-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sb
veterán
válasz
Polllen #21529 üzenetére
Szerintem kifejezetten hangtalan lett.
Én többféle Pentiumon, i3-on használtam már a gyári hűtést, mindegyiken elég volt minimumon, 1000-1100 rpm-en használni, terhelésre sem kellett fentebb venni.Viszont a régebbi (i3-2100, G2020) hűtőknek ilyen alacsony fordulaton búgó motorzajuk volt. A G3420-hoz adott hűtő viszont már szerintem sokkal csendesebb ilyen szempontból is.
Szélzaja meg nyilván egyiknek se volt ilyen fordulaton. -
mrbig25
őstag
-
törölt tag
válasz
Polllen #21433 üzenetére
Windows esetén pl zenére meggondolhatod a Server 2012-t is, GUI nélküli változata pedig vitán felül a legjobb hanggal rendelkezik, kérdés, hogy eldobnál-e érte bizonyos kényelmi funkciókat. Ha pedig Win 8.1, azt herélheted, belezheted, erre találsz megoldásokat ötleteket a házimozi és HTPC topikban is (pl: link)Végeredményben egy nyers Server 2012-t meg lehet közelíteni, én mozira használom így. Ha pedig Intel, ahogy Patice is írja, megéri foglalkozni OSX-szel.
-
imibogyo
veterán
válasz
Polllen #21433 üzenetére
Lehet venni is (legalábbis ASUS lapokhoz amin van spdif header). LINK De barkácsolni sem nagy szám. Például egy hátlapi panelbe. De ez itt már nagyon OFF.
-
Patice
nagyúr
válasz
Polllen #21433 üzenetére
Ha tényleg később szeretnél OSX-et (nem rábeszélni akarlak), akkor Intel (Ivy Bridge szerintem kijön ekkora keretből).
Amúgy AMD is jó Win-re Linuxra, bár ez utóbbira tudtommal szegényesebb a támogatás driver ügyileg, de zenehallgatáshoz nem kell túl sok körítés.
Egy alaplapi tüskére nem nagy cucc barkácsolni egy SPDIF kijáratot, bár spórolsz egy csatlakozást, ha közvetlenül ki tudod vezetni a DAC-od bemenetére.
A másik megoldás ugye az USB --> S/PDIF átalakító.
-
Patice
nagyúr
válasz
Polllen #21423 üzenetére
Ha elsősorban a hang lesz a fontos, akkor Intel, hogy OSX kompatibilis legyen. Ivy Bridge minimum. (Nem az én tapasztalataim alapján írom)
Ha inkább a 3D mozi, akkor AMD, de ugyan ezen platformon Win Server 2012 + mondjuk JRiver lejátszó is tud szépen szólni (szintén nem az én tapasztalataim alapján írom).
Mindkét esetben az alaplapi koax limitáló tényező lehet a hangminőségben. USB viszont nem egyszerű falat. Lehet ebből is jó minőséget kihozni, csak akkor egy jó USB --> S/PDIF átalakító kell. + Sok próbálgatás.
-
mckay
aktív tag
válasz
Polllen #21358 üzenetére
En most szeretnek belevagni az itx-be, de nagyon el vagyok keseredve. Vegre, nagy sokara megjelent a helyi szamtech bolt kinalataban is valami korszeru (am1, mert baytrail nem), de nem talalok hozza kis hazat. Se helyben, se pesti webshopban. Ezek a linkek, amiket itt irtatok, nagyon szepek, de egyiknel sincs ott a kosarka jel, es nincs mellettuk 20.000 alatti osszeg.
:-)
Es en meg azt is szeretnem, ha fel tudnam tenni a monitor hatuljara (vesa)...
Tudnatok ajanlani valamit?
Neztem az adapter.hu-n, ott van egy, de olyan bumfordi. Nekem nem kell bele odd, sem soros, csak a paneltap, egy 2,5" hely, es maga a lukacsos femdobozka.
:-)
Van otletetek? -
HookR
addikt
válasz
Polllen #21358 üzenetére
Továbbá:
- Lone L1
- Maczon HW-W160
- Silverstone LC19
- Silverstone ML02
- HTPC.jp S21
- HTPC.jp S31Némelyik már kifejezetten az egzotikus kategóriába esik, nem csak az elrugaszkodott árfekvés, de a beszerezhetőség miatt is.
-
HookR
addikt
válasz
Polllen #21337 üzenetére
Például:
- HDPlex H1.S - ([sok kép] Thin Mini-ITX alaplappal és 2,5"-es helyett mSATA SSD-vel mehet bele teljes magas bővítőkártya is)
- OrigenAE M10
- OrigenAE MM100
- Realan E-Mini E-I7
- Streacom FC5 / F7C / FC8Esetleg:
- Antec ISK 310
- EMKO EM-142
- EMKO EM-150EXT
- EMKO EM-153
- EMKO EM-164========================================
(#21351) kicsee: "Magasabb órajel ugyanakkora fogyasztással? Van még kérdés?
"
Ezt mérési eredményekre, vagy a megadott TDP osztályokra alapozod? -
válasz
Polllen #21337 üzenetére
Sziasztok!
Szeretnék valami izmosabb gamer Mini-ITX gépet összerakni! Előre is elnézést,de nem vagyok otthon a témában és szeretném ehhez segítségeteket kérni!
Kezdésnek kinéztem egy Fractal Design Node 304 házat [link] ! A kérdésem az lenne,hogy milyen alaplapot ajánlanátok ebbe a házikóba ,amibe 1 középkategóriás vga (7970?) normális hűtéssel+ valami erősebb cpu szintén valami normálisabb hűtéssel belemegy?
Táp is kérdéses lenne...úgy tudom ebbe a házba még belemegy a normál atx táp,de lehet tévedek. Ebből mi tudnátok ajánlani?
A keretem az egészre kb 180-200k. Előre is köszönöm a válaszaitokat.Szerk. Bocs Polllen nem neked akartam címezni a kommentet!
-
HookR
addikt
válasz
Polllen #21329 üzenetére
Több irányba is el lehet indulni attól függően, hogy elegendő-e a low-profile kártya és az AC adapteres tápmegoldás, vagy inkább a teljes magas, fektetett, dual slotos, 43cm széles, igényes(ebb) megjelenésű HTPC-k a szimpatikusabbak a számodra. Illetve egyáltalán milyen konfigot tervezel benne elhelyezni.
Mindenesetre aranyközépútnak a Silverstone ML06-ot mondanám (hazai beszerezhetőség). Letisztult, egységes előlap, szükség esetén teljes magas hangkártyát is belerakhatsz (bár csak az alaplap fölé), de van hely LP kártyának is, illetve gyárilag SFX tápnak. Ám AC adapteres tápellátással és minimális barkácsérzékkel tehetsz az SFX táp és a gyári 2,5"-es meghajtók rögzítőkerete helyére 1 vagy 2 db 3,5"-es meghajtót is (ha nem zavar a hangja).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged