-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
Jól látom hogy a GTX1060 3GB verziótól az RX580 4GB is jobb a 8GB-os meg pláne?
Ahogy látom könnyebb lesz használtan 580 4GB-ot szerezni mint 1060 6GB-ot (1060 3GB több van de akkor nem éri meg) -
kolopele
nagyúr
válasz
BerserkGuts #143297 üzenetére
Szerintem a 4K inkább single játékra való, esetleg CSGO - ra. Még a 3080 sem tud annyi fps - t kipréselni stabilan, mint amennyire ti multisok igényt tartanátok.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
kolopele #143294 üzenetére
Én ár/érték arányt is figyelem nem szeretem, ha átvernek meg még nem tudom melyik éri majd meg jobban. Egy 3060ti ami majdnem egy 3070
. A 3070 az biztos nem lesz,
vagy ami eredetileg tervbe volt véve egy 3070ti a 16GB-miatt.
Talán hosszú távra adna vmi előnyt, bár elég lassan fejlődnek a dolgok mert 3GB is elég volt sokáig utóbbi pár évben mozdultak előre a dolgok 6GB felé. Most is a 4GB vs 8GB se ad sok előnyt szóval 16-ra még biztos nem lesz szükség.
A 4k-nak meg így sok értelmét nem látom hogy 3080-ban gondolkodjak.
Jó lesz az 1440p vagy 1080 felskálázva mert az most nagy divat konzolon is feltolják és elég szép képet ad. -
nyul105
senior tag
válasz
petyus_ #143295 üzenetére
Rtx 3060ti szerintem, elég jó lett.
Nehéz vadászni, érdemes belőni distillt, bár lehet az is kevés.
Szerintem 200as kerettel kár mást ajánlani. Nagyon jó ár értekű, mondjuk egy gainward phoenix.
Nem tudom mennyire lehetetlen elkapni, általában hétfőn van 1-2 db. Distill nélkül kár próbálkozni viszont. -
petyus_
senior tag
Sziasztok!
Új gép összállításában kérném a segítségeteket. Processzor 10700 vagy 10700K lesz, emellé keresnék egy VGA-t. UW-QHD monitorom lesz, 3440x1440 felbontással.
Tudom, hogy ehhez a felbontáshoz jobb lenne erősebb VGA, de a keret max 200K. Jelenleg 5700 XT-vel szemezek, de elég durván felmentek az árak az elmúlt hónapban (amiket néztem, azok kb 160->200). Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez oké lenne (nem a legújabb játékokkal játszom, és nem gond, ha nincs 144FPS, legyen normálisan játszható, 60+), vagy érdemes lenne várni kicsit? Januárban talán normalizálódna a 3060, 150-200K között szerintem jobb vétel lenne.
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
i7-10700 vagy 10700K, 16GB RAM, tápot VGA függvényében veszek majd, 650w szerintem elég lesz
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
3440x1440
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
singleplayer játékok, RTS-ek, GTA5, munka nem 3D igényes
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
max 200K
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
új -
kolopele
nagyúr
válasz
BerserkGuts #143293 üzenetére
Igazad van, azaz lenne, ha nem látnám a gyerekeimet amint multiznak minden gond nélkül. Az erős gép a titka meg az adaptíve sync, semmi más. Aki erősen multi orientált, főleg ne sajnáljon költeni a minőségre, ellenkező esetben nézheti folyton a minimum fps - ek okozta gondokat. Máskor tegyél vesszőket meg pontokat, mert nehéz volt kiigazodnom az írásodon
-
BerserkGuts
addikt
válasz
kolopele #143292 üzenetére
nincs 2080-ja ahogy a cikkben mutatták és érzi valami nem az igazi ingázik az fps szóval inkább te álljál le én se szólok bele amihez nem értek nem fogok senkinek se munkára tanácsolni gépet mert fingom nincs hozzá pl: mi a jobb konvertálásra vagy 3d grafikai munkára és nem is okoskodok bele húha megnéztem benchmarkban meg teszten igen de nem gyakorlatban és használatra kinek mi a jó mindenkinek más komponensű gépe van.
Szóval ne okoskodjál már bele a multis játékba ha nem játszol vele hogy mi a jó. -
kolopele
nagyúr
válasz
BerserkGuts #143279 üzenetére
Nem értem miért kell ezt túlmagyarázni állandóan, mintha az életed múlna ezen a 0.1% - on. Erős kártya kell, g-sync, normális beállítások és probléma megoldva (a legtöbb esetben legalábbis).
-
P. Atis
újonc
Egy msi 750ti szeretnék lecserélni, és szomorúan tapaszalom, hogy itt ez a 6 éves kártya ami ma már egy kicsit kevés, de még mindíg nulla hangja van terhelés alatt.
-
P. Atis
újonc
Köszi! Sajnos most 2 kártyával is befürödtem, egy msi 1650 ventus xs már alapjáraton is hangos volt. A másik meg egy asus stix 570 es volt, alapjáraton zéró hang, de terhelés alatt már zavaró volt számomra.
-
BMS
őstag
szép estét
Ryzen 3700x vagy I7 10700-mellé milyen videókártyát lehetne tenni nagyonmax 150.000Ft-os kereten belül.
Ahol én akarom összerakatni a gépet(ipon vagy pcx) az 5700xt már nagyon elszállt az árazással. 2060 meg 2070 nincs is.
1660ti,5600xt,5500xt,rx580 ami úgy elérhető,vagy ezeknél már nagy lenne a bottleneck?
Még kb másfél hetet várok,de nem hiszem,hogy nagyon változni fog a helyzet.
(eredetileg 3600 lett volna egy 200+-os kártyával de mióta elszállt az ára inkább vennék egy erősebb procit és amikor a gpu téren rendeződik a készlet akkor cserélném le egy erősebb vga-ra) -
P. Atis
újonc
Sziaszok! Tudnátok valami tényleg extra halk( nem passzív) 1650-est ajánlani?
Köszi!
-
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Végül idő hiányában az elérhető (remélem) optimális megoldást választottam.
nVidia Quadro K620. Ez bőséggel lefedi az igényeimet. A beépített hd530-nál is simábban mentek le rajta a tesztek - úgy értem, hogy a képmozgatások sokkal simábbak voltak.
Remélem egy 5 évig megint nem lesz "gondom" sztgépre. -
nyul105
senior tag
válasz
BerserkGuts #143279 üzenetére
Én azt hiszem a cache spot/sun shadows annyit jelent, hogy elcasheli ezeket, hogy utána cacheből elérje, nem pedig plusz shadow effekt.
Ez nyilván több gpu memória használatot jelent, de utána gyorsabban eléri innen, mint ha újraszámítaná. Nem ? -
BerserkGuts
addikt
válasz
nyul105 #143278 üzenetére
simán majd ha a 0.1%-osat is leméred akkor szóljál
nincsenek benne laggok akkor a jó és ha tudja tartani a monitor frissítési idejét
itt van egy fórumtárs tökéletes beállítása ránc mentes fix 6-7ms-os képfrissítéssel ami valóban tartja a 144FPS lehet látni is a grafikonokon msi+bf beépítetten is nézd meg a cpu-t is max 7msDe amúgy is csak józan paraszti ész kell hozzá bekapcsolsz még plusz árnyékoló effektet szerinted az már nem azért de nem fogja jobban megterhelni a kártyát?
Főleg hogy nem is egy 2080ti-ről beszélünk minden árnyékoló számítgatás keményen beleszámít a latency-be mert azzal fog szenvedni egy nem top kártya hogy az árnyékok szögét számolgassa neked a naphoz mérten ami nagyon fontos dolog -
nyul105
senior tag
válasz
BerserkGuts #143277 üzenetére
Szerintem nekem az enabled cache hozott pár fpst. Mire alapozod, hogy a disabled jobb? Lemérted?
A set this to normal a particle lightingra vonatkozik, alatta írják a ray tracingre hogy disabled. Fentről lefelé kell olvasni a cikket.
A particle quality 2 fpse lehet tényleg átlagban, az a robbanásoknál van. Én megpróbálnám azt is low.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
geckowize #143275 üzenetére
jól megnézték egyesével xD és átlag fps-ben
ó csak 1fps-t veszítesz közben meg a minimum fps a lényeg és a beállítások összeadódnak hatványozottan minél több high AF és+ effektet kapcsolgatsz bele nettó hülyeségek halmazát látom + mivel nézték nem a te 1070-eddel ezt is figyelembe kéne vennedérdekes nálam fix 75 vagy 100 simán megvan 1660-al csak jól kell beállítani hozzá kerüljed el a minél több ultra és high beállítást ennyi amit itt a nagyokosok összehordtak
Cache Spot Shadows
Set this to Enabled. DISABLED
Cache Sun Shadows
Set this to Enabled. DISABLED
Set this to Normal.
DirectX Raytracing
remek tanácsok -
nyul105
senior tag
válasz
geckowize #143275 üzenetére
Utolsó kérdésre válaszolok itt, a többit privátban fogom, ha megnéztem a dolgokat.
Én kipróbáltam, és a natív felbontással, rendert lejebb véve sokkal szebb a kép, mintha a resolutiont állítanád el, az valóban nagyon csúnyítja.
Szóval az 1,) sokkal szebb, mint a 2,)
Én 70% render resolutionnel is elvoltam, a 90 alig észrevehető a 100hoz képest. -
geckowize
őstag
válasz
nyul105 #143235 üzenetére
Ha 120 körül fogsz egy 2060supert az bőven elég lenne neked.
Sajnos RTX 2060 SUPER-ből 155.000 Ft a legolcsóbb újonnan, használtan pedig szinte az összes jegelve van aprón jelenleg, egyetlen egy aktív, ami 125.000 Ft, de nem bolti garis ahogy látom, anélkül meg nem nagyon ruháznék be ennyit.
Hány fpsed van az 1070nel?
Attól függ, hol vagyok a mapon, ha pl Downtown környékén, vagy egyéb olyan helyen, ahol sok modellt kell renderelni, ott akár 55-60 FPS-re is lemegy, viszont kevesebb épület/modell esetén 69-75 FPS. A tűz- és robbanásanimációk azok, amelyek gyorsan leviszik 60 alattra, ez nyilván pont olyan szituációkban történik, amikor az FPS drop miatt jelentős hátrányba kerülök a játékban...
Ez alapján állítottam be a grafikát.Vidd le 90re a render resolutiont és jó vagy szerintem, low minden csak a texture high.
Ha leviszem 100%-ról, lényegesen életlenebb, csúnyább lesz a kép. Ez tulajdonképpen nem azt jelenti, hogy nem is 2560x1440-es lesz a felbontás, hanem ennek csak valahány százaléka, viszont a menü marad 2560x1440-ben?
Bár ugye magát a felbontást is lehet nyilván változtatni, úgyhogy ez annyira nem világos nekem...
Elnézést, ha hülye kérdés, de mi a különbség a következők között (x > y)?
1) resolution=x, render res=y
2) resolution=y, render res=100% -
paler
aktív tag
válasz
TheNewDawn #143271 üzenetére
Azt érzékelem hogy most nem a legbarátibbak az árak VGA vonalon. De pl. 2070S-t azért ki lehet fogni garisan is olyan 200eHuf-os áron.
De az eredti #143265 kérdésemre tudnátok választ adni? -
TheNewDawn
addikt
válasz
paler #143270 üzenetére
2000 es szériába ne is reménykedj, full kifogyott kb
Illetve ha nem bánod hogy mondjuk 150 helyett 300 vagy 350 ért lehet lecsapni az időnként felbukkanó 2070 superekre akkor go for it1080 TI re is le tudsz csapni olyan 150-160 ért, természetesen csapágyasra hajtottra, 0 garanciával , hülyének is megéri.
Sajnos ez most ilyen a következő pár hónap, vagy nem lehet kapni valamit, vagy ha nagyritkán igen, akkor olyan 2X áron minimum. -
paler
aktív tag
válasz
Pécsi gyerek #143269 üzenetére
Első nekifutásra a 1080 Ti volt, de kiderült hogy ha VR-ni szeretnék, akkor lehetséges hogy jobb alternatíva az RTX-es karik, mert azoknak van egy új technoligiájuk a jobb és bal szemre kivetített képre, ami teljesítmény növekedést és ezzel szemben kisebb terhelést jelent a hardver számára.
Itt egy cikk erről.
Ja, és mivel az Iracing a fő platform, így csak nVidia karik jöhetnek szóba. -
paler
aktív tag
válasz
Lorden #143267 üzenetére
Jelenleg Strix 1060 6GB OC van, ezt szeretném cserélni min. GTX 1080 Ti 11Gb, vagy RTX 2070S-re. Főleg OC-s érdekelne (iRacing VR szemcsivel a cél), és nálam az Asus az elsődleges. De azért érdekelne hogy esetleg milyen más alternatívák lehetnek hasonló minőségben\teljesítményben más gyártóktól hasonó árszinten, vagy esetleg olcsóban.
-
Majom19
tag
válasz
Pécsi gyerek #143263 üzenetére
Jól teszed!
-
paler
aktív tag
válasz
palfitom #143264 üzenetére
Srácok!
1.Érdekelne hogy vannak ajánlott gyártok, vagy ha a másik oldalról közelítsük meg a dolgott olyan gyártók akiknek a kartyáit kerülni kell?
2.Illetve én most Asus Rog Strix karit keresek elsősorban, de érdekelne hogy hasonló tudásba melyik gyártó\gyártók OC kártyáit lenne még érdemes figyelnem az Asus melett? -
Majom19
tag
válasz
Pécsi gyerek #143258 üzenetére
Msi armor 1060-am fél év garival 55-ért adtam el.
Lett helyette 118-ért sapphire rx5600xt ha egy héttel elöbb veszem akkor 112.
2060 meg már elfogyott mindenhol kb. -
kolopele
nagyúr
válasz
TeeJay #143260 üzenetére
Az tényleg szerencse, nekem meg minimum 2080 Ti kellett a 4k miatt, most meg vagy 3080 Ti, vagy 3090, bár azzal már sikerült befürödnöm az elején, most várok. Nekem RDR2, Valhalla, Horizon, stb. mennek főleg, jön majd a Far Cry 6, én így 53 évesen mindenevő vagyok, a felbontás miatt meg kell eleve az erő. Mondjuk a 2070 superekkel én is túllőttem kissé a célon, újonnan 200k felett voltak amikor vettem őket, de legalább majd újabb játékok esetében sem éri meglepetés őket amennyiben megtetszene nekik valami. Az I7 6500 természetesen I5 6500 akart lenni..........
-
TeeJay
félisten
válasz
kolopele #143259 üzenetére
Szerencse hogy én csupa olyan játékkal játszok ami gyönyörűen fut a GT1030 GDDR5 kártyán amit szinte hangtalanul hűtök
Commandos 2 HD Remaster, Desperados 3 meg CS:GO
Bajban lennék ha a gyereknek minden új játék kellene mert én biza nem fizetek 160-180ezret 2070-re használtan -
kolopele
nagyúr
válasz
Pécsi gyerek #143258 üzenetére
Az 1660 super nem sokkal gyengébb mint egy 2060, utóbbi esetében a ray tracingért fizetsz inkább, ami pont semmit nem ér rajta.
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz
kolopele #143249 üzenetére
Az én Msi Armor 1060 6gb-om még garis
,de őszintén,ha most eladnám magas áron 50-55 ezerért, legalább plusz 25-30 ezret minimum hozzátehetnék hogy vegyek egy gtx 1660 supert.
Nekem az nem biznisz.Ha egy 2+éves garis Rtx 2060,vagy Rx 5600 xt kijönne ennyi plusz zsetonnal,már cserélném is
-
kolopele
nagyúr
válasz
TeeJay #143256 üzenetére
Ismerem az érzést, az én két gyerekeim is 12 évesek voltak most novemberben (ikrek), és 9 évesen kapták az első gépeiket, I7 6500, GTX 1050 TI (Minecraft), majd rá egy évre i7 6700, GTX 1060, jelenleg I7 8700, 2070 super
Ezzel még jó ideig elszalad nekik a Fortnite, Sea Of Thieves, Payday 2, Pixark, Stardew Valley, Rocket League. Én azért DOOM - ot nem adok még a kezükbe, bár szerencsére abszolút hidegen hagyja őket minden ilyen jellegű játék, még a PUBG vagy a CSGO, COD sem érdekli őket. A GTA5 - el játszottak egy ideig, de annak sem igazán örültem, végül megunták maguktól. Csak olyan játékokkal szeretnek játszani igazából, ahol ketten tudnak egyszerre, lehet építkezni, hiába, ikrek
-
kolopele
nagyúr
válasz
TeeJay #143253 üzenetére
Nézd, ha csak a DOOM - ot nézed talán, de más játékoknál elég nagy lenne az eltérés egy 1650 superhez vagy egy 1060 6GB - oshoz képest. A 3GB - os 1060 ne tévesszen meg, ott nem csak a vram kevesebb a 6GB - os képest, hanem GPU terén is gyengébb kb. 10% - al, de szinte minden játékban verné a sima 1650 - et: [link]
Szóval vagy egy használt 1060 6GB, vagy egy 1650 super. Tudom, procit nem fogsz cserélni, de elkerülhetetlen lesz a CPU limit a jelenlegivel. -
TeeJay
félisten
válasz
BerserkGuts #143247 üzenetére
Fura hogy a 1650 4GB gyorsabb mint a 1060 3GB pedig ha jól nézem az nvidia wiki-t utóbbi azért gyorsabb gflops-ban
Ennyit számít +1GB VRAM?
Vadászok akkor 1650 4GB-ot 40-50között és jó lesz az a gyereknek -
BerserkGuts
addikt
válasz
Csupingo #143246 üzenetére
6GB Vram High/Ultra beállításokhoz kell pár év múlva Medium/High lesz az
de addigra a gpu ereje is kevés lesz és úgyis lejjebb kell venni a grafikát szóval a 4GB a tökéletes méret arra a kártyára de nézd meg régebbi kártyákon nem lettek sokkal jobbak se +10fps és életmentők a nagyobb vrammal szerelt változatok -
TeeJay
félisten
válasz
kolopele #143240 üzenetére
Mivel nyáron adtam el a laptopját és ezt vettem nem most lesz proci cserélve
alaplappal együtt kaptam a procit 30-ért, köszi most nem költenék 50-60ezreket csak procira
i3-7100 van, 16GB RAM, meg a GT1050 2GB
Ezzel elment az összes wolfenstein, elment a Doom és Doom eternal is, Far Cry 5 is, GTA5 meg CS:GO is megy neki plusz Truck simulator meg Snowrunner. Nagyrésze minimál minőség fullHD-ban de megy és nem panaszkodott
Egyedül a Doom Eternal annyi hogy csak totál minimumon megy mert amint emelek a minőségen már kakukk
Ezért gondoltam hogy 2GB VRAM helyett kellene legalább 4 vagy 6GB
Proci alaplap RAM marad, VGA-ból mennék olyanra ahol még egy ideig el tud játszani ezekkel és kész. Nincs más nagy igény1060-ból kár hogy nincs 4GB csak 3 meg 6GB de az RX570-580-ba még gondolkozok
Egy a baj amint van egy hardveraprón máris viszik 50-ért is -
TeeJay
félisten
válasz
TheNewDawn #143229 üzenetére
Proci csere nem lesz, nyár végén raktam össze neki csak a 1050 2GB határesetnek bizonyult
igazából 22-ért vettem és kellene valami jobb amin legalább 4GB VRAM van
mivel 12éves gyerek minimálban is játszik a Doom-al és egész tűrhető fullHD-ban
gondoltam elpattintom a 1050-et és egyet lépnénk fentebb 1060-ra amiből van használtan 3GB-os meg 6GB-os
Ezek szerint lehet felesleges is a 6GB-os 1060, ugyanannyira menne a 3GB-os verzióval is?
Ez az RX570-580 sem tűnik rossznak mindjárt megnézem -
nyul105
senior tag
válasz
geckowize #143232 üzenetére
Ryzen 3600 + 3070nel 1440p fullon 130fpst kapok, valamit elcsesztek most a warzone pecsekkel így cpu limites, gpu 87%on malmozik. Rtx off.
Ez alapján a 3060ti erősen overkill, a 2xxx és 5700xt meg túl árazottak.
Ha 120 körül fogsz egy 2060supert az bőven elég lenne neked.
Sajnos kivettem az 1070ti-t már, de azzal is meg volt a 75fps szerintem lowon simán, igy talán egy 5600xt is elég lenne ha leszeded a feleslegeket.
Warzoneban a texture legyen high, a többi nem számít.Hány fpsed van az 1070nel? Vidd le 90re a render resolutiont és jó vagy szerintem, low minden csak a texture high.
-
kolopele
nagyúr
válasz
BerserkGuts #143233 üzenetére
A 3060 Ti alapon erősebb mint egy 2080 super.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
geckowize #143232 üzenetére
warzone-ra nem ajánlom a túl magas beállításokat csak többet fog laggolni a játék bár te tudod ha így is jól ment sokat nyertél akkor nem szóltam
de nekem csak lassított pedig én is szeretem ha szebb tisztább a grafika+szerintem rossz időben vásárolnál 3060ti lenne a jó majd ha talán egyszer beállna normálisan az ára 180.000ft körül azzal 2080 teljkesítményét kapnád és majdnem tuningolva 2080ti közeli szinthez lehet kerülni
én 3070ti-t vennék 16GB miatt de az árak se nagyon kedveznek és így előre tesztekből nem látom hogy sokkal jobb lenne fps-ben hogy megérje megvenni de majd kiderül ha tesztelik de itt látom sima 3070-et biztos nem veszek +max10fps-ért
-
geckowize
őstag
válasz
geckowize #133120 üzenetére
Sziasztok,
Újra előkerült a téma, hogy új videokártya után nézzek, a konfig ugyanaz.
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.)
MB: Asus B250F
CPU: i7-7700
RAM: 16GB
VGA: MSI 1070 ARMOR 8G OC
PSU: EVGA SuperNova 550 G3
Monitor: AOC Q3279VWFD8 (2560 x 1440, 75 Hz, FreeSync)(Részletek az adatlapomon)
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
2560x14403. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát?
1440p@75Hz-en Call of Duty: Modern Warfare-t (2019) + Warzone-t, bár nem max grafon, mert legutóbb helyreraktatok, hogy annak bizony borsos ára van, de azért többségében Ultra, minimum High beállításokat szeretnék (RTX off).4. Mennyi pénzt szánsz rá?
Max. 135.000 Ft.
Ha nincs ilyen, érdekelne mi a legolcsóbb konstrukció ahhoz, hogy ultra-high közeli beállításokkal 1440p-ben meglegyen a stabil 75 FPS (a monitor 75 Hz-es, FreeSync-es).
Előny lenne, ha streamelni is tudnám közben, az nem tudom mennnyi átlag FPS dropot jelent.5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Mindkettő kategóriában érdekelne mi lenne az a kártya ami megfelel a fenti feltételnek, viszont fontos a garancia, és hogy a garancia ne egy olyan sufniboltba szóljon, ami másnap csődbe megy.Megjegyzés:
Legutóbb RTX 2070 SUPER / RX 5700 XT-t ajánlottátok, de minimum RTX 2070, vagy RX 5700. Utánanéztem ezeknek:
- RTX 2070 SUPER: 190.000 Ft-ért látom a legolcsóbbat, sajnos ez már nem fér bele.
- RX 5700 XT: 160.000 Ft-ért látom a legolcsóbbat, sajnos ez sem fér már bele.
- RTX 2070: Már nem kapható, sőt, használtan sincs. Ennyire bejött mindenkinek a kártya, hogy nem akarja eladni, vagy valami baj volt velük és korán kivezették a forgalomból?
- RX 5700: 166.000 Ft-ért látom a legolcsóbbat, ez valami elírás lehet, mivel az XT olcsóbb 6.000-rel...Az i7-7700 mellé egyáltalán megérné befektetni bármibe, vagy amíg nincs izmosabb proci, addig felesleges néznem ezt a kategóriát?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
mgabi
senior tag
válasz
drtimot #143228 üzenetére
Állítólag addigra rendeződnek a dolgok a kínálati oldalon (persze sok ilyet hallotunk már) lemegy a Karácsony, a kínai új év, meg a sok télen bezárt idi*ta koca gémer kimozdul és nem jut eszébe konzolt meg videokártyát venni.
Szóval marad kártya a mezei gamernek is értelmes áron
-
TheNewDawn
addikt
-
mgabi
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R #143225 üzenetére
Jó gondolod, brutál scalper felár van. 2080Ti 280 ezer, és mindent ahhoz néznek teljesítmény/ár arányban. RTX 2xxxx szériát már nem gyártanak, RTX3xxx-t még nem eleget , plusz berobbant a kriptó láz is. gáz a szitu. Márciusig az is marad sajnos
-
TeeJay
félisten
Szakikat kérdezem
Gyerek gépében jelenleg egy GTX1050 2GB kártya van egy i3-7100 proci meg 16GB DDR4 RAM mellett
fullHD-ban minimum minőségben még éppen elindul a Doom Eternal rajt(2GB RAM elég karcos)
50-60 ezerig használtan mire cseréljem ami jobb ettől?GTX 1060 6GB-ot néztem talán az ki jönne és van rajta elég RAM
1070 már drágább
Köszi a tippet -
Rtx 20-as szériát megéri még venni újonnan? Egy 2080s simán becsúszik scalper 3070 árba. Előbb láttam német mediamarktban 650-690 euróért. Ezeknek már 500euro vagy 200 ezer huf körül/alatt kéne lenniük nem?
-
mgabi
senior tag
Sziasztok!
Jelen siralmas vga piaci helyzetben csgo, ow és valorant, kis pubg-ra mi a legjobb kari? 8600K + 1080p low setting. RX570 4G-vel gondoltam kihúzni, amíg az RTX 3060ti kínálat és az ára helyre nem áll. Lenne ennél jobb és olcsóbb alternatíva?
köszi
-
failed
tag
-
Csupingo
veterán
válasz
petyuska74 #143209 üzenetére
Nekem is volt ilyen gondom a 960-nal. Csak hdmi-n volt hajlandó képet adni. Amúgy annak az átalakítónak jónak kéne lennie, mert a 960-on még dvi-i kimenet is van. Gondolom oda dugtad, mert a tüskék miatt a másikba nem lehetne. Nálam azt hiszem magától észhez tért attól, hogy csak a dvi-s (esetedben vga+átalakító) monitoromat kötöttem rá, és többször áramtalanítottam, kikapcsoltam, bekapcsoltam aztán idővel megjelent a kép már biosban is. Végső esetben azt is megcsinálhatod, hogy hdmi-s kijelzővel telepítesz windowst, aztán ha kész vagy, kikapcsolod a gépet, bekötöd a hdmi mellé a monitorod is, és a windowsban átkapcsolsz arra a kimenetre. (Ott már érzékelnie kéne azt is.)
-
palfitom
félisten
válasz
snail1981 #143216 üzenetére
"Ez állítólag az egyik leghalkabb" -
(Nem véletlenül ajánlottam tegnap itt.) -
snail1981
tag
Végül a Foramax.hu-n találtam MSI GTX1650S Gaming X kártyát (a Palit helyett). Hívtak is a megrendeléssel kapcsolatban, tényleg volt raktárkészleten és hétfőre küldik. Míg máshol már 80 eFt felett volt az ára itt még 69 eFT. Ez állítólag az egyik leghalkabb ebből a típusból.
Aki esetleg keresne valamilyen videokártyát érdemes megnézni a kínálatot, mert van nekik raktárkészlet, igaz az árakkal nem vagyok tisztában, hogy mennyire vannak elszállva a többi típus esetében.https://www.foramax.hu/nvidia-nvidia-gtx16501650s-c-21_31_90_535.html
-
TheNewDawn
addikt
válasz
fraba #143205 üzenetére
Nem a vramon fog múlni a dolog, az 580 alapvetően nem tudja kihasználni a 8giga vramot az esetek nagyon nagy részében.
Persze ha mondjuk kerül a 8 gigás 43 ba, a 4 meg 40 be, akkor azt mondom ennyin már nem múlik, és vedd a 8 asat, de ha mondjuk 10k van a kettő között, akkor simán a 4 gigást ajánlanám.Az 1060 aknál majdnem ugyanez, bár ott már bele lehet futni néha a 3 gigás változattal kisebb problémákba, de még ott is általában az van, hogy ha okosan állitja be az ember a felbontást, akkor elég, ahol meg nem, ott meg nem a vram a gáz, hanem a kártya ereje.De azért abból már inkább a 6gb osat ajánlanám.
-
pecccccccca
őstag
válasz
Nem is fog azzal az átalakítóval működni. Aktív átalakító kell hozzá. Egy ilyesmi .
-
válasz
cappa72 #143190 üzenetére
Közben lefutott egy bencsmárk (kölcsönkért videókártyával: gt710, 2GB)
Úgy tűnik, az IGP egyetlen ponton gyengébb a gt710-nél (Plot 3d), minden másban erősebb.
Néztem is teszt közben, és igen, a h530 adta legsimább képmozgást.GpuTest_Linux_x64_0.7.0 volt a tesztprogram
-
Jadro
veterán
válasz
Ez az átalakító nekem gyanús. Amit én vettem, az 3500 körül volt és van benne némi elektronikai is. Használat közben melegszik és persze rendben működik. Véleményem szerint sz átalakító lesz a ludas.
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy gépem: i3 2100/8GB RAM/240 SSD/Lenovo IS6XM alaplap/monitor csak D-SUB csatlakozóval.
Vettem bele egy videokártyát. Vettem hozzá egy DVI/D-SUB átalakítót.
Az a problémám, hogy nincs semmi kép a kimeneten. Eddig a kábel az átalakító nélkül jó volt az i3 videó részével (sima D-sub-on).
A HDMI kimenetet rákötöttem a tévére, ott kijön a jel, működik.Kérdés: Ez videokártya hiba vagy valamilyen beállítást/csatlakozást szúrtam el?
Vennék egy HDMI-->D-SUB átalakítót, de hát az kb 3000 forint, a másik csak 600 volt.A válaszokat előre is köszi.
üdv
-
conexke
tag
Sziasztok olyan kérdésem lenne 3060ti vagy 3070esebol melyik márka típust érdemes meg venni? És az mennyire lenne használható egy r5 1600a-ben 16gb ram és b450 aourusban? Előre is köszönöm a sok segítséget
-
failed
tag
.... és mit gondoltok arról, hogy lehetséges hogy egy powercolor 4870pcs+ 1gb kártya hűtője pompásan rámenjen egy gigabyte 1050TI-ra?
-
snail1981
tag
válasz
TheNewDawn #143204 üzenetére
PALIT GeForce GTX 1650Super GamingPro 4GB DDR6 - Ezt találtam a legolcsóbban jelenleg de ez is 6 eFt-al lett drágább reggel óta. Ez vállalható?
-
fraba
aktív tag
válasz
VGNGR #143166 üzenetére
és #143165TheNewDawn
Értem én, de ha a (közel)jövőben egyébként is cserélem az alaplap+proci+RAM kombót, akkor viszont megint a VGA lesz a (nagyon) szűk keresztmetszet. És ha most veszek egy gagyit (ráadásul kevés VRAMmal), akkor ráb...tam miután kicseréltem a többi elemet is. Muszáj megint VGA-t venni. Szóval most kéne venni egy (lehető leg)jó(bba)t ebben a 30-50k-s tartományban használtan. Nem ragaszkodom egyébként a 1050 TI, 1060, RX470, RX570-580-hoz. Ha van más tipp is, az is érdekel.Így is a RX 570/580, GTX 1060 valamelyikét ajánlod (8 GB VRAM-mal)?
Ezek pontos gyártójára mind igaz az első hozzászólásban említett ajánlás vagy valamelyik ott ajánlott gyártó esetében tudjuk, hogy pont a RX 570/580, GTX 1060 rosszul sikerült valamiért (mittuomén, ciripel a VRM, és hamar csapágyas lesz a venti)?
-
snail1981
tag
Sziasztok!
Tegnap érdeklődtem a konfigumhoz passzoló videokártyáról. A GTX1650S az amit ajánlottatok. (I7 3770, 20 GB DDR3, Gigabyte GTX650 1GB, 320W táp) Bizonytalan voltam, hogy a meglévő 320W-os HP táp elbírja-e az új kártyát. Mára annyiban lett több infóm ezzel kapcsolatban, hogy megmértem a komplett gép fogyasztását egy Furmark 2019 futtatásával. 100%-on járatta a GPU-t és 10 percig tesztelve sem ment 150W főlé a mért érték. Ebből én azt szűrtem le, hogy tovább tudnék élni a meglévő 320W-os tápommal ha a GTX650-et lecserélném egy GTX1650S-re. Szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Geforce GTX950 2GB OC
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest