Aktív témák
-
V.L.
aktív tag
-
Norbi14
senior tag
Hali
max 35ezerből mien vkártyát ajánlotok egy ien gépbe:
intel pentium d 915 proci
1GB DDR2 RAM (ez is bővítve lesz még 1gigával)gyors árlisták alapján ezt néztem ki
Sapphire HD 3870 512MB GDDR3 28ezer
XFX 9800GT600M 512MB DDR3szerintetek?
-
lsc
nagyúr
-
Rockybro
tag
9800GTX+-ből melyik márkát érdemes választani?
HD 4850-nel összehasonlítva milyen?
-
sulep
senior tag
Ez a 3 VGA maradt a számításaim között:
Gainward 3870 512MB DDR3 DVI 25200Ft
MSI R4670-2D512/D3 Radeon HD4670 512MB PCIe 21400Ft
Leadtek PX9600GT 512M (S-FANPIPE) 23400FtMi lenne az erősorrend ezek között? Melyiket érné meg leginkább megvenni?
-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, h. szerintetek kell-e vmit fejleszteni a gépben ahhoz, h. a játékok 1680x1050-ben maxon fussanak. (szűrők nem lényegesek)
Esetleg van olyan dolog, amit cserélni kell, mert visszafogja a rendszert?Gigabyte P35-DS3L
Intel C2D E6750 @ 3.40Ghz
Geil Ultra 2x1GB 800Mhz @ 850Mhz
Sapphire HD4870 Toxic FullMitsubishi Evo IX FQ-360 vs Subaru Impreza 06' WRX STi
-
Rockybro
tag
válasz z0d1AK #21381 üzenetére
és a 9800GTX+-ből melyik márkát érdemes választani? HD 4850-hez képest milyen a teljesítménye?
V.L.: HD 4850-ből a legjobb hűtéssel pont az rendelkezik amelyikről érdeklődtél... faszán lehűti a kártyát, aktív hűtésűek közt szerintem a leghalkabb is... ha HD 4850-et választasz mindenképpen ezt válaszd! (esetleg még a Quadpipe-os MSI is jó lehet)
[ Szerkesztve ]
-
V.L.
aktív tag
Az viszont még mindig érdekelne, hogy HD4850 kártya gyártói között van e jelentős különbség, vagy az nem számottevő? Erről vki tud nekem vmit mondani? Mennyire hangosak ezek a "propellerek"?
[ Szerkesztve ]
-
Szigi87
csendes tag
Üdv!
Egy AMD5200 procihoz mien kártyát tudtok ajánlani 35-50e között?? -
Rockybro
tag
melyiket érdemes ezek közül venni:
- 9800GT
- 9800GTX(+)
- 9600GT
- 8800GTezek HD 4850-hez képest milyenek?
a válaszba lécci azt is írjátok bele h melyik gyártótól! -
Rockybro
tag
válasz T-unit #21339 üzenetére
én egyáltalán nem vagyok egyik videókártya-gyártó párti sem, erről a HD 4850-ről nagyon sok jót hallottam, de azért mégis Geforcera vannak tervezve a gammák... az ATi kártyák sok játékkal bugzanak, gta iv el se indul... lehet beruházok egy gtx 260-ra.. abból melyik a legjobb választás?
-
sulep
senior tag
Ahol megtudnám venni a VGA-t, iott a köv típusok között választhatnék:
ATI 4670-esek:
-Gigabyte R467D3-512I (4670) 512MB 3 év 21 360 Ft.
-MSI R4670-2D512/D3 Radeon HD4670 512MB GDDR3, 3év 22 840 Ft.
-Sapphire ATI Rad. HD 4670 512M GDDR3 PCI-E DUAL DVI-I / TVO LITE 2 év 21 530 Ft.Nvidia 9600GT-k:
-Leadtek PX9600GT 512M (S-FANPIPE) 2 év 25 000 Ft.
-Zotac 9600GT SYNERGY Edition 512M DVI AUDIO 2 év 26 100 Ft.Szerintetek melyik lenne a befutó? Melyik a legjobb ár és minőség arányban?
-
jaja1981
addikt
Ha van lóvé akkor 4870. Jövőre nézve jobb.
Gyártónként meg a gari változik és a hűtés, ha nem OC karit nézel.
Hűtésre figyelj oda, mert a gyári lehet, hogy hangos.
Nekem 2 slotos Sapphire-om van és nem a leghalkabb.
Azzal rosszúl nem járhatsz, a driver-ek, meg egyre jobbak lesznek. NO PARA!
Sokan használják nagy megelégedéssel.[ Szerkesztve ]
-
V.L.
aktív tag
válasz jaja1981 #21359 üzenetére
CPU E8500, TÁP Zalman ZM500-HP.
Most olyan konfigot szeretnék véglegesíteni, amit talán egy két évig nem szeretnék lecserélni. Tehát kicsit túl szeretném méretezni a dolgokat.Akkor ha jól veszem ki a szavaitokból, maradjak HD48xx sorozatnál? Lehetséges, hogy ha belefér akkor egy 4870-es még jobb választás volna? Gyártonként van különbség vagy az nem számottevő?
[ Szerkesztve ]
-
jaja1981
addikt
Pont ezt a tesztet néztem én is.
És hidd el a teszt nem terjed ki mindenre.
A Red Alert sem akkor szaggatott be, ha 3 egység volt a pályán, és azok is álltak.
És pont a legnygaobb csatákban szaggat be, amikor a legjobban kéne, hogy menjen.
Nem árt, ha tesztekben megvan az 50 fps. -
lsc
nagyúr
válasz jaja1981 #21360 üzenetére
Mondjuk ezért. Amennyiben neked az ra3-at nem vitte a gt akkor talán nem a kártyával volt a gond . Az említett tesztben is látható hogy 12xx-nél még a 4830 is majdnem sok, egy 4670 is elég lenne . Természetesen a vevő dönt, talán azt rá kellene bízni . De látom visszatértél, a más pénzét továbbra is könnyen költöd a hülye ötleteiddel .
Az élet kegyetlen .
-
jaja1981
addikt
-
V.L.
aktív tag
Vista X64-et használok, 1280x1024-es felbontást, és nekem számít, hogy milyen halk, bár előbb utóbb le lesz vizezve az is. Ez a felállás változtat vmin? Nem vagyok egy nagy játékos, de azért ha ráfanyalodom, nem szeretném köpködni a monitort, hogy nem megy a játék.
-
jaja1981
addikt
Jó, hogy többet tud a Radeon, de minek?
Ki használja ki.
Milyen oprendszert használ a jövőbeli tulaj.
Sokan még mindig XP-t használnak, ott meg mindegy, hogy DX 10, vagy 9-et tud a kari.
Most dual slot Sapphire-om van. Előtte referencia 9800GT-m volt, ami olyan halk volt, hogy nem hallottam terhelés alatt sem, ez a Sapphire, meg itt zümmög.
Megy is rá a víz az biztos! -
Qru
MODERÁTOR
Inkább 4850-et keress hasonló árban (Sapphire DualSlot annak a hűtése is elég bár kissé hangos de cserébe enm olvad el a vga. ). Tud DX10.1-et és a Shader Model 4.1-et (nV-nél csak DX10 és SM 4.0 van támogatva), ami a jövőbeli játékoknál elég sokat fog számítani. Erősebb is a 4850 mint a GTX+ kártya.
Viszont jaja1981 kollégának igaza van, hogy a driverek még elég harmatosak, ennek ellenére inkább a Radeont venném.
#nincsbennetarcsi
-
jaja1981
addikt
Pár ezerrel többért kapsz 4850-et.
Az Nv oldalán a jobb driverek állnak - na ezért most kapok, pedig most cseréltem 9800GT-t 4850-re és tényleg jobbak, biztosabbak az Nv driver-ek - az ATI meg gyorsabb. Egy kicsit.
Nv-nél ott a Physic is, amit némely játék használ is, csak nem tudom ,hogy a karinak mennyi teljesítménye marad fizikát számolni a grafikán kívül. Ebben nincs tapasztalatom.Ha szeretsz zsöszölni a karival, és jól beállítani, akkor ATI, ha csak bedugod és had szóljon Nv.
Szerintem.
-
jaja1981
addikt
válasz bencze #21346 üzenetére
Csutka ilyet vettem én is.
Nincs semmi trükk.
Jó a kari, de a hűtése nem túl halk.
Idle:38C Terhelve olyan 60C
BIOS moddal lejebb lehet venni a venti fordulatszámát a gyárinál, én is ezt tettem, de még így is hallom.
Amúgy ajánlani tudom.Tápod simán viszi. Nem olyan vészes a fogyasztása.
[ Szerkesztve ]
-
bencze
senior tag
Benéztem én is ide, mert nézegettem vgakat és egy tipp mindig jól jön...
Volna egy ilyen:SAPPHIRE TECHNOLOGY Radeon HD 4850 - Dual Slot - 512 MB GDDR3 - PCI-Express 2.0
No ez ilyen 38ba jönnék ki, ami olcsóbbnak tűnt, mint általában... van ezeknél valami trükk, avagy ez kis a) verzió amaz meg b) vagy tudomisén ilyen apróbetűs dolog, vagy ez a modell egyértelmű (és, szerintetek, jó vétel ennyiért?).
Eh, és ilyesmit elvinne a 450-es corsair tápom? Igen/Nem/Kérdéses... (ha ez előreláthatólag gondot okozhat, akkor inkább más vga-t veszek... jelenleg egy c2d e8200 megy, 9600gt, 2 sata hdd, 1 dvdrw, 2gb ram, ennyi, elég átlagos terhelés).
Thx!
[ Szerkesztve ]
-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-
-
T-unit
őstag
válasz Rockybro #21337 üzenetére
Nem tom hol/kitől hallotad,de én sztem 10ből 9 ember elégedett vele,kivételek mindíg vannak.Nekem is ezvan,állítom h nem xaraxik semmivel(kivétel AA néha bugos,de csak ezt az egyet tapasztaltam),driverek is egész jók hozzá.Nem állítom h egy kitűnő vga,de a jelenlegi kb, 40k-s árával elég jó vételnek számít még mindíg,és ennyiért nem is a gyenge ref. hűtőset kapni.Én azt mondom 40-45k között egy jó hűtős hd4850,efölött 55-60k között gtx260.
üdv.
-
Rockybro
tag
üdv! eddig hd 4850-et akartam venni, de amennyi kompatibilitási problémát hallottam felőle kicsit elbizonytalanodtam.... több játék is bugzik szaraxik vele... akkor most mivan? válasszak inkább geforceot? ha igen milyet?
-
V.L.
aktív tag
Ezek közül melyiket?
EVGA 8800 GT vagy XFX 9800 GTX
-
jaja1981
addikt
válasz b-age76 #21329 üzenetére
Most lehet hülyeséget írok, de velem ez megtörtént.
Nem lehet, hogy SP3 kellene az új 8.11 driver-hez?
Én minap vettem egy 4850-et.
Windows reinst SP2-vel. Minden driver fel, .Net fel, és mielőtt megjelent az asztal újraindúlt a gép. Csökkentett módban driver leszed, windows betölt, csak ugye nincs telepítve a radeon.
Na ezt játszotta.
Valahol az AMD-nél olvastam, hogy SP3-at ír a driver-hez.
Na win le, SP3 win fel, és láss csodát megy a catalys-t, meg minden frankón.
Nem lehet, hogy SP3 kellene a 8.11-hez?
Nálam is hardver ua., driverek ua. csak az SP3 változott.[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz b-age76 #21329 üzenetére
Mondtad hogy haverodnak van egy x1300asa, próbáljátok ki abban a gépben az x1950est, hogy kizárjátok a vga hibáját.
Egyéb software-s probléma vírus directX, csinálhatnál egy 3Dmarkot is(pontokból leszűrhetnénk hogy hogyan teljesít a rendszer kizárva a játék software hibáját), jah és bugyuta ötlet de rádugtad a tápcsatit a vga-ra, bár anélkül elvileg nem is indul...
A Vistat meg benéztem mert csak gyors átfutottam a hozzászólásod és ott valami game futtatásához szükséges rendszernél megláttam a vistat és rögtön rábuktamA tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
b-age76
csendes tag
válasz MZsoltee #21314 üzenetére
Akkor sorjában a válaszok !
1. Nem Vistám van, hanem XP. Sehol nem írtam Vistát ;)
2. Az Asrock alaplapba egy integrált kártya volt (Integrated Intel Extreme Graphics2). Vettem az x1950gt- t, amit előbb betettem a gépbe, majd a windows-t újratettem (értsd: C: formatálása, és windows xp sp2 telepítése) Ezután feltettem a vga cd-jéről a drivert, de aztán letöltöttem a legújabb drivert az ati honlapjáról és azt instaláltam.
Nem vágom mi lehet !
Az integrált nem zavarhat be ? Vagy az automatikusan "kiiktatódik", ha benne van egy másik kártya ?
A Rendszer-Hardver-Eszközkezelőben nem látom az integráltat, csak az x1950-et.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Grincs
veterán
Bakter Nagyon kéne új kártya, de inkább várok vele még egy kicsit. Meg addig is gyúlik a vga ra félretett dudva
4870 lenne már az igazi befutó egy jódarabig biztos nemkéne vga karit cserélnem/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
sulep
senior tag
Most néztem, hogy a Sapphire HD3870 512MB GDDR4 PCIe VGA kb csak 3-4 ezerrel drágább az MSI 4670 512 DDR3-nél. Ez jóval jobb kari? Megéri azt a plusz 3-4ezret?
-
jaja1981
addikt
válasz b-age76 #21305 üzenetére
Megnéztem a konfigokat.
Ha minden rendben lenne, a te 1950-esed sokkal gyorsabb lenne.
Szerintem driver probléma van, vagy valami más softveres.
A hardver rendben van.
Próbáld meg más meghajtóval a kártyát.
Pontosabbat nem tudok így látatlanban, de az tény, hogy az 1950-es gyorsabb az x1300-nál, a ram méret ebben az esetben nem befolyásol jelentősen.
Még egy kis finomítás.
AGP-ben egy 2600XT lenne a menő, mert olcsó és gyors.
Én ilyennel toltam krízist közepes grafikán 1024-ben. -
Mr.Grincs
veterán
Mikor várható hogy csökkenenk a videókártya árak?? Most jött ez a gazdasági világválság és egy csomó kártyának amiket néztem felment az ára, 4850 et néztem de mindegyik 5K val drágábbb lett minimum Ha csökkenne akkor inkább 4870et veszek jövőre, de már nagyon lekéne váltani a kártyámat sajna-->Sapphire X1950 Pro 512mb PCIE....
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
MZsoltee
veterán
A probléma oka egyszerű. 1GB-rammal nem szabad Vista-t telepíteni nem hogy játszani rajta! Rakj fel egy XP-t és próbáld meg úgy sztem kb 2x annyi fps-ed lesz!
Az X1950es karinak bőven elég a 256Vram egészen 1280*1024ig sőt lehet tovább is és jóval erősebb mint az X1300![ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Rage47
veterán
Halli.
7300gt -ről váltanék valami szintén olcsó, de jobb vid. karira, mivel eléggé gyengének érzem... 9500GT-re gondoltam, 14/15k-ért megérné szerintem, csak azt nem tudom, hogy a 256MB DDR3-as változat gyorsabb, vagy az 512MB DDR2-es. :/ Szerintetek? Esetleg valami hasonló ár/értékű kártyát tudtok javasolni? -
Gaboman
nagyúr
válasz Zsozsooooo #21294 üzenetére
Miért lesz GTX260X2?
Na erről sem hallottam még eddig!Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
lsc
nagyúr
-
T-unit
őstag
Ha ez a helyzet h egy 7600gt-n jól megy,mindenképpen kipróbálnán abba a gépbe ismerős vga-ját egy próbára.Ha jobb lesz,valószínű nem szereti a mostani vga-d a játék,előfordulhat néha ilyen,de lehet azon egyszerű tény miatt van h kezd haldokolni.Legegyszerűbben tehát egy másik vga-val derülne ki a dolog,ha az hibádzik,azt kell cserélni.
üdv.
-
b-age76
csendes tag
Köszi a választ !
Egyébként nem azért, de pont itt kérdezgettem 2 hétig, hogy milyen kártyát vegyek az adott konfigomhoz. Leírtam mindent részletesen. És jöttek a nagy megmondások, hogy legyen ddr3-as, és akkor a 256 meg simán elég, mert ami játékhoz 512 kell, ahhoz ez a kártya "gyenge" vagy mifene.
Amúgy pedig akkor ebben az esetben egy ati x1300-as 512 mb "jobb", mint egy x1950 GT ddr3,256mb ???
MI A FENE ???
Nem egy ember mondta az "inkább ddr3 256, mint 512" kezdetű mondatot.Ja, és akkor miben erősebb a kártyám, miben jobb ? Vagy ez nem a játéknál jön ki ?
Mittudomén hány sorozattal "feljebb" van az 1950-es, és ennyi, hogy egy x1300-ast ajánlanak helyette ? Persze nem általánosítok, de ennél a játéknál, és akkor midnen jobb játéknál ez van ???Nos, ez nem leoltás, mert én maximálisan köszönettel tartozom, aki az én kis szar problémámra válaszol, időt áldoz a válasz megírására.
Amúgy tudom, hogy az ajánlott gépigény az nem a max. grafikát fogja jelenteni, de 2 helyről is írták, hogy milyen gépen megy nekik teljesen jól (A játékban van low-medium-high és ultra high.) Na hát nekik a legtöbb dolog high-ra van állítva. Ez elég jó grafikát jelent, amivel én bőven elégedett lennék. Egy single core 2.8-as 1gb-ramos geforce 7600-as kártyával. Például !
Ha megoldanám úgy, hogy 2x1gb ram menne dualban, akkor az megoldaná a problémát ?
Ilyen, hogy procihúzás, nem akarok. Ez van.Köszönöm előre is a váalszokat.
És kicsit mérges is vagyok, mert 1 hónapja szenvedek ezen, aztán megveszem a kártyát, és kiderül, hogy akkor elvileg ez lehet a gond. Vettem volna egy x1300-ast olcsóbban, azt szevasz tavasz...[ Szerkesztve ]
-
west
őstag
válasz Zsozsooooo #21294 üzenetére
Szerintem megeri lecserélni,Az sli vel csak baj van,ez meg 1 kari,ugyanakkora teljesitménnyel
Billentyűzet magyarítás profi szinten. Igényeseknek! Személyesen, vagy postázva.Ritkán vagyok gépnél!!! Mindenkinek fogok válaszolni.Magyarosítás
-
Dusee
őstag
válasz b-age76 #21302 üzenetére
Kevés a VGA-d ramja!
Mert az egy dolog, hogy neked erősebb a vga-d, ha nincs hol számolnia, és ezért akadozik!
Az ajánlott gépigény NEM azt jelenti, hogy azzal elfog menni maxon (nagy hiba hogy így gondolják az emberek), hanem amin kb médiumon, v lowon fog menni szépen!
Neked kéne ram, huzni a procit, nagyobb VGA!
Ez van![ Szerkesztve ]
-
b-age76
csendes tag
üdv !
Hát srácok, nagy megfejtést várok valakitől ;)
Alapgondom, amivel már különböző szinteken küzdök itt 1 hónapja kezdve a videókártya vsárlásnál, majd a memória kérdéseken át.
Szóval: legfőképp az NBA 2k9-el szeretnék játszani, ezért vettem egy videókártyát. x1950 gt, agp-s, ddr3,256 mb.
A gépem: Asrock775i65g alaplap, dualban megy 2x 512mb samsung 400mhz ram. Processzorom: intel Dual Core 2.66 ghz. (A többi lentebb a csatolt riportban.)
A videókártya beszerelése után sajnos azt vettem észre, hogy az említett játék szaggat medium grafikán. (Van még high, és 1-2nél ultra high lehetőség is. )
Az nba 2k9 minimum gépigénye:
Windows Vista, XP, or 2000 |
CPU: Pentium 4 2.4Ghz Single Core (2.8Ghz for Vista) |
RAM: 512 MB (1 GB for Vista) |
Video: DirectX 9.0c compatible * |
Video card with 128 MB or more memory and one of the following chipsets is required:
ATI x1300 or greater;
NVIDIA 6600 or greater;
DirectX 9.0c compatible card with Shader Model 3.0 support.Ajánlott gépigénye:
CPU: 3 GHz Dual Core processor or equivalent
RAM: 2 GB
Video: Shader Model 3.0 support with 512 Ram (Nvidia(R) Geforce(R) 7900 GT or better)Ami fontos még, hogy az egyik havernak az enyémnél kicsivel talán gyengébb gépe van, legalábbis a videókártyája az. (x1300-as 512 mb-s ati az én x1950 Gt ddr3-as 256-osommal szemben)
És neki erős medium grafikán (de majdnem high) fut a játék élvezhetően, szaggatás nélkül.Ha én ugyanígy beállítom a details-t, akkor nálam szaggat !
MI LEHET A PROBLÉMA ?
Frissítettem a videókártya driverét.
Kellene 1 gb ram pluszban, hoyg elvigye a videókártyát és a Dual procit ?De akkor a haver 1gigaramja miért elég az amd dualhoz, és az 512-es kártyához ?
Tehát nem értem, hogy hasonló erősségű gépen miért fut teljesen máshogy a játék ?
Azt hittem, hogy a gépek uyganazt tudják nayjából, de az én kártyám erősebb, akkor szebben fut majd a játék, de pont nem ez van, hanem a fordítottja.Vicc még az, hogy a játék egy ismerősöm Intel sima 2.8 ghz-es gépén 1gb rammal, Geforce 7600 Gt- vel is simán, szaggatás nélkül fut.
Azért lenne fontos, mert ha ram kellene, akkor veszek 1g-t, de ha nem ez a legnagyobb probléma, akkor ugye "feleslegesen" nem költök. Meg amúgy is érdekel, mi nem működik normálisan a gépemben.
Csatolom a két gép Everestes riportját, talán abból kiderítetek valamit.
Az én gépem: Intel Dual Core:
http://www.2shared.com/file/4381532/1217b53a/Intel.htmlHaver gépe: AMD
http://www.2shared.com/file/4381489/67f3df4e/AMD.htmlMi lehet gáz a géppel ?
Aki megfejti a problémát, HATALMAS RESPECT NEKI !Előre köszönöm a segítséget !
Privátot is küldhettek, bármi, csak oldódjon meg ! -
z0d1AK
nagyúr
válasz Zsozsooooo #21300 üzenetére
jól döntöttél, bár azért gondold meg az ajánlatom
am, a te karid nem kifejezetten két magos kártya, inkább csak egy összeillesztett sli, mivel két külön kártya van egybeépítve| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |