Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Google Chromecast topic
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Gigabyte alaplap topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gombinyó
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nekem érnek annyik a családi fotók, hogy ne sufnituningoljak otthon.
Értem, amit írsz, mindent meg lehet oldani sokféleképpen. Nekem fontos a raid, hogy hw hiba esetén ne legyen adatvesztés. A NASon lévő kritikus adatokat pedig mentem is egy másik eszközre. Valahogy nekem nem fedig be a minipc nvme ssd-vel a nas fogalmát, még, ha össze is lehet tákolni bizonyos funkciókat rá. -
Gombinyó
őstag
-
Gombinyó
őstag
-
Gombinyó
őstag
válasz
balazs8907
üzenetére
Filmezni elég bármelyik modernebb igp/apu. Arra figyelj, hogy a hdmi csati megfeleljen. Kínai gépeknél nekem bizonytalan volt, hogy milyen hdmi csatlakozó van rajtuk, ezért inkább vettem Asus NUC-ot erre a célra, amire neked is kellene, 13th gen i3 procival, de elég lett volna az N100-as is. Asszem Giga mini pc-t láttam 100e alatt N100-as Intellel, rendes garival és supporttal.
DV nem lesz PC-n, a többi okés. LibreELEC-re is nézz rá, de a Win11-es lejátszás is hibátlan. -
Gombinyó
őstag
-
Gombinyó
őstag

Ezt az infót nem találtam meg róla mikor keresgéltem. Gmktec-re is ráírtam, ott a support válaszolt, hogy hdmi 2.0 csati van a gépen.
Most már mindegy igazából, a hdmi 2.1-el nem leszek korlátozva filmezés szempontjából pár évig az biztos. A 70gb-os 4k hdr anyag lejátszása közben 0-1% a cpu használat, valszeg az N100 is bőven elég lett volna nekem, de jó áron volt ez az i3as nuc is. -
Gombinyó
őstag
Írtam, gshopperen, gshopper.com. 309 dollár és abból még lejött 30 a gshopper30 kuponnal.
Végül amúgy hagytam inkább a francba ezt a kínai nuc vásárlást és vettem egy i3-as 13. genintelasus nuc-ot. Ezen legalább tudom, hogy mindkét hdmi port 2.1 és van rá support meg gari 3 évig. -
Gombinyó
őstag
Most látom neked Ouvis amr5 van, pont azt néztem ki gshopperen, kuponnal egy százas és arra már nem jön rá áfa.
Ezen akkor hdmi 2.0 csati van a dp port mellett, ugye? Nem találtam róla infót a leírásában. Megy vele gond nélkül a 4k filmezés, van ycbcr 4:4:4 és full rgb színtér? Halk a hűtése? -
Gombinyó
őstag
-
Gombinyó
őstag
-
Gombinyó
őstag
A HTPC topikban már kérdeztem, hátha itt több az ilyen jellegű tapasztalat.
Intel N100 vagy Ryzen 7 5700U lenne jobb választás filmezni? Nem akarok képjavítózni csak menjen röccenés nélkül kodival a 4k hdr playback. Minipc-ben nézem ezeket, két db hdmi 2.0 kimenettel. Van bármi előnye a ryzennek ha csak windows-os filmezés a cél? Árban kb dupla annyi lenne (50 vs 100e ft). Ha bármiben is jobb a ryzen filmezés terén, akkor nem fáj kifizetni a különbözetet.
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- Thermalright Aqua Elite 360 V3
- Eladó Honor Magic 7 Lite 5G 8/512GB / ÚJ HÁTLAP / ÚJ KIJELZŐ / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Értem, amit írsz, mindent meg lehet oldani sokféleképpen. Nekem fontos a raid, hogy hw hiba esetén ne legyen adatvesztés. A NASon lévő kritikus adatokat pedig mentem is egy másik eszközre. Valahogy nekem nem fedig be a minipc nvme ssd-vel a nas fogalmát, még, ha össze is lehet tákolni bizonyos funkciókat rá.

Valszeg, akkor az lesz tényleg, hogy veszek egy ryzen procisat. Aztán, ha a gyerkőc abba a korba ér veszek hozzá két kontrollert is és nyomhatjuk rajta a retro platform játékokat.