Hirdetés
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
DrojDtroll #2360 üzenetére
Közelmúltban vettem egy ilyen médincsájná csodát. Sokat elmond a Geeetech minőségéről, hogy az asztal golyós orsói közül 2 annyira szorult a rúdon, hogy kézzel is nehezen lehetett mozgatni őket. Ezért a szerelés ennek a kijavításával kezdődött. Szerelés közben nem tetszett, hogy sok helyen a csavar épphogy csak belekapott a mellékelt anyába, ezért eltérve a megadott csavarméretektől, úgy legóztam össze a kötőelemeket, hogy meglegyen a megfelelő kapcsolat a csavar és anya között, ne csak 1-2 menetemelkedésnyi hosszon kapjanak egymásba. Biztonság kedvéért mindenhol csavarrögzítőt használtam. A gyárilag mellékelt filament 1.7-es, emiatt a motor nem tudja rendesen továbbítani a hot end felé, a kis fogaskerék ledarálja a szálat (kis előtolás esetén is). Kicsit becsapós, mert ha önmagában vizsgálod a száltovábbítást, úgy tűnik, hogy viszi rendesen, de nyomtatni mégsem lehet vele. Sok beállítást (Repetier) kipróbálva, valamint a filamentet a fogaskerékhez szorító erőt növelve sem adott úgy-ahogy elfogadható eredményt, csak akkor, ha a filamentet kézzel adagoltam a fejbe, a maximális nyomtatási sebességet pedig 30 mm/s-ban korlátoztam. Továbbá a mellékelt szál rosszul is tapad, elég merev is (sajnos a külön vásárolt filamenttekercs csak napokkal a gép megérkezése után jött meg, így egy ideig a nyomtatóhoz adott szállal voltam kénytelen próbálgatni a nyomtatást). A külön vásárolt 1.75-össel (fehér PLA) már elboldogul, de néhány próbálkozás után kiderült az is, hogy kell majd későbbiekben az extra hűtés a PLA-nak, különben megfolyik. Túl sokat nem tudtam tesztelni az 1.75-öset sem, mert a teflonbélés megadta magát... Jelenleg 2,5 hete áll emiatt a gép, várom az alkatrészeket. Nem számítottam világmegváltó eszközre, tisztában voltam azzal már vétel előtt is, hogy egyes megoldásai elég gagyik és az első teendők között lesz ezeknek a javítása, lecserélése. De arra nem számítottam, hogy gyakorlatilag hetekkel a megvásárlása után sem lesz egyetlen vállalható nyomatom vele. Összességében azt mondanám, hogy a Geeetech Prusa i3 Pro B-t inkább felejtse el mindenki!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- 9. generációs irodai / netezős konfig (i5-9400/8GB/240GB)
- Steam Deck 256gb + Grip
- Hatalmas csomag vicc áron ,minden új!!!!!!!! Továbbértékesítésre is!+néhány ajándék CSERE IS!
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 / B450M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB + 1TB M.2 SSD / 700W
- Acer játékra is,17,3"FullHD,core i5,Nvidia 2/4GB VGA,8-16GB RAM,SSD,Szép állapot