-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
orbano
üzenetére
Ha olyan házat szeretnél, ami fel van készítve vízhűtésre, akkor az nem lesz olcsó. MicroATX méretben még csak mostanában kezdenek szálingóni, MiniITX-ben sincs sok. Ha nem riadsz vissza egy kis barkácsolástól, akkor mATX méretben (szinte) bármelyik házban találsz helyet akár 60 vastag dupla radinak is a pumpa mellett, ITX fronton szinte csak a Prodigy és az új tesója alkalmas a célra. Mivel csak a procit tervezed vizezni, egy szimpla 60-as vagy monsta (86 mm vastag) is elég, ez merevlemezek nélkül az említett CM házakban szerintem megoldható (bár az EHEIM pumpa elég nagy darab, az nem biztos hogy elférne). Mivel feltétel részedről az ATX táp, jobb ötletem így hirtelen nincs. Ha árérzékeny a projekt, akkor én a mATX platformot javaslom, bár szerintem a meglevő konfigodhoz képest annyit nem hozna, mint amennyibe kerül.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Horgász topik
- PlayStation 5
- Valami baja van a tápomnak
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Milyen notebookot vegyek?
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Assetto Corsa Rally
- További aktív témák...
- Gigabyte H81M-S2PV alaplap + Intel i5-4460 + 2+4GB DDR3 + hűtő 19e
- Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL30 Beast Black EXPO (garanciális, Alza)
- RETRO RAMok, DDR2-DDR3 laptop-asztali
- Alaplap, CPU, Processzor, Ram, PSU,
- --- KISHIBÁS --- AM4 alaplap Asrock B550m HDV Egyik ram slot nem megy! Ingyen FOX
- Canon 1100D + 18-55 3,5-5,6 IS II digitális fényképezőgép
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T550 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Thermaltake VersaH17 ADATA 650W
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 1st : i5-3GEN I 8GB I 240SSD I 14" FHD I mDP I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest