- Minimalista külsejű, combosnak tűnő léghűtést tol ki a gyárkapun a Cooler Master
- Bizonyos ASUS alaplapok megrongálhatják a videokártyánkat
- A következő években válaszolna az Intel az AMD-féle 3D V-Cache-re
- Az Final Fantasy-re fókuszál a friss Arc meghajtó
- Méri még a legforróbb pontot az új GeForce generáció
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen egeret válasszak?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiskornel
addikt
válasz Csicsikov #3396 üzenetére
Csillagjárós képekhez, tekintve, hogy széleslátószög kell, nem fog a teherbírás igénye se az egekbe szökni.
Két alternatíva van:
- drága, stabil, súlyos állványt veszel. Ez multifunkcionális, és bárhogy felállíthatod, akár teljes magasságában is kihúzhatod a lábait. Kisebb szellőktől nem ijed meg, de nagyobb szélfúvás már életlenséget fog okozni. Könnyen, kényelmesen lehet vele dolgozni.
- olcsó, de még biztonságos állvány: nem szabad kihúzni a lábait, a földhöz közel kell tartani a súlypontját, amennyire csak lehet. Kényelmetlen, nehézkes a használata, de mivel földközelben lesz, nem fog bemozdulni ez sem. Viszont jó vezérlőt kell venned (programozható távkioldót) Multi expo esetén, ahányszor a vázhoz hozzányúlsz, annyiszor fog elállítódni a képkivágás. Drága cucc esetében is berezeg, ha kajtatod a váz gombjait, ugyanakkor a rezgés elültével a képkivágásod ugyanoda áll vissza, ahol volt.
Sztem elég egy 3-4kg körüli teherbírás, ha csak ilyen célra akarod használni.
Én a drága opciót javaslom. Éjszaka elég nehéz a keresővel kajtatni, képkivágást ellenőrizni.
Jók a Manfrotto cuccok 055 széria 190-es széria; Giottos ritka, mint a fehér holló.
Induróból a drágábbak a jobbak; Vanguard nagyon ingadozó. Eddig Alta+ (ez a fejjel együtt kombó) sorozatból láttam 1 db-ot, ami faxa volt remegésre. Még az Alta csúcsmodell kocsonyaként remegett.Fejnek meg gömbfejet ajánlanék. Nem kell az a húdenagy pontosság, inkább a megbízhatóság. Márkás cuccból 6-8kg, kevésbé márkásból jobb a 10-15kg teherbírás.
Most visszaolvastam. Tamron 70-300 miatt csak a drága opció ajánlott!!! Fejből is csak a 10kg fölötti!
Más. Én egy ilyenen gondolkodok a súlyos cuccaim mellé kirándulásokhoz: http://www.tripont.hu/termek/manfrotto_294_carbon_allvany_kit_gombfejjel_rc2_cserelappal/mnomk294c3-a0rc2#desc
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
cattus
addikt
válasz Csicsikov #3396 üzenetére
Elég egy "mezei" állvány is ahhoz, amit te akarsz, csak érdemes abból is a kb. 30k-s kategóriából választani, mivel a stabilitás éjszaka elég nagy szempont. Én az adatlapomon látható Manfrotto+Giottos párost használom, nekem eddig teljes mértékben megfeleltek.
Do the thing!
-
raczger
őstag
-
-
slawter
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap végre meglett a Canon600D, 18-55-ös obival. Kiválóan használható a Velbon 7000-el, mitnha csak ezekhez a gépekhez találták vonla ki az állványt. Nemsokára cisnálo kegy videótesztet is, aki viszont 30000 forint körüli állványon gondolkodik, és tervben van a videózás is, akkor az egyik legjob vétel számára a velbon 7000- a hogyazt már írtam is.
http://mindennapegyjofilm.web4.hu/
-
Balinov
titán
válasz raczger #3391 üzenetére
Induro AKB1-em van a D5000+18-105VR-hez. Nalam stabil minden es ahogy nezem, ez az allvany jobb, mint az enyem.
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Csicsikov
csendes tag
A tanácsotokat szeretném kérni.
Gondolkodom a csillagfotózáson, bár még nem szántam el magam rá.
Ahogy néztem a topicot 50k alá nem érdemes menni.
Szóval milyen állványt és állványfejet érdemes venni ezzel a kerettel?
(Nikon D90-et kell elbírnia meg "nehezebb" esetben egy Tamron 70-300 tele, kb.: 1,5 kg, ennél többet nem hinném, hogy pakolnék rá)
Ezek mellé kellene egy távkioldó is, szóval akkor már megkérdezem azt is, nincs-e valami javaslat, tanács ezzel kapcsolatban?http://www.flickr.com/photos/mdavidphotos/
-
raczger
őstag
Induro AT113-al van valakinek tapasztalata? 550d + 70-200 F4 L párost kéne tudnia megtartani, esetleg ezen az áron van jobb választás?
www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4
-
kiskornel
addikt
Írd le, mire szeretnéd használni.
Az említett árkategóriában az állványok csak tartanak, nem "rezgésmentesen tartanak", nincs multifunkciójuk, kis tömeget tudnak tartani és csak széleslátószögtől - kisteléig érdemes őket használni betartva a reciprok szabályt. Macro-ra általában kényelmetlenek és legtöbb esetben használhatatlanok.
Arra azért különösen figyelni kell, hogy BIZTONSÁGOS legyen a cucc.http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
kiskornel
addikt
Egy a lényeg. Házilag csak akkor kezdj bele a javításába, ha tudod mit csinálsz! Amit hsz-ed alapján kétlek.
- Sérült, megbízhatatlan állványt sose használj.
- A többieknek igazuk van. A HAMA az nagyon alsó kategória.Ahogy írtad a lábrögzítők / fejrögzítők szoktak először eltörni. Nagyon óvatosan, lassan kell bepattintani, és akkor egy darabig tartanak. Egyébként én évente 1x használom, akkor is csak rádiós vakut tartok rajt, fényképezőt már nem, okkulva az első HAMA állványom hibájából, ami majdnem a gépem halálát okozta.
-
rukh
senior tag
Hi!
A segítségeteket kérem: van egy régebbi HAMA állványom, az egyik lábat rögzítő műanyag patent füle letörött, lehet-e javíttatni valahol (lehetőleg Bp-en)?
Üdv,
RukhÜdv mindenkinek, Rukh
-
eastsider
nagyúr
válasz JohnyBlue #3378 üzenetére
az kemény.... mondjuk a mezőn én is meg merném csinálni.. de a városba nemigazán. valaminek nekicsapom, hogy csak a gép alja marad rajta a gömbfejenegyébként ezek a gorillapod slr zoom replikák milyenek?
mondjuuk D90+12-24 duónál (szóval orrnehéz a cucc rendesen...)repcsin nem tudom magammal vinni majd az állványt... úgyhogy ki kell vmit találni... max babzsák
[ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
pontosan ilyen valaszt vartam. Vizszintezo nem akkora baj, rendes allvanyon is kepes vagyok ferdere beallitani, szoval el fog kelni az a kis 2$-s vakusarura csusztathato vizszintezo, amit 2 hete talaltam a fiok melyen.
Koszonom megegyszer az infot.
10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
r0by
addikt
válasz Balinov #3379 üzenetére
Igen, próbálgattam egy keveset.
Azt néztem meg első sorban, hogy a csavar stabilan tart-e. Teljesen ok, bár az én gépemnek nem lenne akadály, ha hoszabb lenne. De lehet, hogy más gépnél meg gond lenne.
Asztalon próbálgattam állítgatni. Mivel nincs rajta vízszintező ezért csak szemre lehet beállítani. Dehát ez eddig is volt.. De ugye mivel nem fixek a lábak, így azért kicsit nezebb az ember dolga. De szerintem kis gyakorlással kézre fog állni.
Egyébként egy kicsit szélesedő terpesszel jól állt az asztalon.
Nem tudom, hogy ilyen választ vártál-e? Vagy próbáljak ki mást rajta. -
Balinov
titán
Szia r0by, erdeklodnek, tudtal-e idot szakitani egy kis probara a Joby-val? Arrol csomo kepet, leirast talaltam, hogy kulonfele dolgokra feltekerve milyen faszan hasznalhat, de arrol nem nagyon,hogy siman miniallvanykent mennyire praktikus. Van errol a felhasznalasi reszrol tapasztalatod?
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok
állvány vállpántra vadászok
ilyesmire
csak olyan kellene, amit a lábakra nem ilyen módszerrel rögzítek, hanem csak egy lábra, hogy azonnal szét lehessen nyitni a lábait (leteszem, kinyitom és kész, nem kell szarakodni a pánttal)
ezen tetszik a csavaros megoldás fent -
r0by
addikt
válasz Balinov #3369 üzenetére
A cuccost még munkábajövet előtt vettem fel. Sajnos majd csak este tudom tesztelgetni, most nyomni kell(ene) a melót.
De egyébként próbálgattam formázgatni. Erőt kell kifejteni ahoz, hogy a tagokat el tudd fordítani egymástól, szóval valószínűleg szépen fogja tartani a gépet. -
Balinov
titán
+1. Elvileg jovo penteken jon meg az slr zoom bh1 kombom, ahogy nezegettem teszteket, felhasznaloi visszajelzeseket nem lesz gond, kerdezo, ha esetleg kinovi a kompaktot es egy bridge/slr-be fejleszt kesobb, azt is ki fogja szolgalni
-
cattus
addikt
"Max. terhelhetőség: 3 kg" - Ez alapján valószínűleg az SLR Zoom lesz. Ennyiért megéri.
Do the thing!
-
cattus
addikt
Én akkor már inkább vagy ezt mondanám vagy ezt.
Mindkettő kb. csak 1 kg-ot bír papíron, viszont van hozzá gömbfej, a második meg kicsit olcsóbb , de nincs hozzá fej. Így inkább az elsőt mondanám. De csak kompaktokhoz.
Esetleg egy fej nélküli SLR Zoom. 3 kg-ot írnak rá és csak kicsit drágább, mint a Hybrid.
[ Szerkesztve ]
Do the thing!
-
r0by
addikt
Sziasztok!
Szeretnék venni egy állványt, ebben kérném a segítségeteket. Nem nagyon akarnék sokat költeni rá. Nagyjából csak nyaralások alkalmával használnám.
Jelenleg egy Panasonic FZ-38 tulajdonosa vagyok. Elvileg 367g a tömege.
Eddig ezeket néztem, ami árban nekem megfelelő, illetve képek alapján tetszik:
- Cullmann Alpha 15 mini állvány
- Dörr Mini Ball Plus
- Dörr Mini Click
- Cullmann Magnesit Copter
Ezek közül jó lehet nekem valamelyik?Előre is köszönöm annak, aki válaszol
-
AT.
tag
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy kb 110gr akció kamerám, és ahhoz keresnék vmi kicsi, könnyű, de használható gömbfejet, mert rögzítőim vannak hozzá, de azok fixek.
Vmi kicsi kínait próbáltam :d (gombfejet ) de azok alkalmatlanok bármilyen feladatra.
A Joby BH1 ball head nézegettem, van ezen kívül még vmi esetleg kisebb, de használható?
Segítséget előre is köszönöm! -
Balinov
titán
Sracok, segitseg kellene.
Joby GorillaPod SLR-Zoom-al szemezek mar vagy 2 eve, de eddig csak az arkuszobom felett lattam. Most nemet amazonon lenne az SLR-Zoom (ball head nelkul) leertekelve kb 40-42€ postaval. Angol amazonon ma kaptam a hirlevelet, hogy warehouse deals kereteben hasznalt, de kivallo allapotunak mondott (Amazon elado, nem marketplaces harmadik fel) SLR Zoom + Joby BH1 ball head kit lenne 50€-ert, ingyenpostaval.
Maga a fej ara eleg nagy szorast mutat, lattam 24£-tol 39£-ig...
Szerintem ez ennyiert eleg jo vetel, nem?
Koszi
B10yrs, 41.5kg, 3yrs 42.7kg (Lab) :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
-
Digital
addikt
Én tegnap megvettem a Cullmann Nanomax 250-et.
Idáig tetszik, nem imbolyog. Jelen pillanatban az igényeim kielégíti."barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Anubis_9
őstag
válasz JackFeryll #3348 üzenetére
Szerintem első állványnak tökéletes lesz nekem. Sőt, még a későbbiekben is. A boltos srác is mondta, hogy ez nagyon jó típus.
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
slawter
csendes tag
válasz Koktail #3345 üzenetére
Sony DR PJ10-el, meg tesóm Nikon 510-ével. De úgy vettem állványt, hogy a később DLR fényképezőkhöz is tudjam használni - videózás miatt. Így az e hónapban vásárolandó Canon 600D-ez is kiváló lesz. A 4.5 kg-os terelést gond nélkül hozza és a 3 kg-os önsúlya maitt roppant stabil - ami azért nem árt a fotózásnál, és bizony ebben az árkategóriában nem sok állvány képes ezt hozni, sőt.
Egyébként ez a videó ezzel az állvánnyal készült: http://www.youtube.com/watch?v=Up-KNuzpwdc
-
slawter
csendes tag
válasz Koktail #3342 üzenetére
Heló!
Nekem Velbon DV-7000-em van, merem ajánlani neked is. Már 32000 ft környékén megkapod. Jó a teherbírása, remek anyagokból készült, a terpesze kiváló, magassága pedig kb 170 cm - vagy kicsivel az fölött -, ha teljesen ki van "húzva". A fluidos fejnek ksözönhetően pedig a mozgathatósága abszolút személyreszabható és egyenletes.
Igaz, hogy ez az állvány voltaképp kamerákhoz lett tervezve, de ez a fényképezőgépeknél is csak az előnyére válik. Ha pedig videóznál is, akkor meg itt a szükséges plusz .
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok!
Ma megrendeltem Cullmann MAGNESIT 525M állványom CW25-ös 3D fejjel.
Volt a boltban egy gömbfejes Vanguard, de nem jött be. Így emellett döntöttem. Csütörtök, péntek felé meg is jön."Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
Koktail
tag
válasz Andrew31 #3341 üzenetére
Igen gondoltam, hogy írok, de még én sem találtam ki, de mondjuk azt tudom hogy mindenképpen 40 alatt lenne jó, de még jobb lenne ha 20-30 között is lehetne normálisat!
Első gépem lesz (most lépek bele a dslr világba), tudom hogy az állvány fontos, hogy masszív legyen nehogy összetörjön a gép, meg ugye akár későbbi obival is fel lehet rá rakni, tehát a teherbírás se mindegy...de az biztos hogy egyenlőre csak ez a 18-105 obi lesz, aztán lehet későbbiekben veszek teleobijektívet meg egy 35 vagy 50mm-t.Üdv.:
Koktail
-
Koktail
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy ti milyen állványt ajánlanátok Nikon D5200 18-105 mm kit-hez (még csak úton van)??
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.:
Koktail
-
Anubis_9
őstag
Cullmann Magnesit 525M
Amúgy a CW25 3D fejjel 45.900 a narancssárga boltban, míg CB7.3 gömbfejjel 53.900 Ft egy másik üzletben. Ez azért 8.000 Ft.
Már jobban hajlok a gömbfej irányába, de ezért túl nagy az árkülönbözet, pedig egyik helyen arról írtak a neten, hogy a gömbej előállítása olcsóbb...
-
*Ropi*
félisten
válasz Anubis_9 #3333 üzenetére
Attól függ, mire használod. Ha gyorsan kell irányba állnod de csak kb.-ra, akkor gömbfej (nehéz pontosan egy adott pontra tartani vele a gépet plusz vízszintezni is egyben): makrózni jó vele. Ha a sebesség nem fontos de precíziós pontosság kell, akkor 3D fej: irányonként külön tudod állítani, igaz emiatt körülményesebb a kezelése. Tárgyfotózáshoz, videózáshoz ideális.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
eastsider
nagyúr
válasz Real_Necro #3321 üzenetére
ezzel probléma fele megoldva.
vajon jobb, mint egy filléres ebayes táska?másik kérdés: állványra direktbe táska nélkül vállpántként használható?
-
A Zéé
addikt
válasz Digital #3329 üzenetére
4 kilós súly alatt minden állvány imbolyog hosszabb-rövidebb ideig. Azért az már nem olyan kis feladat.Az a kérdés, hogy mikorra csillapodik le.
Anubis_9
Igen, inkább azt venném így az adatok alapján. bár kinyitva nem láttam még.
Hogy milyen fej kellene, igazából tőled függ. Én gömbfejest akartam, ez a 3 irányú fej nekem macerásabbnak tűnik, bár talán pontosabban lehet állítani. Videózni egyik se az igazi, oda kell az a hosszabb kar.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
Digital
addikt
Scott Kelby könyvében a Manfrotto 190 xdb-t ajánlja belépő állványnak!
"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
Anubis_9
őstag
válasz Digital #3326 üzenetére
Ezek a cuccaim: Nikon D3200 + AF-S DX NIKKOR 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR + Metz 52 Af-1 + Tamron 70-300 F4-5.6 SP Di VC USD.
A Zéé: A szavaidből kivéve a MAGNESIT 525M sokkal jobb döntés lenne. Nem sokkal drágább nála. Netről rendelnél, nem személyesen venném, így a megtapogatás nem menne.
3-way, vagy ball head fejjel lenne ajánlatos amatőr felhasználásra? Nem videóznék, csak fotóznék vele. Max 1-2 alkalmat kivéve.
Köszi!
-
A Zéé
addikt
válasz Anubis_9 #3325 üzenetére
szerinted miben változott volna a vélemény a pár héttel/hónappal ezelőttihez képest
Ha megtámasztani kell, akkor jó lehet, de ne menj messze tőle, ne állítsd be reciprok szabálynál kisebb záridőre, ne állítsd fel, csak sík terepen, ilyenek. De menj be boltba, nyittasd ki, kicsit nyomkodd meg a tetejénél fogva, és nézd meg, hogy mennyit tekerednek, meg deformálódnak a lábak.
Próbáld meg rárakni a géped, aztán lökd meg picit. Nézd a keresőben mikor áll el a remegés. 300mm-nél lehet, hogy soha.
Lehet venni olcsón is állványt, aztán ha egyszer csak felbukfencel, vagy elhagyja magát a lába a cseretalpa, vagy a feje, és törik az obi, meg a váz a vakuval együtt, akkor melyik lesz az olcsóbb?Just a simple Lineman...
-
-
Anubis_9
őstag
válasz Anubis_9 #3322 üzenetére
Lehet ez lenne mégis: MAGNESIT 525M CW25. Olvasgattam korábbi hozzászólásokat, ahol a Magnesit-et dicsérgetitek. Árban nem sokkal több, kb. tizessel...
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok!
NANOMAX 260M állványt néztem ki. A Cuccok alatt láthatjátok, migen gépem van. A lényeg, ha a 70-300-as obi van fenn és még ha a vaku is fenn lenne, max 1,8 kg lenne a teljes súly. Ennek 3,5 kg a terhelhetősége. Ez majdnem a 2x-ese, mint ami nekem van. Tetszik, hogy tartalmaz monopadot is.
Sokat nem akarok rá költeni, ez sztem amatőr felhasználásra bővel elég. Egyetértetek?Köszi!
-
Real_Necro
veterán
válasz eastsider #3319 üzenetére
Nekem ilyen van. Olcsó, gumis, tehát kicsit rugózik rajtad, kényelmes széles pántja van.
[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
eastsider
nagyúr
sziasztok!
állványtokot hol keressek? vagyis hogy? mit kell nézni?
olyan kéne amiben hosszabb távon tudnám hurcolni (busz miegymás), slingshot van mellette... jó lenne hátra venni a slingshot mellé...ebay: ON
giottos mtl 9371 + SBH-300
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
válasz Digital #3315 üzenetére
Amit ugye ezért a pénzért kapsz, az a Nanomax 250... háát. Írd be ide, hogy infokat kérsz róla. Meg azt is, hogy nem kőkemény fotós szempontból kéred a jellemzést, mert úgy egy normális, időtálló, stabil cucc olyan 50kHUF-nál kezdődik fejjel együtt.
Ez olyan "azért vigyáznom kell rá" cucc. Leírás szerint alu-ötvözet a cseretalp, ez egy jó pont. Ha 3kg-ot jól ki tudna tartani, ki venne jobb cuccokat, tehát ígérd meg, "ha véletlenül egy normális teleobit veszel a gépedhez, ezt az állványt is lecseréled" alapon akár a célnak megfelelőnek is mondható a cucc.
Mindig figyelj arra, hogy elüljenek a rezgések, vagy legyen elég rövid a záridő...
DE ha valaki találkozott már vele itt a fórumon, és azt írja, hogy nem biztonságos, vagy valami hasonló tapasztalatok jönnek le a webről, akkor felejtős, de elvileg ilyen kis súly mellett ezzel nem lehet gond... nem szabad, hogy legyen. 10 év garival...
-
Digital
addikt
válasz kiskornel #3304 üzenetére
Szia!
Csoportképet, tájképet szeretnék fotózni. Nem kellene valóban semmi extra, csak meg kellene támasztani a gépet!
Az Edigital-ban a Cullmann cuccokat nézegetem."barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
cOxeR
Ármester
Stabil állvány állásról beszélünk, nem mozgás csillapításról... arra ott van a steady.
(#3311) kiskornel
Amit még tehetek, hogy a gyári gumi talpat kicserélem a fém tüskére... ergo kisebb felületen és nem tapadó anyagon lesz a súly, vélhetően mivel nem tapad meg, így nem is tud olyan könnyen billenni.
lsd.:
rubber feat vs steel spike[ Szerkesztve ]
-
cOxeR
Ármester
válasz kiskornel #3311 üzenetére
Nem a rezgéssel van a gond... hanem szélső állásban egyszerűen eldől az állvány...
Persze vihetek magammal nehezéket és akaszthatok allulra súlyt, még ez egy megoldás... időszakosan működő képes is lehet.
Gondolj csak bele, 40 centit lóg ki egy vasdarab oldalanként... és annak a szélére kitolsz egy cirka 4kg-os váz+üveg kombót... mekkora oldalirányú terhelés lehet az.
Jó persze... nem 70-200-al kell használni... de hát arra is lehet szükség... akkor érted.
Ez sajnos nem csak szerinted... mindenképpen valami talpas és terpesszel ellátott megoldás az egyetlen, ami ezt kibírja/kibírhatja.
No de a leleményes ember ugye vízzel főz... ezt pl. home made stabilizálással oldottam meg... [link]valamit elszúrtam exportáláskor... azért van egy kis akadás benne... -
kiskornel
addikt
Fényképező állvány mindig remeg... olyan, hogy nem, olyan nem létezik. A kérdés az, hogy mennyi idő alatt ül el a remegés, illetve, hogy a gyutáv/expo idő miatt mennyire látszik.
1db fényképező állvánnyal szerintem ezt nem tartod meg remegésmentesen, vehetsz akár 100k-ért is.Video állványok terén meg nincs tapasztalatom. De ekkora erőkarok esetében über burtál állvány kell, amihez nem értek... és akkor még ott a fej kérdése. Ez így kapásból egy 250k Huf költségvetés... és még így is alaposan körbe kell nézni.
Fontos megjegyzés: SZERINTEM!!!!
Sok cseresznyét...
-
smc__
csendes tag
válasz Digital #3300 üzenetére
Szia,
Én nyugodt szívvel ajánlom neked a Hama Star vagy Hama Profil Duo állványokat. Kezdő állványnak teljesen jó, én sokáig használtam ilyeneket, soha semmi bajom nem volt velük. Persze csodát ne várj, de azért egy szellő még nem fogja elfújni. Viszont ebből a kategóriából én azokat javasolnám aminek a lábai össze vannak kötve a középkonzollal. -
cOxeR
Ármester
válasz kiskornel #3308 üzenetére
Benro A2681T
A két állvány az rohadt nagy macera... habár ott elég két sima vakutartó állvány... az a költségvetés könnyebbik oldala... mert + 1 ~10k-s állványra lenne csak szükségem...
Viszont akkor kötve vagy... és pont az a lényeg a slider esetén, hogy ne legyél megkötve... ezért gondolkodom, hogy állványfejre van téve maga a slider, és azon megint van fej, egy videófej... így úgy döntöm a stabil állványon a gömbfejet, ahogy akarom... és fele annyi cipelni való... -
kiskornel
addikt
-
zsuzzzs_
tag
Sziasztok!
Eltört a Joby Gorillapod SLR ZOOM állványom gömbfejének kicsiny alkatrésze, kép alább. A gömbcsuklónak és a gyorscseretaplnak sincs baja, csak a köztes alkatrész kuka. A gömbcsuklón egy menet van (a menetfogakkal együtt 10 mm, ha csak a vájatot nézem, az kb 8 mm), arra szívesen raknék új fejet (vagymit), amibe a gyorscseretalp megy. Az sem baj, ha másmilyen (nem gagyi fröccsöntött legolcsóbb műanyag) gyorcseretalpas cuccra cserélhetném, de most nincs pénzem egy komplett új gömbfejre, jó lenne 1-2, max 3 ezer ft-ból megúszni a történetet. Van valami tippetek?
[ Szerkesztve ]
"People should not be afraid of their governments. Governments should be afraid of their people. "
-
Vincsó
aktív tag
Ezek a gorilla podok mennyire használható cuccok? Nikon p 330-hoz lenne, vagy érdemesebb valami komolyabb? Mondjuk sokat nem költenék rá de lehet fotóznék mondjuk földközelből talán ennyi pénzért ez a legjobb megoldás? (gorilla pod)
-
kiskornel
addikt
válasz Digital #3295 üzenetére
Nos. Nem közölted, hogy mit szeretnél fényképezni, vagy mennyire gondolod komolyan az állvány vásárlást. Ugye a "fejleszteni" szó zavaró a mondatodban, arra utal, hogy még lehetnek más céljaid is a leírtakon kívűl.
Ám ha csak a leírt célra kell, akkor a 15k-s keretben is taláhatsz megfelelőt. Neked nem is állvány, hanem egy alátámasztás kell.
Erre a célra megfelelő lesz az olcsó kategória. Javaslom ne legyen cseretalpas. Ennek felállítása ugyan hosszabb időt vesz igénybe, meg kicsit pepecselősebb, de mindenképp biztonságosabb, mint a gyorscseretalpas példányok. 15k-ért csak olyat kaphatsz cseretalpasból, ami idővel elkopik...Reciprok szabályt mindig tartsd be, stabilizátort kapcsold ki, és nem lesz gond. Ha lehet, akkor itt is kerüld a Hama cuccot, mert azért az nem erre való.
15k = olyan cucc, amit úgy kell beállítanod, mintha te fényképeznél kézből. Vagyis a záridőt a kézremegés kiküszöbölésére érdemes méretezned. A kézremegésnél ugyan kisebb az állvány remegése, még szélben is, ugyanakkor a stabilizátor meg nem arra lett tervezve, tehát azt mindenképp buktad (ha IS-es az obid).
Nekem egyből a gorilla podok jutottak eszembe, legalább is én ilyenre azt használnám. Alacsony, formálható lábak bárhova rögzíthetők, bármit állvánnyá formálnak.
Javaslom helyi fotósbolt, és ami csak kitelik a pénzeden. Meg is nézheted, stb...
Ami viszont biztos: nem tartósak, dobálni, extrém körülményeknek kitenni nem jó az ilyen állványokat. Hamar sérülnek, sérült állvány meg veszélyes a fényképezőgépre vonatkozóan! Ez saját tapasztalat. Tehát ebben az árkategóriában nagyon vigyázz az állványra.
Kioldót meg találsz bárhol olcsón. Infrás hangzik a legjobban számodra. Pár ezer forintos tétel, még a gyári is, de nagyon sok olcsó utángyártott van. Egy tipp: [link]
-
m3ss
veterán
válasz Andrew31 #3302 üzenetére
csak hogy legyen vmi ellenvelemeny is, en gombfejes nanomax 260-at vettem kb fele ennyiert, nekem bejon. magasra kihuzhato, minimum magassag sem rossz. allithatoak a labak minden fele, gumi, tuske. volt mar sziklakon, hullamokban, patakban, nagy szelben es a vilagon semmi bajon nem volt vele, igaz en 1kg-ot se rakok ra. nem halalpontos a gombfej de 2:1-nel is siman be lehet allitani meg..kiderul mennyire lesz tartos.
raadasul konnyu, ami nekem nagy elony viszem is sokszor ujabban...https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Kedvenc zene a mai napra
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öt Redmi Note 14 érkezett a nemzetközi piacra
- Interactive Brokers társalgó
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest