Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• JulianSinulf

őstag

válasz Tomika75 #48336 üzenetére

És a legfőbb gond nem a görbe ágy volt. Ezzel nem is lett volna gond, mert egész addig nem foglalkoztam vele, míg a nyomtató működött rendesen és azt hozta létre, amit kellett.

A dologgal akkor kezdtem el foglalkozni, mikor egy firmware frissítésnek hála nem ment az ABL és nem is jött ki azonnal, hogy az az ágy bizony nagyon nem jó. A következő firmware-ig használhatatlan volt a gép.
    Először mások tanácsára csodaszappannal mostam a lapot, meg talán még a ragasztót is megpróbáltam, de az nem biztos, régen volt. Szerintem a 3 csavarral is játszottam az ágy alján. Aztán megpróbáltam olyan tárgyakat nyomtatni vele, amiket korábban már kinyomtattam, de nem ment. Na ilyenkor azért el tud keseredni és borulni az ember agya. Mindent kipróbáltam, amit lehetett, amit itt is tanácsoltak. Ja és ugye nekem 1600€-ba került. Ezt sem szabad elfelejteni.
    Aztán elkezdtem másfele nézelődni és kiderült, hogy görbe lehet az ágy és bizony nem csak az én gondom. Más is szív vele. A csereágyak sem jobbak. Sőt, van, aki rosszabbat kapott. Én sem azonnal cseréltettem. És nem is örültem neki, hogy nekem kell cserélni, volt is belőle bajom. Nem ezért vettem ilyen drága gépet. Maradhattam volna az FLSUN-nál is. Nemsokkal előtte próbáltam ki a V400-ast, de aztán visszaküldtem.
    Persze, ha már ilyen minőségi gondról tud az ember, akkor elkezd figyelni a dolgokra.
    Eleve az, hogy az ágy legszélén nem nézi a szintet. Ha oda nyomtatok, akkor az problémás lehet. Ez is történt, nagy volt a tárgy, éppen ráfért a lapra. Csakhogy ott a szélén összébbnyomódott, mert felfele hajlott. Hiába az ABL. Ezért lett még egy ágy cserélve. Annak a bal hátsó sarka kicsit lefele hajlott. Egyébként egész jó volt mindenhol.
    Az első nagy gond elintézte a dolgokat. Persze bíztam benne, hogy jó lesz ez, működik, ezért is adtam el kb. fél évvel később az MK3S+-t. Mert gondoltam, hogy most már oké.
    De aztán voltak más dolgok is, amik nem feltétlen voltak csak a gép hibái, de ilyenkor már mindegy volt. Már utáltam azon töprengeni, hogy akkor most megint mi az, ami elromlott. Én nem csináltam jól valamit? Megint a gép a rossz? Mi a franc baja van?
    Az utolsó gond a hónapban volt, amire a support küldött egy új alkatrészt. Kicseréltem, működött, gyorsan eladtam.

És így eladás előtt azt vettem észre, hogy nem azzal a sebességgel megy át a fájl a gépről a nyomtatóra, mint korábban. Mintha a szerverük lassulna. Korábban minden átment pikk-pakk.
    Ja és akkor mostanában volt olyan, hogy a nyomtatás elején megállítottam a nyomtatást szoftverből. De nem állt meg.
    Mikor elvitték, akkor is nyomtattam egy tesztdarabot, mert ezt kérte a vevő. Elindítottam egy kis 1 cm átmérőjű hengert, 1 cm magasan, félúton filament cserével. Ez igencsak kis fájl kellene, hogy legyen és nagyon gyorsan át kellene mennie. De nem így volt. Volt annyi időm, hogy ránézzek a nyomtatóra, eszembe jusson, hogy nem takarítottam le a lapot az utolsó nyomtatást követően, így amikor a géphez fordultam, az egérhez nyúltam, 75%-nál tartott a feltöltés, mikor a mégsem gombra nyomtam. És ennek ellenére elindította a nyomtatást. De volt annyi időm, hogy letakarítsam az ágyat.
    A nyomtató ment és a tárgy is szép lett. Úgy, hogy elfelejtettem a tornyot kikapcsolni vagy legalább közelebb tenni a tárgyhoz, hogy ne utazzon a fej annyit.

Új hozzászólás Aktív témák