Aktív témák
-
törölt tag
válasz C in LINUX #22898 üzenetére
25k környékén nem sok 9600gt van az iponban
-
C in LINUX
csendes tag
-
lsc
nagyúr
válasz C in LINUX #22896 üzenetére
Radeon 4670 /his, sapphire 512/, nv 9600 GT, újan a keretbe ennyi fér bele .
Az élet kegyetlen .
-
C in LINUX
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem!
Milyen videókarit ajánlanátok ehhez a konfighoz MAX.25k-ig:
Proci:E8400
Alap: Giga p35-ds3
Memó: 2X 2Gb Geil 800MhzVárom az ötleteket, tanácsokat!!!
Gigabyte ep35-ds3, E7300(AC Freezer 7 Pro), CSX 4GB Overlocking CEC 800MHz Kit, Sapphire HD4670 512MB, Gigabyte Superb 460W
-
Alister71
nagyúr
válasz Steve-0 #22892 üzenetére
Pont ugyanerre céloztam, csak lehet "kicsit" másképp fejeztem ki magam.
Nekem a legutolsó agp-s karim egy 7600GT volt, iszonyat szuper kari, egy 3GHz-s Prescott társaságában, aki tud használtan olcsón venni mindenkinek tudom ajánlani.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
RefeeZ
tag
válasz tzsolesz #22857 üzenetére
A 4830-cal szimpatizálok.Azt hallottam, hogy nem sokkal rosszabb, mint a 850,de árban jóval jobban jönnék ki. Egyik kérdésem, hogy igaz-e ez. Másik ,hogy mire kell figyelni, mikor 4830-at kutatok? (vagy az összes megbízható elméletileg és semmilyen szériahibájuk nincsen?) éés milyen gyártótól próbáljam beszerezni?
Köszi előre is
-
Steve-0
őstag
csak használtan éri meg
10e-nél többet többet költs rá !Lord Vader: Csak nem hiszem, hogy mindenki megengedheti magának, hogy vegyen egy új konfigot. 20e túlzás, de mint említettem használtan max. 10e még belefér.
[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
válasz Alister71 #22890 üzenetére
hát igen, felesleges, mert most hiába veszi meg 20-30-ért, utánna meg bármit akar cserélni, nem tud majd mit kezdeni vele, mert új konfigba nem lesz jó, eladni meg vagy nem tudja, vagy csak kegyetlen sokat veszítve vele
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
joi29
őstag
válasz Rasty261 #22886 üzenetére
-Semmi gond ha a procidat feltudod húzni 2300Mhz-re akkor egy 7600Gt-t
simán elvisz,a gond csak ott van hogy a 7600GT-k AGP-s változatai újonnan
abnormálisan magas áron kaphatóak.
-Ami a még belefér kategóriába tartozik az a HD3650-es széria,igaz hogy ezt
100%-ban nem hajtja ki a procid de ár\érték arányával sokkal jobb választás
mint a GT.
-Viszont ez a vga igen csak kényes az agp-s meghajtókat illetően,úgyhogy a
jelenleg kiszemelt x1650pro pont jó választás lenne a gépedhez,
a mostani kártyádhoz képest igen nagy előre lépés még így is.[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
Nem írtad milyen felbontásban játszol, ha 22" Wide azaz 1680x1050 a felbontás, akkor a 4670-et felejtsd el, a min kártya a 4830 ATi fronton. Szerintem a procinál az E5200 is elég, de ha biztosra akarsz menni, ill hosszabb távon gondolkodsz, akkor ugord át a 7xxx-es sorozatot és válassz a 8xxx-ek közül.
-
Neoteric
addikt
prociból inkább e5200.
ebben a kategóriában ne várd azt hogy egy év múlva is menjen minden fullon, mert nem fog.
4670re sztem fölös az 1gigás vram, 512 is bőven jó.
20körül 4670 megfelelő, 4830 már tökre más kategória.
mostanába ati a nyerőbb, nv-nél ebbe na szegmensbe talán egyedül a 9600GT van, ami kb a 3870nel van partiba.
PSN: ne0teric_sAN
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Itt is kérnék egy kis helpet és holnap megyek vásárolni
A proci: Intel Core2Duo e6400 v E5200 lesz
A cél: A mostani játékok pl, Cod 5 gond nélkül fussanak és még 1 év múlva se kelljen új karit vennem.Amit eddig ajánlottak: HD4670 512mb, 20e körül vagy ez 1 gigásan 23e. Itt kérdezném meg h mennyit dob rajta az a +512mb?
Vagy nézzek feljebb? 4830?
Illetve egyáltalán: Nvidia v Ati?
Ami fontos nekem: Halk legyen. Volt már kártyám ami kirobbant alólam...Köszönöm a tanácsokat előre is
Külön nem írok köszönömöt, de köszönöm szépen ha válaszolsz :)
-
Wandamme
tag
Hali!
Ezek közül szerintetek melyiket érdemesebb megvenni?A hangerő igzából mindegy mert a mostani gépem hangerejének még a közelébe sem érhet egyik sem szerintem:- Gigabyte Radeon HD4850 Zilent 512MB GDDR3, 256bit, 2xDVI, TV-out (PCX)Gigabyte Radeon HD4850 512MB GDDR3, 256 bit, TV-out, 2xDVI, PCI-E 2.0, DirectX 10, OpenGL 2.1, Zalman hűtés
- Sapphire Radeon HD4850 512MB GDDR3 (PCX) Lite
Sapphire Radeon HD4850 512MB GDDR3, 256bit, 2xDVI, TV-out (PCX)- Asus Extreme Radeon HD 4850 512MB DDR3, Glaciator (PCX)
Asus Extreme Radeon HD 4850 512MB DDR3, Glaciator, (PCX)Ja és ezekre gondolom rátudom kötni a mostani monitoromat... átalakítót adnak hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
pc-eye
tag
helloszok szeritnetek milyen videókártáyt vegyek 20 000 -30 000 ftból minmum 1 512Mbos kártya kellene.Előre is kössz.
-
Ebit
addikt
válasz Killerlaca #22868 üzenetére
Nvidia 9600 Gt, 8800 Gt,9800 Gt
ATi 4830,4850valamint ezek felett,amit,még ebbe az áfekvésbe belefér.
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok
A kérdésem az lenne, hogy az aláírásomban szereplő VGA-t mire érdemes lecserélni?
Ésszerű keretek közt tehát mondjuk 35 000Ft-ig.
Valamint mennyiért lehet eladni az enyémet.Köszönöm
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
Steve-0
őstag
válasz South Velen #22861 üzenetére
azért még van benne potenciál (tuning esetleg? )használtak között 10e vagy az alatt keress, de mondjuk ha nézel HD filmeket akkor egy HD3650 - túlzás, de besegít a lejátszásba.
Amúgy találj olcsón HD2600 PRO-t vagy XT-t igaz ezeket se tudod kihajtani, de keveset fogyasztanak, és viszonylag modernebbek a régebbi szériákhoz képest.
legolcsóbb/legjobb megoldás egy 7600 GS lenne lehetőleg GDDR3-al szerelve, vagy 7600 GT ha találsz jó áron.
üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Rasty261
csendes tag
válasz South Velen #22861 üzenetére
A pénz most nem nagyon akadály, de én egy x1650 pro ra gondoltam de ha ez nem akkor lehet hogy mégsem.
-
Rasty261
csendes tag
Helló !
Milyen videókarit ajánlanátok?
Konfigom:Abit NF7, AMD Athlon XP 2700+, 2x1 GB DDR-400 Dual,Most egy ősrég FX 5700 LE Xpertvision van benne, ez már elég sz@r úgyhogy új kéne.
-
Vikito
csendes tag
Egy kérdésem lenne. NFS szériákhoz, WoW-hoz, codokhoz, colin McRae, ut, moha, illetve az inkább szimulátoros és neten vagy lanban játszható játékokhoz melyik gyártó illik jobban? Nv v ATi
-
gooool
őstag
Helló!
Lenne egy kérdésem:
Lecserélném öcsém gépében a videókarit,de nem tom mi kéne,hogy váltsa a mostani 7600GS-ét(ASUS Silent DDR2) amit egy E2200-as proci hajt.A lényeg volna:nagyobb teljesítmény(természetesen),halk legyen,ne melegedjen nagyon(kicsi a házikó) és lehetőleg ne legyen rajta plusz tápcsati.Lehet használt is,de ne legyen több 15K-nál.
Ja és egy Asrock kombó lapba kéne amiben ugye csak 4×-es a PCI-e,vagyis kicsit visszafogná.(a lényeg: FIFA09 1024×768-ban és magas részletességgel)
Kösz a választ![ Szerkesztve ]
Üdv, Balázs
-
RefeeZ
tag
Sziasztok!
Öcsémnek tennék össze gépet játékra, ehhez kellene videókártya. Mit neveznétek most a középkategória csúcsának, vagy milyen kártyát ajánlanátok és miért?
Előre is köszi;)
-
joi29
őstag
válasz Steve-0 #22852 üzenetére
-Hát nem mai gyerek a "kicsike",de ha jól alkudsz akkor 15k-ért megkapod.
-Sokkal többet nem ér hiába volt korának büszkesége az x1900XT egyenrangú
ellenfele,a mai játékokban egy új 15k-s kártya lehet hogy meg agyabugyálná.
-Egyébként egy bármilyen 2.5Ghz-en ketyegő kétmagos proci elegendő hozzá,
legyen az X2 vagy C2D kivéve a kétmagos Cerkákat. -
Steve-0
őstag
unokatesómat lehet meglepem egy 7900 GTX-el kb.: milyen proci kell hozzá, hogy kihajtsa?
ja és mennyibe kerülhet használtan? mert lenne egy csak az eladó se tudja mennyit kérjen érte. -
hubandika
tag
Köszi mindenkinek a segítséget. Akkor szerintemENNÉL maradok
-
z0d1AK
nagyúr
válasz HolyFire #22847 üzenetére
hát nem szereltem még notit, így nemtom h megy a vga csere, de lehet célszerűbb szervízben cseréltetni...
egyébként hülye, ha lecseréli, mert nem igazán lesz jó kari benne így sem, max belenyom annyi pénzt abba a szarba, amennyiért mér ugyancsak jó asztali gépbe való vga-t is vehetne| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
monti20
tag
-
HolyFire
aktív tag
-
z0d1AK
nagyúr
válasz HolyFire #22844 üzenetére
hát megéri cserélni egyébként?
mert csak akkor, ha játszani akarsz rajta, de a jobb karitól sem lesz sokkal jobb a játék, hiszen a játékokat nem laptopokra tervezik! sztem amit kinéztetek 3650et, az is elég hozzá
hubandika:
BFG GeForce GTX 260 OCX MAXCORE
Zotac GeForce GTX 260 AMP2!
EVGA GeForce GTX 260 Core 216 Superclocked
EVGA GeForce GTX 260 Core 216 HC16(gyári vízhűtéses...)[ Szerkesztve ]
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
HolyFire
aktív tag
Helló!
Notebbok-ban szeretnénk videókártyát cserélni....jelenleg GeForce7600 van benne.....amit eddíg néztünk bele az egy Ati Mobility Radeon HD3650, GeForce8600GT vagy 9600GT de ez már elég drága....
Jó lenne ha valaki valami ötlettel tapasztalattal szolgálna....persze értelmes érvekkel alátámasztva....Eddig a HD3650 felé húzunk, elég jónak tűnik a 8600-hoz képest adatait tekintve....
Neeee!!! Csak a rumot ne!!!
-
-
hubandika
tag
Hali!
Köszi a tippeket a kártyára. Kinéztem ezt a GTX 260-at. melyik gyártót ajánljátok? gigabyte, msi, asus? Másik az, hogy mi a véleményetek az ipon.hu-ról? megbízhatók? csak mert elég jó áron adnak egy két dolgot.
-
z0d1AK
nagyúr
hát ugyanúgy lehet az is, h a gx2-t támogatják majd jobban egy év mulva...
nem lehet itt már előre semmit sem tudni.
egyébként azért olvasgattam már itt fórumon oanokat, akik belevágtak a 4850/70-be, és azt sem tudták, hova váltsanak át, mert ien bajok voltak, olyan bajok
nem azt mondom, h szar, mert biztos jó, ha ennyien viszik, csak nem mindegy, h miben, és mennyire.
de sztem le is zárhatjuk a vitát, mindig azt a kártyát fogja jobban szeretni a játék, ameik többet fizet érte...| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
joi29
őstag
válasz z0d1AK #22828 üzenetére
-Nem érvelésként hoztam fel hanem azért hogy mások is lássák hogy ahány teszt
annyiféle eredmény.
-Egyébként én nem azt nézem a kártyákon hogy ennyiszer az egyik,amannyiszor
pedig a másik a jobb,hanem azt hogy a tesztben szereplő játékok igen nagy
részében kb felében alig 5-10%-os a különbség és jó néhány játékban
ez alig 1-2 fps.
-Persze van ahol csúnyán veri egyik a másikat ahogy te is mondtad,
de ha átlagot vonunk kiderül hogy a gx2 átlagban max 10%-al erősebb a 4870-nél.
-És igen ha egy kiszemelt játék élvezhető futtatása a cél,akkor érdemes a játékot
szebben futtató kártyát venni,de mi van ha egy év múlva kijön egy olyan szintén
népszerű játék ami a másik kártyán sokkal szebben fut, vajon akkor megéri e
a plusz 10-15k Ft-ot kiperkálni a gx2-ért.
-Igen ilyenkor jönnek azok a szakik akik azt mondják hogy bizony egy év múlva
majd úgyis lesz egy trendi kártya ami kevesebbet eszik,kevesebbet fűt
és arra majd lecseréli a gx2-jét aki akarja,igen ám de gx2-es 70K-es kártyát
nem egy évre vesz az ember...
-Mindazonáltal ezt most nem aggályoskodásként írtam,mert nem vagyok
elkötelezve semelyik gyártó iránt sem,mindössze némi bizalmatlanságot táplálok
az egyik legkevésbé kelendő vga iránt.[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz Scholes9 #22832 üzenetére
A proci miatt én max a 4830-at venném, a hűtése miatt nézz szét a topikjában . Olyan "alacsony" felbontáshoz nagyon kell a proci is . Igaz ha a 4850 felárát nézem az is megéri /annak a hűtése is jó /, de a proci kevés lesz hozzá az említett felbontásban .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
Scholes9
nagyúr
Köszi. Majd kiderül februárban, hogy jön ki a keret és esik-e a 2 kártya ára, attól függően választok. + nem akarok 1,5 évig új vga-t venni, azért is gondoltam 4830 v 4850-re . 4850 az a sapphire dual slotos változat lenne, 4830-ból meg az msi modelljét néztem ki.
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> 65” S90C <-> MacBook Pro 14 M4 Space Black
-
z0d1AK
nagyúr
válasz szeki_80 #22829 üzenetére
a mercuryval az a gond főként, hogy nincs benne semmi sem!
tehát ha jön egy túláram, villámlás, úgy megy át rajta minden, ahogy elő van írva!
egy fsp, chieftec, enermax, corsair, stb. ezeket jó eséllyel megfogja
személyes tapasztalat, a nyáron egy reggelen becsapott a szomszédos házba a villám, és körbement a környéken a plusz feszültség.
a telefont, illetve a tápot gyilkolta meg, de a gép többi része megmaradt.
szervízben is csak annyit mondtak, h teljesen megsült a belseje...
de a biztosító legalább fizetett, bár nem annyit, amennyit ért a táp...| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
Vidori
tag
válasz szeki_80 #22829 üzenetére
A táp az FSP-nél kezdődik
Az egyik legolcsóbb FSP 350W PNR. 5000 Ft
Kicsit hangos de egy átlag bőven konfighoz elég.
A többi elit már csak pénz kérdése: Enermax, Corsair...
[FSP 350 PNR]
Az ilyen Codegen, Mercury, Acorp...stb. felejtős és veszélyes.
Bővebben:
[Melyik_tapegyseget_vegyem/][ Szerkesztve ]
-
szeki_80
tag
válasz Alister71 #22815 üzenetére
Semmi bajom nem volt ezzel a táppal! Jobb mint egy Codegen! Húzni nem húzok semmit majd a procin kívül(azt is csak max. 3ghz-ig!)! Az R4670 meg kevesebbet fogyaszt, mint a mostani 8600 GTS-em! Nálatok mi a jó táp? Hány ezerbe kerül?
[ Szerkesztve ]
Mi a művészet? Olcsón, jót venni!:D aka Debil80
-
z0d1AK
nagyúr
hát a kb 75 tesztből 40 a gx2 mellett szól, van ahol az ati nagyon veri az nvidiát, van ahol az nvidia nagyon veri az atit
de ez mindig így lesz, egészen addig, amíg perkálnak a játékfejlesztőknek, szóval felesleges továbbra is azon vitatkozni, h most az a jó, h x játékban agyonveri az ati az nvidiát, vagy ha az y játékban az nvidia veri agyon az atit.
ha így nézzük, akkor azt kell nézni, hogy milyen játékokon akarunk sokat játszani
azt meg h a jövőbe melyik játékért fizetnek, ki tudja még...| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
lsc
nagyúr
válasz Scholes9 #22822 üzenetére
Azt neked kell eldönteni, ahhoz a felbontáshoz és procihoz a 4830 is tulzás, 20-ért egy 4670 is simán elég , dönteni neked kell . A 4850.nél nem mindegy milyen a hűtés, 35-ért nem hiszem hogy extra hűtésest kapsz, igaz a két másiknál is meg kell nézni .
Az élet kegyetlen .
-
Gaboman
nagyúr
Én meg vennék GX2 ha jó áron hozzá lehetne jutni,mert ahogy a 3870X2 is leírták hogy így nem működik a CF meg ugy nem működik,erre is frankon rácáfolt.
Nem igazán találkozni olyan játékkal amiben nem menne jól.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
joi29
őstag
válasz z0d1AK #22821 üzenetére
-Költői kérdés volt ,egyébként a gx2 jó 60-70W-al többet húz azonos feltételek,
(konfig kiépítés) mellett mint a 4870.
-De ti tudjátok én tiszta szívvel biztos nem ajánlanék olyan vga-t amiről itt
a PH-n ilyet lehet olvasni hogy:
"A 9800 GX2 tényleg nagyon gyors, de a történet nem csak erről szól. Cserébe melegszik, mint egy kazán, másfél kilót nyom, instabilitási problémákat tapasztaltunk vele (a CrossFire sem jobb), teljesítménye pedig teljes mértékben azon áll vagy bukik, hogy a driverírók milyen napot fogtak ki, megitták-e reggel a kávéjukat. Tesztünkben nem találkoztunk ilyen játékkal (talán a WIC DX10-ben), de tegyük fel, hogy az SLI nem működik megfelelően, ebben az esetben mi történik? A 150 000 forintos GeForce 9800 GX2 ilyenkor órajeleinél fogva lassabb, mint a 8800 GTS."Gaboman
-Ezt egy percig sem vitatom és nincs is szándékomban bizonygatni semmit,
mindössze vannak kételyeim a gx2-vel,mint választható vga-val kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
-
joi29
őstag
-
Scholes9
nagyúr
Hali. Ehhez a konfighoz melyik kártya passzolna jobban: athlon 64 x2 6000+, k9n sli platinum, 2x2gb ddr2 800mhz ram. 4830 és 4850 közül vélasztanék. 4830 30k, 4850 35k
1440*900 a monitorom max felbontása, ebben használnám a játékok alatt.
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> 65” S90C <-> MacBook Pro 14 M4 Space Black
-
-
szeki_80
tag
Sziasztok! Milyen videokártyát nézek a konfigomhoz! C2D E6600, 400W-os Mercury táp, 2*1 Gb RAM, 1280*1024 lenne a felbontás magas beállításokkal! Sapphire R4670/512-esre gondoltam! Vagy tudtok jobbat?
Mi a művészet? Olcsón, jót venni!:D aka Debil80
-
doddy
tag
sziasztok!
Melyik a jobb? MSI 4870 OC vagy egy alap 9800GX 2?
gépem : c2d E6400@3.4ghz,2x1gb corsair dominator,ga p35 ds3,400gb wd,Gainward 4850 extra hűtős.
4870 oc-t vagy 9800GX2őt vegyem?
Megszállott codos vagyok. cod2,cod4,cod5, kell az fps minnél nagyobb felbontásban élsimítással, midnen maxon . Esetenként cs sezek,ileltve Fallout 3 .
www.greencoating.eu - Festék és csiszolástechnika Egyedi bevonatrendszer kidolgozás, gyártás akár 5-10-15-20 év garanciával.
-
joi29
őstag
válasz Steve-0 #22796 üzenetére
-Először is nem azt mondom hogy irgum-burgum csak azt szabad venni ,
hanem azt hogy melyik az a kártya ami az NV oldalán a HD4670-el egy
teljesítménybeli kategóriába sorolható.
-Ami pedig a vga-k kihajtásához szükséges legkisebb teljesítményű procikat illeti,
nem szabad elfelejteni azt hogy az Intel procikat jelentős mértékben befolyásolja
az L2 memória mérete is.
-Vagyis egy 2.5ghz-en dolgozó e5200-ast nem szabad egy lapon említeni egy
e6700-al. -
Zalaymate
senior tag
Hali!
No hát úgy látom, hogy 8800GT-ről amire érdemes váltani az vagy GTX260, vagy GTX280, vagy HD4870 vagy HD4870 X2.......
Nagy felbontáson játszom (1680x1050) így fontos, a sok memória. Nem tudom, hogy mostanában várhatóak e újabb kártyák, vagy sem, a váltás nagyjából április, május környékén történne, mert addigra lesz lóvém.
Egy GTX260 lenne a legolcsóbb választás, viszont szeretném, ha legalább egy jó évig nem lenne gond a nagyfelbontáson játszott játékokkal, az újabbakkal sem.
a 260-as GTX megállja a helyét, vagy érdemes inkább HD4870- felé keresgélnem (persze 1GB-os változatot értem itt!)
Brumi: nem írtatok felbontást!!!!
[ Szerkesztve ]
(= Zala =)
-
Brumi˘
addikt
Gaboman kollégával összehoztunk egy kis összehasonlítást: 8800 ultra oc vs 3870x2
A képen a lényeges adatok rajta vannak kivéve a driverek: ati: 8.12, nvidia: 180.48
Hupszi felbontás 1280×1024 (sajna többet nem tud a monitorom)[ Szerkesztve ]