-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hegegabi80 #44402 üzenetére
+ (#44408) kisza25
Bizony, nem is tudom, mi ez a nagy árnövekedés a kékeknél...
Ha nálam lesz valamikor fejlesztés, akkor tuti megelégszem egy i7-6700-val, bár azok is eltűntek apróról... még LeC-nél vannak a legjobb árak. -
válasz
Ice&Lime #44384 üzenetére
A Chieftec Flyer házak jó alternatívák lehetnek:
- 27x27x9cm nagyjából stimmel;
- állítva, vagy fektetve is használható;
- 8cm-es venti, és az oldalsó rácsot is tovább vághatod, ha kell több levegő;
- 250W-os TFX táp mellékelve, ha nem tetszik cserélheted;
- előlapi portok pipa, egyik modellben kártyaolvasó is található beépítve.
- az egész csomag megvan 20k HUF-ból.Szerk.:
Ja meg az új BU-12B. -
válasz
chef69 #44340 üzenetére
Stick-et én csak apróról vennék, nem túl jó az ár/érték aránya.
50k HUF körül már jóval komolyabb W10-es boxokat tudsz külföldről berendelni, sokat a vám kikerülésével (ebben nem vagyok profi, a megfelelő topikban többet tudnak segíteni) - LINKPl. Beelink megbízható gyártó, N4100 meg már elég erős kb. mindenre, választható memóriával:
Beelink N41
Beelink S2 - ebbe már 2.5"-os HDD is mehet! -
válasz
hegegabi80 #44314 üzenetére
Sajnos a venti ebben a tápban alapból 70-80%-on pörög, ahogy teszten néztem, szóval nem a legideálisabb... pedig az ide passzoló konfigoknak nem hinném, hogy 150W-nál magasabb a peak fogyasztása, inkább 100W alatti.
Igen, biztosan új modell, még sehol nem lehet kapni.
-
SFX: 125.0 x 63.5 mm
TFX: 85.0 x 65.0 mmMéretszabvány alapján akár jó is lehet, talán érdemes megpróbálni... bár manapság már nem nagy művészet halk TFX tápot találni, kb. ugyanannyiért kaphatóak, mint a normálisabb SFX-ek. És egy 100W peak fogyasztású konfigot szvsz röhögve elvisznek...
(#44304) D1Rect
ASRock, vagy Gigabyte B450-esét venném, de ez nem jelenti azt, hogy a többi ellenjavallt lenne. -
Most találtam, régi iskolás kompakt mATX ház, APU-s rendszerekhez, husibb ITX konfigokhoz megfelelő lehet, csak kell előre/belülre
ragasztanierősíteni egy 120mm-es ventit, plusz felülre beférhet egy kisebb HDD ketrec is.Persze ez már 290mm mély, szóval nem mindenkinek ajánlott; nekem különösen tetszik a letisztult, elegáns külső, a sok előlapi port.
AM4, jövök... -
Néztem teszteket, nem rossz ez az Athlon, és mivel zárt a szorzója, ezért (egy olcsóbb mATX) A320-as lap is tökéletes alá... Penyákat übereli megjelenítésben.
Melyik lap lesz?
GIGABYTE GA-A320M-S2H egész jó áron megy, és ahogy nézem, tud mindent.Metis Plus-on nem gondolkodtál?
Ha passzoló lapot találsz, akkor szvsz jobb, mint a C2... főleg panel / pico táppal. -
C2 tetejét meg kell vági, és lesz szellőzés.
Egyébként kisebb AM4-es mATX lapokkal az a gond, hogy nincs köztük 170mm szélességű/mélységű modell. Sajnos.
A320M-ITX pedig elég jónak tűnik 2 HDMI-vel, optikai SPDIF hangkimenettel, Realtek ALC1220 kodekkel, 4xSATA + M.2 foglalattal. Ha még tuningolni is lehetne, mint B350-es lapokon... -
válasz
hegegabi80 #44179 üzenetére
Nálam IS-40v3 + NF-B9 Redux 1600 PWM dolgozik az i5-6500-on.
Mondanom sem kell, hogy teljesen hangtalan, bár a hosszú ventikábelt lehet, hogy meg kellene kurtítanom... és nem vagyok egy nagy forrasztózseni.Helyedben Silvretta-t használnám, és vennék hozzá valami minőségi 92mm-es légkavarót.
-
válasz
hegegabi80 #44088 üzenetére
Jók lennének, de csak egy M.2-es slot-tal.
Max sfx táppal, ami kicsit benyúlik a táp még, olyan van.
Az szerintem nem lenne jó, mert a 24pin-es tápcsati pont előre kerül...Viszont ahogy nézem, az Ophion EVO egy Trollee-féle SFX-ATX adapterrel alkalmas lenne erre, egy jó 20mm-rel lehetne szélesebb a deszka.
-
válasz
energy4ever #44079 üzenetére
Nájsz!
Pontosan melyik deszkáról van szó?
Igazából irigykedek, új AM4-ből, s1151-ből nem jött hasonló karcsúsított mATX lap, az ITX-ek meg baromi drágák... -
BeQuiet SFX POWER 2 300W táp mennyire hangos?
A régi modell emlékeim szerint nem volt ajánlott az idle zajos ventije miatt, de erről az újabbról nem emlékszem semmire...
-
Nagyon szuper, eddig nem is figyeltem fel erre a ragasztóra, de most felírom magamnak!
Chieftec BU-12B - gyártói oldal
Javítottak a korábbi FI-koncepción:
- van egy 80mm-es ventihely elöl;
- sokkal pofásabb az előlap;
- 2 slot-os LP VGA is elfér benne.Viszont van néhány hátránya is:
- az előlapot továbbra is béna műanyag karokkal kell rögzíteni;
- dGPU mintha nem férne el a meghajtókerettel együtt. -
-
Szép, de...
- CPU socket nagyon a szélére került, 120mm-es HTPC hűtők lelóghatnak a lapról, szűk házakban gondot okozhat (bár én megelégszem a 92mm-esekkel is).
- ugyan ALC1220-as ebben is az audio, de nincs rendes kimenet a hátulján, ASRock Fatality B450 ITX jobb ebből a szempontból.
- jó az M.2 cooler borda, de picit zsúfoltnak tűnik tőle a lap... mondjuk nem lett rossz az elrendezése.
- a SMART FAN 5-ről meg inkább ne írjanak egy szót sem. Múltkor frissítettem, aztán nemhogy elfelejtette a beállításokat, de nem is engedte újból bekonfigurálni UEFI-ből voltam kénytelen szabályozni, jóval körülményesebben, és kevesebb rugalmassággal... aztán egyszer amikor később próbálgattam, csodák csodájára megint volt rá lehetőség. Le is tiltottam az automatikus update keresést, ennek ellenére minden indításkor arcomba tolja, hogy "Van ápdét, tőccsed' le, jó lesz?", én meg "Cancel a fejlesztők felmenőibe"...Szóval ennél a generációnál nálam a Fatality a befutó.
-
válasz
shteer #43818 üzenetére
Jónak tűnik, szinte tökéletes a hátsó port-kiosztás... kéne!
Tesztelő nemigen tudott fogást találni rajta...
No onboard RGB lighting - No komment.
Only two DIMM slots - Mé', ITX-en mikor volt 4db?
Only one M.2 port - Egy ITX-re sem emlékszem, amin 1db-nál több lett volna...
Limited by its size - Egy ITX deszka? Nem mondod! -
Kolink Rocket még 20k HUF-t sem ér, csak azért ennyi az ára, mert DAN A4 koppintás... pfej.
Szerk.:
IN WIN A1 a varázslóéknál, 600W-os tápegységgel 90k HUF! -
Ez a 2.5-ös meghajtóhely nekem is feltűnt korábban, és tesztben is látható, de nem tudom belőni, hogy melyik változatnál fordul elő...
-
válasz
hegegabi80 #43113 üzenetére
Ugyan van a Metis-nek tartása, de alapvetően egy papírház, zéró hangszigeteléssel, szóval szvsz így érdemes a zajszennyezéssel tervezni.
-
válasz
hegegabi80 #43071 üzenetére
Metis? Helyes!
Mit fogsz moddolni rajta?
-
-
Szép, passzentos!
VGA fölé jön majd szellőzőrács?
(#42998) Ispy
Jóvanmá', annyi moddolt Metis megfordult itt a topikban, hogy... bár nekem is gyanús volt.
Na, meg is van a konfigja, jól rémlett.(#42988) Seep
Megkérdezhetem, hogy milyen az Envy 32 hangszórója? -
Jól néz ki, ötletes a LED-cső az aljában, de Metis-hez képest batár nagy, és kb. a duplájába fog kerülni.
Viszont jobb a hűtése, kár hogy a felső mobiltöltő helyett nem raktak oda egy 120mm-es ventihelyet. Plusz ennyi légkavaróhoz nem ártott volna egy beépített, potméteres szabályozó, belső 3/4pin-es hubbal.
-
-
válasz
Neil Watts #42777 üzenetére
-
válasz
Neil Watts #42775 üzenetére
Hátöö... eszembe jutott pár kocka ház, de a 17x17 cm-es ITX deszka + erős proci + a hűtője + egy GTX960 + az 5db háttértár + valami házhűtés... ez tuti nem fér bele egy 20x20x20-as kockába.
Fractal Design Node 304, LianLi PC-Q25, PC-Q28 esetleg?
-
No igen, a vonalak túl szabályosak a flex-hez, dremel-hez képest, cnc jól dolgozik.
És az ablak? Azt mivel rögzítetted?Nem Plus? Akkor a tálcás hdd-rekesz hogy kerül oda?
Ezt már végképp nem értem, teljesen ki vagyok akadva... ezek szerint teljesen lutri, hogy egy általam vásárolt Metis-ben van-e hasonló felfogatás?
Vagy esetleg az újabban gyártott sorozatoknál dobták bele ezt a fejlesztést, Classic/Plus modelltől függetlenül, és aki nem régi készletből vesz, annak automatikusan ilyen? -
Nagyon kafa, grats!
Mivel lett vágva?
Plexit mivel rögzítetted az oldallemezhez?Volt aki nem akarta elhinni nekem, de tényleg ott az extra 2.5" HDD rekesz a táp mögött, az alaplapi tálcába süllyesztve!
Ez minden Metis Plus-ban így van? Csak mert láttam olyan teszteket, képeket, ahol ezt nem találtam, és mintha a Classic modell tálcáját szerelték volna bele. -
válasz
Mercutio_ #42628 üzenetére
Hátöö... i5-8400 (Link1, 2) és i5-8600 (Link) fogyasztása között én nem látok egetrengető különbséget, kb 10-15W a difi.
Szvsz ha az egyikkel gondja van a lapnak, akkor a másikkal is lesz, és akkor még ott vannak a K-s procik.Ekkora fogyinál nyilván oda kell figyelni a deszka áramellátására, pl.:
ASRock Z370M-ITX/ac - 6 Power Phase
ASRock Fatal1ty Z370 Gaming-ITX/ac - 7 Power Phasen
Asus ROG STRIX Z370-I Gaming - 8 Power Phase ha jól látom
MSI Z370I Gaming PRO Carbon AC - 8 Power Phase - ha minden igaz
Gigabyte Z370N WIFI - 6 Power Phase
Gigabyte B360N WIFI - 6 Power Phase
Gigabyte B360N AORUS GAMING WIFI - 6 Power Phase géming a f@xom, kár érteSzvsz azért ha általános/nemHCgémer felhasználásra, nem CPU-intenzív célra veszi a júzer, akkor az alap modellek is simán bevállalhatóak.
Semmi újat nem mondok, de sajna a magok számának növekedése a fogyasztás ugrását is okozta az új Intel architektúrában, a Ryzen mellett már egyáltalán nem olyan teljesítmény/fogyasztás bajnok, mint az előző generációknál (Sandy, Ivy, Haswell, stb.).
-
Mainboards für Coffee Lake
B360I Gaming Pro AC ~ €129
H310I Pro ~ €89 -
-
-
válasz
Mercutio_ #42366 üzenetére
Szvsz jobban jársz, ha maradsz ennél a konfignál, a gondtalan casual gaming életérzéshez.
Gondolkodtam én is AM4-en, 2200G-vel (PS4 mellett), de...
- lap+RAM csere 25-30k HUF-ba fájna;
- APU húzása (kiemelten IGP) elég lutri, sok függ a RAM-tól, sokat kell mókolni, próbálgatni... és ha mostanság Radeon driver-ekről olvasok a címlapon, inkább elkattintok;
- ha marad az i5-6500 konfig, akkor 1050Ti helyett így is kéne azért egy passzív GT1030 (amivel árban ugyanott vagyok, mint AM4-re átállással);
- utóbbi alapból többet tud VEGA 8-nál, és 11-nél is, és AB-vel picit húzható.Szóval én Ryzen APU-s konfigot csak annak ajánlanék, aki új gépet épít, az alapoktól. Sok esetben - ahogy nálam is ráfizetéses lenne - jobb az i3/i5 mellé egy GT1030, lehetőleg apróról.
-
válasz
cinemazealot #42174 üzenetére
Szvsz ahhoz BIOS-ban is mókolni kellene...
-
-
válasz
energy4ever #42042 üzenetére
3.5"-os, vagy 2.5"-os?
-
válasz
Ringman #42035 üzenetére
El kellene döntened, hogy mi a fontosabb: az igényeidnek megfelelő konfig, vagy a már meglévő alkatrészek felhasználása.
2400G-s konfig jobb, de 35-40k HUF a lap, és a memória is horror.
Garishasználtan s1151-be olcsó a proci (i5-6500 30-35k, i7-6700/7700 ~50k), és a RAM-ból sem kell a leggyorsabb, lapot szintén tudsz apróról halászni. Viszont ide kell a 750Ti, amit ha aprón elpasszolnál, akkor az AM4 felára már nem lenne olyan nagy.
-
válasz
Ringman #42032 üzenetére
Akkor vagy válaszd a B350-es ASRock lapot, vagy cseréld le a CPU hűtőt egy 92mm-es ventivel rendelkezőre.
Én pl. egy ID-Cooling IS-40v3-re kötegeltem egy Noctua Redux-ot (de mehet rá SWIF2-92P is), teljesen jó ITX házba, 65W TDP-ig.
Úgy tűnik, hogy az egyik ujjadat meg kell harapnod, valaminek mennie kell: lap, hűtő, táp.
-
-
Az oldalsó éleknél tud "kiszabadulni" a meleg levegő, de magad is vághatsz a tetejébe egy nyílást a venti fölé, porszűrővel. Persze az oldalsó lemezekre valami mágneses porszűrő erősen ajánlott.
Egyébként ugyanennyi erővel a 80mm-es helyett tervezhettek volna oda 120mm-es ventihelyet is...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest