- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Autóhifi
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Arione11
csendes tag
válasz csucsbicep #350 üzenetére
köszi
-
bluyoo
nagyúr
válasz Arione11 #347 üzenetére
Akkor nézd meg hogy a DVD és a merevlemez is IDE csatlakozós vagy nem.
Utána irány a Milyen asztali gépet vegyek? topic
Keret , meglévő hardverek , felhasználási terület megadása mellett.Bazinga!
-
Arione11
csendes tag
és erre a konfigra milyen vga-t javasoltok ? mert ugye ide nem kell ddr5 szerintem
gép : dell optiplex gx520 fekvő
cpu : dual core intel pentium d 820, 2.8GHz
lap : MSI G41M-P43 Combo
ram : 2 plusz 1 giga kingstonmeg most egy 220w-os táp van benne, ami szerintem ezt nem nagyon vinné.
-
Arione11
csendes tag
válasz csucsbicep #355 üzenetére
ez működne ? :
cpu : INTEL Pentium G840 2.80GHz
lap : ASROCK B75M-GL
ram : KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz
táp : FSP Hexa 400W
vga : SAPPHIRE 11202-00-20G HD7750 1GB GDDR5 -
Arione11
csendes tag
válasz csucsbicep #357 üzenetére
köszi a segítséget
-
marinea2
addikt
7850 -hez vagy 7870 -hez milyen proci illene az i5-ösökből?
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
marinea2
addikt
válasz csucsbicep #360 üzenetére
K-s? az miben különbözik? Jobban húzható?
-
marinea2
addikt
válasz csucsbicep #363 üzenetére
P/Z-s az mi
Ebben a lapban nem lehet tuningolni?
[ Szerkesztve ]
-
marinea2
addikt
válasz csucsbicep #365 üzenetére
Aham értem, és ezek a lapok drágábbak is gondolom.
Kb melyik a legalja?"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
-
marinea2
addikt
válasz csucsbicep #367 üzenetére
Igen igen már itt is gyűjtöm az infókat, ő ajánlotta ezt az MSI-t is persze akkor még nem volt szó a tuningról..
-
Sondi1986
addikt
válasz Arione11 #356 üzenetére
Mondjuk ilyenen nem gondolkodtál?
ASROCK A75M-HVS
AMD Athlon II X4 631 2.60GHz FM1 BOX
SAMSUNG 4096MB DDR3 1333Mhz
FSP FSP400-60APN
GIGABYTE GV-R777OC-1GD HD7770 1GB GDDR5összeg: 69.614ft
-
KAMELOT
titán
válasz Alpachino #371 üzenetére
pl.
Gigabyte h61m-s2pv
G550
4GB Kingston 1600mhz
FSP 400W
Ebbe az alaplapba későbbiekben egy i7-2600 procit is belétehet. Amikor már olcsók lesznek. És tehet belé 2x 8GB ramot.
Én is cask azért vettem 88euros alaplapot mert kellett az, hogy kicsit tudjak húzni a procin. Ugyanis ez volt a legolcsóbb Z77-es alaplap.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Egy 9600GT mennyire állja meg még a helyét 1440x900-as felbontáson?
-
CoolBoy323
nagyúr
még mindig senkinek nincs ötlete, hogy hogy kellene pontos FPSt mérni?
olyan program kellene, ami X időnként logolja, esetleg grafikon...
A FRAPS h mindig F11et nyomjak, kicsit körülményes
az MSI cuccos meg egy nudli...
-
csucsbicep
nagyúr
válasz CoolBoy323 #375 üzenetére
Fraps miért nem jó? Lementi egy táblázatba.
-
KAMELOT
titán
válasz CoolBoy323 #375 üzenetére
FRAPS az jó. amúgy meg felesleges kínlódni ilyen saját tesztel. Lényeg, hogy maxn menjen 30-40FPS-el és kész.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
CoolBoy323
nagyúr
most a táblázatot nem tudom megnyitni, az SSD miatt vmi gebasz van
de abba hogy menti le? csak amikor F11et nyomok, akkor logol, nem?
amúgy azért akarok saját tesztet, h lássam a különbséget az új és régi driver között, és szerintem sokaknak segítene, hisz manapság a bestbuy kártya szvsz a 7770
-
KAMELOT
titán
válasz CoolBoy323 #382 üzenetére
Hát mondjuk nem lenne rossz egy átfogó topik erről. két driver + játékok + különböző graf beállítások.
De ha megcsinálod nyomjál be videókat is, hogy látható legyen tényleg azok az értékek jöttek ki amiket írsz majd a grafikonokba.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
válasz CoolBoy323 #385 üzenetére
Ja szerintem ilyen FPS dolgokat más topikban. Ez VGA topik. Már tényleg sok az OFF. Meg a nem ideillő hsz.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
takessz
senior tag
Akinek van egy 7750 es vga az tolhatna róla egy tesztet hogy hogyis muzsikál a kari mert ugy döntötem a és alpacino segitésével azt mondta 1280x1024be 7750 az amd athlon 64 x2 5400+ 2x2,8ghz mellé jobban paszol mint a 7770 és a 7750 el keveseb lesz 1280x1024be az fps besés talán ugy hogy akinek van 7750 vároma tesztet
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
PWF
csendes tag
Hali.
Megmondaná valaki, hogy egy GTX560 Ti (Asus ENGTX560 Ti DirectCU II 2GB 256bit DDR5) egy GTX660 OC (Asus GF GTX660 DirectCU II OC 2GB 192bit DDR5) vagy egy Radeon HD7870 TOP (Asus Radeon HD7870 DirectCU II TOP 2GB 256bit DDR5) közül, melyik adná a legszebb játékélményt? Gyorsaság, grafika, színek, stb.
Mielőtt kapásból az ATI-t kapnám mindenkitől, tudom hogy újabb, TOP, meg sokan oda vannak érte, de néztem összehasonlító videókat és néhol nagyon elmarad az NVIDIA-tól. Nem elég éles, a színek is fakóbbak és a fraps is gyengébb. Nem egy oldalon írják, hogy játékhoz sokkal ütősebb az NVIDIA. Rácáfol erre valaki?
A GTX660-as meg ha jól tudom butított. Annyira erős mint egy 560 Ti. Az OC mennyit dob rajta?
Az 560-as jó. Azzal nincs bajom
[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
Nem jól látod. Azok a videók, még a korábbi meghajtókkal készülhettek, az új 12.11b-vel, már nem egy súlycsoportban van a gtx660-al, pláne nem a gtx560-al. A 7870 már inkább a 660 TI sebességét, de van ahol még azt is veri, tehát ennek fényében mégis csak egyértelműen a 7870-et a nyerő.
A 660-meg erősebb a GTX560 TI-től, nem is kicsit....
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Bukmop
tag
Röviden: én a 7870-et választanám ár és teljesítmény aránya miatt. (megjegyzem jómagam nvidia párti vagyok, és nem szeretem az amd drivereket, pedig van ati-s kártyám is)
Hosszabban: Ha játékra kell én nvidia 670 vagy 680 között döntenék (nekem előbbi van). De amellett nem lehet elmenni hogy ezek a kártyák nem olcsók. Az 560 Ti jó kártya (bizonyítja, hogy igazából mai napig a 660Ti az amire nvidiás kártyák közül legelőszőr érdemes leváltani, de szinte csak kínzás árán, annyira magas most a komoly nvidia VGA-k ára szerintem.)! Ha valaki most vesz a semmiből én 660Ti-t javasolnék először nvidia oldalról (feltéve, hogy újat akar, nem használtat), ha ez drága azonnal irányítanám az AMD-hez, a 78xx/79xx széria ugyanis gyors és olcsó(bb).
Kemény dió ez milyen VGA-t vegyek mostanában
+1 Alpachinonak (új driver sokat javított állítólag)
[ Szerkesztve ]
"Doing more than the minimum work is my deffinition of failing!"
-
Bukmop
tag
válasz Alpachino #391 üzenetére
Az optimalizálás nagy úr! NVidiánál láttam talán az aktuális előtti driver frissítés leírásában, egy régebbi kártyán egy idei játék, javult ÓRIÁSIT (úgy rémlik talán pont az 560Ti-on a Skyrim, 40, vagy a fölötti %-ot, az az ért már WTF-javulás)
[ Szerkesztve ]
-
PWF
csendes tag
NVIDIA párti vagyok jó magam is de valóban nem olcsó most egy jó kártya. A 660 Ti meg egy 20-assal drágább árkategória mint ezek...
Az ATI-ról meg túl sok mindent hallani. Eléggé bizonytalan téma. Az NVIDIA egyhangúan jó. Azon felül hogy párszor lemaradt és egy széria kiégett a túlmelegedés miatt pár éve, semmi negatívat nem hallottam még róla. -
Bukmop
tag
Én magam is előbb vennék nVidiát mint AMD-t még ha tudom is hogy gyengébb, de az ár/érték mutató mellett ma már nem lehet elmenni! Necces, vagy meggyőzöd magad, vagy csukott szemmel, nyugodt szívvel veszel akkor egy gyengébb nVidiát...te tudod melyik megy könnyebben!
-
Alpachino
veterán
"Az ATI-ról meg túl sok mindent hallani."
Pl. mit ? Azon kívül, hogy a 7-es szériája kiválóra sikeredett ?
Csak azt nem értem, hogy ha eldöntötted, hogy veszel gyengébb karit drágábban, csak azért mert NV. akkor minek kéred a tanácsunkat ?
Hajrá ! vedd meg a 660 TI 80K-ért és élvezd a 60K-s 7870 sebességét....hát nem jó üzlet
[ Szerkesztve ]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
PWF
csendes tag
válasz Alpachino #397 üzenetére
Mint írtam, rengeteg helyen ha játékról van szó, kapásból NVIDIA-t ajánlanak ergo az ATI-t kritizálják. Kevesebb támogatás, lassabb fejlesztés, stb. Videókon is többet látni NVIDIA-t nyerésben.
És azért kérdeztem mert nem döntöttem el. Csak leírtam amit eddig tudok. Látom hogy erősebb azért sem tudom eldönteni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Battlefield V
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest