Hirdetés
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mattanyahu
tag
-
HookR
addikt
válasz
orbano
üzenetére
Pontos adatokkal sajnos nem tudok szolgálni, de nyilván itt is függ attól, hogy azt a 20-30W-ot mekkora teljesítményű adapterrel kívánod megtáplálni. Feltételezem egy 203-220W-os adapternél a 10-15% a hatásfokgörbe még meredek(ebb) első felére esik.
A paneltáp a 12V-ot elvileg csak átereszti magán, mintha vezeték lenne. Ám a 3,3, illetve 5V-ot már elő kell állítania, így ezen feszültségekre már a paneltáp hatásfoka érvényes, amit szintén nem ismerek.
Próbálj rákérdezni tápos topikban!(#18128) radi8tor1: Thx
================================================
Nem hagyott nyugodni, ezért rögtönöztem egy kis kutatást a nagyobb gyártók PCI-E sín közeli processzorfoglalatos Mini-ITX alaplapjai kapcsán, hogy melyiknél mekkora a távolság a kettő között:
- ASRock: H61 / H67 / Z68 / B75 / H77 / Z77-nél egységesen nagyon közel van (Továbbiakban ez szolgál referenciának). (B85 / H81 / H87 / Z87 -nél már átrakták a nyák túlsó szélére)
- Gigabyte: H55 / H61 / H67 / B75 / H77 / Z77 / H87 / Z87 -nél egységesen +2-3mm.
- Asus: H61 / H67 -nél +2mm. H77 -nél +5-6mm. (H81 / H87 / Z87 -nél már kvázi az alaplap közepén található a CPU-foglalat.)
- MSI: B75 / Z77 -nél +2-3mm. B85 / H81 / H87 / Z87 -nél már +9-10mm. -
HookR
addikt
válasz
tronico
üzenetére
Például az alábbi mini-ITX lapokon 2db HDMI csati van:
- Gigabyte H77N-WiFi
- Gigabyte Z77N-WiFi
- Gigabyte H87N-WiFi
- Gigabyte Z87N-WiFi
- Zotac Z77-ITX WiFiASRock, Asus, MSI és a Zotac (többi) deszkájára meg inkább a DVI/HDMI/DisplayPort kombó jellemző (már amelyiken 3 digitális csatlakozó van).
-
HookR
addikt
válasz
orbano
üzenetére
Z87 mini-ITX-ből 30k körül Gigabyte és MSI van: [link]
Ha tesztjeik alapján nem tetszenek, akkor vagy többet kell rá szánnod, vagy érdemesebb inkább micorATX-ben gondolkodni.Bitfenix Prodigy-nek hamarosan jön egy letisztultabb, gumifülek nélküli, ezért valamivel kisebb változata Phenom néven, abba elfér a dupla radiátor kényelmesen. Single radival a már említett Elite-130-ra érdemes pillantást vetni. Mi több, az Elite-110-re is, ha igazán picit szeretnél. Single radi utóbbiba is elfér, VGA-t meg úgysem tervezel használni.
-
orbano
félisten
válasz
Pista0001
üzenetére
99% hogy asrock lesz, nagyon elégedett vagyok velük, ahogy a rendszergazdijaink is, sok asrockos gépet szereltünk össze magunknak és az ügyfeleinknek is. egy z87m extreme4 nem lenne amúgy jó? mondjuk ehhez le kellene mondanom az itx-ről (bár reménykedem, hogy létezik matx-hezis kellően pici kuckó)
-
HookR
addikt
Asus Z87I-PRO review - ocdrift.com
-
shteer
titán
válasz
viperabácsi
üzenetére
ide egy Asrock Z87E-ITX került, reggel be is dobtam az ATX lap helyére még a régi házba - elveszik benne

#17852 sb: még 1-2 hétig bebújhat aludni, de akkor lejár a kilakoltatási moratórium

-
Gaben01
őstag
válasz
viperabácsi
üzenetére
Ha szánsz rá ennyit és kell a Z87 chipset,akkor ezt vedd meg,mert tényleg baráti ára van.Ha elég a H87 is,akkor az Enton által leírt szempont alapján kell dönteni.
-
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi
üzenetére
Most nézve akkor már inkább EZ mert ez z87 és egy árban van kb a h87 asussal.
-
Mattanyahu
tag
gigabyte ga-z87n-wifi teszt @bit-tech
-
Pista0001
addikt
válasz
viperabácsi
üzenetére
ITX platformon nem valószínű hogy tennének kiegészítő SATA vezérlőt a PCH mellé, így biztosan csak 4 SATA aljzattan jönnek H81 lapok, abból is csak 2 6gbps-es. Utóbbi nem hátrány, mert HDD-knek a SATA2 is bőven elég, a 2 db SATA3 meg elég SSD RAID-nek is akár. Az összlétszám lehet hátrány, ha valaki NAS-t szeretne építeni, de szerintem jellemzően a H87 és Z87-es lapokon is csak 4 csati van/lesz (nem néztem utána, úgyhogy ezért felelősséget nem vállalok
). -
Mattanyahu
tag
asus z87i-pro teszt @bit-tech
az elite 110-ből is kilóg a táp

-
HookR
addikt
A kínaiakra még a mai napig sem igazán jellemző a nyugati szintű részletes tájékoztatás és terméktámogatás. A japánokra annál inkább, úgyhogy szerintem ez nem annyira meglepő.
============================================
MSI Z87I review - anandtech.com
Bitspower AIZ77ITXD hűtőblokk Asus P8Z77-I Deluxe-ra - facebook.com
-
HookR
addikt
4db Z87-es Mini-ITX alaplap tesztje - computerbase.de
- ASRock Z87E-ITX
- Asus Z87I-Pro
- Gigabyte GA-Z87N-WIFI
- MSI Z87I===============================================
Gigabyte F2A85XN-WiFi review - anandtech.com
===============================================
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
glocker
üzenetére
Addig is, hogy legyen motiváció: nézd meg ezeket a szépségeket!
ASUS Maximus VI Impact, Z87I Pro, H87I Plus -
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
Házikó: Lian Li PC-Q18 ezüst színű (kivettem a 4db HDD tároló keretet belőle)
Jól megvagyok egyelőre az AXP-100-al, lehet nemsoká alaplap csere lesz ASUS Z87I-PRO-ra. (de még nem biztos) -
HookR
addikt
Cubitek Mini Center - [link]
=========================================
Jonsbo U2 gépösszerakó - expreview.com
- Core i7-4770K
- Gigabyte Z87N-WIFI
- Inno3D GTX 650
- Silverstone ST45SF-G
- Deepcool Lucifer=========================================
-
törölt tag
nemrég készült el az új konfigom, és szeretnék kérni egy-két tippet (a megcsillagozottakkal kapcsolatban):
- *cooler master elite 120 advanced ház
- *ocz/pcp&c silencer mk iii 500w psu
- gigabyte ga-z87n-wifi alaplap
- intel i5-4670k processzor
- *gyári procihűtő
- g skill ares f3-1600c8d-8gab 8gb ram
- corsair force gt 120gb ssd
- western digital wd10ezrx 1tb hdd
- *videókártya nincsaki ismeri a házat, tudja, hogy a táp és a procihűtő közt nincs túl nagy mozgástér:

a tippeket egyrészt arról kérném: hogyan érdemes a tápot betenni? (jelenleg felül van a ventilátora, ami nem tűnik a jó pozíciónak... rég volt dolgom ilyen új alkatrészekkel, azt hittem a táp melegedni fog, és ajánlatos lesz kifelé vezetni a hőt. ezzel szemben a ventilátora hideg levegőt fúj, ergo akár a rendszer hűtésére is lehetne használni. jól gondolom?)
a processzorhűtőt szeretném lecserélni egy nem túl drága, ám a gyáritól jobb hatásfokúra. így hogy le van véve a ház oldala, azt érzem hogy a procihűtő hideg levegőt fúj ki, ám a bios szerint a cpu hőmérséklete (gyakorlatilag terhelés nélkül is) hamar felkúszik 50-55 fokra. ezt nagyon sokallom. a rendszer hőmérsékletét 40-45 fok körülinek írja, ami a ház borításának levétele óta csökkent kb 5 fokkal, de szerintem a gyakorlatban se most, se korábban (feltett borítással) nem volt ennyi. legalábbis kézzel belenyúlós módszerrel nem érzek nagy hőmérséklet-különbséget a szobahőmérséklethez képest. lehetséges, hogy a hőmérő szenzor mutat brutálisan téves értékeket?
a házhűtést hogyan célszerű megoldani? az alaplapon van egy darab 4 tűs sys fan header, a házban a beépített 8 és 12 centis (3 tűs csatlakozójú) ventik pörögnek. (amik közül a kisebbikkel az a konkrét problémám, hogy közvetlenül mögötte találhatók az alaplap front panel headerjei, a sata csatolók, és a 24 tűs atx csatoló - amik majdhogynem falat képeznek a szűk helyen, nem tudom, a kis ventilátor így tesz-e hozzá bármit is a hűtéshez... ehhezképest hangos.)
a gépet 2d grafikusi feladatokra használom, így videókártyára nem nagy szükségem van jelenleg. viszont ha beszerzek egyet, az igencsak korlátozni fogja a légáramlatokat. (ezt a pontot csak azért írtam le, hátha módosítja az előzőekben kért tanácsokat.)
köszi ha tudtok segíteni! minden egyéb javaslat is jöhet!

-
radi8tor
MODERÁTOR
Most már tényleg úgy néz ki lesz egy ASUS Z87I-PRO és egy Z87I-DELUXE változat.
DELUXE-hez a szupergyors 802.11ac WiFi modult adják.
Az a fránya sok (4) fan header. Nagyon hiányzik a PLUS lapról. -
radi8tor
MODERÁTOR
Szerintem elnézted, mert nincs a listájukban.
Vagy csak én nem találom?
ASUS Z87I-DELUXE
Bluechipnél még nem is rendelhető (gondolom csak felvették az adatbázisba).
-
Pista0001
addikt
válasz
PandaMonium
üzenetére
Maga az alaplap nem lenne vészes, a fő probléma a hozzáadott BIOS. Tuningos (Z) alaplap antituning BIOS-szal? Mi az értelme?Az hogy az elrendezésen nem változtattak a sima (H) alaplaphoz képest, még elmegy.
A csúcs lapok (Asus, EVGA) biztos hogy 200 € felett nyitnak, talán egy-két hónap múlva (iskolakezdés, meg addigra már nem annyira új) akár 200 alá is mehetnek, ez talán tényleg túlzás. Továbbra is azt mondom, hogy az ASRock jó lehet, olvass teszteket, talán kiderül valami értelmes belőlük. A Giga Z87-et 137 €-ért láttam (nagyon nem keresgéltem, biztos van olcsóbb is), szerintem az ASRock
sem több 150 €-nál.kb 175 €-n nyit, de iskolakezdésre lemehet 150 alá. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
PandaMonium
üzenetére
De profi lapot már kapsz 50000-ért. És itt a plafon.
Kíváncsi leszek ASUS Z87I-DELUXE alaplap árára. -
Pista0001
addikt
válasz
PandaMonium
üzenetére
Van egy Z77-em, szerintem ez egy vicc. Ha jól sejtem a 8-as szériánál is a H-s alaplap, csak Z-s PCH-val, viszont vicc BIOS-szal. Szerintem arra nem alkalmas amire szánták. Az Asus vagy az EVGA valószínűleg tényleg használható, csak ugye dupla áron. Z87-esből ígéretesnek tűnik az ASRock versenyzője szerintem.
-
PandaMonium
őstag
Sziasztok.
Valami elegánsban, kellemesen hordozhatóban töröm a fejem, de úgy hogy legyen hely egy kis overclockolás számára is. Az a probléma, hogy nem nagyon tudom eldönteni melyik volna számomra a helyes döntés: mini-ITX vagy mATX. Nem szeretnék őrült overclockolásba fogni, csak pár száz MHz-et emelni azért a procin és a VGA-n egyaránt, anélkül, hogy megfőnének a dolgok. Egy Bitfenix Prodigy-be pakolnám a konfigot (bár kicsit nagynak tartom, modolással ahogy láttam kényelmesen elfér benne akár egy mATX build is), azt olvastam, hogy elég jól szellőznek. Ahogy láttam mini-ITX tekintetben nincs nagy választék lapok terén.
A Gigabyte GA-Z87N-WIFI -ről valaki tud véleményt mondani? Nem bánom ha le kell mondanom 2 memória modulról és az SLI-ről, ill. Crossfire-ről (ilyesmiben úgysem töröm a fejem) inkább az érdekelne mennyire húzható benne a proci, illetve van-e még más amiről miniITX esetén le kell mondanom? Egy 4670K -t tervezek bele venni, de ha nem lehet, vagy csak nagyon minimálisan lehet OC-zni akkor lehet a nem K-s verziót venném. Esetleg az említett lapnak a Z77-es változatáról valami vélemény?
Előre is köszi a válaszokat.
-
Ric4m0nd
aktív tag
-
HookR
addikt
Post&Go

IN WIN H-Frame Mini-ről részletesebben, ASUS Z87-I Deluxe és Thermalright AXP-100-vel belakva - xfastest.com
Antec ISK-600 - Újabb képek, ezúttal már a belsőről is - sweclockers.com
-
imibogyo
veterán
Nem tudok rá sajnos pontosan válaszolni, elvileg lehetséges (bár gondolom inkább csak erős napra (UV-re) indul meg a sárgulás), de addig egy fehér házam sem volt meg, hogy ez a folyamat be tudjon indulni. A leghosszabb ideig (1-1,5 év) ez a fehér kuckóm volt meg, a másik is kb. egy évig volt nálam átlagosan, de azok sem sárgultak, pedig ezek aztán házi festésűek az összes, nem ilyen por-csodák.

Ha már mikró...... Nekem meg egy kis sütőm, vagy kombicirkóm van, bár talán ezen a képen a legnagyobb a hasonlóság.

(#16487) radi8tor1: tetszik, hogy a tápcsatlakozók kikerültek oldalra és a proci is eltávolodott a VGA-tól. Mondjuk ahogy néztem ez már a legtöbb Z87-esnél igy van. Z77-nél több volt az olyan, amelyik oda volt telepitve mellé. Már ha jól emlékszem. Az arányok, mint ha most fordultak volna.

-
Pista0001
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Az EVGA Z77 Stingerhez a megjelenés óta 2 frissítést adtak ki, egyet január végén, a másikat március közepén. Mindkettőben értelmesnek tűnő javítások vannak. A Gigabyte Z77N-WiFi-hez a megjelenés óta egy végleges BIOS és egy béta jelent meg (tavaly augusztus és november), elhanyagolható fejlesztéssel, javítás gyakorlatilag nincs, miközben a rendszer olyan hibával küzd, hogy egyes Sandy procikkal dVGA nélkül nem működik. Szóval az EVGA tulajok összetehetik a két kezüket. Az tény hogy például az ASRock Z77E-ITX-hez képest nem voltak túl aktívak, de idén már az ASRock is hanyagolta a kifutó technikát. Az ASUS csúcslapja sem kapott szinte semmi komoly fejlesztést, csak improve compatibility-ket, azokat is szinte csak tavaly.
Szerk.: A Z87-nek csak azért örülök mert remélem lenyomja kicsit a Z77 Stinger árát, már kinéztem a P55/i5-760 helyére egy i5-3570K-val.

-
HookR
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Az Asus H87I-Plus nem a tuningbetyárokat célozza. A P8H77-I utódaként általános és/vagy HTPC felhasználásra rendeltetett.
A Z77I-Deluxe leszármazottja az Asus Z87I-Deluxe, amit már linkeltem korábban. Azon ugyanúgy ott virít az overkill tápellátás tuningra és mindenféle egyéb galádságra.
-
HookR
addikt
ASRock Z87E-ITX - [link]
=============================================
ASRock H87M-ITX - [link]
ASRock B85M-ITX - [link]
Asus H87I-Plus - uk.hardware.info
MSI Z87I - [link]
MSI H87I - [link]
MSI B85I - [link]
Úgy tűnik, az LGA1150-es mini-ITX lapoknál már nem lesz olyan közel a procifoglalat a PCI-E sínhez.
-
HookR
addikt
Na lássuk a felhozatalt!
Kezdésnek van itt egy Realan-nak tűnő ház, amit egyelőre nem találtam meg a honlapjukon. - [link]
ASRock Z87E-ITX / H87M-ITX / B85M-ITX képek - computerbase.de / gdm.or.jp
Gigabyte GA-H87N-WiFi - [kép]
-
HookR
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Még akár az is meglehet, de a mini-ITX már csak ilyen mostohán kezelt témakör.
==========================================
Asus Z87I-Deluxe - 1080p videó - youtube
Asus Z87I-Deluxe - Még több kép, részletesebben, jó minőségben. - t17.techbang.com / mag.udn.com
-
HookR
addikt
Asus Z87I-Deluxe - Újabb képek. Fekete, arany és sárga színekben pompázik. -
bit-tech.net==================================================
(#16241) ZetorGumi: A pumpa és/vagy tartály miatt ugrott ki az alsó HDD keret? Rá nem lehetett volna helyezni őket?
-
HookR
addikt
válasz
Ric4m0nd
üzenetére
De, a HR-02 Macho elfér a dVGA mellett (méretek), még marad is ~2,5cm a kettő között. Pont jó példa terebélyes, aszimmetrikus toronyhűtőre. Ugyanezt a felállást tárgyaltuk 2 hónapja - #15259.
A gond inkább az, hogy mivel ilyen alaplapokon csak egyféleképpen fér el, még ideális esetben is legfeljebb csak a jobb szélső HDD keretet tudnád vele használni, és azt sem 2db 3.5"-es merevlemezzel. Abban viszont igaza van DiceBlade-nek, hogy az egyik megoldási lehetőség az olyan alaplap, amin távolabb (középtájt) van a CPU foglalat. A másik pedig másfajta hűtő alkalmazása.Haswell-hez eddig 3db Z87-es mini-ITX alaplapról láthattunk fotót:
- Az Asus-on középen van a foglalat, azon elfér, de az előd P8Z77I-hez hasonlóan tuti drága lesz.
- A Gigabyte-on a korábbi Inteles lapjaikhoz híven közel van a foglalat a PCI-E sínhez.
- Asrock-nál meg a lap tetejéhez került, ergo a probléma megmaradt, csak pepitában.Idővel kiderül, hogy az olcsóbbakkal mi lesz a helyzet.
-
HookR
addikt
Asus Z87I-Deluxe - taringa.net / overclockers.ru / 3djuegos.com
A mobillal lőtt fotó nem a leghűbb színreprodukció tekintetében. Ami a képen sárga, valószínű aranyszínű akar lenni. -
HookR
addikt
válasz
radi8tor
üzenetére
Hivatalos infóról nem tudok, de abból ítélve, hogy már az ASRock és a Gigabyte is megvillantotta a Z87-es mini-ITX lapját, olyan 2-3 hónapot tippelnék. Asus-ék eddig sem csipkedték magukat (nem nekik kell pedálozni a piaci elsőségért), meg jelenleg az ő termékkínálatukban szerepel a 'non plus ultra' Asus P8Z77-I Deluxe.
Nini, 2 kép settenkedett a galériába.

Tesztüzem, helyén a hardverelemekkel. Jöhet az utolsó szétszedés; tápcsati helyének és rögzítésének elkészítése; alapos szépészeti csiszolás; eloxálás; kábelezés testreszabása és harisnyázás. Iparkodni kell, mert már csak egy hét van hátra.
-
HookR
addikt
Gigabyte Z87N-WiFi - vr-zone.com
-
HookR
addikt
Gelid SlimHero - lab501.ro / xtremehardware.com
Újabb Alpenföhn HTPC hűtő, egyelőre név nélkül - pcgameshardware.de
ASRock Z87E-ITX - lab501.ro
Újabb képek az ASRock GamingPC-ről, immár levett oldallappal is.
Monochromos - Bitfenix Prodigy mod - [link]
-
HookR
addikt
ASRock Gaming PC, avagy prototípus ház, prototípus alaplappal (ASRock Z87E-ITX) - pctreiber.net
ASUS GeForce GTX 670 DirectCU Mini - Kompakt VGA, mely 170mm-es hosszával ideális kisebb mini-ITX házakba. - ipon.hu
Új hozzászólás Aktív témák
- Corsair Vengeance LPX DDR4 RAM (32GB, 3200MHz)
- Gigabyte GA-E350N WIN8 (Rev. 1.0) használt alaplap integrált CPU-val
- SK Hynix 32GB modulok egyben (1x32GB) 3200Mhz - több db elérhető!
- SK Hynix 32GB modulok egyben (1x32GB) 4800Mhz - több db elérhető!
- BESZÁMÍTÁS! 16GB G.skill Ares 2400Mhz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD Strix RTX 2060 6GB Rampage SHIVA CM 650W
- Apple iPhone 15Pro 128GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, problémamentesen, méghozzá OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- iPhone 16 Pro Max 256GB 92% (1év Garancia)
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest