Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Befutott a peronra a hardvervonat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- HP notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz
Ixion77
üzenetére
Első része pontosan így van, egyszerűen hülyeség az egész eGPU, és hülyén is néz ki. A régebbi (olcsó) VGA-k szintjét majdnem hozzák a mai iGPU-k, az újabb VGA-k meg annyiba kerülnek, mint a miniPC.
A forrasztott RAM-al nem értek egyet. Teljesen jogos, hogy sokat gyorsul tőle az iGPU, lásd 780M és 890M közötti különbség, aminek a fele szerintem simán a forrasztott RAM-tól van (5600 vs 7500/8000). Viszont még forrasztott RAM-al se olyan gyors az iGPU, hogy értelme legyen, a bővíthetőséget meg hülyeség feláldozni. Később simán bevethetők ezek a gépek még kis home servernek, vagy könnyebb őket eladni is, ha bővíthető. Laptop más, azt úgyse piszkálja az ember, szóval ott nyugodtan lehet forrasztani.
60W-ot fogyaszt az asztali gépem idle-ben. A miniPC-m meg ennyit fogyaszt, ha játszom vele, és kb 10-20W között a sima böngészős felhasználásnál. A gyártók szerintem azért nyomatják a laptopot, mert nagyobbat tudnak húzni rajta, és a legtöbb ember úgy van vele, hogy egyszerűbb a laptop. De feljövőben vannak amúgy a miniPC-k, és ez részben az Apple-nek köszönhető.
#1541 azbest: jaja, nekem is van egy régebbi Zenbook-om, szeretem, az Asus jó gépeket csinál. Én a 90-es évek eleje óta használok laptopokat (igen tudom, és igen tényleg), de otthoni elsődleges gépnek már 25 éve használok asztalit. Egyszerűen más a kis munkaasztalod, ahova leülsz. Melóra azóta is laptop, mert egyszerűbb, és többször is próbáltam otthoninak is laptopra átszokni, de nem ment (egy Thinkpad ment asszonynak, a Zenbook meg igazából csak úgy itt van). A gyerekeimnek is MiniPC-t vettem tavaly, pedig a fiamnak asztalija volt, és ez jobban bejön, csendes, kis helyet foglal, és mindenre jó. Egyedül az a parám, hogy ha beszarik, nem oldja meg egy alaplapcsere, de talán nem fog, hiszen ha rendesen meg van forrasztva, mi tud tönkremenni a kondikon kívül.
Na és a budget 500€-s miniPC + Xbox kettőssel akkor mindenki egyetért, mint legköltséghatékonyabb megoldás?

Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Linux kezdőknek
- Parfüm topik
- E-book olvasók
- Windows 11
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- APC SRT1000RMXLI - Szünetmentes tápegység - új ára 640.000Ft
- Arctic Gamer - Intel Xeon E5-2630 V4 / RX 480 8GB Nitro+ / 16GB DDR4 / 512GB Nvme - VADI ÚJ GÉP
- Asztali PC , i7 6700K , 1660 Ti , 16GB DDR4 , 512GB SSD
- ITX Intel i7 7700 non-K, 16GB DDR4
- Asztali PC , R7 5700 , RTX 4060 , 16GB RAM , 512TB NVME , 1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Eladó Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8/256GB / 12 hónap jótállás
- Microsoft Surface Laptop 4 i7 / 16GB / Prémium ultrabook Jó áron! Érintőkijelző
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest