- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zimmi91
addikt
válasz
lemusz #176798 üzenetére
Én 1660S-t cseréltem 6700XT-re, CS2 nálam is gatya, de a 1660S-el se volt jobb, ide már kell kraft, szerintem megcélzom a 4070et aztán egy ideig le a gond vele
Aztán meg kitudja ha dobna ki vmit a CS2höz akkor még jó lehet, mert pl új Cyberpunk tökélesen fut a 6700XT-vel...
-
lemusz
addikt
válasz
ferni #176793 üzenetére
CS2-höz remélhetőleg jön majd még 1-2 reszelés fejlesztők, illetve AMD oldaláról is különben elég gatya eddig, DM kb játszhatatlan (200 alatti) fpst ad. Én is emiatt cseréltem (1060 3Gb -> 6600XT), de nem azt kaptam mint amiben reménykedtem, nincs meg egyelőre a konzisztens 400-500 fps 1280x800 lowon se. Nem tudom ez AMD specifikus dolog-e, vagy az erősebb zöld kártyáknál is jelen van-e, de a GPU clock-ot kb forcolni kell driverből vagy MSI afterburnerből, különben inkonzisztens makro laggos nélküle a játék. 8GB lényegtelen ha kompetitív beállításokat fogsz használni. Én nem vetném el a helyedben a 1660 S/Ti duót, ha tényleg csak ezt a két címet és lowon akarod játszani.
-
ferni
őstag
Az ő az én
Az a baj kijött a CS2 és jóval több GPU-t eszik, mint a CSGO meg a Valorant.
Igen, összességében low grafikán lesz tolva.
6600XT-t ahogy nézem egyik NVIDIA sincs a közelében, ha ár-értéket is figyelembe vesszük és a következő amire már érdemes lehetne összeget szánni az a 3080.
3080 mellé meg tippre nem ártana egy új alaplap se a GIGABYTE B550M DS3H helyett.Az itt írtak alapján valami ilyesmi kép állt nekem össze.
-
DonPedro2
friss újonc
Sziasztok! Adott egy nem fiatal konfig, i5 9400 F 6 magos proci, asustek prime h310m-a r2.0 alaplap, 16 Gb DDR4 RAM és jelenleg egy NVIDIA GeForce RTX 1050 TI 4 GB (DDR 5) videokártyával. Kérdés, érdemel lenne e a videokártyát erősebbre cserélni, mivel ez lassan kezd kevés lenni (a Starfieldnél nagyon kijött
) de nem tudom, a jelenlegi alapkonfi mit/milyet tudna ténylegesen kihajtani....
-
ferni
őstag
Akkor összegezve ha kell egy kis FPS upgrade akkor 5700XT/6600XT.
NVIDIA vonalon meg csak pénzpazarlás az egész, semmi értelme ezeknek a 1080/2070 és társainak, illetve a 3060/3060ti/3070 se a legjobb opció, mert azok is 8 GB csak, meg nem tudnak annyival többet, mint egy 6600XT hogy megérje.
Magyarul 3080 alatt nem is érdemes venni nagyon semmit onnan alapból se jelenleg.
Jól összefoglaltam körülbelül?
Counter-Strikehoz azért komoly vas nem kell, kb csak ezt kéne 240 FPSen kifuttatnia, más játéknál ez esélytelen, de nem is ez a cél, de akkor NVIDIA-nál nincsen ezek szerint olyan értelmes opció, mint ami kéne nekem.
-
Headshot
tag
válasz
ferni #176788 üzenetére
RX 5700XT az teljesítményben kb az RTX 2070 és a 2070 Super között van, amik 70 ezer Ft körül mennek aprón.
Hasonló teljesítmény RX 6600XT szintén 70 ezer körül, viszont ebből még kapsz garisat, én ezt céloznám meg.Nvidia oldalon az újabbak is eléggé elszálltak árban, mert a 3060-at 85 ezer körül vesztegetik (teljesítménye a sima 2070 körül van).
A sima 6600 kb a 5600XT/2060 szintjét tudja, ez belefér a keretedbe de gyengébb is.
-
Dinomano
őstag
válasz
xtremist #176787 üzenetére
Igen. Mondjuk az sem hátrány, hogy ha vékony hátlapos, nem dupla. Nem biztos, hogy elfér a duplahátlapos. De még ráér a dolog, első körben arra voltam kiváncsi, hogy tesztek alapján jó kártyákat néztem-e, amik ár/érték arányban a legjobbak, amiket ki lehet hozni 10-ből. Végülis 750Ti vagy 1030 az esélyes csak...
-
GEIL
addikt
válasz
ferni #176788 üzenetére
50 ezerért nem kapsz olyat ami tud 240+ fps-t.....inkább spórolj még hozzá és valami bikább kártyát vegyél.
2023 év végén nVidia vonalon már ilyen procival és 240 fps-es tervekkel nem mennék RTX3080 / RTX4070 alá.....spórolj hozzá.....olyan nincs hogy olcsón kapsz jót.
Esetleg egy RTX3070 még jó lehet....de azért ha a jövőre gondolsz akkor tegyél még hozzá gubát és vegyél erősebbet....az sosem baj ha több az fps, akár 280-300+ -t is szaladjon...ne csak épphogy 220-240-et. -
ferni
őstag
Sziasztok
Van egy elég érdekes konfigom.XFX Radeon RX 570 8GB
AMD Ryzen 9 3900X
GIGABYTE B550M DS3H AlaplapMint látjátok elég CPU heavy a dolog, de már magához a CPUhoz se ártana jobb alaplap.
Igazából ez ilyen ami volt rakjuk össze alkotás volt. Játékhoz Valorantra illetve CSGO-ra használtam egyedül, ezek meg elég CPU heavy játékok és emiatt tökéletesen megfelelt a dolog. 240hz-es monitorom van tehát ennyi FPS minimum kell.Megjelent a CS2 és sajna a mostani videókártyám már nem elég rá, olyan 150-180 FPS között mozog a dolog.
Használtan, kb 50k lenne a lélektani határ, de ha annyival jobb teljesítményt kapok picit többért, hogy megérje akkor az is megoldható.
Legkézenfekvőbb talán egy RX 5700 XT lenne, viszont jó lenne inkább egy NVIDIA a Reflex miatt, mivel a latencyt jobban kezeli, mint az AMD és ez minimálisan kiérződik ilyen nagy refresh rate mellett főleg, hogy marad a GPU bound valószínűleg az új GPU után is és ekkor a legjobb az NVIDIA Reflex.
Szóval milyen videókártyát javasolnátok?
Válaszokat előre is köszi. -
válasz
abra19 #176761 üzenetére
Szerintem jó lesz az a gainward phonix 4070 255eft-ért. Ha biztosra ki tudod deríteni, hogy jó-e az amd 7800xt a premier pro-ban (én találtam olyat, hogy nincs h265-höz valami b frame support, de nem értek hozzá), akkor abból egy sapphire nitro+, powercolor red devil jó választás lenne. Van egyébként premier pro topik, de elég kihalt, viszont egy próbát megérhet az is. [link] itt van egy teszt, amiben van premier pro is.
-
Melyik a legelső vga kártya amelyik tud h264 gyorsítást, és mondjuk DPn tudja a 4K60 Hz.et?
GT 1030. RX 550?
Van korábbi is? -
Dinomano
őstag
Sziasztok!
Régebbi configot fejlesztenék minimálisan.
A config: I3, 4 gb DDR3 RAM, HD 5670 1gb DDR5
Ehhez a konfigurációhoz szeretnék egy erősebb VGA-t. Semmihez nem nyúlok, memóriát sem bővítek, csak egy újabb kártyát tennék bele. Szempont, hogy PCI-E-ről kapjon csak áramot, extra pin-es csatolóval nem szeretnék foglalkozni.
Használt kártyát vennék (akár innen, hardverapróról), 10.000 Ft körüli áron.
GT 1030-at nézegettem, R5 430-at...
Mi jöhet még szóba szerintetek? -
Headshot
tag
válasz
Gabo4 #176767 üzenetére
Inkább ezt a részt nézd ha a hűtések hatékonyságát akarod összehasonlítani.
-
Gabo4
csendes tag
válasz
Lorden #176766 üzenetére
Koszi!
A tablazat eleg beszedes.
Plusz a osszefoglalo mondat: "With 34 dBA, the card will be audible in your case, but not "loud" in any way. Other RX 6700 XT designs we've reviewed achieve similar temperatures with better noise levels, but those use much bigger coolers, too." -
Gabo4
csendes tag
A Gigabyte 6700xt 3 ventis, vagy maradjak inkabb a Nitro, XFX, Powercolor vonalon? Asusnak is bannak 3 ventis kartyai. Bevallalhatoak, halkak ezek is?
-
Jassz
tag
Sziasztok!
Csak szeretném megköszönni a három hete itt ajánlott Radeon 6600-as kartyát. Remekül fut vele a Baldurs Gate 3 egy core i3 10.100 processzorral és halk is! (Sapphire) -
abra19
újonc
Sziasztok, szeretnék segítséget kérni. Hetek óta figyelem a piacot, olvasom a fórumokat, de nem tudok dönteni.
Napi szintű videóvágásra és esti 1-2 óra játékra(télen kicsit több) szeretnék új kártyát.
Főleg Premiere Pro és kis After Effect.
4060 Ti 16GB, 4070 és 7800 XT között vacilálok. 7800 XT felé húznék a 16GB miatt + Starfield is jár hozzá. Viszont semmi tesztet nem találok, hogy hogyan viselkedne Premiere Pro-ban a 4070-hez képest. Néhány előző AMD kártyával kapcsolatban olvastam Premiere Pro-t érintő bugokról, nem tudom azóta mennyit javult a helyzet, ezért kicsit félek is tőle. 4060 Ti-ra pedig azért gondoltam, mert későbbiekben talán nagyobb textúra részletességgel tudnék játszani a 16GB Vram miatt. Persze más beállításokat alacsonyabbra véve, ami talán nem olyan szembetűnő mint az alacsonyabb textúrák?!
255-ért láttam Iponon 4070 Gainward Phoenix-et. 4060 Ti-ból gondolom alacsonyabb fogyasztás miatt egy olcsóbb, gyengébb hűtős verzió is elég lenne, így pedig már kb. annyival olcsóbb mint amennyivel gyengébb, de + 4GB Vrammal.
7800 XT-ből nem néztem konkrét típust.
1440p-ben játszanék, de nem kizárt, hogy egy éven belül 3440x2560-as vagy 4K monitorra váltanék. DLSS vagy FSR használata annyira nem zavarna, most is használnom kell a Warzone-ban a korosodó 1070-el
Új kártyát szeretnék, keret: 2-300e
Jelenlegi konfig:
Asrock z690 Extreme
Intel Core i7 12700
64GB 3200mhz (3600 OC) RAM
Asus Cerberus GTX 1070 Ti
Corsair RM650i
Köszönöm! -
smallmer
őstag
Sziasztok!
Ezzel a kártyával kapcsolatban mi a véleményetek? Jó vásár?
ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XTX OC Edition 24GB GDDR6 | Graphics Card| ASUS Global
Köszönöm szépen!
-
sfefe
addikt
Ok köszi, még bírja a mostani nem sürgős....
Még ugye választék sincs nagyon .. -
F.B.I.
veterán
válasz
sfefe #176735 üzenetére
Egy új, még garanciás, kevesebbet fogyasztó típus esetén, megfontolandó választás lehet és nem kell kerülni. Természetesen ha a csendet szereti az ember, akkor mindenképpen a több ventis, komolyabb hűtéssel rendelkező példányokat kell keresni. Azonban ha a spórolás az elsődleges szempont, akkor nincs kérdés, amelyik a legolcsóbb ( a későbbi használt értékesítésnél, azonban azt a különbözetet el is bukod, pont a jobb modellek miatt).
-
GeriSzán
csendes tag
Sziasztok!
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
Konfiguráció váltás előtt állok, de egy Ryzen 7 5700X-szel szemezek ,ASRock B450M Pro4 R2.0 alaplapban. 16 vagy 32 GB DDR4 memória (max 3200 MHz)2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
1440p
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Elsősorban játék, azon belül WoT, BF 2042, de újabb címekbe is belekostólnék
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
Maximum: 150.000 Ft
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
ÚjEddig egy Pulse Radeon RX 6700 XT-vel szemeztem.
Köszönöm!
-
Lorden
senior tag
válasz
dzsampi #176737 üzenetére
Ha a 2023as és a jövőben megjelenő AAA játékokkal szeretnél játszani kompromisszummentesen, magas részletességgel akkor ez a két kártya marad.
Ha elég pl a 4k high/medium, vagy kevésbé érdekelnek a megjelenő AAA címek, akkor érdemes lejjebb is nézelődni pl 7900XT, 4070TI. -
dzsampi
tag
Uraim!
Ha teljesen jól értettem, akkor 4K gaminghoz mindenképpen a 4080 vagy 7900 XTX közül kellene választanom.
Sosem volt AMD kártyám. Milyen hátrányokat fogok szenvedni egy 7900 XTX esetén?
-
Gabo4
csendes tag
Köszönöm szépen a gyors válszaitokat!
-
-
Gabo4
csendes tag
6700XT-nel látom a Nitro, XFX Powercolor (Hellhound, Red devil) ajánlott. Van esetleg olyan gyártó is amit érdemes elkerülni? Ha mondjuk hosszabb távra tervezek
-
F.B.I.
veterán
válasz
vanskeraal #176725 üzenetére
+1 6700XT-re, NITRO vagy XFX, esetleg Hellhound.
-
KAMELOT
titán
válasz
vanskeraal #176725 üzenetére
Használtan 6700XT
-
vanskeraal
újonc
Sziasztok!
Szeretném nyugalomra helyezni az RX570-m, és segítséget kérnék GPU vásárlás ügyben
1. Pontos konfigurációd leírása
Proci: R5 3600
RAM: 16GB @ 3000mHz
Táp: Seasonic Focus GX-550 - 550W Gold
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
2x 1080p monitort hajtana meg, a fő kijelző az 1080p 144Hz
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát?
Elsősorban játék, néha stream 720p-ben és minimális videovágás.
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
100k körül
Mindegy.Válaszokat köszönöm!
-
D.Orion
veterán
Üdvözletem! Az alábbi gépbe keresnék valamilyen használt vga-t. Korábban egy RX480 volt benne, de már vagy 3 éve eladtam. Azóta az integrált szolgálja ki a minimális igényeimet játék fronton.
Alaplap: MSI B150M Mortal
CPU: i5-6600 + AC Freezer 13
Ram: 2x8GB
SSD: Kingston 512GB KC400
Táp: FSP Aurum 400W Gold
Felbontás: 1920x1080
Gépház: Jól szellőző, nagy méretű, Antec P183, alsó tápos, 4db 12cm venti.Játék: Warthunder
Havi szinten! 5-10 órát játszom mindösszesen.Olyan vga-t kersek amivel még elbír a processzor OC nélkül, és lehetőleg medium/high beállítások között képes futtatni a játékot 25fps felett. Nincsenek nagy igényeim és elvárásaim, mert elég keveset játszom. Nem szeretnék tápot cserélni, hiszen anno az RX480 mellé is elég volt ez. Vegyek megint azt vagy egy 1060-at? Esetleg valami kicsit modernebbet?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
dzsampi
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni videokártya vásárlásban!
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/Processzor: Intel(R) Core(TM) i7-10700K CPU @ 3.80GHz 3.80 GHz
Memória: 16,0 GB
Tápegység: Seasonic Prime Ultra Titanium 650W moduláris tápegység
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?4K felbontás - 65-ös LG OLED C1 + 42-es LG OLED C2
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Leginkább játék.
4. Mennyi pénzt szánsz rá?400 - 500 ezer forint a max amin gondolkodtam (ha pl. 530, akkor az sem baj)
Csak új, de külföldi vásárlás is lehet. Szlovákia 20 km-re van tőlem, úgyhogy ott is meg vásárolhatom. Németország is simán belefér vagy ausztria.Első körben ezek alapján szeretnék segítséget kérni.
-
sfefe
addikt
válasz
Csupingo #176712 üzenetére
A monitoron van 2.1 ezért gondoltam akkor legyen ugyanaz..
( most 3000g proci van az gondoltam elég lesz de nem. 8bitet ad csak ezért gondoltam egy vga-ra. Vagy nem tudom, hol kell feljebb állítani ha lehet ennek. Bár magamnak úgyis veszek új vgat neki gondoltam át rakom a 1060 6gbos kártyám, de azon is csak 2.0 van vagy 1.4 dp. Mondjuk ez így tudja a 10bit -12bit 144hzen, csak érdekes 144hzen kicsit más a kép film lejátszásnál... mákosabb vagy milyen. Vagy 120hz vagy 240hzen kellene mennie úgy nem ilYen a kép ..1440p LG oled)
Meg azt nem írtam, hogy 350w-os be quiet táp van a gépben.
( b450es lap, 16gb ram, 2 tb vinyo meg egy SSD van a gépben) -
sfefe
addikt
Sziasztok!
Tudnátok mondani egy olcsóbb videokártyát amin van HDMI 2.1?
( párom gépében lenne, netezés, filmnézés kb, játék minimális)Köszi
Sfefe -
t1
veterán
Köszi mindenkinek
-
t1
veterán
Sziasztok.
Ryzen 5 1600AF mellé RX470 4GB helyett 60-75k között használtan milyen kártyára lenne érdemes beruházni?
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen egeret válasszak?
- Külpolitika
- Ukrajnai háború
- Ford topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Stellar Blade - Hivatalosan is bejelentették a PC-s kiadás premier dátumát
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest