- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
válasz
kiskornel #3136 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Az 50k-t amolyan irányárnak írtam, ha ennyiből nem lehet tisztességesen kihozni, akkor megyek feljebb (annak nem látnám értelmét hogy olyat vegyek, ami aztán vagy nem is használható, vagy közben folyton anyáznék hogy épp mi a baj) Persze aztán ha az jön ki, hogy ez már a 80-90-hez lesz közelebb, akkor azért lehet hogy "egyszerűsítem" az igényeimet és kihagyom a kidönthető középoszlopot.És igen, azt én sem szeretném hogy fölöslegesen masszív nagy dög legyen, nem is csak a pénz miatt hanem ha a lehetőségekhez képest könnyű mégiscsak szívesebben hurcolom magammal. Most hétvégén elvileg ki tudok majd próbálni egy dslr-hez vett manfrotto-t, majd persze megnézem és megírom a konkrét típust, abból talán már érzek valamit hogy lehet-e könnyíteni, stb.
-
Byk01
őstag
válasz
JohnyBlue #3147 üzenetére
A masinát is? Akkor boldogság lesz
Egyébként most a fej a mumus. Az előző Manfrottomnak a lábrögzítő klipsze tört el. Szerencsére akkor, amikor össze volt csukva, így felállításkor észrevettem. De ha már kinyitva, és géppel a tetején történik ez, akkor ugyanúgy borul az egész, és törik a felszerelés.
-
kiskornel
addikt
Stimm... Akkor ugyanaz... Én már nem mondok semmit se...
(#3143) cOxeR: most írta Byk01, hogy cw25... nézd meg a video desc. ott is cw25 van... ezek szerint azt adják hozzá, és annak a retesze eredeetileg műanyag.
És a gyártó oldalán a videoban azt mondja a narrátor kopf, ganze meg hogy aluminium.
-
JackFeryll
őstag
Amúgy ha maga a monopod funkció nem számít akkor jobban jár az ember egy Magnesit 525-el és egy Giottos/Manfrotto/Gitzo stb. fejjel.
-
kiskornel
addikt
Közben a cseretalpat megtaláltuk, hogy alu.
Nagyon lazán fogalmaztál... Csak ez a "rögzítő kar" ami szerintem gyenge műanyag.
Értem a gyártó elképzelését, hogy ne tartson olyan sokáig a cucc, hiszen ha ilyen olcsón 20 évig kitartana, akkor nem venne senki drágább cuccot. Meg hát ehhez annyit kell spórolni, amennyit csak lehet...
DE FUNKCIONÁLIS BIZTONSÁGI ELEM NEM LEHET OLCSÓSÍTÁS ÁLDOZATA. Átlagban 200k HUF-ba kerül egy DSLR cucc kezdetekkor. Többeknek is itt jól elfogy a pénze, és ilyen állványokhoz fordul.
1,5m zuhanás egy fotós cuccnak nem egészséges dolog, ahogy a pénztárcának se.Azért valaki nyugtasson meg, hogy a Nanomaxhoz adott 3D fej nem ugyanaz, mint a Magnesithez...
-
kiskornel
addikt
Hmm... 50k alatt?
kb. 10k egy macro sín. Persze lehet occsóbban is venni, de az kb olyan is. És így is kínai lesz.
Aztán itt van, hogy kellene a macro funkció. Jó fej + jó állvány 40k-ból?Nincs tapasztalatom ilyen kis súlyok esetére, de 1kg-mon (450D + 100mm saccra annyi) jól meg kell tépni a 18kg-os fejet. Itt minden tized mm elmozdulás bazinagynak tűnik, különösen extrém állások mellett.
Kihajtható oszlop nem olcsó. Ahol olcsó, ott a sín állítás után nem talál majd vissza a képkivágás a kívánt helyre.Márkás állványból saccra 4kg fölötti, és márkás fejből is 8kg alá én nem adnám.
Vízesés -> télen, nyáron eléggé terepnek minősül. Sár, víz, vastag levéltakaró, mindez domboldalban, télen hóban.
Nem árt a szöges talp... szvsz olyat nem érdemes venni, ami 2 évig ha kibírja.Legalább egy Benro, vagy nagyobb kategóriás Induro-t néznék, ami jól terpeszthető.
Azt se akarom, hogy úgy járj, hogy megveszed az állványt, és utána azt írod: ez BÖSZME.
-
slawter
csendes tag
válasz
maxika2004 #3124 üzenetére
Heló!
Háááát.... nagyon nem teszik a lábának a talpa... Szerintem könnyen törhet - még ne mvolt dolgom vele, de a képek alapján.
Szerintem nézd meg egy boltban, próbálgasd és ha szeritned meglfelő, akkor vedd meg, de én a 7000-et javasolnám, ha csak ezen két példány közül lehet választani.
-
BigBlackDog
veterán
-
b.vr
őstag
Sziasztok!
Már egy ideje olvasom a topicot, próbáltam megérteni a szempontokat. A saját állvány-projektemet illetően vannak nehezítő és könnyítő tényezők.
A könnyítő szó szerint értendő, mert micro43-ról van szó, egy pana G5 (~350g, mirrorless, és (ha kompromisszumokkal is, de) van benne elektromos zár is, szóval akár teljesen rázkódásmentesen is ellőhető) , amit állványról tipikusan két objektívvel használnék, az oly 9-18 mindössze 155 g, az oly 60/2.8 macro pedig 185 g, valamivel hosszabb is de így is csak kb. 8 cm. Szóval nem lesz túl nagy az ebből fakadó erőkar.
Az első felhasználás semmi extra, épületfotó. Mivel a gép+obi viszonylag kicsi és könnyű, erre a leggagyibbakon kívül talán bármi jó lenne.
Aztán lenne hosszú záridős vízesés-fotózás (pl a Mecsekben olyan helyszíneken, amiről kiskornéllal már beszélgettünk, Melegmányi, Nagy-mély völgy, stb), ez csak annyiban extra hogy nehéz terepen is fel kellene tudni stabilan állítani.
Ami szerintem a legkomolyabb extra kívánság lenne a részemről, hogy a makró és közelfotó miatt szeretném ha a minimális magassága kicsi lenne, valamint jó lenne ha nem csak egyszerűen megfordítható, hanem kibillenthető lenne a középoszlop. Ezért gondolom hogy nem lesz egyszerű, merthogy a rátett cucc miatt gondolom egy könnyebb-olcsóbb állvány is megfelelt volna, csak olyanban nem hiszem hogy lenne kibillenthető oszlopú (illetve abból kétféle van? Mármint ami csak átbillenthető normál állásból alsó állásba, meg van olyan ami bármilyen köztes pozícióban rögzíthető?)
Aztán a fej.
Ha a fentiek miatt az állványnál nem is, de talán itt olcsósító tényező (a minőség megtartása mellett) hogy igazán nagy súlyt nem kell tartania. Viszont azt biztosan, akár fejjel lefele is. Amit írtam felhasználási területet, ott melyik fajta fejet ajánlanátok (gömbfej vagy 3Dfej)? Gyorscseretalp-milyen legyen? Illetve megfelelően használható makró-sínt tudnátok ajánlani?
Az ár is fontos, de csak ha nem megy a használhatóság és megbízhatóság rovására. Esetleg tudnátok úgy ajánlani, ami csak a "normál" szituációkhoz jó (gondolom ennek azért ehhez a kis géphez max ~25e környékén azért illene kijönnie), illetve ami makróhoz is megfelelő? (ha mindennel, fejjel, makrósínnel együtt megáll 50 alatt, akkor nem is gondolkoznék túl sokat. Fölötte majd meglátom, főleg hogy mennyivel)
Illetve én nem vagyok a netes rendelés ellen sem, de van olyan üzlet/bemutatóterem BP-en valami jól megközelíthető helyen (mondjuk a Körút vonala, metrók, stb) ahol meg lehet nézni komolyabb, makróhoz való cuccokat működés közben - végülis jó lenne tudni/látni mire adok ki nem kevés pénzt ha egyszer elhatároznám magamat -
Byk01
őstag
válasz
JackFeryll #3130 üzenetére
Pedig arra is alu-t írnak anyagra, nem műanyagot (a rögzítő kar ettől még lehet műanyag, de nem igazán hiszem, hogy pont ezen spórolnának)
Pont most gondolkodom azon, hogy Nanomax 260M+ CW25 legyen, vagy Velbon sherpa 600R (vagy 800R, mert egy árban vannak, és nem találom, mi lenne a különbség köztük, a 0,5 cm magasságkülönbségen kívül)
Tudom, Velbon legyen, csak csábító a 2 in 1 megoldás a Culmannál -
kiskornel
addikt
válasz
JackFeryll #3130 üzenetére
Nem akarok igazságtalan lenni, jó sok keresés után ezt találtam: [link]... tehát a cseretalp az tutti alu.
A magnesit sorozat ugrott egy kategóriát feljebb nálam.
Állvány önmagában jónak néz ki az biztos.
-
kiskornel
addikt
válasz
kiskornel #3128 üzenetére
Háát a franc se tudja. Nem akarok igazságtalan lenni, nem lehet látni, hogy az fém-e, vagy műanyag.
Ezen pl. fémnek néz ki: (L:http://www.youtube.com/watch?v=aJJOv2EDQOw)[link](/L)
(nehéz lenne odaírni az adatok közé?) -
kiskornel
addikt
válasz
JackFeryll #3127 üzenetére
Ez pedig a magnesit széria... nem ismerős ez a kallantyű ezen a 3D fejen. Ha jól látom ott vann a műanyag fröccsöntő szerszám zárósíkja egy pár helyen... szvsz ha megnyúznak akkor is én ezt a rögzítő kallantyút ugyanolyan műanyagnak nézem, mint ami pár hsz-szel ezelőtt javítva volt:
Forrás: [link]Én szerintem a cseretalp is műanyag.
... erre írják rá szenvtelenül: max 6kg.
Fej ügyben látom gyengének a márkát. És ha valaki tényleg rápakolja azt, amit írtak, akkor orosz rulettezik.
-
JackFeryll
őstag
válasz
kiskornel #3125 üzenetére
Én itt és most szeretném megvédeni a Cullmant egy olyan közbevetéssel, hogy az állványait a Magnesit szériától kezdve kell nézegetni és a fejeit úgyszintén (MB-től, a CB-t felejtsük el) Egy kalap alá venni a Hama-val azért durva. Persze a filléres cuccai nyilván nem valami izmosak. Az olasz versenytársak abban különböznek, hogy nekik nem nagyon vannak filléres szériáik
-
BigBlackDog
veterán
Milyen állványt (fejjel együtt) ajánlanátok 20e Hufos határig egy D5100-hez, esetleg később egy teleobjektívvel? Egyáltalán ennyi pénzért lehet kapni nyugodtan ajánlható példányt? Jó lenne, hogyha összecsukott állapotban nem lenne túl magas, max. kb. 50 cm (hátitáska méretei miatt).
-
kiskornel
addikt
Háát! Pont ezért nem ajánlom a műanyag cseretalpakat. És ez most egyáltalán nem általánosítás a részemről.
Sokféleképp le lehet mérni, hogy mekkora súlyt tarthat egy állvány. Én úgy vettem észre, hogy az egyes gyártók 3 kategóriába sorolhatók.
1. aki azt veszi alapul, hogy mennyit lehet rátenni szépen kiegyensúlyozva. Ezek a cégek nem a biztonságosan rátehető kg-okat adják meg. Ilyen műanyag cseretalpakra 3kg-ot adnak meg. Ha modjuk fényképezel, 3kg-os cuccot (elég nagy tele) fogatsz fel, és épp kilazítod a fejet, majd megtámad egy darázs. Te elengeded és az egész cuccod előrebukik. 3kg úgy kitépi magát az ilyen foglalatokból mint a szar. Ez a H.ma kg, meg a Cull..n kg.
2. biztonságosan rátehető kg-ok. Itt már a fent említett cuccod túlélné az esetet, ugyanakkor az állvány lábai max kihúzva még tekerednek. Ezeknél a cuccoknál a remegés miatt kell a kg értéket megfelezni. Ezek a Be.ro kg, meg az Ind.ro kg és a Vang.ard kg.
3. akik remegésre adják meg a kg-okat. Ugyanolyan masszív kinézet mellett fele akkora érték van megadva, de azt tüzön-vizen minden körülmények közt tudja. Ezek a márkás cuccok. Ez a "kg" mértékegység.
Egy normális, biztonságos cseretalp MO-s árak mellett 8-9k HUF körül van. Szerintem így röpködjenek azok a kg-ok ebben a topicban...
Nem 1x írtam, hogy ha elkopik a műanyag cseretalp, és már csak jelei vannak annak, hogy nem biztonságos, akkor venni kell helyette másikat (szerk: mármint állványt, vagy fejet). Én tudom, hogy nagy úr a pénztelenség, de azért ha pótolni akarod a rendszered, mai árak mellett 200-250kHUF-ot kell rákölteni. Ezt rábízni egy ilyen műanyag reteszre, ami pár év után letörik, toldozgatni-foldozgatni, nagy felelőtlenség.
Amit szerkesztettél azt értékelem, ugyanakkor nem tartom követendő példának...Szerk: kicsit egybemostam az állvány és fej teherbírást... igaz nem ugyanaz, de a fenti dolgok márkákról, és a kg-ok megadásának módjáról szólt.
-
slawter
csendes tag
válasz
maxika2004 #3122 üzenetére
Heló!
Könnyebb az állvány - ami nem épp a legszerencsésebb -, valamint ahogy látom, gyengébb minőségű anyagokból van - ebből is adódik gondolom a súlykülönbség.
A fej ugyan az, igen, a mozgása remek, nagyon jól lehet vle svenkelni, jól állítható az erőssége.
Fluid fejeknél amúgy sincs már szó darabos mozgásról - max ha tönkremegy.
Szerintem a 638-as úgy 3 kg-ot biztosan meg tud tartani.
A fő kérdés az, hogy megéri-e ugye kaidni 10000-el többet a 7000-ért...
Nos, a 7000 egy kelően nehéz, jó strapabírású állvány, nagyon jó anyagokból, aminek hatására évekig képes ksizolgálni az embert.A 638 is biztosan egy jó társ, csak a kérdés az, hogy vajon bír-e mondjuk 2-3 évet? ogy nem lesz -e zavaró a másfél kg-os önsúly? Valamint az anyagok "butítottsága".
Szerintem akkor érdemes megvenned a 7000-est, hogy ha 4-5 évig elég sűrűn asználsz állványt. Illetve, ha videózol elég sokat.
Máskülönben a 638-as is jó választás lesz. -
Cancer
senior tag
Sziasztok!
2008 nyara óta gyűrök egy Cullmann Nanomax 260-as állványt. Persze szívesebben vettem volna egy komolyabb darabot, akkoriban az 525C nagyon bejött, de figyelembe kellett vennem az anyagi lehetőségeket is azon felül, hogy egy könnyű de stabil tripodom legyen. Úgy érzem, hogy ismerve a korlátait nagyon jó súly/stabilitás értéket produkál. 3D fej van rajta gyors-cseretalppal. A probléma pedig itt kezdődött...
Az állvány összeszerelésben többnyire alumíniumot használtak, ami időtállónak bizonyul. Viszont a gyorscseretalp lefogató klipsz laza műanyag öntés...NEm is értem, hogy miért nem lehetett ezt is alumíniumból csinálni.
A gyári adatok szerint a konstrukció 3,5 kb-os teherbírással rendelkezik. Canon 550D + portrémarkolat(két akkuval) + 55-250 kit + Triopo 980C vaku. Akárhogy is, ez azért 2 kg sincs...(1.836 gr)Szóval egyszer már a klipsz "karja" letört, valószínűleg odaverődés miatt, amit a pillanatragasztó nagyszerűen orvosolt. Viszont amikor a közepéből kitört a lefogató rész, azt már problémásabb esetnek bizonyult. A vékony felöletet már nem tartotta rendesen a pillanatragasztó. A két komponensűvel való kikenés pedig szintén átmeneti megoldásnak bizonyult. Bár abból hosszabnak. De a rugó miatt nem kenhettem telibe. Igaz, most így visszagondolva talán lehetett volna, s akkor azt marom ki, a rugónak. (Minden bizonnyal kevesebb vesződséggel járt volna.
De végül eljutottam oda, hogy alumíniumból farigcsálom ki az "elhalálozott" darabot.Remélem sokáig bírja majd, ha már nem szép. Még egy fekete festékréteg fogja finomítani a kinézetét.
Az a sárga dzsuva a kétkomponensű...
Itt látszik, hogy a középső rész tört ki.
S az állványon:
-
slawter
csendes tag
Heló!
Aki videózáshoz keres állványt elsősorban, annak ajánlom a Velbon DV-700-et. Kiváló állvány, a fluid fej maitt kiválóan használható, jó az önsúlya és nem esik kétségbe majd 5kg súly alatt sem.
Ha nem a legnagyobb terpeszbe van nyitva, hanem mondjuk a felére, úgy is nagyon stabilan áll és máris 170 cm feletti magasságról beszélhetünk - a középoszlopot érintetlenül hagyva!!
Fényképzeéshez is ideális, ha nem hiányzik a gömbrész. Az ára átlagban 35000 ft itthon.
Egyedüli hátránya, hogy táska nincs hozzá :/.
-
gyurma01
tag
Meg tudja valaki mondani, hogy van-e komoly különbség az alábbi két állvány között?
MANFROTTO 294 Állvány kit gömbfejjel RC2 cserelappal
MANFROTTO 190XDB,496RC2 fekete állvány 496RC2 fejjel
A 190-est már ismerem, de a 294-el még nem találkoztam. A paraméterek alapján a 294-es jobbnak tűnik bár a fejet nem ismerem. Valaki? -
kiskornel
addikt
válasz
-Shadow- #3117 üzenetére
Te tudod, mire mit használsz. SBH-300 leírása szerint egy jó fej, de nem videofej. Remélem el lehet távolítani azt a pöcköt... A legtöbb fényképezőn nincs a fogadására hely.
Emléxem rá milyen xar volt, mikor a felém lelógó részen kilógott a kis pöcök a cseretalp végével. Állandóan útba volt. Az én cseretalpam meg nem volt elég hosszú, hogy előre az obi alatt kényelmesen ott fityegjen az a kis pöcök, így a hátsó lcd előtt fityegett.
Videó fej esetén kötelező a pöcök megjelenése, de azért jobb helyeken az eltávolítható. Erre hívtam fel a figyelmet, hogy fényképezőgép esetén még rosszul elsülhet, ha az a pöcök ott marad.
Olyat meg nem vennék, amibe fixen belepaszírozták. Kellemetlen tud lenni a hosszú cseretalp, amit csak keresztbe lehet rárakni, hosszában nem, mert ott a pöcök. Már a 25kg-os fejemhez is jó hosszú cseretalpat adtak, amit általában épp ezért hosszában teszek fel (tehát a vázzal párhuramosan)... az állványgyűrűkre meg egyértelműen hosszában, hogy előre hátra lehessen kiegyensúlyozni a cuccot.Persze kisebb, belépő vázaknál a hosszú cseretalpat mindenképp merőlegesen kell rárakni, különben takarni fogja az akksi tartó fedelét.
All in all, amiből az egész kiindult az ez, ezt kell elkerülni:
bal oldalt egy műanyag cseretalp, ott a pöcök helye (az a lyuk), csak ki van tépve belőle a rugó szerkezet. Látható, hogy akárhogy próbáom elhelyezni a belépős vázamon, a rugós pöcök mindenképp érintkezik a váz aljával. Ha ezt fel le csavarja valaki, akkor jobbra balra elmozdulhat -> összekaristolja a váz alját.
Még mielőtt valaki... ezt a műanyag cseretalpat csak vaku tartására használom. -
-Shadow-
aktív tag
válasz
kiskornel #3108 üzenetére
Ez így azért egy igen erősen sarkosított megállapítás a reszedről szerintem. (Mármint, hogy komolyabb dolgokon nincs rajta). Saját cuccomon kiválóan funkcionál és még semmit sem karcolt összes. A Vanguard SBH-300 fej, nem a forintos sz@r kategória, meg az Olympus E-3 sem. Legalább is szeritnem. Egyiken ott a pin a másikon meg a ott a helye és minden kiválóan rögzül. A D7000-et meg fel tudom tenni az SBH-300 cseretelpára, úgy, hogy a pin nem ér hozzá semmihez, mert állítható.
-
kiskornel
addikt
válasz
Santiagain #3114 üzenetére
Nem kell belőle új, hisz nem lett használhatatlan. Csak az aljáról lekopott a festék.
Ez akkor szar, ha el akarod adni, mert aki megveszi arra a következtetésre jut, hogy sokat volt keményen használva -> letornázza az árat.Természetesen van utángyártott is, occo kínai. De most egy L-es obihoz miért használna az ember olyant? (ha már alaptartozékként megkapta a faxa Canon állványgyűrűt).
-
kiskornel
addikt
válasz
Santiagain #3112 üzenetére
Az kosz volt a szúnyogriasztós kéz miatt. Cserélni lehet az állványgyűrűt (45-50k), javítani nem kell, nem hibás, nem fog az aluminium rozsdásodni
A használt piacon az állványgyűrűk alján szinte mindig van kopás... abból lehet következtetni, mennyire volt profi használatban a cikk. Tekintve amennyit én használom, ennek a cuccnak úgy 10 év múlva kellene így kinéznie...
-
kiskornel
addikt
válasz
JohnyBlue #3109 üzenetére
A 621C az a cseretalp / felfogató rendszert jelenti Giottos esetében. Érdemes olyan cseretalpat / felfogatást venni, amin nincs ott a "video pin". Egyszerűbben: amin rajt van, azt videora is tervezték. Bár az a cseretalp elég hosszú, hogy ki tudd kerülni a vázzal a pint, meg elvileg automatikusan behúzódó, mégis a nagytelém állványgyűrűjének az alján a karcolás (és a 450D-m alján is) emlékeztet rá, hogy a visszahúzódó cuccok is karcolhatnak...
Mondjuk az nem Giottos volt, de én nem kísérleteznék még1x.
Különösen kis (nem pro) kategóriában kerülendő, mert ott egyértelműen a videocam-ra tervezést jelenti. Különösen igaz ez műanyag cseretalpak esetében. Ez szólt a annak, akinek a válasz szólt.
Szerk: emléxem rá. Miközben tekertem ki, szedtem le, a cseretalp úgyis elfordult... na akkor szántotta végig a váz meg az állványgyűrű alját. Hülye rugós megoldás, mégis elakadt az alsó bordákban.
Mégha komoly is a szerkezet... én személy szerint ezt a fícsört azonnal eltávolítanám a saját cuccaimról. Egyszerűbben szólva kitépném mint a xart...
Az egész szaros cuccomon ez az egyetlen kopás... valamiért nem tudom megbocsátani neki.
Igaz, amit írtam elég nagy általánosítás, de jobb félni, mint megijedni. Az én listámon rajt van, mint "kerüldendő" dolog (az első ezen a listán a "HAMA" szó)...
-
JohnyBlue
addikt
válasz
kiskornel #3108 üzenetére
Hmm. Na most akkor mondjuk Giottos 621C cseretalp is hulladék kategória?
-
-
-Shadow-
aktív tag
válasz
Telomanikus #3106 üzenetére
Van olyan váz, pl. Olympus E-3, ahol az állványmenet előtt ott van ennek a kis pöcöknek a helye is. Tehát mikor felteszed a cseretalpat, nem egy, hanem két ponton rögzül, mivel a pöcök is tart. Így tuti nem forog el a váz a cseretalpon. Marha jó találmány, csak kevés vázon találkozni ezzel a kis lyukkal.
-
Telomanikus
senior tag
Üdv. Lenne egy gyors kérdésem. A cseretalpon mi célt szolgál az a kis benyomható pöcök? Ez az állvány.
-
Cancer
senior tag
Nemrég néztem, hogy a Cullmann Nanomax 260-as állványom, 3,5 kg-os teherbírással bír.
Akkor ezért tört le a klipsz tartó pöcök...
Bár az 550D még BG markolattal és kit telével + (néha) Triopo vakuval sincs ennyi.
Ahhoz képest, hogy 16e körül vettem anno, most 23e-ért láttam egy olyat, amire 10 kg kapacitást írnak. Amennyit használom, próbának jó lesz. BK-475-ös amúgy. -
Tottu
senior tag
Üdv,
Egy Canon SX220 kompakt fényképezőgéphez szeretnék venni egy állványt. Eddig ezeket néztem ki:
- Hama STAR 61
- Hama STAR 63
- Cullmann Primax 180A Cullmann márka nekem meggyőzőbb mint a Hama, de abban már nem vagyok biztos, hogy annyival jobb lenne mint amennyivel többe is kerül. (Plusz ~5000Ft) Melyik állvány ajánlanátok jobban egy kompakt fényképezőgéphez?
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Egy Pana x900 as videókamerához, meg egy néha használatos 550d hez ,
keresnék állványt + fejet, vagy egybe...
Sok extra igényem nem is lenne, de nem is szánnék rá tul sokat, kb 20kNekem csak annyi a fontos hogy folyamatos legyen a mozgása, ne akadozzon !
és a teljes magassága 155 cm, vagy nagyobb legyen !A mostani is 10 alatti volt, és mozgás szempontjából tökéletes a mai napig,
csak a müanyag részeknél elkezdett kattogni, és eléggé belehallatszik a videóba ! -
Sonja
nagyúr
válasz
BigBlackDog #3101 üzenetére
Köszi a választ!
Végül valószínűleg egy Hama Star 700 EF lesz a kiszemelt.
Csak ezzel a Canon kompakt géppel lesz használva, eszembe se jutna pl. DSLR-t használni rajta.
Ahhoz én személy szerint valami Manfrotto állványt vennék.
-
BigBlackDog
veterán
Az állványok mind szabványosak (általában) ilyen szempontból -ha fejjel együtt nézed-, ezzel nem lesz gondod.
Az állvány gyorscsatlakozóján lesz majd egy menetes szár, amit a fényképezőgép alján lévő "lyukba" kell behajtanod.
A linkelt állvány nem a csúcs kategória, ennek ellenére szvsz elviselhető. Én a nagyobbik tesójával (Star 63) és egy Canon PS A720-al fotóztam néhány évig. Persze egyiknél sem bíznék nyugodt szívvel egy drágább felszerelést, ki tudja, hogy mikor jön egy erősebb szellő, ami felborítja. Ami a sajátomnál hibaként felróható; a beépített vízmérték nem ér semmit, portréállásba forgatás és rögzítés rémálom és pontosan 90°-ba lehetetlen, nyeklik-nyaklik feeling, stb... Összességében viszont egy kompakt géppel azért elviselhető szvsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AX-370 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Zalman S3 EVGA 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest