Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
daninet
veterán
válasz osvatha #36367 üzenetére
PETG alapvetően túlzottan tapad üvegre és nem lehet leszedni. Nem tudom milyen az üvegfelületed, ha bevonat van rajta mint az ultrabase akkor arról le lehet szedni. Ha natúr üveg arról nem. A megoldás hajlakk vagy a legegyszerűbb rudas ragasztóstift papírboltból. Nekem a hajlakk nagyon jól működik, a legolcsóbb legerősebb a legjobb. A ragasztó stiftet használják sokan az is jó
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz osvatha #36371 üzenetére
igen ez bevonatos. olyan mint az ultrabase, nem fog rátapadni túlzottan. Sőt. Ezeknek valami mikrotextúrájuk van ami eleinte baromi jó mikor még új, aztán fokozatosan romlik ahogyan használod. Ha kicsit használt már gondod lesz a PETG tapadásával. Szappanos vízzel megtisztítod, alkoholos áttörlés és 80 fokra melegíted. Ott tapadnia kell a PETG-nek. Ha nem tapad akkor kell valamit használnod rá.
Én nem költenék arra a 3d nyomtatós spray-re, mert az egy hajlakk 6x áron
Persze ha nem szereted a hajlakk szagát akkor oké. De az az ultraerős legolcsóbb hajlakk amit az öregasszonyok használnak baromira tapad. Amíg meleg lesz nem is tudod leszedni róla. Aztán vízzel ugyanúgy oldódik.Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
smithsys
aktív tag
válasz osvatha #36374 üzenetére
Csatlakozom Scallion "polgártárshoz", nekem a Chiron-on van ilyen, és soha nem kenegettem semmivel, pedig lassan két éve megvan.
A bed, és az extruder hőjét kell megfelelően az anyaghoz igazítani, illetve a szintezést megcsinálni és tapadnia kellene.
Nálam egy gagyi (vmi Acccreate PETG ) olvadozott rajta épp tegnap 235 / 75 -ös hővel, tökéletes tapadással. Kb. 10 órás volt a nyomtatás, kihűlés után pedig könnyedén lejött róla.[ Szerkesztve ]
-
fabula
őstag
válasz osvatha #36371 üzenetére
Kenj rá egy vékony réteg lila Nebuló ragasztóstiftet, ha nem akarod, hogy kitörjön az üvegből. Felesleges kísérletezni, ne kockáztasd, hogy kitörsz az üvegből, ez PETG-hez üvegre már sokaknak bevált. A lila Nebuló csak azért jó, mert amikor le akarod mosni, nedvesen jól látszik, hol maradt még belőle, amúgy meg bármely ragasztóstift jó. Amúgy Prusa is javasolja a ragasztóstiftet PETG alá még PEI lapra is. A hajlakk is jó, csak én nem szeretem, mert megy máshová is a spray-ből, mint ahová kellene, a ragasztót meg csak oda kened, ahol kell az asztalon.
Persze mindenki mást javasol, kinek mi vált be, de nekem ultrabase üveglapra jó a ragsztóstift PETG-hez és nem okoz semmi kárt, vizesen meg könnyebben lemosható, mit a hajlakk vagy más lakk.
Szóval ha rám hallgatsz, azt használod ami neked szimpi, vagy nem használsz semmit .[ Szerkesztve ]
-
kzkz
őstag
-
Saccco
nagyúr
válasz osvatha #36404 üzenetére
Pressure advance. Csökkenti a fejben a nyomást a kanyar előtt.
Szerk.:
Nem néztem a linket kzkz hsz-ban.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
-
azbest
félisten
válasz osvatha #36580 üzenetére
ha ugyanolyan az ender board, mint a többi gépüknél, akkor buta standalone módban van bekötve a tmc is, nem uart vagy serial. Tehát halk, mert interpolálja a 1/16 steppinget. De nem lehet vezérelni. Nem azért, mert a 2208 ne tudná, hanem azért mert standalone.
Ezért van az, hogy a csendes és nem csendes boardjaikra is ugyanazok a firmwarek mennek, mert a board nem használja ki az okos funkcióikat.
Van aki szerint némi hardver mod után a creality boardon is megoldható a linear advance [link] tmc részen. Nem olvastam végig, de arra tippelnék, hogy talán pont az uart-ot hekkelik fel rá.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz osvatha #36583 üzenetére
igen, ez lehet egy érv. Már egy ideje nem követem a board árakat, múltkoriban eléggé elszálltak az skr boardok árai is. Még akkor vettem magamnak bt skr v1.2 mini e3 tm2209-s boardot 26 dolcsi körül, amikor nem volt ez a chipes hiányos kavarás.
még nem cseréltem át az ender 3 v2-őmön, mert előtte látni akartam mit tud a gyárival. Mondjuk most a moddolási lehetőség felkette az érdeklődésemetÚgy látom most az e3 v2 minik vannak viszonylag vállalható áron kínából.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- MIUI / HyperOS topik
- LEGO klub
- Elemlámpa, zseblámpa
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Milyen egeret válasszak?
- 💣 BLACK FRIDAY a lapcsaládon: ma akár 20%-ot is jóváírunk a vásárlásaidból! 💰
- Projektor topic
- Anime filmek és sorozatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Baldur's Gate 3
- További aktív témák...
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- Asztali i7-4790 16GB RAM Asus RX 550 játékra fogható gép
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 14,2 M3 Pro 2023 18GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Gamer PC, I3-10100, 8 GB RAM, 240 SSD, monitor, billentyűzet, egér
- AOC Monitor 27" Q27B3CF2 100 HZ
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest