- Kivenné a részét az új HBM memóriák tokozásából az LG
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- A Team Group SSD-je gondoskodik arról, hogy az utolsó bitig letörölhető legyen
- Maximum 320 Hz-et képes magából kipréselni a Philips dual mode-os monitora
- A TSMC gyárthatja a Nova Lake legfontosabb komponensét
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mini-ITX
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen házat vegyek?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Vigneau #56834 üzenetére
A 10-esnél is volt még, de utána elkaszálták ezt a vonalat, pl.
H410M S2H 22.6cm x 18.5cm
H410M-HDV/M.2 22.6 cm x 18.8 cm
B460M-HDV 22.6 cm x 18.8 cmBár nem zavarna, ha tudnám, hogy a közeljövőben kapható lesz a Jonsbo C6 nálunk is...
-
Inter-Tech S21 / S25 / S31B - gyári oldalak
Új "ipari" ITX házak az Inter-Techtől, Flex-ATX tápegységet feltételezve, tetszetős megjelenéssel, de kizárólag USB2.0 portokkal... kár értük. -
válasz
viperabácsi #56760 üzenetére
X300-nak nyilván van előnye a brand gépekkel szemben:
- jobb hűtés fér el benne;
- újabb APU-k, és gyorsabb RAM-ok mehetnek bele;
- több háttértárat tud kezelni.120k-ért látok aprón garis Elitedesk 705 G5-t, 3400GE procival, nem sokkal olcsóbb egy X300 konfignál: kasztni 75k HUF + 3400G 35k HUF; RAM-od, háttértárad van kéznél... kész is!
Az USB2-es bővítőt én mindenképpen megvenném hozzá, nincs sok csatlakozója. -
válasz
viperabácsi #56757 üzenetére
Arra elég lehet egy SFF brand gép is, nem? Pl. Optiplex Micro, stb.
-
válasz
viperabácsi #56754 üzenetére
"Más : Keresek Asrock deskmini x300 -at"
Szerencsére folyamatosan elérhető, pl. dupply-nál, az ára azonban hízott egy jó +50%-ot.
Ha új vétel, akkor lehet én már inkább megvárnám az új generációt... -
-
Egy ITX rajongó nyaralásából.
-
válasz
AxBattler #56652 üzenetére
SFX táppal, és kicsit kompaktabb mATX deszkával (22 cm *20 cm) szerintem befaragható alulra/felülre 1-1db 180-200mm-es ventilátor, akár 30mm-es vastagsággal is.
... vagy inkább mégse, a csupasz vázat elnézve, erre csak a legelvetemültebbek vállalkozzanak, ITX/DTX lappal, sok faragással, vágással. Mindenki más jobban jár néhány minőségi 140mm-es ventivel. Viszont az első rács mögé el tudnék képzelni valami mozgó/dekorációs ARGB fényt, logót, stb.
Mondjuk a fő kérdés továbbra is az, hogy lehet-e majd EU-ban kapni, vagy a T8 Plus sorsára jut, és csak csúszik, csúszik, csúszik a megjelenés... -
válasz
Vigneau #56638 üzenetére
Vagy SFX tápot használsz, és az ATX-SFX adapteren abba az irányba forgatod a tápot, amerre szeretnéd.
Egyébként látok potenciált a hűtés moddingra: SFX táppal, és kicsit kompaktabb mATX deszkával (22 cm *20 cm) szerintem befaragható alulra/felülre 1-1db 180-200mm-es ventilátor, akár 30mm-es vastagsággal is.
#56650 Qkackca
Mivel ez egy ablak nélküli ház, ezért a kábeleket mindenki úgy kötözi, ahogy jól esik.
Az oldallapokhoz nyilván nem lehet, de a vázhoz bármikor lehet öntapadós kábelvezetőket, - kötegelőket illeszteni. -
JONSBO C6 Black / White gyári oldal
Kompakt mesh cube ház, egyenként levehető oldallapokkal, 202mm(W) * 266mm(D) * 295.2mm(H) méretben, azaz alig nagyobb a Jonsbo C2-nél. Koppra beférnek a micro-ATX lapok, illetve ATX PSU-t és 250mm hosszú VGA-t fogad. A ventik és lemezek száma, mérete variálható.Egyedül a porszűrés az, ami nem tűnik megoldottnak, de ha amúgy is csak alulra szerel az ember 1db 140mm-es ventit, akkor a légnyomás többnyire megoldhatja a problémát.
Engem meggyőzött, a legkisebb értelmes mATX ház; valid opció, ha valakinek elege volt az ITX lapok/rendszerek többletköltségéből.
-
-
-
Te mondd neki, hogy vótmá', a Te hangod mélyebb!
-
-
válasz
hegegabi80 #56386 üzenetére
Tényleg!
Jók az arányai, és az SFX táp támogatás, de a porszűrők teljes hiánya miatt szerintem nem vállalnám be, és az akril lapok időtállóságáról sem vagyok meggyőződve. -
Jonsbo N2 Black / White - gyári oldal
222.5mm x 222.5mm x 224mm méretű, kompakt otthoni NAS alap, kétkamrás kialakítással.5 x 3.5" és 1 x 2.5" HDD fér el benne, a két kamra közül sajnos kihagyták a slim ODD helyet, így nem mondanám igaz HTPC-nek.
120mm x 15mm venti hűti a háttértárakat, ez lehetett volna igazán 25mm-es.1 slot-os VGA, vagy hangkártya azért elfér az emeleten, és egy kis leleményességgel* elég jó hűtést lehet összehozni az alaplapnak.
* = modding
#56324 HookR
Méretben szinte pont akkora, mint a Ridge, csak kevésbé mutatós.
Viszont van benne ODD hely, a két kamra jobban el van szeparálva, fér bele normál ATX táp. -
Fractal Design Ridge - gyári oldal, Tom's Hardware, TechPowerup, eTeknix, SFF.network
Iszonyú stílusos SFF ház, fekete vagy fehér színben - ezt már valóban odatenném bármelyik nappaliba a TV-szekrényre, akármelyik konzol mellé!Van benne hely 4db 2.5"-os HDD-nek, de akár 335mm hosszú VGA-nak is, csak a felhasználón múlik. PCIE 4.0-ás riser kábel mellett 2db 140mm-es ventivel érkezik, de ezeket cserélhetjük 120mm-esekre, és 3db 80mm-es is elfér a ház tetejében; tápból SFX-L méretűt, CPU hűtőből pedig max. 70mm magasságút fogad. 355 x 375 x 94.6 mm-es méretével még épphogy' SFF.
Jelenleg nem tudok betellni ezzel a házzal, de egyvalami biztos nem lesz: olcsó.
($129,99 MSRP, excl. taxes) -
Nem gondoltam, hogy ennyire szoros a helyzet, ha már maga a ház gyártó adja hozzá a paneltápot... de akkor erre figyelni kell.
#56262 Patice
Ez már egy fokkal barátságosabb, mondjuk én is alapból pico-t vennék az ilyen kompakt házakba.#56264 tippm86
Hogyan rögzítetted a HDD-t? 2db csavarral, és kész?
JX-500-at néztem, ott van erre külön tálca... -
Belecsaptál, grats hozzá!
Mondjuk jól tetted, hogy anno a lapon nem spóroltál, az a MSI B250I frankó vas. Nekem is inkább arra kellett volna költenem, nem egy fapados deszkára... mindegy ez most már így marad.Beleugrottam jó áron egy EVGA RTX 2060 SC-be, de rájöttem, hogy fölösleges, a 3 slotos borda nagy nekem, és mintha a ventijét is hallani véném (képzelődöm?). Úgyhogy dettó GDDR6-os 1660-ra pályázok, de a Jonsbo C2-be 1 ventiset szeretnék, félpasszív hűtéssel, az meg csak Gigabyte-nál van.
Node 202 jó ebből a szempontból, mehet bele a két ventis VGA.
Most elgondolkodtam egy Metis Plus-on... -
válasz
flashpointer #56115 üzenetére
Az tényleg szép, viszont nincs 5.25"-os fiókja, és nosztalgiázóknak kevésbé vonzó.
-
CoolerMaster Elite 300 (mATX) - gyári oldal
A CM folytatja patinás Elite sorozatát egy kompakt mATX házzal - ITX-et elhagyók figyelmébe ajánlom, a kisebb micro házak sorát gazdagítja TG, vagy teli acél oldallappal.
Méretben gyak. megegyezik (370 x 203.5 x 410 mm) az eddig általam kiválónak tartott Jonsbo C3 Plus-al, csak jobb a merevlemezek elhelyezése, van benne ODD tálca, jobb a hűtése. Cserébe nem alu, és az előlapon maradt egy kis elites oldszkúl csillogó műanyag felület.Kicsit OFF, mivel nem ITX, mégis tanulságosnak tartom a bemutatását, ti. anno 11-12 éve a CM Elite 341 (400 x 184 x 364 mm) volt az etalon mini ház, amibe próbáltunk mindent belegyömöszölni, több-kevesebb sikerrel, ez a 300-as pedig csak 1 cm-el nagyobb minden irányban, mégis hatalmasnak és tágasnak tűnik a mostani ITX kínálat tükrében.
-
válasz
redbiro #56074 üzenetére
Ház: Cooltek / Jonsbo V9 Silver/Black - 25k HUF
Táp: valami 650W-os, félpasszív, modus SFX, pl.: CoolerMaster V650 SFX Gold 40-45k HUF
VGA: használtan egy RTX 2060 még erősebb is - 80-90k HUF -
Megjöttek Mo-ra a Fractal új ITX házai... egységesen 60k HUF-ért.
-
válasz
flashpointer #56016 üzenetére
Nem sokon múlt.
-
Nem derült ki számomra, hogy már megvan... és még mindig keresed a jobbat? Ez nem tűnik túl átgondoltnak.
Nem értem a stratégiát sem...
- amíg nem jön össze minden, addig ketyeg a garanciaidő;
- ha nem passzol össze, akkor nincs 14 nap időd elállni a vásárlástól;
- időközben rájössz, hogy létezik jobb/megfelelőbb modell, de már késő;
- az idő múlásával új hardverek jelennek meg, a mostaniak olcsóbbak lesznek, vagy jön egy tuti leárazás, vagy aprón egy szupi ajánlat;
- hónapokig parkoltathatnád a pénzed valami malacpersely számlán, vagy mondjuk egy rugalmas alapban, ahelyett, hogy múlnak a hónapok, és veszít az értekéből a HW.De persze a Te dolgod.
-
Egyébként aprón most van fenn 1-1db HGC Osmi 3.1 White és Jonsbo T8 Silver... FYI.
-
-
válasz
fatpingvin #55880 üzenetére
Mondjuk én a vásárlással mindenképpen megvárom, amíg feltöltik a műszaki rajzokat, adatlapot. Nem mindegy, hogy a 2db 80 x 25-ös venti előtt mekkora szélességű mATX lap fér el; bár az oldalon 244 x 190mm-ert írnak, tippre 185mm-nél husibb nem mehet bele.
-
Ezt a kérdésfelvetőtől kérdezd... valszeg' mert ekkora a gyári spec.
Egyébként nyugtával dicsérd a napot... 35mm-ert ír a gyártó, 45mm-es hűtő csak szerintem fér be, és ameddig nem mértem le, addig ez nem 100%.
37mm-essel azért nyugodt szívvel próbálkoznék.#55880 fatpingvin
Jaja. Érdekes, hogy az S34T és az S34N méretre ugyanakkora (303 x 140 x 230mm), csak a belső elrendezésük tér el: a flex táp és az alaplap pozíciója más. -
Inter-Tech honlapja megújult/felgyorsult, és ennek örömére megjelentetnek a házaik között egy igazán mutatós industrial termékvonalat; retró fanatikusok előnyben!
Inter-Tech S34T/S34N/S34/S37/S38 - gyári oldal
Igazán ütősre a legnagyobb modell sikerült, de az ITX fanoknak sincs okuk panaszkodni.
-
Nemnem, én a Chieftec házat szemléltem, erre valaki jobbról bekérdezett egy 35mm-es CPU hűtőt, a gyári specifikációk alapján, aztán sikerült átkötnötök a témát. Hát így.
Lejebb érdezett valaki alacsony hőcsöves hűtésről, most veszem észre (újra), hogy az ID-cooling is gyárt ilyet, ráadásul csavaros ventirögzítéssel: IS-27i, és IS-30... utóbbi különösen tetszik, csak nálunk nem kapható.
-
Az eredeti felvetés ez volt: Pedig kíváncsi lennék, hogy milyen valamirevaló hűtő fér 35mm-be.
Ha most erre azt írod, hogy a 65mm magas coolered mennyivel jobb teljesítményt nyújt, akkor ... hát köszi.Egyébként ja, 65mm magasságig már van jópár potensebb hűtő (köztük a Tiéd), mint az az Akasa, vagy Silverstone.
Ha 37mm játszik, akkor ugye rögtön jobb a Jonsbo HP-400S, vagy valamelyik lapos Noctua.Egyébként ez az jelenti, hogy az IS40X különösen ajánlott?
Jobb HP-400S-nél, vagy Noctua-nál? -
válasz
T0mBd1gg3R #55854 üzenetére
Pedig a rézmaggal szerintem nem olyan rossz... de parancsolj: SST-AR04 ~ 23mm
-
válasz
T0mBd1gg3R #55850 üzenetére
Alacsonyabb, illetve az új s1700-ásnál semmivel, de azt bárki linkelheti.
#55852 Rick4
a többség sok pénzért kicsi házban erős gépet akar, annak a záloga legelső körben annyi, hogy egy erős proci kerüljön bele
Akkor a többség nem ezt a házat választja, majd a kisebbség ellesz vele 35W TDP-n, esetleg alulfeszelve.
De jogos, ez nem mindenkinek fér bele a "valamirevaló" kategóriába.
Már csak azt kellene elmagyaráznotok, hogy mit is vártok egy 66mm vastag háztól? -
Már kapható nálunk a Chieftec IX-06B-OP slim háza, jellemzően 20k HUF alatt... szerintem tök jó gazdaságos megoldás a mostani elszállt ITX árak mellett, szinte bármely kettő memória foglalatos mATX deszka befér, és ha pico tápot használ az ember, akkor a felső élére vágható akár 3db 60mm-es ventihely.
-
Azér' olyan megnyugtató olvasni, hogy nem csak nekem
hiányzik a negyedik kerekemvannak hasonló vívódásaim, kételyeim.
-
Apropó, ha valakinek a mostani túlárazott, ínséges időkben kellene egy B560-os ITX deszka, ez üzizzen rám nyugodtan... az ápgréditiszben sikerült őrült módjára beszereznem, de nem fogom felhasználni, szóval feldobom itt a köznek, hátha jól jön valahol.
-
+ PROTRON
Oké, ha tisztában vagytok vele, hogy a konkrét SFF gép hűtése biztosan megbirkózik a normál asztali procikkal, akkor ajánljátok nyugodtan. De ha nem, akkor azért legyetek picit óvatosabbak, vagy ajánljatok alternatívákat (minőségi paszta, jobb venti, 2.5 HDD mellőzése, burkolat megvágása, stb.).Én is alulfeszeltem az i5-7600-omat, de ez nem jelenti azt, hogy mindenkinél működik.
Egyáltalán a ThinkCentre gépek UEFI-je megengedi ezt? Brand gépeknél nem lennék benne biztos. -
Ez nem egy bencsmáurk videó volt, hanem bemutató, itt annyira nem fontos hogy minden az utolsó számértékig ki legyen tesztelve.
Nyilván kinek mi az igénye és ha megfelel, akkor megfelel...
Pontosan.#55744 AxBattler
Egy i5-ös Kaby Lake azért már 20k alatt könnyedén megcsíphető apróról.
Visszaszívtam. -
-
Fractal Design Meshify 2 Nano - gyári oldal
A FD új "kompakt" háza fekete, vagy fehér színben. Amellett, hogy nagyjából megtartotta az előd Define Nano S méreteit, ennek az előlapja is rácsozott, azaz szellőző, és már 3 PCIE slot széles VGA-t is el tudunk benne helyezni - utóbbi tulajdonság vonzata, hogy kisebb (225-236mm szélességű) mATX lapok is beleférhetnek.
Még ennél is fontosabb, hogy kapott egy, a HDD-ket, valamint a tápot (és a hozzá tartozó kábeldzsungelt) elrejtő lemezt, így sokkal igényesebben, mutatósabban rendezhetjük el a konfigunkat.Szvsz külön igényes lehet a fehér házban egy fekete-hehér setup, fehér ARGB LED megvilágítással, és ventilátorokkal.
-
-
válasz
AxBattler #55683 üzenetére
A múltkori rágódás folyományaként erősen elgondolkodtam, hogy hagyom az egészet a fenébe, és átugrok egy használt HP Elitedesk G3/G4/G5 SFF gépbe. Igazából mindenre elég, néhány kompromisszumot kell figyelembe venni:
- csak LP VGA-kat fogad - GTX1650 és RX6400 közül azért már lehet választani.
- UEFI fapados - hát, nagy tuningot amúgy sem terveztem.
- táp csak 180W (újabb gépeknél 250W) teljesítményű - kevés időt menne terhelve, így elfogadható.
- hűtése korlátozott - a CPU ventije cserélhető egy minőségibbre, de ennyi. Esetleg a PCIE takarólemezek helyett a hátsó panelre lehet erősíteni egy hátrafelé fújó 60mm-es ventit. Ha minden kötél szakad, akkor a felső lemezt meg tudom vágni egy 120-140mm-es ventirácsnak+porszűrőnek.Igazából csak az utóbbi probléma, a melegedés lehetősége aggaszt. Szerintetek?
Most vettem észre, hogy a korábban említett SST-ML11B már listára került az EU-ban, bár 35k HUF kicsit sok érte. Talán mire hozzánk ér, lemegy 30k HUF-ra.
Persze kerítenem kellene hozzá egy rövidebb kábelezésű, halk TFX tápot is... -
válasz
cinemazealot #55689 üzenetére
Benchmark oldalakban nem hiszek, szorri.
Összehasonlítva csak az órajel és a HT a különbség közöttük.#55690 Seep
Vennék én, csak normális deszkát nem találok hozzá. -
válasz
cinemazealot #55687 üzenetére
Nem, mert nem tudom, hogy számottevő-e, illetve megér-e +5-10k HUF felárat a lenti felhasználásra:
- +300Hz allcore freki;
- 2400Mhz RAM órajel a 2133 helyett;
- esetleges többlet melegedés?+ Aprón 7700-át meg nem lehet most éppen kapni.
-
Nyilván a 7700 jobb választás, de
- az egyetlen igazán megterhelő feladata a mérsékelt játék lenne;
- ITX házban a hőtermelés miatt vacillálok a kettő között, +10 fok pl. már számítana (95W-os modell, és delid nem jöhet szóba);
- ha nem muszáj, nem adnék ki +8-10k HUF-ot az újabb modellért. -
Mivel más topikokban nem kaptam választ, ezért ide is felteszem, hátha...
Megint elkapott az ápgréditisz, és mivel nem találok normális (Coffee Lake) lapot normális áron, és mivel jön az AM5+DDR5, ezért a meglévő vasat maxolnám ki.
Tudom, nem éri meg... na de mi éri meg manapság PC fronton, főleg ITX vonalon?Szóval szerintetek a sima 6700 és 7700 közül melyik melegszik kevésbé, illetve melyik fogyaszt kevesebbet?
Duracellmumus, most hol vagy?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 1 / 2
- EAFC 25
- AliExpress tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Villanyszerelés
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest