Hirdetés
- Vegyes társaság jött a szombati hardverbuliba
- Százmilliárd dolláros AI-fegyverkezésbe kezdett az Amazon és a Google
- Így tüzelt el százbillió forintot az AI a héten
- Kétféle módon harcol a forró helyzetekkel szemben az ASUS új, M.2-es SSD háza
- Mérföldkő a szilárdtest akkuknál: fontos lépést tett a QuantumScape
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- iPad topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- A híradástechnika furcsaságai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tin
veterán
válasz
Ixion77
üzenetére
Első része pontosan így van, egyszerűen hülyeség az egész eGPU, és hülyén is néz ki. A régebbi (olcsó) VGA-k szintjét majdnem hozzák a mai iGPU-k, az újabb VGA-k meg annyiba kerülnek, mint a miniPC.
A forrasztott RAM-al nem értek egyet. Teljesen jogos, hogy sokat gyorsul tőle az iGPU, lásd 780M és 890M közötti különbség, aminek a fele szerintem simán a forrasztott RAM-tól van (5600 vs 7500/8000). Viszont még forrasztott RAM-al se olyan gyors az iGPU, hogy értelme legyen, a bővíthetőséget meg hülyeség feláldozni. Később simán bevethetők ezek a gépek még kis home servernek, vagy könnyebb őket eladni is, ha bővíthető. Laptop más, azt úgyse piszkálja az ember, szóval ott nyugodtan lehet forrasztani.
60W-ot fogyaszt az asztali gépem idle-ben. A miniPC-m meg ennyit fogyaszt, ha játszom vele, és kb 10-20W között a sima böngészős felhasználásnál. A gyártók szerintem azért nyomatják a laptopot, mert nagyobbat tudnak húzni rajta, és a legtöbb ember úgy van vele, hogy egyszerűbb a laptop. De feljövőben vannak amúgy a miniPC-k, és ez részben az Apple-nek köszönhető.
#1541 azbest: jaja, nekem is van egy régebbi Zenbook-om, szeretem, az Asus jó gépeket csinál. Én a 90-es évek eleje óta használok laptopokat (igen tudom, és igen tényleg), de otthoni elsődleges gépnek már 25 éve használok asztalit. Egyszerűen más a kis munkaasztalod, ahova leülsz. Melóra azóta is laptop, mert egyszerűbb, és többször is próbáltam otthoninak is laptopra átszokni, de nem ment (egy Thinkpad ment asszonynak, a Zenbook meg igazából csak úgy itt van). A gyerekeimnek is MiniPC-t vettem tavaly, pedig a fiamnak asztalija volt, és ez jobban bejön, csendes, kis helyet foglal, és mindenre jó. Egyedül az a parám, hogy ha beszarik, nem oldja meg egy alaplapcsere, de talán nem fog, hiszen ha rendesen meg van forrasztva, mi tud tönkremenni a kondikon kívül.
Na és a budget 500€-s miniPC + Xbox kettőssel akkor mindenki egyetért, mint legköltséghatékonyabb megoldás?

Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- Milyen autót vegyek?
- Autós topik
- Kell-e a korlátlan mobilnet, vagy luxusból égetjük a pénzt?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hisense LCD és LED TV-k
- One mobilszolgáltatások
- Ubiquiti hálózati eszközök
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 66921Ft+ÁFA
- Bontatlan Intel Core ULTRA 9 285K (24mag!) + hűtött VRM-es Z890 alaplap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Eladó gamer pc 11400f 16gb ddr4 ram
- Asztali PC , R5 8400F , RTX 3080 , 32GB DDR5 , 1TB NVME
- ASUS CORE I7 8700 GAMER MAX PC 16Gb RAM 512GB NVME SSD ASUS GTX 1660 SUPER 6GB DDR6 1ÉV GAR!
- DJI mini 3 drón display unit
- Újszerű Dell XPS 13 9310 - 13.4" FHD+ i7-1185G7 - 16GB - 1TB - Win11 PRO
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest