemes próbálkozni azért. -
dime27
őstag
Szia
Tervezem én is feltenni ezt a romot az x7-esemre kérdésem lenne feléd látom benne vagy a témában
Milyen kontrollert ajánlotok hozzá ami nem tul drága és 1000%ékosan megy vele valamint esetleg van olyan játék ami multiban is megy tehát két kontrollert is tud kezelni?!Van egy 4 és egy 6 éves keresztgyerekem nekik gondoltam h vmi jóféle játékot/játékokat ki kéne nekik próbálni rajta mikor itt vannak nálunk amivel ketten is el tudnak játszani mint a régi szép időkben mikor ilyen tv-re köthető videójátékok voltak a nagymenők!Segítségedet előre is köszönöm meg a leirást is a romfelrakáshoz!
-
Bog
HÁZIGAZDA
Jó reggelt mindenkinek,
megjött az X5II nevű TV Box hozzám, nagyon örvendeztem, amíg ki nem próbáltam. Bizonyára van rengeteg tapasztalat a topikban, alapvetően két kérdésem lenne, amire rövid és tömör választ várnék - ezek alapján dől el, hogy visszaküldöm-e, vagy nekiállok vele szüttyögni:
1. Az SPDIF-en keresztül zéró hang jött eddig ki, bár végigpróbáltam az összes beállítást, gondolom a Rockchip-SPDIF lenne a valid, de tök hiába, mert sem a menü klattyogása, sem a videók hangja nem távozik ki az optikán.
2. Vidáman viszi a HD filmeket, egészen addig, amíg azok egy pendrive-on csatlakoztatva vannak. Amint hálózati lejátszásra váltok (DS Video, illetve Plex), akkor szétesik a kép, szaggat, megáll. Nem voltam rest odacipelni a tévé mellé a routert és a NAS-t, összekötöttem őket mind UTP kábellel, kicsit jobb lett, de még abszolút élvezhetetlen.Mindkét fenti problémát egy kőkori LG DP1W simán megugorja.
A kérdés tehát adott: meg lehet ezeket oldani mindenféle ROM trükközéssel, vagy törődjek bele, hogy az RK3188-as dobozok totál alkalmatlanak a hálózati videolejátszásra?
-
Lifeforce
őstag
válasz
Moon_Walker #360 üzenetére
Csak egy érdekesség.
Gyári 008-ás rendszerrel a BT billentyűzet újra csatlakozik, az összes többinél nem.
Ez érdekes. -
-
Donnos
tag
Sziasztok nem tudjátok mikor lesz raktáron a 220voltnál? Vagy csak rendelésre jön?
-
vvrobi
csendes tag
válasz
happymondays #353 üzenetére
Szia! Régebben én is GameKeyboardot használtam, remek kis program, de mára megbarátkoztam a Tincore Keymapperrel. Bár a UI nem túl barátságos, sokkal használhatóbb. Rengeteg be és kimeneti eszköz mellett nagyon hasznos a hybrid pointer, ami azokhoz az appokhoz kell, amik csak érintést érzékelnek, ezért egérrel nem vezérelhetőek (pl. legtöbb lego játék)
-
happymondays
csendes tag
Kedves Mindenki!
Bár passzívan eddig is olvasgattam a fórumot és rengeteg hasznos infót sikerült beszereznem nektek hála és nagyon jó kis gépnek tartom, de egy dologgal még nem nagyon találkoztam, ami nálam hibaként merült fel. Van két, Windows alatt már régóta csodásan működő USB-s gamepadem, egy Speedlink SL 6540 Bullfrog és egy Speedlink SL 6535 Strike 2. Ezeket a "gyári" Minixes ROM-mal is remekül működésre tudtam bírni, de csak az Android menükben meg az appokban, a játékokban változó sikerrel. Feltettem a Lifeforce által készített romot, és azzal is ugyanez a helyzet, ugyanezekkel a programokkal. Alapvetően a gyerekeknek szeretném beállítani emulátoros játékhoz (az Androidos játékokkal nagyrészt jól elvan, pl. a Sonic CD-t (amit a Playről vettem) csont nélkül vitte, Amiga, SNES, ilyesmi.
A Happy Chick és a Retroarch a két olyan frontend, ami szóba jött nálam, és mind a kettőben csodásan be is tudtam konfigurálni a gamepadet, csakhogy a játékokban már nem úgy működtek, ahogy kellene (pl. SNES emulációnál mindkét programban csak a D-Pad meg az analog stick ment, a gombok nem, hiába állítottam be előre). Kipróbáltam simán, GameKeyboarddal meg a másik kettővel is, amit itt ajánlottatok, de ugyanaz van. Mind a Retroarchban, mind a Happy Chickben, és ha külön futtatom az emulátort, akkor is (SNES, Megadrive, Amiga, PSP, DS, mindegyiknél).
Esetleg valakinek van ilyen irányú tapasztalata hasonló gamepadekkel és ha igen, talált rá megoldást? Azért bosszantó, mert egyébként bedugom, és alapból tökéletesen tudom vele irányítani a rendszert, a GameKeyboard is szinte tökéletesen lőtte be alapból a gombokat, és az emulátorokkal valahogy mégis gond van, hiába tűnik úgy a konfigban, hogy jó lesz. Ha van valami ötletetek, azt nagyon megköszönném. -
Lifeforce
őstag
válasz
Moon_Walker #351 üzenetére
Egyébként néztem, van lehetőség az automatikus csatlakozásra, csak kérdés mennyire éri meg vele bíbelődni, mert egy egyszerű programmal megoldható.
Tegnap korai volt az öröm, mert végre sikerült megcsinálnom az általam szerett (csórt) billentyűzetet, hogy távirányítóval is lehessen normálisan használni, de még mindig nem tökéletes.
A nyavajás vold-al sem haladok, hogy az ex particiókat automatikusan mountolja.
Bosszantó... -
Lifeforce
őstag
válasz
Moon_Walker #349 üzenetére
Tegyél fel egy Bluetooth Auto Pair programot és kész is.
-
Lifeforce
őstag
-
Lifeforce
őstag
válasz
Moon_Walker #344 üzenetére
Nem, nem olyan konfigra gondoltam, hanem bt vezérlő scriptekben tuti falson van az automatikus csatlakozás.
Nem kernel hiba ez.
De ma romoltam egy kicsit, és elfelejtettem megnézni.
Majd holnap. -
koxaman
tag
Sziasztok !
Felraktam ezt a gyöngyszemet egy Samba Servert !
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.funkyfresh.samba
De sehol se találom, hogy kicsit átkonfiguráljama smb.conf nevű fájtl valaki ? esetleg ?
-
Lifeforce
őstag
válasz
Moon_Walker #338 üzenetére
Megnéztem, és nem kapcsolódik vissza.
Szerintem ez csak egy egyszerű konfig probléma, majd megnézem mit tehetek. -
Lifeforce
őstag
válasz
Várnod kell egy kicsit, mert lemerült a billentyűzet.
-
Lifeforce
őstag
válasz
Ez egy nagyon jó kérdés, a kedvedért már is kipróbálom.
-
Moon_Walker
tag
Sziasztok,
azt szeretném kérdezni, hogy ezen a kütyün neo x7 a bluetooth billentyűzet párosítva marad restart után is?
Mert vettem egy x5ii csodát és annál bizyon minden restart után újra kell pároztatni a riitek billentyűt... ami azért kemény dolog,,, -
Lifeforce
őstag
válasz
frankdelgado #332 üzenetére
Olyan szervert, amilyet szeretnél.
Nekem megy egy FTP, egy samba, meg egy vnc. Szerintem neked elég az FTP. -
641147
csendes tag
4:3-as képarányt tudok varázsolni a gépre? Mert egy dvi-os monitorra van kötve.
-
LoafeR
csendes tag
Íme a kép:
http://kepfeltoltes.hu/140327/tv_rendszer_www.kepfeltoltes.hu_.png -
LoafeR
csendes tag
Nem sikerült a kép belinkelése
Majd holnap. -
frankdelgado
őstag
válasz
frankdelgado #330 üzenetére
Letoltottem telora az ingyenes verziot de ìgy elsőre kicsit soknak tűnik magyar leìràst nem is talàltam. Màr ott elakadtam hogy milyen szervert indìtsak....
-
LoafeR
csendes tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget tőletek.
Vásároltam egy Minix Neo x7 box-ot és az alábbi módon használom a tv-vel és az erősítővel:
(a képet megpróbálom belinkelni)Zöld vonallal jelöltem egy opcionális bekötést a hangra, mert van 2 optikai bemenet az erősítőn.
De jelenleg HDMI-vel van összekötve a tv-vel.A fő problémám az, hogy a hang egy 1080p koncertvideón kb. 2 oktávval lentebb volt és kicsit szaggatott.
(csak az mx player-t telepítettem fel)Milyen beállításokat és programokat kell még telepítenem, hogy jól működjön?
A Lifeforce féle (Minix_Neo_X7_1080_HU_XBMC_Edition+Runscript) XBMC-t használtam, kisvinyóról és MX Player-el játszottam le.
-
Lifeforce
őstag
válasz
frankdelgado #328 üzenetére
Servers Ultimate szoftver kell neked.
Az ingyenessel indíthatsz egy szervert, a PRO változattal pedig olyat és amennyit szeretnél. -
frankdelgado
őstag
Következő megoldandó probléma:
A minix-re dugott vinyót el szeretném érni tv ről, számítógépről, meg okostelefonokról. Ezt hogyan tudom megoldani, milyen progi kell hozzá. Olvastam valami samba programról, de részletes leírást még nem találtam.
-
frankdelgado
őstag
válasz
vitezfeher #326 üzenetére
Egy sima dvi-hdmi àtalakító megoldja a problèmàmat egy hdmi egyesítővel hogy ne kelljen dugdosni
-
vitezfeher
tag
válasz
frankdelgado #324 üzenetére
Nekem HDMI-AV átalakítóm van, egy régi tv-n simán működtethető. Hátránya, hogy külön áramforrást igényel.
-
Lifeforce
őstag
válasz
frankdelgado #324 üzenetére
Simán..
digitális - digtális.
Lehet ilyen kábelt kapni. -
frankdelgado
őstag
válasz
nexusarx #323 üzenetére
Köszi!
A Lifeforce által tanácsolt Ttorrent remekül működik, azzal elvagyok. Már csak az abajom, hogy mindíg újra be kell állítgatni a hangot, meg a kép élességet. Az 1080p (meg a mókolás varázsa
) miatt mindenképpen rakok rá másik romot, csak ugye ismét szembesültem egy problémával. Csak a Tv-m HDMI-s, azon meg vagy a gyerekek meséznek, vagy az asszony Tv-zik. Vagy nekem nincs időm. A monitoromra nem tudom rákötni egyenlőre, bár nem tudom, mennyire működőképes egy a DVI-HDMI átalakító...
-
nexusarx
csendes tag
válasz
frankdelgado #322 üzenetére
Szia frankdelgado !
Én elég sokat el voltam a minix-el
és agyon mókoltam. Tényleg nem nagy ördöngösség felrakni egy másik rom-ot. Én is ezen csináltam ilyet először
Nagyon jó a gép szerettem is nagyon és jó vas van alatta.
Torrentre ezt próbáld ki :
http://sourceforge.net/projects/atransmission/Ha ismered a transmissiont, ez annak az androidos megfelelője és van neki REMOTE kliense androidra. Ez csak egy free verzió ezért egyszerre nem futtathatsz 5 torrentnél többet. De elég stabilra csinálta a srác.
Ajánlom a Lifeforce által készített HWgurus Fw-t, jól összerakta és kiegészítette
Én teszteltem a HWguru 4-est is és egész jó, de ott már érteni kell elég sok mindenhez, hogy összelődd magadnak amilyenre szeretnéd.
De hidd el 20-30 óra alatt elég profi szintre húzod magad, utána meg tied a világ
Üdv.
-
frankdelgado
őstag
Hali!
Ideiglenes megoldàs lett vègül is a sötétsèg problèmàmra a screen adjuster nevű program. Csak az a baj hogy a gèp minden indítâsànàl be kell àllìtani. Ami mèg problémàm hogy a gép àllandóan a sajàt kis jack csatlakozójàt akarja hangkimenetnek hasznàlni. Mindig vissza kell àllítani hdmi-re. Mièrt nem jegyzi meg a beàllitasokat?
-
Lifeforce
őstag
Szerintem nem csillog-villog-dudál.
Nyilván fontos a felhasználói élmény (felület), de tökéletesen átlátható.
Szerintem egyáltalán nem csicsás.
Sorolom miért nagyon szeretem:
- Összes hálózati protokol ismere
- Összes média típus ismerete (külön hang, kép, videó)
- Médiatípusok különválasztása
- Tökéletes mappakezelés (mappázás és listázás)
- Egy kattintásos sorrend váltás
- Launcher szerű működés (én így is használom, nincs launcherem, innen indítom az alkalmazásokat is)
- időzített kikapcsolás (ha elaludnék)
Hirtelen ennyi jutott az eszembe.
-
vvrobi
csendes tag
-
karcsesz
csendes tag
Sziasztok.
Eladom Minix Neo 7 android boxom.
Privátban érdeklődjetek.
Tökéletesen működik, én inkább game konzolnak vettem volna,de a joy-t nem tudom működésre bírni. -
vvrobi
csendes tag
válasz
frankdelgado #315 üzenetére
Megnéztem, nem látok változást. Rendszerbeállításoknál nem is találok ilyet, az MX-ben meg kipróbáltam sw, hw, és hw+ dekóderrel, de semmi változás.
Neked lehet érdemes lenne elolvasni a justXBMC ROM leírását, mert hogy ilyen is van. Én nem bírok megbarátkozni vele, Szeretném két külön főmenüpontban kezelni a filmeket és a gyerek filmeket, de valahogy mindig összekeverednek a műsörtárban. Csak file lista meg nem mutatja a borítókat. -
frankdelgado
őstag
Jelenleg nekem is egyszerűbb elindítani az MX playert és úgy filmezni, de ha jól beállítod, akkor egybe van minden benne. Én úgy akarom beállítani, hogy a gép indításakor ez jöjjön be, hogy az asszony a normál távirányítóval kezelje. Ami most a gépen van, az elég vacak, több videoval is behalt a lejátszója, amit az mx player csont nélkül vitt.
Az új firmware-t még nem raktam fel, próbáltam a videolejátszás sötétségén állítgatni, a beállításokban találtam is fényerő csúszkát, de nem reagál rá. Ugyanígy az MX Playerben is van fényerő csúszka, de azzal sem lehet sem sötétíteni, sem világosítani. Többféle - nem minőségi - kábelt is próbáltam, de hiába.
VVROBI! Azt megnézhetnéd, ha nem nagy kérés, hogy te a rom-ban tudsz-e képernyőt világosítani.
-
rdanika
tag
Helló!
Én csak azt szeretném kérdezni, hogy hordozható merevlemezt lehet rá csatlakoztatni ha az nem rendelkezik saját tápellátással?
Köszönöm szépen!
-
vvrobi
csendes tag
Ha továbbra is gondod lenne az xbmc lejátszással probáld ki a Beyond XBMC-t, állítólag az adja legszebben vissza a képet.
Feltettem, kipróbáltam, de mivel én 720p kernelt használok, és 1-2 gigás filmeket töltök, nem fogok különbséget észrevenni. Különben nem értem, ti hogy boldogultok ezzel a lejátszóval. Klassz hogy minden csillog-villog, gurul, dudál, világít, de szerintem egyenlőre nagyon káosz a UI. Ha lehet sémát menteni, és valaki megosztja velem, szívesen megnézném mit hoztatok ki belőle. Ha lenne fanart az MX playerben, nekem az bőven elég lenne. -
vvrobi
csendes tag
válasz
frankdelgado #310 üzenetére
Xbmc szerintem a telepített programok közt van a ROM-ban, de úgy is meglátod. Van magyar nyelv, csak mint említettem előbb spanyol, aztán angol amivel meg kell birkózni.
Ha elbaltáznál valamit, akkor is lehet rajta segíteni. -
frankdelgado
őstag
Köszi srácok, kicsit el voltam kattyulva, de szerencse, hogy nem vagyok egyedül.
Sajnos Bp. 120 km ide, úgyhogy magam leszek kénytelen megcsinálni, de szerencsére szájbarágós leírást kaptam, úgyhogy ha elbaxom akkor azt úgysem merem majd ide leírni...
.
Akkor egyenlőre felrakom a vvrobi által mellékelt firmware-t, majd a Ttorentet, illetve akkor gondolom újra fel kell raknom az xbmc-t, mert ebben gondolkodnék elsősorban, mert az asszonynak is tudnia kell kezelni. Remélem magyar nyelv lesz benne, bár az angol sem riaszt vissza annyira...
-
vvrobi
csendes tag
válasz
frankdelgado #306 üzenetére
Semmi gond, azért vagyunk, hogy segítsünk egymásnak!
Root nekünk egyszerű usereknek ahhoz kell, hogy olyan programok is fussanak, amik igénylik ezt. Gyakorlatilag teljes hozzáférést biztosít a rendszerhez. Leginkább biztonsági mentést készítő, és rendszer szintű eszközöket befolyásoló programok igénylik (pl: Titanium Backup, Tincore keymapper, stb.)
OC az OverClock rövidítése, magyarul az órajelek túlhúzása. Itt lehet a CPU, GPU (grafikus processzor), és a RAM órajelét növelni. Ezt persze nem úgy kell elképzelni, hogy egy programban beállítom az órajeleket. Androidon ezt a kernel cseréjével lehet elérni. A kernel a rendszer magja, ez általában a ROM-ok része, de külön is feltehető, cserélhető.
Firmware frissítéshez van két vagy több módszer, de általában a ROM-okhoz mellékelik az eszközt és a leírást is. Én most a Nitroteam Quickshot v2 ROM-ot használom [link], ennek leírom a lépéseit:
-Telepítéshez Windows XP, 7, 8 kell (Linux, Win8.1, Mac gázos)
-Amire szükséged van mentsd el, mert mindent le fog gyalulni.
-Töltsd le, és csomagold ki a ROM-ot valahová
-Neo X7 legyen kikapcsolva, tápkábel bedugva
-Csatlakoztatsd a PC-hez a Neo X7-est a kapott miniUSB kábellel
-Egy fogpiszkálóval, vagy gémkapoccsal óvatosan nyomd meg a HDMI csati mellett levő kis lukban a rejtett kapcsolót (tartsd benyomva) és nyomd meg a bekapcsoló gombot is (ezt nem kell nyomva tartani)
-A PC fel fogja ismerni mint új hardware. Elengedheted a gombot. Nekem nem kért drivert, mivel korábban a lewy féle ROM-hoz feltettem. Ha keresi a drivert ebben a csomagban megtalálod.
-Indítsd el a kicsomagolt mappából az RkAndroidtool.exe-t és nyomd meg az ERASE IDB gombot.
-Várj míg a folyamat befejeződik.
-Nyomd meg a Run gombot, ez fogja az ROM-ot feltenni. A pipákat nem kell piszkálni!
-Kétszer újra fog indulni a Neo. Fontos, hogy NE HÚZD KI a kábeleket ilyenkor!
-Most kaptál egy szűz rendszert, ami nekem elsőre spanyolul kommunikált, kicsit nehezen hagyta magát "belovagolni", de azóta remekül működik. Mint egy spanyol csődör!Ez a ROM alapból 1080p, ami ha jól tudom, neked megfelel. Nekem 720p kellett ezért kihasználtam a Quickflash lehetőségét, és tettem egy 720-as kernelt. Az első linken megtalálod a csomagokat QUICKFLASHER PATCHES: címszó alatt. Ezekben vannak OC kernelek is. Le kell tölteni, majd kicsomagolni, és a kiválasztott kernelt betenni az /sdcard/quickflasher mappába, majd el kell indítani a Quickflasher alkalmazást. Itt kiválasztod mit akarsz feltenni (lehet több file-is a mappában), és az újraindulást követően már az a kernel lesz.
Ha OC kernelt teszel fel, a fokozatosság elvét javaslom! Teszteld huzamosabb ideig, hogy bírja. Fusson torrent, videólejátszó, minden ami csak tud egyszerre. Nem szoktak melegedni még 1.8 GHz-en sem, de miden készülék más és más, ezért nem érdemes fejjel a falnak rohanni! -
Lifeforce
őstag
válasz
De ha nagyon vizuális típus vagy, ez is a segítségedre lehet:
https://www.youtube.com/watch?v=zbGp8WL4vu4 -
Lifeforce
őstag
válasz
Ahol vetted, oda bemész szépen készülékkel együtt, (Boráros téri boltjukba).
Megkéred az eladót, hogy legyen szíves szóljon a Lifeforcenak, és Lifeforce szívesen megfrissíti neked.(megvárhatod)
Vagy követed ezt: (#235) Lifeforce
Nehéz elrontani egyébként, de azért lehetőleg csak az X7-re szánt romokat próbálgasd -
frankdelgado
őstag
Az a legnagyobb gondom, hogy az egészből a firmware az , amiről tudom, hogy mi, de azt se tudom, hogyan kell frissíteni. A root jogokkal kapcsolatban sem tudom, hogy eszik, vagy isszák, illetve lövésem sincs, hogy mi az az OC. Azt hiszem csak úgy menne, ha valaki kézenfogna. Nem akarok papírnehezéket csinálni a gépből.
-
vvrobi
csendes tag
válasz
frankdelgado #304 üzenetére
Szerintem ne add fel ilyen könnyen! Nekem ugyan stabilan ment a gyári firmware, de hiányzott root jog. Tettem fel egy custom firmware-t és, azóta minden happy. Egy kicsi OC, és az eleve gyors kütyü úgy hasít mint állat. Én autós játéknak a Real Racing 3-at tettem fel. Az 5 éves fiamnak szántam, így elvárás volt a könnyű irányíthatóság. Egy régi Galaxy Apollo telefonra feltettem a Jelly bean-t és azóta azzal lehet kormányozni. Annyira jó lett, hogy azóta én is azzal szórakozom esténként!
-
frankdelgado
őstag
Sajnos most már teljesen lehervadt az arcomról a mosoly.......úgy néz ki, hogy alaphelyzetben csak kínlódás a Minix használata. Máshol is olvastam, hogy sokat kell mókolni, mire egyenesbe jön
a filmlejátszás sötét, sok a fagyás, pedig a torrenten kívűl egy autós játékot telepítettem, meg vlc és mx playert. (az autós játék persze nem működik). Szóval nem tudom mi a gáz, de szerencsére még a 8 napon belül vagyok....
-
Lifeforce
őstag
válasz
frankdelgado #297 üzenetére
Nah felélénkült a a fórum?
Örülök.
Az XBMC látja a merevlemezeidet, csak neked kell megadni, hogy hol található.
film, add, system root, /mnt/ mappában megtalálod.
Elnevezed és már kész is.
Így kell eljárni a zenéknél is és mindennel.
Én a ttorrentet használom ami fizetős, nagyon meg vagyok elégedve vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- i7 9700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3558 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest