- HP notebook topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amazon Kindle
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
válasz
partymaci #4386 üzenetére
Szia!
Elvileg kaptál egy ventit a laphoz, amit fel lehet szerelni a bordára. A másik, hogy a ház hátuljára is fel lehet rakni egy 8 cm-es ventit, ami szerintem szintén hasznos (a képen nem látszik, hogy van-e). Hogy melyik az ideálisabb az esetedben nem tudom, próbálgatni kell, nincs sok variáció.
-
Osibaa
senior tag
Az DVI-VGA átalakítás attól függ, melyik DVI típusról van szó:
DVI-A (analóg) átalakítható VGA-ra oda-vissza
DVI-D (digitális) nem alakítható VGA-ra (viszont HDMI-re és DP-re igen)
DVI-I (analóg+digitális) átalakítható mind VGA-ra, mind a többi digitális kimenetreEzek közül DVI-A-t még nem láttam, a videokártyákon a másik kettő szokott lenni. Hogy a TV-den épp melyik van, abban vagy a leírás tud segíteni, vagy szabad szemmel is megállapítható a különbség, attól függően melyik pin van bekötve a DVI-be. Így néznek ki: [link]
Amúgy szerintem ezen a lapon nincs digitális kimenet, ilyen egyszerű. Intel sucks.
-
Osibaa
senior tag
2. lap - Az Asusnak konkrétan ezt a távirányítóját nem ismerem, de más DH lapokhoz adott távkapcsoknál úgy működik, hogy van egy driver+szoftver, amit fel kell tenni hozzá. A szoftverben azt tudod beállítani, hogy egy-egy alkalmazás esetén a távirányító gombjai milyen billentyűkombinációt jelentsen a számítógép részére és ezt a billentyűkombinációt tudod az adott alkalmazásban hozzárendelni a funkciókhoz. A távkapcs szoftvere onnan tudja, hogy épp melyik alkalmazásra érvényes beállításokat alkalmazza, hogy a távkapcs megfelelő gombjával kell elindítanod az alkalmazást. Ilyen alkalmazás lehet asszem 10-15 db, az ismertebbek (pl. Winamp, Media Player) már előre be vannak állítva és ezek mellé tudsz még párat felvenni.
3. lap - Az a külön videokártya az maga az ION2 chip, ami az 1. lapon rá van integrálva az alaplapra, ennél a lapnál pedig nincs. Nem ad semmi pluszt, csak így oldotta meg a Zotac.
Az első 3 lap közül a 2.-at ajánlom, mert kb. ugyanannyi pénzért ott kapsz a legtöbbet (90W táp, wifi, bluetooth, távirányító, nagy passzív borda). Emellé a 150W-os táp sem kell szerintem.
A 4. és 5. lapnál a fullHD nem fog menni, de a 720p se mindig (pl. magas bitrátájú H.264 kódolású film is megfekteti). A különbség, hogy az egyik egymagos, a másik kétmagos Atom-ot tartalmaz.
A lapok közül az Asrock A330ION-t hiányolom, hűtőcserével azt is el lehet némítani.
A házon azért lesz valamilyen venti, ugye?
-
Osibaa
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #4339 üzenetére
Nem rémlik, hogy bárkinek lenne ilyen háza a (mostani) topiklakók között. Visszakerestem a topikban, ezt találtam: [link]
-
Osibaa
senior tag
Az Antec házak is "könyv alakúak", slim ODD-t és HDD-t fogadnak. Ezek mind felárat jelentenének az eredeti konfighoz képest és nem vagyok biztos benne, hogy annyival nagyobb a hozzáadott értékük. Pláne úgy, hogy 6 méterre lesz a gép a kanapétól (kevésbé hallatszanak a gépzajok, nem úgy mint nálam 2,5 méterről). De majd felvázolom neki ezt a lehetőséget is, köszi.
Azt látom, hogy a házzal nem vagytok kibékülve!
-
Osibaa
senior tag
Köszi!
Desktop alakú ház kellene (széles és kevésbé mély), a könyv alakúak nem jönnek be neki, erről beszéltem vele. Ezért az utolsó 4 javasolt ház kiesik.
A Gigabyte háza is 15K és a monitor tartót le lehet róla csavarozni. Ebben az tetszik, hogy normál DVD-t fogad, nem slim-et (gyerekek rögtön letörnék a tálcáját, ahogy próbálják bepattintani a lemezt), illetve úgy tudom, FSP táp van benne.
A JCP MI-104-et látásból ismertem, ezt a slim ODD miatt vetettem el, a táp gyártóját nem ismerem, 1 db 2,5" HDD fér bele és nincs a házon semmilyen ventilátor hely. Az MI-105-ös tesója is hasonló, abba 3,5" HDD megy, a többi paramétere ugyanaz.
Az MS-Tech házakat kerülgetem már egy ideje, képeken jól néznek ki, de élőben egyikkel sem találkoztam még. Ez a 210-es tényleg jópofa. Te ismered ezeket? Milyen táp van bennük? Használható a távirányítójuk?
Ami még ebbe a kategóriába tartozik az a CFI 6719/6819, de itt a 150W flex táptól és a 4 cm-es ház ventitől tartok kicsit.
A Foxconn RS224 házat nem ismertem. Találtam róla tesztet: [link]
-
Osibaa
senior tag
Sógornak építek HTPC-t, szigorúan csak videó lejátszásra, zene hallgatásra és képnézegetésre lenne. Egyéni igények: fekvő ház kellene neki, amit be tud illeszteni a házimozi cuccok közé, illetve a gép kb. 6 méterre lenne a kanapétól.
A következő konfigra gondoltam, mit szóltok hozzá?Gigabyte MIB T5140 házikó
Asrock A330ION alaplap+proci
1x2 GB Kingston DDR3-1333 memó
1 TB WD Green vinyó
DVD író
Speed-Link távirányító -
Osibaa
senior tag
Ez egy teljesen érthetetlen történet, pláne, hogy mindkét Zotac alaplapnál ugyanaz az "érintkezési" probléma merül fel.
Nekem is folyamatosan mocorog az agyamban a csere, rákaptam a videókódolásra és annyira nem tetszik, hogy egy kétmenetes dvdrip 8-10 óra, egy BDRip pedig 3-4 napnál kezdődik (ugyanannyi mindkét gépemen). De nincs szívem feláldozni az ION videólejátszó képességét és csendességét. Gondolkodtam egy Core2 Quad-on is, hogy bevágom a lakás túlsó végén egy sarokba, aztán hadd zümmögjön magának. Még nem döntöttem.
-
Osibaa
senior tag
Nem pang a topik, csak a lakók arra várnak, hogy betévedjen valaki egy új igénnyel, amire lecsaphatnak.
Ha visszaolvasol, akkor egy-egy gépre 10-20 hsz is össze szokott jönni. Abban viszont igazad van, hogy általában ott nincsenek spontán hozzászólások (pl. megjelent egy új ház, vagy más érdekes hardver), szemben ezzel a topikkal, így kevésbé tűnik élőnek.
toldy: Akarsz beszélni róla?
-
Osibaa
senior tag
Azt mondjuk nem értem miért kell egy 99%-ban netezésre használt gépbe 1,5-2 TB merevlemez, de abban biztos vagyok, hogy egy ilyen vinyó hangosabb lesz számos hűtési megoldásnál. Márpedig egy Atom procinak és egy vinyónak is szüksége van annyi hűtésre, hogy valami kitolja a meleget a házból, magától nem szívesen távozik. (Kivéve az EMKO és hasonló házaknál, de azok elég randák és könnyen porosodnak.)
-
Osibaa
senior tag
válasz
kbhuinfo #4288 üzenetére
Ezt az ION1-es lapod mellé vagy helyett gondoltad? Helyette szerintem nem éri meg, nincs olyan sok különbség ezek között teljesítményben, funkcionalitásban pedig az ION1 gazdagabb (kimenetek, SATA portok száma, RAID, stb).
A speckó szerint 2.0 verziójú PCI-E-t használt az NM10-nél az Intel, szal 500 MB/s az (elméleti) átviteli sebessége.
-
Osibaa
senior tag
Hardveraprón találtam ezt a szépséget, belinkelem, hátha valakit érdekel: [link]
-
Osibaa
senior tag
Én így számolnék: alaplap: 25W, proci: 45W, HDD: 2,5W, RAM: 5W, + ventik, + USB kütyük. Szal szerintem a 80W-os táp nem elég, arról nem beszélve, hogy egyrészt a tápnak sem jó, ha a 100%-os terhelésen megy, másrészt a fene se tudja a cuccok melyik ágat és milyen mértékben terhelik. PicoPSU-n gondolkozol? Szerintem egy 120W-os lenne a megfelelő.
-
Osibaa
senior tag
válasz
Pirate82 #4251 üzenetére
Szerintem pár dolgot nem árt tisztázni. Az egyik, hogy miniatűr játékgépet építesz, ami nem olcsó mulatság és nem lehet 80K-ból (most mondtam egy számot) kihozni. A másik, hogy a házat relaítve nehéz cserélgetni, míg egy procit, memóriát, HDD-t pár nap alatt el lehet adni az aprón és ugyanennyi idő alatt találsz másikat helyette; szal ha házat veszel, akkor szerintem vagy a legolcsóbbat vedd meg (későbbi cserénél minimális bukó), vagy olyat, ami jó és a közeljövőben nem kell cserélni. A harmadik, hogy ha játékra akarod használni a gépet, akkor a pénzmag legalább 1/3-át tedd félre a vidikártyára, mert az lesz a legfontosabb a konfigban, gyenge VGA-val nem fogod szeretni a gépet. Az lenne a cél, hogy olyan legyen a gép, amit lefekvés előtt megölelgetsz.
Ha szűkebb a keret, akkor szerintem a HDD-ból, prociból és esetleg a RAM-ból vegyél vissza (ahogy Toldy is írta). Ha még így sem fér bele, akkor pedig olyan vidikártyát vegyél, ami minél olcsóbb, de jó (pl. használt HD 4670 és nem új GT220), aztán később tudod cserélni (ugyancsak minimális bukóval). Azt Te látod a közeljövőben mennyire lesz pénzed hozzányúlni a konfighoz, de addig is használhatónak kell lennie. -
Osibaa
senior tag
válasz
Pirate82 #4243 üzenetére
Szia!
Mire szeretnéd használni a gépet?
Elöljáróban két gyenge pontot látok a konfigban..
A vidikártya filmlejátszáshoz erős, játékhoz pedig nem túl acélos. (Ráadásul ha jól tudom, egy HD 4670 teljesítményét hozza, ami jóval olcsóbb). Az LP (low-profile) változat gondolom mellékattintás volt, a Revoltec házba (is) normál méretű való.
Ezt a házat azért nem szoktuk ajánlani, mert SFX táp való bele (kicsi a kínálat és boltban drágább, mint az ATX), illetve az elrendezése sem az igazi - a táp lehetne feljebb és így beférne egy normális proci hűtő alá.
Ehelyett a Codegen MX-31-et (1 slotos vidikártyához, tápcserével) vagy a Silverstone SG-05-öt (2 slotos vidikáártyához) szoktuk javasolni. -
Osibaa
senior tag
válasz
Dr. Akula #4201 üzenetére
A JCP MI-101 ugyanez a felépítés, csak azon van egy 8 cm-es hűtő oldalt, ami kifújja a levegőt - ebbe raktam 2 HDD-t azok is folyton 45-50 fokosak voltak, ha felraktam a ház tetejét. Az a bibi ezzel a házzal, hogy csak oldalt és alul vannak a szellőzők, így megreked benne a meleg levegő. Még a táp ventije is alulról szívja a levegőt, nem hátulról.
-
Osibaa
senior tag
Ezt láttátok már? Antec ISK-100 (2x 2,5" HDD, 80W-os 92% hatásfokú paneltáp, 10 cm-es venti, ... ez odab@sz)
-
Osibaa
senior tag
Nem vagyok olvasott a témában, de szvsz nem várható még a következő pár évben, hogy az 1080p-nél nagyobb felbontású videók hódító útjukra indulnának. Ehhez mind a nagyobb felbontású megjelenítőknél (TV, projektor) el kellene érniük egy költséghatékony gyártási szintet, mind az adathordozókban kukázni kellene a Bluerayt. Szerintem amíg a full HD tévék és Bluray filmek tömegesen nem terjednek el (az életciklusuk nem fut ki), addig nem fogják erőltetni (sőt inkább visszatartják) a gyártók a felbontásban való következő ugrást. Erre utal az is, hogy inkább a 3D felé mozdultak el. Szal szerintem ráérsz még emiatt fejleszteni.
-
Osibaa
senior tag
"Remélem az új DXVA-s XBMC 720p filmekkel nézhető lesz."
Asszem túlzásba vittük (vittem?) a fikázást, ennyire azért nem vészes a helyzet, sőt.
A véleményed nagyon várom, tegnap megkértek egy HTPC összeállítására és elképzelhető, hogy az is ION2-es lesz.Teszteléshez videókat innen tudsz letölteni: [link] és [link] (a letöltéshez a "part" alatti számra kell kattintani)
-
Osibaa
senior tag
-
Osibaa
senior tag
válasz
user137 #4156 üzenetére
Nah, van itt pörgés. Én meg közben vettem egy full HD TV-t és egy garázst. (Nem, nem volt akcióban együtt a kettő.)
user137: Aprón HEN 3K [link] (vagy a megbízhatóságot az apróra értetted?)
Bird: Az ION2 először nettopokban jelent meg, ott tesztelték a képességeit és állapították meg x1 PCI-E-ből eredő hátrnyait. [link] Hogy miért ez került rá, más sem érti, bár nekem alapból gázos az NM10 chipset úgy ahogy van (kicsit feljebb ecseteltem miért).
Amúgy miért csak ilyet tudsz szerezni, Asrock és Asus ION1 mindenhol hiánycikk lett?Psycho: jah már azt hittem Zotac fan vagy
-
Osibaa
senior tag
"bár én fsp vagy fortron tápot raknék bele"
Ez beugratós kérdés volt?
FSP = Fortron Source
Szerintem is jó a konfig, illetve én is komálom az FSP tápokat, de gyanítom User137 már kinézett valami drágaszágot, nem csak bedobott két márkát.
Psycho: az Asrock és Asus ION lapja is tudja a 4 natív SATA-t, csak az Intel NM10 chipsetesek ilyen ratyik
-
Osibaa
senior tag
Szia!
2 GB RAM elegendő a HTPC-be, nekem is annyi van, sosem volt gondom vele. (Ebből 512 MB-ot kapott az ION1 IGP.)
XBMC kezeli a DXVA 2-t, de nem kezeli a CUDA-t. DXVA 2-höz Win7-re van szükség és XBMC-ből a Dharma-ra, vagy egy nightly build-re, a hivatalos 9-11-es változat még nem tudta.Alaplapnak én inkább az ION1-et javasolom, mert a barom Intel x1 PCI-E csatornát biztosított az ION2 GPU-nak, ami 1080p-s HD filmekhez kevés, szaggat, nem megy. Erről olvashatsz mindenfelé, a PH!-n is volt sokszor téma. Emellett az ION1 chipset mindenben jobb az Intel NM10 chipsetnél, pl. PCI-E x16 csatoló, több SATA port, RAID támogatás, digitális video kimenetek, több képernyő támogatása, csupa hasznos dolog.
-
Osibaa
senior tag
válasz
kazan23 #4100 üzenetére
"Oké, oké a hűs dvd, de nem lesz forgószél és nagy zaj odabenn?"
"Ezt be tudnám faragni valahogy, vagy felejtsem el?"Ezeket Te tudod, mert tudsz méricskélni, nekünk csak a szemmérték van.
kisza25 talán próbálkozott 12 cm ventis táppal, neki lehet tapasztalata róla.
"Mi van, ha lefordítom és perforálom a ház alját?"
Ha jóval nagyobb a hely a ház alatt, mint megfordítva a táp és DVD között, akkor van benne ráció.
-
Osibaa
senior tag
válasz
kazan23 #4090 üzenetére
Ha a táppal és proci hűtővel van problémád, akkor szerintem mindkettőre lehet low-budget megoldást találni.
Tápra a hardveraprón lenne érdemes feladni egy hirdetést, pl. egy 250W-os FSP HEN 3K körül szokott menni, jó minőségű és csendes táp. (12 cm hűtős táp jó a Codegen házba, ugye?)
Proci hűtőben pedig a ház megengedi a nagyobb darabok beépítését is (szemmértékre egy 10 cm magas is belefér), így sokféle közül választhatsz. Milyen hőmérsékletű most a proci egy HD film lejátszásnál, vagy huzamosabb használat után? -
Osibaa
senior tag
"Én a Q07-essel kapcsolatban még olyanra is gondoltam, hogy a tápegységet úgy rakom be, hogy a házból szívja a levegőt."
Mindenkinek ez jut az eszébe, csak az a gond, hogy ezzel három dolgot érsz el: a táp ventijét arra szabták, hogy a tápot hűtse, nem feltétlenül tud addig gyorsulni, hogy a proci hőjét is elszállítsa; a táp hangosabb lesz; elősegíted a táp kondijainak kiszáradását.
-
Osibaa
senior tag
válasz
szponzor #4076 üzenetére
"Ha olyan memóriát raknék bele, amin van hűtő (mármint az a kis fémlap), akkor a melegben az felvenné a hőmérsékletet és tovább fűtené a memóriákat, nem?"
Nem.
A memória hőmérséklete mindig magasabb, mint a környezeté, a hűtőborda pedig rásegít a hőmérsékletkülönbség csökkentésére, hasznos dolog.
"A házat már múlt héten megrendeltem,..."
Kíváncsian várjuk a tapasztalatokat.
-
Osibaa
senior tag
válasz
sunnyside #4065 üzenetére
Miért ezt a konfigot választottad HD filmek lejátszásához? Számomra túlméretezettnek tűnik a feladathoz.
Ha visszaolvastál, akkor láthattad a véleményünk a Q07-ről, én nem tennék ebből engedményt. Mivel a konfig képes olyan fogyasztásra és melegedésre, amit szerintem a ház nem képes elvezetni, ezért én nem tudom ajánlani.
-
Osibaa
senior tag
Ezt amúgy nem vágom miért gyenge a paneltáp 12V-os ága, mikor a bemeneti oldalon azt kapja dögivel, átalakítás nélkül nyomhatná ki magából. (Egyáltalán nem értek hozzá, biztos van rá valami fizikusról elnevezett törvény, de akkor se logikus.
) Valaki el tudná ezt úgy magyaráni, mint egy 12 éves gyereknek?
-
Osibaa
senior tag
válasz
schferenc77 #4039 üzenetére
Tudtommal itthon egy ilyen alaplapot árulnak, a GSEJT-et, a többi mind asztali Atom procis és többet fogyaszt. A teljes konfig fogyasztását viszont nem ez fogja meghatározni, RAM, hűtő, HDD mindenképp kell, szal Te döntsd el Neked melyik a fontosabb, GSEJT 10W-tal kisebb fogyasztással, vagy mondjuk az említett Gigabyte lap több SATA-val.
-
Osibaa
senior tag
válasz
schferenc77 #4036 üzenetére
Kevered az asztali és netbook procikat.
A régi kétmagos Atom 330 fogyasztott 8W-ot és még külön volt az IGP a chipsetben. Az új Atom D510 13W-ot fogyaszt, ez tartalmazza az IGP-t, de emellett is van déli híd, plusz a RAM. Ha egymagosat veszel, az 3-4W-tal kevesebb.
A netbookokban lévő egymagos Atomok esznek 2,5W körül, de asztali alaplapon ezek ritkán vannak (pl. GSEJT) és ennyi SATA portot sem támogatnak. Bővítő kártyával persze tudod növelni a számukat, de akkor a fogyasztásban is ugyanott vagy.
Mod: és az asztali Atomokban nincs EIST sem, szal a gyakorlatban sem vesz vissza a proci a fogyasztásából
-
Osibaa
senior tag
válasz
schferenc77 #4034 üzenetére
Szia!
Az alaplap, proci és RAM maga fogyaszt kb 20W-ot, ehhez jönnek még a merevlemezek. Alaplapnak a Gigabyte GA-D510UD-t javasolom, ezen van 4 SATA port, a többi Intel chipsetes lapon csak 2 db van. (Az ION-on van még 3-4 db, de az felesleges Neked és még többet fogyaszt.) Integrált VGA van mindegyik Atomos lapon.
Házat néztél ki?
-
Osibaa
senior tag
-
Osibaa
senior tag
válasz
kazan23 #3987 üzenetére
Az Mtech az a Mercury más néven, ez sokat elmond róla. IPON-on volt egy teszt erről a házról régebben.
Az Antler ház a kinézete alapján ugyanarra a vázra épül, mint a Spire Powercube, TT Element Q, JCP MI-101, stb. Ezekben a táp típusa eltérő, azt viszont nem tudom, ebbe milyen SFX került. -
Osibaa
senior tag
Időnként engem is el szokott kapni a "valamit cserélni kellene" érzés, noha a mostani is megfelel az igényeimnek (semmi olyat nem csinálnék rajta, ami indokolná a váltást). Nem erről van szó Nálad is?
Az AM3 Asus lapra váltáson is gondolkodom, pedig amit fel tudok hozni a mostani gépem ellen annyi, hogy Intel. Nem szeressem. -
Osibaa
senior tag
Őszintén, magam sem tudom. - Ez sokat elárul.
Amennyibe kerülne az új konfig, azt szerintem sose hozná vissza fogyasztásban. Ha csak emiatt váltanál, akkor szerintem vegyél inkább energiatakarékos izzókat a lámpákba és ugyanott vagy, csak kevesebbe került.
Az a 10-20W különbség az semmi.
-
Osibaa
senior tag
Ilyen SSD-m van nekem is, nagyon jó. A srác nem sokat használta, nekem fele ennyi idő alatt több írásom volt.
Azt hittem átállsz a sötét oldalra és az Asus AM3-as lapját veszed meg.
Amúgy miért is kell neked egy másik gép, illetve akarod cserélni a mostanit? Csak a fogyasztás miatt?
-
Osibaa
senior tag
válasz
kazan23 #3971 üzenetére
A különbség, hogy a Celeront forgalmazza az Intel, a 330-as Atomot pedig nem.
Enélkül az ION1-t lehetett volna kukázni, pedig elég jó chipset. Hozzám került 2 hétre egy AMD chipsetes noti, HD 3200-as IGP-vel. Első dolgom volt kipróbálni az 1080p videókat, és az ION-os gépem messze könnyebben játsza le a ilyen filmeket. Itt volt pár eldobott frame is (másfél óra alatt 14, szal nem sok) és a proci terhelés is magasabb volt, pedig itt 1,5 GHz-es Athlon X2 proci dolgozott, nem egy Atom. Szóval szerintem nagyon jó cucc az ION1, kár lenne veszni hagyni.
A másik, hogy ezek fényében még szánalmasabb, hogy az Intel most dolgozik egy multimédiás chipseten az Atom mellé, mikor van egy készen és ezt az Intelt ismerve megközelíteni se tudja (majd emulál valami sz@rt). Persze értem én, hogy ez nVidia chipset és nem Intel, de akkor is az ő procijuk fogyna, illetve csomagolhatna mellé értelmes dolgokat (pl. WLAN vezérlő, kis kapacitású SSD, akármi). -
Osibaa
senior tag
válasz
Mattanyahu #3792 üzenetére
Neked a Sapphire lapod mennyire vált be?
-
Osibaa
senior tag
user137 szerint szállítanak ide is, 15 EUR körül. (Én kicsit elvesztem a honlapjukon, mert angolul nincs fent semmi, németül pedig nemtok.)
V8David: én is csak az előlapi kivezetés nevet hallottam rá.
"Ahogy így visszaolvastam, gondolkodtam, hogy be merjem-e írni ide a Core-iX cpu-k után."
Azért van szó kevesebbet az Atom-os gépekről, mert arra ott az Atom Klub topik, itt inkább minden másról beszélgetünk. Bár én is itt vagyok az Atomos-os gépemmel.
Szal kérdezz nyugodtan, ha tudunk, segítünk. Házat találtál már a gépnek?
-
Osibaa
senior tag
válasz
Alex123 #3698 üzenetére
OK, így már értem a brutál procit és a sok RAM-ot.
Videó kódoláshoz elegendő lesz a 2,5" / 3,5" green HDD sebessége? Egyébként a helyedben a 2,5" helyet meghagynám egy későbbi SSD-nek (vagy hibrid HDD-nek, pont most jönnek ki), már elfogadható áron lehet kapni kisebbeket a rendszernek és sokat számít, nem kell várni a HDD-re.
-
Osibaa
senior tag
válasz
Alex123 #3680 üzenetére
Szia!
A Silverstone SG05-nek is elől van a ventije és valamivel olcsóbb (táppal), de a felépítése teljesen más, kevesebb HDD fér bele, stb. Ha itt a topikon belül rákeresel, akkor sok infót találsz róla és zodo-nak van egy képtára is a házról, amit épp nem találok.
Ha a sok merevlemez hely is feltétel, akkor viszont nem tudok jobbat ajánlani a Q08-nál, legalábbis mini-ITX méretben.zodo
Gratula az új avatarhoz, jól néz ki!
Toldy
Beszéltem ma az egyik nagykerrel az Asus AM3 lappal kapcsolatban, a specialitása miatt (mITX) nem tervezik behozni az országba.
-
Osibaa
senior tag
Gigabyte GA-D525TUD (Atom D525 + NM10): [link]
DDR3-800 kell ebbe is, van egyáltalán ehhez SPD érték a DDR3 RAM-okban?
-
Osibaa
senior tag
válasz
zoli_varga #3634 üzenetére
A dual display lehetősége ION1-gyel is megvan.
Anandtech teszt az ION2 fogyasztásáról: [link]
Crystal HD-t én is kerestem mini PCI-E kivitelben pár hónapja, akkor még nem találtam itthon sehol, azóta nemtom változott-e a helyzet. Amire viszont érdemes figyelned, hogy az NM10 lapokon nincsen digitális kimenet, attól, hogy a mini PCI-E-be belerakod a Crystal HD-t, akkor sem lesz (pláne nem dual).
"Az intel D510 hez párosított geforce hd videokártya is így működhet mint a fenti alaplap?"
Ezt nem teljesen értem. Itt arra gondolsz, hogy egy Intel D510MO alaplapba teszed bele a Zotac kártyát? Mert az nem megy amiatt, hogy az Intel lapon csak PCI foglalat van.
-
Osibaa
senior tag
Nemtom volt-e, én nem láttam.
Árulják itthon is?
Nagyon gondolkodom egy erősebb gépen az Atom helyett, rákaptam a video kódolásra, azt pedig az Atom nem bírja. Továbbra is HTPC lenne a fő feladat, így számomra az Intel kiesett, meg egyébként is utálom.
AMD lap viszont kevés van, az új Asus lap pedig csak nem akar ideérni.
-
Osibaa
senior tag
válasz
Alex123 #3625 üzenetére
Ha nem kellene a digitális kimenet, akkor az Intel chipset is játszana, ami 15K-val olcsóbb. (Szokott egyébként lenni ION-os lap az aprón is 20K körül, csak villámgyorsan elviszik, legutóbb egy UP-ot tudtam tolni és már zárták is topikot.
)
Értem én az "ennyi pénzért akár erősebb gépet" dilemmát, csak az többet fogyaszt, hangosabb és nagyobb. Sajna az AMD jelenléte nélkül az árak már jóideje nem változnak ebben a szegmensben, semmi verseny sincs.
zodo: pár hete linkelte már valaki az ION2-t; ez is jó drágára sikerült, nemtom ki vesz ilyet, mikor az ION1 30K körül van
-
Osibaa
senior tag
válasz
Alex123 #3623 üzenetére
Hát a digitális kimenet miatt akkor csak az ION marad. Intel sucks.
Ház + táp:
- LC-Power 1320mi (75W panel táp, slim DVD, 1 db 2,5"/3,5" HDD) 11K
- Gigabyte MIB T5140 (65W panel táp, norm. DVD, 2 db 3,5" HDD, 6 cm hűtő) 14K
- Antec ISK300-65 (65W panel táp, slim DVD, 2 db 2,5" HDD, 2x8 cm hűtő) 16,5KAlaplap + proci:
- Asrock A330ION (ION + kétmagos Atom, digitális kimenet)RAM: 2 GB bőven elég
HDD: a 2,5" kevesebbet fogyaszt, csendesebb és kevésbé melegszik (nem kell hűteni), én inkább ezt javasolom
-
Osibaa
senior tag
válasz
Alex123 #3621 üzenetére
HD filmeket nem fogsz nézni rajta? DVD-t szeretnél belerakni? HDD-ben milyenre / mekkorára van igény?
Egy kétmagos Atom proci teljesítménye elég arra, amit leírtál, a chipset a kérdés...
- az Intel 945GC elég öregecske, nem rendelkezik digitális kimenetekkel, a HD filmeket se támogatja
- az Intel NM10 már újabb, tudásában viszont ugyanazon a szinten maradt, mint a 945GC, de kicsit kevesebbet fogyaszt
- az nVidia ION1 jóval fejlettebb, digitális kimenetek tárháza, HD filmek gyorsítása, CUDANémi hűtés ezeknek is kell, de egy nagyobb, 15 dba-s venti is megteszi.
-
Osibaa
senior tag
Rövid bemutató az Asus M4A88T-I Deluxe lapjáról: [link]
Sajnos még mindig jövő időben beszélnek a hazai forgalmazásról és az áráról. -
Osibaa
senior tag
válasz
Sir Psycho #3587 üzenetére
Küldj egy everest riportot a Lavalys-nak és egy múlva már jól fogja mutatni az értékeket.
kisza25 Te szegény és még az aláírásod is módosítani kell, fene egye meg az új BIOS-t
-
Osibaa
senior tag
válasz
szacsee #3563 üzenetére
Ez új fícsör lehet az Elite 100-nál, nem is tudtam. Remélem a tápján is javítottak, mert a 4 cm-es venti borzasztó hangos volt rajta, mindenki szidta.
zodo: más is említette, hogy nem megy a C&Q Gigabyte lapokon ha állítod a feszt, csak megerősítetted
szerk: nyugodtan lejjebb veheted 0,1V-tal a Vcore-t, semmi nem fog történni, vagy elromlanitoldy: ez a kartonpapíros megoldás besz@rás
Erősen elgondolkodtatott...
-
Osibaa
senior tag
Elvileg ha már befixálod a feszültséget BIOS-ban, akkor is meghalhat a C&Q (régi Abit lapomnál legalábbis így volt), de a 0,1V eltéréssel biztosan kiderül. Asus lapoknál érdekes módon működött mindig is a CnQ alulfeszelésnél és tuningnál is, fura, hogy a Gigabyte nem tudja. (Ez hasznos infó, HTPC topikban pont téma.)
-
Osibaa
senior tag
válasz
ngabor2 #3559 üzenetére
"ha már egy foglalattípusba való procit nem gyártanak, akkor arra nem váltok"
ezek a lapok AM2+ és nem AM2. AM2+ foglalatba pedig a legújabb, akár 6 magos procik is belemennek (ITX lapba mondjuk pont nem, a maximált TDP miatt)
a táp teljesítményének kiderítésében esetleg ebben a topikban tudnak segíteni, Téged valszeg nem zavarnak el onnan
toldy: nekem olyan LC-Power házam van, mint amit linkeltél, a felfogatásnál kicsit meg kellene erősíteni a lemezt (vékonyka), de elképzelhető, hogy fel lehet azt is applikálni. Hasonló a 1340mi is, azzal a különbséggel, hogy abba nem fér ODD, ezért rövidebb a ház, a tápja ugyanaz.
-
Osibaa
senior tag
#3276-tól beszélgettünk alulfeszelésről, hogy több Intel procis lap is csak -0,1V-ot enged (pl. Zotac H55), aztán ennyi. most ahogy rákerestem, feljöttek korábbi beszélgetések is, hogy a Minix lapokban lehet alulfeszelelni, de akkor nem megy a C&Q
szerk: a Giga H55-ben viszont lehet, ezt is tudjuk kisza25 konfigja óta
-
Osibaa
senior tag
válasz
ngabor2 #3553 üzenetére
Ahogy zodo is írta, az M350-as az, ami felszerelhető a monitorra (legalábbis modding nélkül). Ebbe picoPSU kell, szal pont jó, hogy van neked; a pontos teljesítménynek viszont jó lenne utána nézned, mert a 60W lehet nem lesz elég. Emellett 2,5" HDD fér még a házba, legfeljebb 2 db (a második külön bővítő kerettel).
Alaplapok HD gyorsítással:
- Zotac GF 9300: LGA775, GF 9300 IGP, Purevideo VP3, CUDA, WIFI
- J&W Minix 780G: AM2+, HD 3200 IGP, UVD+
- J&W Minix 785G: AM2+, HD 4200 IGP, UVD2
- Gigabyte / Zotac / ECS H55: LGA1156, Clear Video HD
- Zotac / Intel G45: LGA775, G45 IGP, Clear Video HD
- ION + Atom: elég lassúcska (30-40 firefox fül?), szerintem utálnád egy 4 magos C2D utánA fenti sorrend tükrözi a javaslatom sorrendjét is. Úgy tudom a GeForce-oknak a legjobb a támogatottsága linux alatt, ezért is délceleg elől - bár ez változhatott, nemtom.
Lapoknál érdemes a BIOS-t csekkolni, mert nem mindegyik engedi az alulfeszelést, ami mind melegedés, mind a picoPSU teljesítménye szempontjából releváns lehet.
-
Osibaa
senior tag
Hehe, én is pont a PH! tesztek között keresgéltem a témában: G35 vs G45 vs GF 9300 vs AMD 780G
-
Osibaa
senior tag
válasz
Sir Psycho #3539 üzenetére
Milyen házban van a mITX konfigod?
toldy:
Új kategóriát alkottál: táppal fűtött gép!
-
Osibaa
senior tag
Hűha, ha tudom, hogy ezen a házon gondolkozol, lebeszéltelek volna róla. Ez ugyanaz, mint a JCP MI-101, mint ami nekem volt. A ház oldalán és csak alul van szellőzési lehetőség, így a ház teljesen bemelegszik. Pedig a JCP ház még jobb volt abból a szempontból, hogy fém volt és ahol Neked most a HDD van, nekem ott egy 8 cm-es hűtő volt, ami tolta ki a meleget. Mégis bemelegedett egy 18 TDP-s Celeron is. A másik, hogy sokan szidták a TT tápot, hogy hangos. De ne legyen igazam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP notebook topic
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest