- Samsung LCD és LED TV-k
- VR topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen egeret válasszak?
- Bluetooth hangszórók
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pehi
senior tag
Szevasztok!
Tanácsot kérnék, mi lenne optimális vétel pár óra játékra heti szinten!
Jelenleg egy 1660S -em van, ami teljesen megfelel az elvárásaimnak. Ez jövő héten, a gyerekhez kerül, így kártya nélkül maradok. Gép többi része is bőven elég, ehhez keresnék olyat, ami esetleg erősebb lenne,( hamár egyszer vennem kell) és kiszolgálná a procit, stb. i5 10400 F lenne a proci, 16 gb ram 600W táp. Monitor full hd, 60/144 hz,. 90 ezer körül néztem 3060Ti-t, vagy RX 6600XT olcsóbban. Lehet még egy RX6600 is elég lenne, de ha a proci elbírná, kihoznám a maxot az egészből. Köszönöm előre is a segítséget, vagy megerősítést! -
5leteseN
senior tag
válasz
aquark #178042 üzenetére
eBay, TESLA P40 : 24GB VRAM
Visszavonom: Nincs saját hűtése, szerverekbe tervezték!
Asztali gépbe is meg lehet csinálni, de +pénz, +idő, +... -
válasz
updog #178037 üzenetére
Hasonló problémára keresek kártyát (Stable Diffusion), és én is a 16GB-os 4060Ti-re gondoltam, esetleg a 12GB-os 3060-asra. 4060-as lenne az igazi, de nekem elérhetetlen árban van. Kérdésem, hogy lenne e olyan (fél)profi VGA, amit olcsóbban beszerezhetnék használtan, és min. 16-20-24... GB VRAM-al bír? Nincs valami nVidia féle "Special edition" AI képgenerálásra? -köszi
updog: Szerintem érdemes lenne kipróbálnod a Midjourney-t, szinte nem kell hozzá saját hardver, gépidőt veszel, ha jól emlékszem olyan 5 eFt/hó, sajnos számomra nem játszik, mert ciciket
(is) szeretnék generáltatni, és 18+ -os tartalmakat ez nem generál....
-
updog
őstag
Sziasztok!
GTX1060 cseréjén gondolkozok, budget opció RTX3060 12GB memóriával, vagy kimaxolt kerettel 4060Ti-re 16GB memóriával.
A cél: Reality Capture (fotogrammetria), Stable Diffusion (ezek miatt gondolom inkább a több memóriára érné meg gyúrni, de minden tapasztalatot szívesen veszek, igazából most a SD 6 gigával sok modellt be se tölt már, RC pedig elketyeg de a pár tucat képen is rengeteget gondolkozik, a terv egy nagyságrenddel több feldolgozása...), Adobe PS / LR (meglepően GPU intenzívek), később esetleg Blender. Gaming nincs (legalábbis komolyabb annál mint amit most elvisz a 1060 is).
A fő kérdéseim, hogy az 500as BQ táp elég lesz-e ezeknek (van még 2 NVMe SSD a gépben, illetve 3x140mm venti aztán ennyi a fogyasztó), és van-e kifejezetten ajánlott gyártó / típus ezekből?1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
BQ Pure Power 11 500W
ASUS TUF GAMING X570-PLUS
Ryzen 5900X
G.Skill F4-3600C16D-32GTZNC@3600
MSI GeForce GTX 1060 Armor OCV1 6GB
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni? Irreleváns, Windows desktopot fogok nézegetni max. 2 monitoron fullHD-ben.
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Ahogy fent.
4. Mennyi pénzt szánsz rá? ~200k
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz? kizárólag új, vagy sok garis használt, megbízható helyről -
kolopele
nagyúr
válasz
Headshot #178032 üzenetére
Pár napja raktam össze két 6600 - as masinát 9400 - as procikkal, abszolút rendben vannak, az a proci még egyáltalán nem gyenge, és 80-90 ezer környékén már meg is lehetne a proci meg a VGA csere is. Mondjuk egy 8500 - as is nagyon olcsó, az meg lényegében egy 9400.
-
Headshot
aktív tag
-
raziel01
veterán
válasz
Audison #178029 üzenetére
A proci elég gyenge már. 4 mag/4 szál.
Konkrétan egy RX 570-nél erősebb VGA-t felesleges bele venni.
Bár nem írtad mire kell. Mert régebbi játékokkal persze el lehet játszogatni.
Vehetnél 55 körül RX 6600-at is de kb 50-60%-ban tudja majd kihajtani. Ha esetleg néznél hozzá mondjuk aprón valami erősebb procit akkor mehet a 6600. -
Audison
senior tag
Sziasztok. Videókártyát keresek.
Ami eddig megvan:Fractal Design node 202 (gyári 450w táp)
Asrock Z390M-ITX
Hyperx Fury 2x8gb
Intel i3 9100FMax. 80ezret (használtan) szeretnék érte adni.
-
5leteseN
senior tag
válasz
creedszl #178016 üzenetére
Én még azt is átgondolnám, hogy a CPU-t év elejére hagyni, és addig kis (kockázatos) CPU és RAM tuninggal is tudsz +10%-ot letenni. Az 5600X CPU a Passmark szerint 25-30%-ot hoz a házhoz.
Február körül a karácsonyi CPU-cserék utáni eladások szinte mindig leviszik az árakat a béka-popsi alá(gondolom én az évtizedes tapasztalat alapján) és akkor vagy jobbat veszel az árkülönbözet miatt mostani ár helyett, vagy ugyanazt, de olcsóbban!
Egy-két óra ehhez a témához tartózó olvasgatás és kérdezés után képben leszel. Ennél jobban nem bontom ki a témát, mert az már nem ide tartozna.Én szoktam ennyi "mérhetetlen" kockázatot vállalni, és ha rám hallgatsz: "...azt csinálsz, amit akarsz!"
-
válasz
creedszl #178025 üzenetére
A "marad benne" és az "értelmetlen" között azért vannak lépcsőfokok. Manapság az abszolút best buy teszkós budget az az rx6600(xt), gombokért. Fhd majdnem ultra (hacsak nem ilyen Alan Wake 2 jellegű rémséget eresztesz rá), termeli az áramot. Azt kihajtja teljesen. De ha van több pénz, akkor vegyél jobb kártyát, ha meg nyersz a lottón következő hónapokban, mellé dobsz apróról egy r5 5600x-et ugyanabba a lapba és évekig nem lesz gondod. Amennyiben nem játszol fortnite és hasonlókkal. 🤷
-
creedszl
senior tag
válasz
RetepNyaraB #178024 üzenetére
Azért így kérdezem mert nem látom értelmét olyan karit venni amiben marad potenciál a procilimit miatt.
-
-
creedszl
senior tag
válasz
RetepNyaraB #178018 üzenetére
Ha szigorúan a proci képességeihez kéne mondani egy kártyát, akkor melyik ajánlanád?
-
-
Repsol600
addikt
Sziasztok.
A 2 közül melyik lenne a jobb vétel?
Multimédiára, néha játékra lenne használva.ASRock Intel Arc A380 Challenger ITX 6GB OC ~47.000
MSI RX 6400 Aero ITX ~ 51.000 -
válasz
RetepNyaraB #178017 üzenetére
Bocs. A táp az 500W elég, ha nem valami leharcolt darab. A proci lesz kevés ezek alá. Egy 5600-as nem ártana legalább. Aprón lassan vicces áron mennek (sajnos, vagy szerencsére).
-
válasz
XboxPlayer #178015 üzenetére
Ventik tényleg csendesek? Sosem volt jó tapasztalatom cm kavarókkal és vagy öt éve már inkább nem is próbálkozom. Amúgy jól néz ki, ötletes az a belső, állítható propeller. Kicsit drága a budget ízlésemnek.
Creedszl@
Fhd rt nélkül mindkettő jó lesz. RT nvídián kompromisszumokkal menni fog. Amd rt-vel inkább felejtős, ultrán pláne, de játékja is válogatja - ezt neked kell eldöntened. Amúgy a piros kicsit erősebb és jelentősen több vram van benne; a zöld 8GB-ja ma már simán elfogy rt nélkül is egy modern játékban. -
creedszl
senior tag
Sziasztok!
Egy GTX 1060 6Gb-ot szeretnék lecserélni a következő összeállításban szolgál:
AMD Ryzen 5 3600, Gigabyte B550M lapban, 16Gb DDR4 3200Mhz társaságában.Olyan 100k lenne a keret.Alapvetően nem nagyon van játék de ha van akkor FHD elég de akkor az maxon ha lehet.Nézegettem 6700XT-t illetve 3060Ti-t...Az igazság az hogy úgy látom alapvetően lehet a táp szab határokat.Egy Chieftech 500W-os van a gépben.Nem tudom mit bírna el ez a táp ha maxon van terhelve a rendszer.Ebben kérném a segítségeteket milyen kártyát ajánlotok?Nvidia oldalon ott az RT meg a DLSS(ami mondjuk FHD-nél nem tudom mit segíthet) AMD oldalon viszont nem vagyok képben milyen fejlesztések vannak amik jobban a konkurensnél.Kicsit kiestem már a hardveres szakkörből
Lehetőleg új kártyában gondolkodom de hogy melyik gyártó most az etalon, a legmegbízhatóbb, azt nem tudom...
Köszönöm a figyelmet! -
kolopele
nagyúr
válasz
Jim74 #177999 üzenetére
6700XT ha elég lenne abból van a Pulse meg az MSI Gaming X 2 ventis változatai. Holnap lesz nálam egy ez utóbbiból, hiába a két venti, sosem okozott még csalódást, pedig 980 Ti - m is volt, ami 250W TDP - s. A Pulse már bizonytalanabb kissé, bár az sem a hangossága végett, hanem inkább forróbb fejű, de UV - val be lehet állítani. Mondjuk én Pulset nyugodt szívvel max. 6600XT - ig vennék.
-
válasz
CJ4567 #178003 üzenetére
Köszi az infót.
A komplett gép összerakás majd február környékén lesz esedékes, csak addig szeretném teljesen körbejárni a dolgot, illetve ha közben valami nagyon akciós lesz, akkor lecsapok rá, mert egy teljes konfigon több 10ezer Ft-ot lehet így spórolni.
Ha lesz esetleg egy nagyobb VGA best buy áron, akkor inkább legyen nagyobb a ház.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Bomba ár! Dell Latitude 7400 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD IPS I CAM I W10 I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest