Hirdetés
- Lassacskán fenyőfát állítanak a hardverek
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- Milyen házat vegyek?
- A fával keres kapcsolatot a Gigabyte új alaplapja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- VR topik
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Gigabyte alaplap topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vvrobi
csendes tag
válasz
frankdelgado
üzenetére
Semmi gond, azért vagyunk, hogy segítsünk egymásnak!
Root nekünk egyszerű usereknek ahhoz kell, hogy olyan programok is fussanak, amik igénylik ezt. Gyakorlatilag teljes hozzáférést biztosít a rendszerhez. Leginkább biztonsági mentést készítő, és rendszer szintű eszközöket befolyásoló programok igénylik (pl: Titanium Backup, Tincore keymapper, stb.)
OC az OverClock rövidítése, magyarul az órajelek túlhúzása. Itt lehet a CPU, GPU (grafikus processzor), és a RAM órajelét növelni. Ezt persze nem úgy kell elképzelni, hogy egy programban beállítom az órajeleket. Androidon ezt a kernel cseréjével lehet elérni. A kernel a rendszer magja, ez általában a ROM-ok része, de külön is feltehető, cserélhető.
Firmware frissítéshez van két vagy több módszer, de általában a ROM-okhoz mellékelik az eszközt és a leírást is. Én most a Nitroteam Quickshot v2 ROM-ot használom [link], ennek leírom a lépéseit:
-Telepítéshez Windows XP, 7, 8 kell (Linux, Win8.1, Mac gázos)
-Amire szükséged van mentsd el, mert mindent le fog gyalulni.
-Töltsd le, és csomagold ki a ROM-ot valahová
-Neo X7 legyen kikapcsolva, tápkábel bedugva
-Csatlakoztatsd a PC-hez a Neo X7-est a kapott miniUSB kábellel
-Egy fogpiszkálóval, vagy gémkapoccsal óvatosan nyomd meg a HDMI csati mellett levő kis lukban a rejtett kapcsolót (tartsd benyomva) és nyomd meg a bekapcsoló gombot is (ezt nem kell nyomva tartani)
-A PC fel fogja ismerni mint új hardware. Elengedheted a gombot. Nekem nem kért drivert, mivel korábban a lewy féle ROM-hoz feltettem. Ha keresi a drivert ebben a csomagban megtalálod.
-Indítsd el a kicsomagolt mappából az RkAndroidtool.exe-t és nyomd meg az ERASE IDB gombot.
-Várj míg a folyamat befejeződik.
-Nyomd meg a Run gombot, ez fogja az ROM-ot feltenni. A pipákat nem kell piszkálni!
-Kétszer újra fog indulni a Neo. Fontos, hogy NE HÚZD KI a kábeleket ilyenkor!
-Most kaptál egy szűz rendszert, ami nekem elsőre spanyolul kommunikált, kicsit nehezen hagyta magát "belovagolni", de azóta remekül működik. Mint egy spanyol csődör!
Ez a ROM alapból 1080p, ami ha jól tudom, neked megfelel. Nekem 720p kellett ezért kihasználtam a Quickflash lehetőségét, és tettem egy 720-as kernelt. Az első linken megtalálod a csomagokat QUICKFLASHER PATCHES: címszó alatt. Ezekben vannak OC kernelek is. Le kell tölteni, majd kicsomagolni, és a kiválasztott kernelt betenni az /sdcard/quickflasher mappába, majd el kell indítani a Quickflasher alkalmazást. Itt kiválasztod mit akarsz feltenni (lehet több file-is a mappában), és az újraindulást követően már az a kernel lesz.
Ha OC kernelt teszel fel, a fokozatosság elvét javaslom! Teszteld huzamosabb ideig, hogy bírja. Fusson torrent, videólejátszó, minden ami csak tud egyszerre. Nem szoktak melegedni még 1.8 GHz-en sem, de miden készülék más és más, ezért nem érdemes fejjel a falnak rohanni! -
Lifeforce
őstag
válasz
frankdelgado
üzenetére
De ha nagyon vizuális típus vagy, ez is a segítségedre lehet:
https://www.youtube.com/watch?v=zbGp8WL4vu4 -
Lifeforce
őstag
válasz
frankdelgado
üzenetére
Ahol vetted, oda bemész szépen készülékkel együtt, (Boráros téri boltjukba).
Megkéred az eladót, hogy legyen szíves szóljon a Lifeforcenak, és Lifeforce szívesen megfrissíti neked.
(megvárhatod)
Vagy követed ezt: (#235) Lifeforce
Nehéz elrontani egyébként, de azért lehetőleg csak az X7-re szánt romokat próbálgasd
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Google Pixel topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- High-End AMD Ryzen 9 9950X3D, ASRock X870E Taichi + Dell AlienWare AW2725DF + ajándékok
- Gigabyte GA-H110M-S2PV PC 7. gen i5 proci, 240 GB SSD, Jogtiszta Windows 11
- Gamer PC - Z790 / i5 13600 KF / 32 GB / 2 TB / RTX 3080
- DELL Precision 7810 PC (Intel Xeon 8X3500 Mhz, 16 GB DDR4, 256 GB SSD+500GB HDD, Quadro M2000 4 GB)
- Lenovo ThinkCentre M720q Tiny PC (Intel i5 9500T 6 X 3700Mhz, 16 GB DDR4, 256 GB SSD)
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Intel Core Ultra 5 225F Box! 3 èv nèvreszóló számlával!
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 256GB FHD 400nit 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest