- Masszívan lekorlátozza az AI gyorsítók elérhetőségét az USA
- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Lézervágás, gravírozás
- ASUS notebook topic
Aktív témák
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz TTomax #47770 üzenetére
Szerintem meg mindenki tudja, hogy egyik játékban a radeon, a másikban pedig a Gforce az erősebb. De az, hogy elkeni a száját egyik a másiknak az enyhén szólva is túlzás.
4850-ről meg GTS250-re váltani pedig csöbörből vödörbe. Amire érdemes lenne váltania az egy 4870 vagy egy GTX260.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz TTomax #46265 üzenetére
javítottam a linkeket.
Itt a PCX-en nem olyan vészesek az árak. Már 37-től lehet kapni, és 1,5K-ért ki is hozzák.
Van választék is rendesen.
A GTX260 valóban pedig nem rossz alternatíva. Erősebb is Dx9/DX10-ben. Csak ugye nem DX11-es. Nem tudom a vevőnek mennyire fontos.
-
tomiee85
senior tag
-
veterán
-
tzsolesz
nagyúr
válasz TTomax #28434 üzenetére
Csak azt ne mondja a boltban, hogy 1376x768-as felbontáshoz kell, mert furcsán fognak rá nézni.
Molnárka: Miért nem hallgatsz ránk? Hidd már el, hogy jót akarunk. El sem tudod képzelni, hogy mennyi baj van egy ilyen 3-4 gpu-s rendszerrel, nem játszanál egy percet sem, mert mindíg anomáliákba ütköznél, úgy driver terén, mint pedig melegedés, táp gondok, stb....
-
senior tag
-
félisten
válasz TTomax #28329 üzenetére
"időtállóbb": becsületesebb, jóindulatúbb, okosabb. Jobb-rosszabb.
Abban igazad van, hogy saját tapasztalatom nincs, de fenntartom a véleményem.
A "pár ezres" kokrétan 24.000 Ft(63K és 87K) a legolcsóbb 275 és a legolcsóbb 280 között az iPon-on most. Ami 40%-os drágulást jelent.
Nem jobb 40%-al a GTX280.
KaiotEch: nehéz kérdés, én is ebben vagyok. Én kivárok.[ Szerkesztve ]
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Ace Ventura
addikt
válasz TTomax #28025 üzenetére
Mert 100%-on hajtott kentinek elképesztő hangja van.Mint az X1950XT porszívó hangja.
Ha leveszem a fordulatot, akkor meg megfő nekem.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
fagy53
nagyúr
válasz TTomax #27721 üzenetére
joi29 feltehetően a kategórizálásnál a legújabb VGA-kra gondolt, mivel az újabb kártyák megjelenésével a rangsor állandóan borul.
A HD38xx-ek megjelenésükkor a felső középben foglaltak helyet, mára az alsó közép-et boldogítják. Manapság a 128 bites memvezérlő a GDDR5-nek köszönhetően elérte a korábbi 256 bitesek sávszélességét, így bekúszott a középkategóriába. -
tzsolesz
nagyúr
válasz TTomax #26841 üzenetére
Úgy emlékszem mikor beharangozták, hogy a 9800GT lesz átnevezve, de akkor még is csak a 9800GTX+ lett? Vagy az a GTS240, amit nem léptek meg?
Akkor viszont visszavonom azon kijelentésemet, hogy "szégyellje magát az NV stb...." mert a két kari valóban egy szinten van.
mod: Én mióta vagyok PH! addikt?
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz TTomax #26614 üzenetére
Jelenleg négy DX10.1 játék van a piacon, ebből három ami a teljesítmény mellet a képminőség javulását is fel tudja mutatni.
A H.A.W.X. ugye csak optimalizálást tartalmaz a Dx10 kódhoz képest. AA nélkül kb. 20-40% ... AA-val 15-30% plusz függően persze a kártya típusától és a beállításoktól.
A S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky szebb árnyékolást tesz lehetővé és működik az AA minden felületre. A gyorsulás mértéke AA nélkül 10%, AA-val 10%-ot lassul a renszer, mert sokkal több a munka a temérdek Alpha test alapú felület miatt.
A Battleforge átlag 10-15%-ot gyorsul DX10.1-ben kvázi beállítás függetlenül és az AA is működik minden felületen.
A Stormrise az 10-30%-ot gyorsul a DX10.1-től, továbbá működik az AA minden felületen és az árnyékolás is Gaussian Filter alapú, ami nagyon szép lágy szélű árnyékokat eredményez.A Stormrise egyébként jól megy a GeForce-on is az AA-val, mert a fejlesztők voltak olyan kedvesek és a CUDA-n keresztül is leprogramozták a mintavételezést, így a GeForce-ok sebessége is csak 3-5%-ot esik a 8xAA aktiválásakor. Persze nem működik minden felületre, de a játékban alig van Alpha test objekt, így kvázi észrevehetetlen a differencia.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Gaboman
nagyúr
válasz TTomax #26088 üzenetére
Én meg ezt azért írtam ha jól értelmezted hogy nem hogy a 4870-el de a 4850-el sincs teljesen egálban,meg ha még az árakat is nézzük akkor még jobban az ATi felé húz a választás.
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
válasz TTomax #26075 üzenetére
A 4850-el sincs egy súlycsoportban a 9800GTX+ max DX9-ben de DX10-ben elmarad tőle.
Ezt onnan tudom hogy cserélni szerettem volna a 4850GS karimat egy MSI 9800GTX+ OC kártyára.
Crysis DX9/DX10,FarCry2 DX9/DX10,LostPlanet DX10,COJ DX10,GRID DX9,WIC DX10,RedAlert3,TRU-ben elmaradt az ATi-tól,ezekben próbáltam.Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
bartucc
addikt
válasz TTomax #25522 üzenetére
Szerintem bármelyiket veszed nem jársz rosszul, mondjuk a mostani procidat meg kell egy kicsit még rántani hogy kifussa magát a vga, de egyenlőre most is elég FPS-ed lesz 3,2 ghz-el is valószínűleg
"Azért jó tengerparton lakni, mert akkor csak három oldalról van hülyékkel körülvéve az ember." //Galla Miklós//
-
-
poc013
tag
válasz TTomax #25517 üzenetére
Nekem az első változtat (1680X és az alatti felbontáshoz) lenne!!!
Körülbelül menyibe érné meg még a GTX280???
És az nem gond hogy csak DX 10 támogat???
Igazából a 4870X2 csak az a bajom hogy nagyon melegedik és hangos + a gyártók nem igazán törik magukat a referencia hűtésen kívül másra
A GTX 280 vs. GTX 285-nél menyirre gond hogy az egyik 65nm a másik 55nm a GPU???
Köszi a + infótÉn is eredetileg egy 4870 ben gondolkodtam csak tovább gondoltam mi lenne ha tovább mennék egy "szintett" , igazából azért írtam is mert nem igazán tudom eldönteni hogy melyik is legyen ATI vs. NV
[ Szerkesztve ]
-
Tomate
veterán
válasz TTomax #20865 üzenetére
Cod5 Grid, Bia HH, Cod4, Far Cry 2, AC, Bioshock, Crysist is próbáltam, de az akadt. (de az 1280-on is akad )
AtHoS: Ma vettem egy fogyasztásmérőt és az adatlapomon található konfig sima windows üzem alatt 130W-ot eszik. Mindjárt megnézem mit művel terhelés alatt
[ Szerkesztve ]
-
-
Ari18
őstag
-
Ari18
őstag
válasz TTomax #20817 üzenetére
Nem akarok egy sokadik Ati VS Nvidia párbajt elkezdeni,de kérlek olyanokra ne hivatkozz ami előfordulhat mind a két gyártó drivereivel.Ezek a hibák sok mindentől előjöhetnek.Érdekes nekem az előző 8800GT-vel sem volt bajom és a mostani 4870-nel sincsen.(kopp-kopp)
Nyugodtan megveheted az Ati.Azt vegyed amelyiket olcsóbban meg tudod venni.
TTomaxszek: "aki szerint egy 3870 gyorsabb mint egy 8800GT" mint írtam az előző kártyám 8800GT-volt.Semmi gáz nem volt vele csak a hűtés,de ez most mindegy.Volt nálam 3870 próbára az osztálytársamnak vettük,kipróbáltam és a friss driverekkel jobban teljesített mint a volt 8800GT-m.
[ Szerkesztve ]
-
z0d1AK
nagyúr
válasz TTomax #20353 üzenetére
pontosan ahogy mondja, azért megnézném nem egy helyzetben, hogy mit hozzna a 4850 egy gtx260 ellen.
biztos van oan, amiben felveszi a versenyt, de a legtöbben azért erősebb a gtx260 annyira, h a 4870legyen az ellenfele| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
b-age76
csendes tag
válasz TTomax #19753 üzenetére
Köszi a választ.
Az a gondom, hoyg ddr3-asból ebben az árban ezt az egyet találtam, és az az érzésem, hoyg ha holnap felhívom az üzletet, akkor NEM választ kapok. Csak itt van, és sehol máshol nem találok ilyen kártyát. Ha lesz, egyből lecsapok rá.
HA nem, akkor ne mtudom hol nézzek ddr3-ast. Geforce-ból sem találok nagyon. PCI-re bezzeg van minden ddr345-ös is -
Gaboman
nagyúr
válasz TTomax #19184 üzenetére
Azért ezt a tesztet érdemes lenne megnézni mielött a GTX260-at ajánlod a 4870 helyett.Ez attól függ ki mivel szeretne játszani.
Több gamben még a GTX280-at is otthadja a 4870,de vannak olyanok is amiban a GTX260 erősebb.
http://www.computerbase.de/artikel/hardware/grafikkarten/2008/test_ati_radeon_hd_4830/Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
-
T-unit
őstag
válasz TTomax #19166 üzenetére
Pontosan így van, nemrég próbáltam 4850el egy 3ghz fölé húzott e5200-al farcry2,warhead meg ilyen kisebb gépigényű dolgokat,és igencsak AA nélkül éppen élvezhető max. beállítások mellett(kb.25-30fps átlag),ráadásul én csak 1280x1024en néztem.Olyan monitorhoz ha vki minőségi szinten szeret játszani minimum a hd4870/gtx260.Sztem ezeket egy x4 mellé belehet még tenni ha közelít 3ghz felé órajel,gyorsabb lesz tőle az fix mégha nem is hajtja ki cpu.Amúgymeg e8400 illene mellé legalább.
üdv.
-
Dusee
őstag
válasz TTomax #19166 üzenetére
én nem mondtam h 40 a határ!csak azt h olyan 50-55 köré kéne belőni az árat, mert még táp is kell!
és a 4870et sehogyse hajtaná ki a phenomom először én is azt akartam, de hát ez van
jo akkor 1680ba highon szűrők nélkül
ugy már jó lesz?
amugy nekem m1 csak natívba mennyenek a gamek!
köszönöm TTomax! -
kosarob8
aktív tag
válasz TTomax #18118 üzenetére
A Zalman nekem eddig bevált, bár lehet már nem az az igazi régi fíling, de nekem megfelel
Hűtés szempontjából inkább mindig túlbiztosítom magam, mint sem kevés legyen...
Az 5200-as pl nem sokban tér el (vagy mégis) a mostanitól... mondjuk 1,6 helyett 2,5, meg 2MB cache, meg hát újabb gyártástechnológia... teljesítményben mennyivel lehet jobb?[ Szerkesztve ]
-
E-Maxx
tag
válasz TTomax #17815 üzenetére
Akk úgymondom, hogy hűtő értelmes áron.
Itt olvastam fórumban, hogy X2 viszonylag hűs, és nem olyan vészesen hangos.
Tudom hogy nem jó 90fokon tartani, de nem akarok megsüketülni, így is hangosabb mint a vinyók....# # # Amíg a föld kerek, mindig lesznek dízelek, de mivel a föld ovális, jó lesz nekünk a benyás is!!!:)) # # #
-
E-Maxx
tag
válasz TTomax #17812 üzenetére
Idle 52fok, load 90 fok, fix 30%-on venti.
Mert ez is hangos, efölött még hangosabb, és víz mellett, néma gépben még így is nagyon hangos, külön meg nincs rá hűtés.# # # Amíg a föld kerek, mindig lesznek dízelek, de mivel a föld ovális, jó lesz nekünk a benyás is!!!:)) # # #
-
Petiapó
tag
válasz TTomax #16131 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Valóban nem egy erőmű, de így felhúzva azért szépen muzsikál, és még van egy kis tartalék benne . Viszont későbbre gondoltam egy E8xxx vmire.
Az nem gond, hogy NVidia chipset-es a lap?
Meg igazából ami ATI kártyám volt egyik se jött be igazán, ezért inkább az a NVidia felé húzok.
Amúgy nagy a különbség a 8800gt és a 9600as széria között? (úgy értem nagy ugrás?)[ Szerkesztve ]
...az ember akkor a legveszélyesebb, ha kétség nélkül elhiszi, hogy igaza van...