Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyöször
senior tag
-
jjeahh
nagyúr
válasz
tovii26 #5497 üzenetére
Lehet, hogy túllóg a kereteden, de ha nem túl nehéz a géped, akkor sztem jelenleg a legolcsóbb állvány ami már vállalható az a 6662a, nekem is ilyen van és hozzá akár majd később vehetsz egy ilyen fejet, valszeg én is ezt fogom megvenni. Mondjuk erről nincs tapasztalatom, de külföldi fórumokon dicsérik
. Persze mindez csak akkor játszik ha a külföldről rendelés is belefér...
-
tovii26
újonc
Sziasztok. 10-15-20.000 ft-ért van olyan állvány,ami nem piszkosul gagyi és videózáshoz ajánlanátok? Akár boltban,akár használtan. Svenkelésre nem biztos,hogy ajánlatos lennének azok a mini karok.
-
jjeahh
nagyúr
Vagy fluid vagy nem, közepesen fluid vagy csak kissé fluid nincs
Kíváncsi vagyok valóban fluid fej lesz-e ez, majd megoszthatnád a tapasztalatokat róla. Az arányai nekem gyanúsak, egy fluid fej általában vaskos szokott lenni és szinte kivétel nélkül átlagosnál hosszabb és/vagy kihúzható svenk-karral rendelkeznek, de lehet tévedek.
-
rollin46
csendes tag
válasz
Real_Necro #5493 üzenetére
Néztem már, pont én is attól tartanék h nem a legerősebb a vas. Mondjuk az L részt nem is lenne fontos hasznalni...
-
rollin46
csendes tag
Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni, mert kicsit tanácstalan vagyok.
Panorámázni szeretnék, amihez keresek vmi egyszerű megoldást. Elég lenne fekvő formátumhoz a gépet hátrább tolni a nodális pont beállításához, nincs szükségem nodal ninja féle csúcsfejre.Szóval mit tanácsoltok, hol találok valami egyszerű megoldást erre?
Köszönöm
-
jjeahh
nagyúr
válasz
att88ila #5489 üzenetére
Ez egészen biztosan egy szemét, de ennyiért más márkától sincs vállalható minőségű állvány sztem. Lehet, hogy megtartja a kamerát, de számíts rá, hogy zörögni, remegni fog, ingatag lesz, a reteszek hamar megadják magukat, ahogy a fejen lévő kar is, sőt megeshet, hogy már újan leesik róla valami vagy elhagysz egy létfontosságú csavart
Attól a "kurblitól", amivel a középoszlopot állítod is sikítófrászt kapnék én, két régi állványomon olyan van, gyűlölöm őket
-
att88ila
tag
Sziasztok!
Szerintetek ez Hama Star 61 álvány jó választás lenne?Sony hdrcx240 videokamerához kellene.[link] -
grigo
őstag
válasz
r.levente75 #5485 üzenetére
Köszönöm a tippet. Lehet bukó az egész és raknom kell még hozzá. Mert amiket jópofa vinyl háttereket néztem, azokat ezek a kezdő állványok nem is biztos hogy elbírják.
-
zool1
őstag
Ezzel az állvánnyal kapcsoltban van valakinek tapasztalata?
-
grigo
őstag
válasz
r.levente75 #5485 üzenetére
Róla lenne szó. https://www.vidaxl.hu/p/190001/hattertarto-rendszer-300-cm
Én is azon agyalok, hogy kényelmetlenül jönne ki.
Mikrosatnál ami van az 280 magas de az ugye egyből 25e.
Viszont ha ez nem jön be akkor ablakon kidobni 13 is sok. -
grigo
őstag
Sziasztok.
Még mindig a háttértartó állványommal szenvedek. Azt számolgatom hogy ha áfát esetleg vámot vernek rá az nagyon nem fogja megérni.
Erre találtam itthon egy nagyon kedvező árú szettet, de magassága 210cm. Amiket eddig néztem azok magasabbak voltak. Akinek van ilyen téren gyakorlati tapasztalata attól kérdezném, hogy van ennek jelentősége gyakorlati szempontból. Mikrosatnál a belépő szintű is 280cm magas.
Nem kosarasokat fotóznék -
tvamos
nagyúr
Ertem... Hat, ha oldom a fejet, akkor ne fittyedjen le hanem szep lassan tudjam allitani. Azt jo lenne kulon allitani vizszintesen, meg fuggolegesen. Hogy mondjuk panneles szep folyamatosan menjen vizszintesen, fuggolegesen meg ne allitodjon el, es ezt tudja fuggolegesen is. Megjegyzem, eddig meg nem volt nalam ifazan progi gombfej, szoval nem tudom, hogy egy igazan jo pontosan milyen, csak kepen lattam / olvastam rola.
Ma sikerult megszorongatnom az RW32-t, az tetszik...
-
jjeahh
nagyúr
-
madgie
titán
Fú, hogy én hogy utálom sok év joystickfejezés után a sima gömbfejet is
Jobban kilazít, ballal tartsam a gépet, mozgassam, stb. Joystickkal behúztam jobb kézzel a "ravaszt", beállítottam félkézzel két másodperc után, ahová kell oszt csókolom. Nem kétkezes zsonglőrködés volt, ráadásul az olcsó kínai gömbfejek olyanok, hogy ha meghúzod őket, elmozdulnak kicsit.
-
pandur99
aktív tag
válasz
fireman123 #5473 üzenetére
Tapasztalatom nincs, de én is éppen ezt nézegetem. Ez a Benro KS-0 utángyártott változata, amit olvastam róla, az használhatónak tartja, főleg alkalmi használatra.
-
fireman123
őstag
Sziasztok!
Van-e valakinek személyes tapasztalata egy ilyen Beike BK03 gömgfejjel?
Van egy Cullmann Nanomax 460 állványom 3D fejjel, és szeretnék kipróbálni egy gömbfejet is, D5300 +18-105 menne rá.
Normálisan használható-e (tudom nem egy manfrottó, de az ára sem...évi néhány alkalommal használnám, ha jobban beválik mint a 3D fej) ), ...a váz+obi összesen 1,2 kg.
-
jjeahh
nagyúr
Ja, 6662-őm van. A 6663 nagyobb, nehezebb
és kisebb a teherbírása. 6662 a 6663 és x400 között van valahol méretben (összecsukva). A gömbfej miatt nálam is hátránnyal indult a 6662, de valós használat közben kiderült, hogy számomra sokkal jobban megfelel mint egy 6663-ason lévőhöz hasonló fej, ennek egyszerű az oka: egy ilyen fejet 3 karral kell kezelni, ami akció közben nagyon irritáló tud lenni, egy gömbfejet viszont egyetlen kar kioldásával kezelhetsz, ezzel nagyon leegyszerűsítve a dolgokat, kb vakon, reflexszerűen tudod állítani.
Amúgy ez a weifeng gömbfej nagyon hajaz a Manfrotto 486RC2-reDe sebaj, az újkori árából majdnem kijön két weifeng fej állvánnyal együtt
-
barrasz
aktív tag
Sziasztok!
Monopodhoz milyen fejet javasoltok? Kirándulások alkalmával természet fotózásra kellene.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
r.levente75 #5467 üzenetére
Tudtommal csak a dual tudja, de az már tényleg nem x400-al egy árkategória, a weifengel meg végképp nem, 5x annyiba kerül.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
r.levente75 #5465 üzenetére
Amit ki lehet venni azt fordítva is vissza lehet rakni nem? És azzal akkor simán lehet földközeli témákra lőni. Értem én, hogy elfordítani vízszintes állásban 90°-kal kényelmeseb, de van olyan kimondottan olcsó állvány ami ezt tudja?
Amúgy ez az x400 ahogy elnézem butább-gyengébb mint az én kiskínaim több mint kétszeres áron. A fejjel mi a gond, műanyag? -
tvamos
nagyúr
Jol neznek ki ezek az allvanyok, de tuti, hogy nem vinnem oket magammal sehova. Akkor meg minek...
Olyan kene, ami eleg kicsi, meg konnyu, de eleg merev is. Ugyis Nikon 1-hez kell nekem. Nehez jo allvanyt talaln, plane, hogy mindenkinek mas a jo. -
_seth_
veterán
válasz
Fotonhámozó #5460 üzenetére
Nekem MH3000 fej van rajta ami cseretalp nelkul is 1,2kg, cserebe 15kg a terhelhetosege, amit persze nem fogok kihasznalni
Van hozza 652c gyorscseretalp es 631 makro sin ket talppal (epp csak makro obim nincs
).
Valoban masszivak, de nagyon nehezek is. Pl egy MH1000es fejet vennek hozza mert az is eleg lenne es konnyu. -
Fotonhámozó
senior tag
Atom
.
Jók ezek a régi Giottos állványok stabilitás szempontjából. Csak cserébe a súlyuk... Úgy voltam vele, ha már
lúdállvány, legyen kövér, úgyhogy a 9360-ra ugyancsak nehéz, de stabil Giottos MH5001 fejet tettem. Így bőven 3 kg felett van az állvány ("élmény" vele túrázni... mazochista vagyok, na). Erre már bátran rá merem tenni a gépet veszélyes helyzetekben is: -
Studi
veterán
Mondjuk ha kevesebb almapárlatot fogyasztanál, akkor nem esnél keresztül a lábain.
Az van, hogy ebben is rohadt nehéz megtalálni az egyensúlyt. Én egy Benro Travel Angelt vettem, de rohadtul hiányzik a vízszintes középoszlop. Attól eltekintve viszont egy nagyon kezes cucc, amit azért magaddal is lehet vinni gyalog is. De ha akkor már kapható lett volna a Manfi 290 Dual, akkor biztos azt vettem volna. Csak az meg összecsukva is jóval nagyobb.
Nincs igazság a földön.
-
_seth_
veterán
Nem eladó
Felkerül a netre 1-2 eladó rendszeresen, 30-40e körül
(Jófogáson most is van 3-ért egy hasonló szett.)A szemem a gömbfejjel van egy vonalban, kb 2 méteres embernek lenne ez szemmagasságban
Bár a képen a gép pont az egyik láb fölött van, megtartja stabilan akkor is ha két láb közé van forgatva.Studi: na igen, elég nehéz darab, cserébe legalább stabil
-
sweet122
tag
válasz
sweet122 #5439 üzenetére
Na, hát akkor megvettem ezt.
Elsőre is nagyon masszív darabnak néz ki, kinyitva, teljes magasságnál sem éreztem gyengének. Megmondom őszintén, hogy olyan igazán pro állványt még nem próbáltam, de teljesen kinyitva is teljesen stabil volt rajta az 1D Mark II N+Canon 17-40L, ami egészen pontosan 2,1 kg.
Ezután sem hagytam nyugodni, felraktam megfordítva is a középoszlopot és a gépet rá úgy, hogy a gömbfejen oldalra nézzen, magyarul a gép felfele nézett, alulról. Így is teljesen rendben volt.Szerintem 35 pénzt simán megért, mégegyszer köszi madgie, hogy szóltál.
-
grigo
őstag
Tudom, hogy most megerőszakolom kicsit az állvány topicot, de ezt ti megvennétek?
Csak szeretnék itthonra egy játszós hátteret. Semmi pénzkeresett meg céges dolog.
Köszi -
barrasz
aktív tag
válasz
r.levente75 #5441 üzenetére
Köszönöm a választ akkor még spórolok egy kicsit!
Igen hosszabb távra kell így megéri. -
r.levente75
addikt
válasz
barrasz #5440 üzenetére
Ha manfrottoba gondolkodsz, szerintem most a 290 amit lentebb tárgyaltak én biztos azt venném, igaz kb egy 10-sel hosszabb az ára, de érdemes összevetmi a paramétereket. Hosszú távon bejön ez az összeg, Mint már említettem korábban állványt általában egyszer vesz az ember. Fontold meg.
-
madgie
titán
válasz
sweet122 #5437 üzenetére
Akkor már innen vedd
-
madgie
titán
válasz
sweet122 #5435 üzenetére
Hm, ez a manfrotyi jól néz ki! Annyi, hogy sem a 220-nál, sem az extrémnél nincs raktáron, de a fotoplusnál igen
Lehet rendelni kéne egyet, úgy tűnik, olcsóbban nem fogok én sem számomra normális állványt kapni.
-
sweet122
tag
E ketto kozul, melyiket ajanlanatok inkabb?
[Manfrotto] vagy [Rollei]?
A Manfrottorol sok infot nem talaltam. Megfordithato a kozeposzlop?
Mi a legalacsonyabb magassaga?A Rollei a 220V-ban jelenleg valamiert nem rendelheto, pedig penteken meg volt a Beke teri boltban, fura.
Ja, egy 1D Mark II N-nel lenne hasznalva, jelenleg egy 17-40 L obival, de kesobb mindenkepp lesz rajta 70-200 L is, de inkabb ugy terveznek, hogy lehetseges, hogy egyszer a 100-400L IS eljutna ra.
-
Schuby
aktív tag
válasz
r.levente75 #5432 üzenetére
Nekem is farmerszárból van babzsákom. Földközeli fotózásnál, pl most a tavaszi virágok, vagy gomba fotózásnál szuper. Az állvány sokkal körülményesebb, kényelmetlenebb, nagy, sok helyet foglal hosszú lábaktól nem fér stb.Csak a töltet megválasztása nem könnyű feladat.nekem műanyag granulátummal van töltve, nagyon szuper, csak nehéz. A növényi alapú töltet (rizs, bab, tönköly, stb) és társai egy idő után rohadnak, főleg ha vizet kap. Műanyag golyók meg nem stabilak, elmozdulnak a váz alatt, ha nem vízszintes helyre rakod le. Ami még nekem bevált az a Gorillapod. Az viszont árban húzós.
-
faki_
senior tag
Nem személynek lenne elsősorban.
Farmer volt az első elképzelés, de inkább valami vékonyabb nadrágszárból lesz. -
jjeahh
nagyúr
Nem tudtam, hogy ilyen is van, ez frankó, viszont valszeg nekem nem lenne megfelelő, mert egészen földszintig le szoktam engedni a gépet, ez nekem magas lenne... Gondolom tényleg a kifordítható középoszlop a teljesen tuti megoldás, de azért a kivehető-megfordítható is megteszi amilyent a kis weifeng tud, főleg ennyiért.
Amúgy ennek nem olyan a középoszlopa? Ez is olcsó kis minőségi "mindenegyben" állványnak tűnik, a manfi compactnál jóval többet nyújt. Ezen és ezen a képen nekem úgy tűnik rövid a középoszlopa.
.mf kollégának van egy nagyon hasonló (szerintem ugyanaz) weifengje WF-6615 néven, ha gondolod kérdezd meg tőle. -
faki_
senior tag
-
jjeahh
nagyúr
No, van három hama meg egy valami noname állványom, de nagyon gyatrák és hiányzott panasonic g3, g6 + fix obik alá egy olyan tripod, ami:
- kis méretű, kihúzva sem kell nagyon magas legyen
- ehhez képest stabil
- makróhoz, földközeli témákhoz is jó
- megfizethető
- ha cserélhető a fej az frankó, mert tennék rá később fluid fejet is, de nem kötelező
- jó minőségű legyen, ne essen szét random mint a hama-k
Gondolkoztam egy manfi compact-on, de aztán képbe jöttek a fancier meg weifeng állványok. Szerencsére...Mert amit 10k-ért a WF-6662A személyében tőlük kaptam (igen, 10k!), az valami zseniális... A reteszeken kívül minden fém rajta, az egész fej, még a talp is, a középoszlop kivehető és megfordítható, elvileg 8kg a teherbírása, a lábak teljesen vízszintesre kinyithatóak és mindegyik szivacsozott, hogy hidegben ne fagyjon rá a kezem, a fej is cserélhető, mindez egy teljesen frankó minőségű táskában. Persze teljesen kihúzva már nem a világ legstabilabb állványa, de ennyiért kéremszépen...
Szóval ha valakinek játszik a külföldről rendelés, még mindíg bátran ajánlom a fancier, weifeng háromlábú állványait, ezúttal sem kellett csalódnom bennük. -
makoss
veterán
válasz
r.levente75 #5419 üzenetére
Köszi! Mondjuk a 190 xprob váz már kiesik az én árkategóriámon, esetleg vállalható lenne, ha lenne hozzá fej
Köszi! faki_ -
r.levente75
addikt
Én megnéztem, én sem látok rajta szivacsos markolatot a símán a pluszoson van, ettől függetlenül szerinten egy jó állvány a gépedhez. Mint fenntebb említettem már, nekem egy man 190 xprob vázam van. Van rajta szivacsos markolat ami jelenthet némi komfortot hidegben, melegben izzadt kéznél kevésbé csúszik. Ezt leszámítva szerintem vihető jószág.😃
-
Ibituba
aktív tag
Üdv. szükségem lenne 1/4-3/8 átalakító csavarra. [link] valakinél nem hever a fiók alján 1db?
-
makoss
veterán
Üdv!
Az hogy van, hogy a Vanguard Alta CA 204AP álványon nincsen szivacsos markolat, ezen meg van?
Amúgy FZ 200 géphez néznék állványt.... -
barrasz
aktív tag
Köszönöm a válaszokat még nem sikerült felvenni a kapcsolatot az állvány eladójával de még próbálkozom.
-
Studi
veterán
válasz
r.levente75 #5408 üzenetére
A 055-ös az erősebb a 190-esnél.
A 290-es az, ami most egy picit a 190-es alatt van, de árban nem sokkal. Érdemes nézelődni, mert most sok helyen van 20% akció a Manfikra, de ami nekem tetszik (290 dual) az még így is 40 fej nélkül. -
r.levente75
addikt
válasz
barrasz #5406 üzenetére
Az a probléma hogy ebben az árkategóriában használtan lesz jobb minőségű. A fej elég fontos természetesen a váz is. Állványt általában egyszer vesz az ember, míg a gépet és tartozékait sűrűbben cseréli, bővíti. Nekem egy man 190 xproB váz egy 498 rc2 fejjel. Ennek, ha egy gyengébb verzióját nézed az is erős . Pl.055-ös sorozat gyengébb fejjel. Kicsit drágább mint amit te néztél, de hidd el hosszú távon megtérül. Ha gyengét veszel kockáztatod a szetted épségét is.
-
Studi
veterán
válasz
barrasz #5406 üzenetére
Nem tudom, hogy fölrajzilag mennyire elérhető neked, de szerintem az ilyen felépítésű állványok jobbak. Én megnézném, ha a műanyag lábrögzítők nem nagyon gagyik, akkor ez jobb választás lehet. (eladót nem ismerem, szóval előre ne utalj neki semmiképp
)
-
barrasz
aktív tag
válasz
r.levente75 #5405 üzenetére
Mondjuk általános használatra szeretnék állványt.
Esetleg más javaslat ebben az ár kategóriában? -
barrasz
aktív tag
Sziasztok!
Erről az állványról kérhetnék véleményt vagy tanácsot.
Egy Canon 700D-hez lenne.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Studi
veterán
Nem kell fej pluszban, de lehet.
A 180-as magasság már fölösleges lesz, gondolj bele abba, hogy a monopodon még ott van a gép, annak tetején a kereső. És a szemed sem a fejed legtetején van. Persze a 180-assal meg van az az előny, hogy nem kell kihúzni a legalsó tagot, de lehet, hogy egy alacsonyabb, ámde merevebb monopod is megteszi. -
need
addikt
Sziasztok..
Szeretnénk hamarosan vásárolni egy monopodot.
Kritériumnak a 160-180 cm magasságot határoztam meg
Súlynak amit elbírna 6-10 kg.
az ár olyan 30-40 e.Látom van bőven választék..Manfrotto..Vanguard vagy esetleg nézzek más márkákat.??
Ti melyik típust ajánljátok..?!
Monopod vásárlásnál mire kell oda figyelni vagy mivel lehet esetleg gond..?!
Amiket nézegettem monopodokat ezeknél a fejen lévő menetet egyből bele lehet tekerni a gépbe vagy is annak az állvány menetébe vagy kell még ezekhez valami féle fej pluszba????
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) -Újszerű-
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- Új, bontatlan dobozos Insta X4 akciókamera 2 év garanciával
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- Eladó Fomei black 2.72 X 11m-es fekete papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest