Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyogo83
Topikgazda
Noh.
Most butykoltem a motort, mert zavart hogy sokszor bekapcsolva felejtem az indexet.
Visszajelzo fenyek napsutesben alig lathatoak, indexrele kattogasa meg nem hallatszodik. Egyreszrol gondoltam kicserelem a kontroll izzokat erosebb LED-re, valamint lecserelem az index relet.
Vettem az Odormotornal egy csipogos index relet. [link]Eszebe se jusson senkinek ilyet venni !
Konkretan mikor kiprobaltam, elugrottam a motor mellol, majd kapkodva probaltam kikapcsolni az indexet.
Az a csipogo hang megvan mikor a kukasauto vagy egy kamion tolat, ugye? Na szerintem pont ilyet hasznalnak ott isOlyan hangerovel vinnyog, hogy riasztonak is tokeletes lenne.
Mivel a masik indexrelem kuka, igy ennek a nyilasat ahol a hangot adja betomtem, majd szigszalaggal korbetekertem, hogy csendes legyen.
De legalabb sikerult a visszajelzo izzokat kicserelni, igy kb 10x olyan fenyesek a kontroll lampak, a legerosebb napsutesben is gyonyoruen latszodnak. Ezt ajanlom mindenkinek, aki kevesellne a gyari izzok fenyerejet napsutesben.
Gyarilag nekem T5-os 1.2W-os hagyomanyos izzok vannak benne. Helyette vettem T5-os 0.4W-os feher ledes "izzot".(180Ft/db)
Az index visszajelzesere ez nem hasznalhato csak siman, mivel a legtobb motornal ugy van megoldva a tapellatasa, hogy a kontroll lampa egyik laba a bal oldali lampak kozos vezetekere van kotve, a masik a jobb oldalira.
Igy mikor jobbra indexelsz egyszer normalis polaritassal kap feszultseget a LED, ha balra akkor meg forditva. Emiatt csak az egyik iranyba kapcsolva fog vilagitani.Ezert a kontroll LED-hez meno vezetekbe be kell iktatni egy egyeniranyito IC-t, aminek ket laba(~ ~) a bejovo vezetekekre van kotve, az IC kimenete meg polaritashelyesen a LED-re.
Igy tokeletesen LEDesitheto az osszes kontroll lampa.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Google Pixel topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Zyxel NAS326
- Külpolitika
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest