Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• happymondays

csendes tag

Kedves Mindenki!

Bár passzívan eddig is olvasgattam a fórumot és rengeteg hasznos infót sikerült beszereznem nektek hála és nagyon jó kis gépnek tartom, de egy dologgal még nem nagyon találkoztam, ami nálam hibaként merült fel. Van két, Windows alatt már régóta csodásan működő USB-s gamepadem, egy Speedlink SL 6540 Bullfrog és egy Speedlink SL 6535 Strike 2. Ezeket a "gyári" Minixes ROM-mal is remekül működésre tudtam bírni, de csak az Android menükben meg az appokban, a játékokban változó sikerrel. Feltettem a Lifeforce által készített romot, és azzal is ugyanez a helyzet, ugyanezekkel a programokkal. Alapvetően a gyerekeknek szeretném beállítani emulátoros játékhoz (az Androidos játékokkal nagyrészt jól elvan, pl. a Sonic CD-t (amit a Playről vettem) csont nélkül vitte, Amiga, SNES, ilyesmi.
    A Happy Chick és a Retroarch a két olyan frontend, ami szóba jött nálam, és mind a kettőben csodásan be is tudtam konfigurálni a gamepadet, csakhogy a játékokban már nem úgy működtek, ahogy kellene (pl. SNES emulációnál mindkét programban csak a D-Pad meg az analog stick ment, a gombok nem, hiába állítottam be előre). Kipróbáltam simán, GameKeyboarddal meg a másik kettővel is, amit itt ajánlottatok, de ugyanaz van. Mind a Retroarchban, mind a Happy Chickben, és ha külön futtatom az emulátort, akkor is (SNES, Megadrive, Amiga, PSP, DS, mindegyiknél).
    Esetleg valakinek van ilyen irányú tapasztalata hasonló gamepadekkel és ha igen, talált rá megoldást? Azért bosszantó, mert egyébként bedugom, és alapból tökéletesen tudom vele irányítani a rendszert, a GameKeyboard is szinte tökéletesen lőtte be alapból a gombokat, és az emulátorokkal valahogy mégis gond van, hiába tűnik úgy a konfigban, hogy jó lesz. Ha van valami ötletetek, azt nagyon megköszönném.

Új hozzászólás Aktív témák