- Jobb biztonságot és energiahatékonyságot kínál a Bluetooth 6.1
- Módosította az előző generációs Dimensity csúcslapkáját a MediaTek
- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Computex 2025: közeleg az NVIDIA Computex előadása
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Panasonic LCD és LED TV-k
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mirman
őstag
Sziasztok , egy Ryzen 1700x- mellé nyugodtan lehet tenni RTX 2070-et vagy túl sokat hagyna benne ? 144Hz WQHD monitorom van (de nincs szükségem magas FPS-re , stabil 60 felett boldog vagyok )
-
NomAd_82
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #123243 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat.
Itt komplett gépcsere kell majd
Megyek is a megfelelő topicba, kiestem ebből a műszaki körforgásból. -
koko52
nagyúr
A ramokat most vedd meg! Szerintem őszre duplájára drágul.
-
marcarc
senior tag
Gondolkozom rajta hogy a még 7 hónapig garis strix 1080Ti-t lecserélem valamire ami még sok garis - tekintve hogy talán még jó áron eladható.
Kérdés hogy a meglévő non K i7 7700 mellé 2080 vajon hogy szuperálna 3440X1440 es moncsi mellett?
-
válasz
NomAd_82 #123241 üzenetére
Igen sajnos a 4. generációs i5 a 4mag/4szállal már erősen belépő szint, kis jóindulattal i3-8100 vagy Ryzen3 2200G szinten van. Én azt javaslom hagyd így a géped ahogy van, ez egy komplett egész, kiegyenlített, fullhd-ra tök jó, multiban néha bezuhan az fps, de elvagy vele gondolom, javíts ki ha tévedek.
Gyűjtögess amíg összejön a pénz legalább a monitorra, egy 6 magos procira (i5-9400F vagy Ryzen 2600/3600) és minimum a 2060ra de inkább 2070re és akkor, mondjuk karácsonykor vagy jövőre váltassz.
A másik lehetőség, hogy a monitorcserét tolod el, és előre megcsinálod a gépbővítést.
Kb úgy számolhatsz, hogy egy alaplap 25, 2x8 ram 25, cpu 50. tehát ha megelégszel a gyári hűtővel, meghagyod a házad, tápod, háttértárakat akkor 100ból megvan a csere és persze a mostani géped is ki tudod árulni aprón, úgy gondolom kb fele ennyiért. Tehát a monitor árán bőven meglenne a gépfelújítás. -
NomAd_82
aktív tag
válasz
T0mBd1gg3R #123239 üzenetére
Köszi a választ.
Tegyük fel gyűjtök még mint az állat és beruházok egy 2070-be, akkor viszont már kellene cserélni a procit is, jól gondolom? -
snecy20
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #123239 üzenetére
1660ti kevés lesz 2560x1440-re
2560-ra minimum egy 1070
Azonos sebességű a két kártya... 1440p-re a belépő ma egy 2060.
-
válasz
NomAd_82 #123238 üzenetére
Én azt gondolom, hogy a 1660ti kevés lesz 2560x1440-re, azzal annyit nyersz, hogy míg mostanra a gtx970 kompromisszumos lett, a 1660ti kompromisszummentes lenne, de 2560-ra minimum egy 1070 vagy inkább 2060 kéne még 60Hz-en is. 144-re még sokkal erősebb, 2070 vagy 2080. Szerencsére használt 1070 kijön új 1660ti árából ha jól tudom.
A 1660ti ha jól látom játéktól függően 20-60%-kal gyorsabb mint a 970, nem vennék meg ennyi különbséget ilyen nagy felárért. -
NomAd_82
aktív tag
Sziasztok,
Egy gtx 970-et tervezek cserélni 1660 ti-re de a kérdésem az lenne, hogy i5 4570-es proci nem gyenge hozzá? Később majd 23” monitor csere is lesz 27”-re 2560*1440 felbontason. Mit gondolnak a profik?
Köszi a valaszokat. -
Metalmedve
csendes tag
válasz
koko52 #123235 üzenetére
Szerintem a szűrőkondik, meg az áramleadás miatt lehet ez.
Itt látható, [link] hogy kicseréli egy nagyobb teljesítményű Thermaltake tápra, és voálá, hiba megszűnik. Nekem is Thermaltake tápom van, és semmi hangja nincs. Szóval biztos hogy ez is fontos tényező, a tápkérdés. -
Metalmedve
csendes tag
válasz
T0mBd1gg3R #123231 üzenetére
Ez sok mindentől függhet, táptól, laptól, még sztem a hálózattól is. Az, meg hogy valaki hallja e, vagy felismeri e, szintén egy másik dolog, hiszen gondoljunk csak bele, egy jól szigetelt házba belerakja, mennek a ventik is, észre sem lehet venni.. persze hallottam már olyan AMD kártyát, aminek elég furcsa hangja volt
-
Én megmondom őszintén adtam már el videokártyát coil whine miatt és nagy szerencsém volt hogy nem reklamált a vevő.
A személyes korrektség és lelkiismeret kérdését lerendeztem annyival, hogy ha rákérdezett volna megmondtam volna.
FrozenThronetól vettem és ő sem mondta és nem is írta bele a hirdetésbe. -
Dyde
aktív tag
Én is gondolkozok most egy 1070ti-be használtan, csak nem tudom mennyire jó döntés, így az 5700, 5700xt megjelenése közben/előtt/után. Van arra esély hogy pár hét múlva kicsit mérséklődik az ára, vagy a használt kártyáknak a navik és a super-es kártyák után?
-
NightGT
senior tag
válasz
Metalmedve #123218 üzenetére
Ki kéne neki próbálnia egy ugyanolyan táppal, mint a tiéd sztem, aztán ha az nem jön be, max visszaküldi a tápot elállással a boltnak...bár ez egy nem teljesen sportszerű manőver.
Benchmark, Furmark, kopp hajtás alatt az enyémnek is van tekercshangja, amúgy nincs / nem számottevő...játék alatt sír neki, vagy stresszeli direkt? Nem mind1
Nem kényszer emiatt visszavenned szvsz, ez benne van a pakliban. Másikkal is járhat így...
@koko52: ferritgyűrűs megoldáshoz nem tudok hozzászólni, túl van az ismeretanyagomon a dolog
-
koko52
nagyúr
válasz
Metalmedve #123221 üzenetére
Engem is zavarna, úgy érezném átvertek. Valamint az is zavarna ha én adtam volna el és ez a jelenség van. Lelki ismeretedre van bízva. Ha visszaveszed gondolom coil wine-t is beleírod majd, ami lehet eladhatatlanná teszi, vagy mélyen áron alul. Vagy ha nálad nem csinálja, akkor személyes kipróbálós eladással jól jöhetsz ki. Hát nem irigyellek. Ha visszaveszed ezt a ferrit gyűrűt próbáld ki, bár ha nálad nem csinálja akkor mindegy.
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Metalmedve #123212 üzenetére
Ne vedd vissza, cseréljen tápot ha zavarja. Vagy kapcsoljon V-sync-et hogy ne legyen több száz FPS és csendben lesz a kártya. Ezt meg küldd át neki. [link]
-
Sebaj Fóbiás
aktív tag
válasz
Meg milyen felbontáson használtad te és használja ő? Nem tudom, hogy általános jelenség-e, de amikor én egyszer ilyenbe belefutottam, határozott összefüggés volt a nagyobb FPS és a hangosabb whine között.
-
Metalmedve
csendes tag
válasz
NightGT #123215 üzenetére
Nekem egy Thermaltake Smart 730W-os tápon ment, pedig itt van fent a jobb kezemnél a gépház.Sosem hallottam, se én, se a feleségem. Lehet hogy csinálta, csak jóé szigetel a gépház? A vevőt zavarja, mert hogy ő nem erre számított. Ő egy Chieftec ctg-650c -vel hajtja, de ma elvileg egy 850-es táppal is megnézte egy számtek boltba, és csinálta. Akkor most ilyenkor mit tegyek?
-
NightGT
senior tag
válasz
Szia! Coil whine-ra alapvetően nem vonatkozik gari, ezek ilyenek...nem bug, hanem feature. Szerencse kérdése, hogy milyet fogsz ki e szempontból. Megpróbálni meg lehet, mintha már ismertem volna valakit, aki hallott olyanról, akinek a haverjáét cserélték... de 99% hogy lepattintanak / 2 hónap múlva visszaküldik érintetlenül a kártyát.
Viszont...ilyet nem hallottam még, hogy újkorától nem csinálta, utána egyszercsak elkezte. Milyen tápon volt nálad, milyenekkel próbálta a vevőd?
-
koko52
nagyúr
válasz
Úgy tudom a Whine Coil-ra nincs is garancia.
-
Metalmedve
csendes tag
Sziasztok! Elnézést az offért!
Tegnap megérkezett a vevőhöz a videókártyám. Egy GTX 1070 TI FTW Ultra Silent. A vevő szerint, "Whine Coil" jelenség van, azaz cicergős áramfelvétel zúgás. Azt mondja kipróbálta másik táppal is, de ugyan úgy csinálja. Nálam természetesen semmi ilyesmi nem volt, de állítólag a szervíz szerint ez nem most kezdődött. Ilyen esetben mit tegyek, ki hibás? Nálam nem csinálta, nála csinálja. Egyébként garanciás. Köszönöm! -
koko52
nagyúr
válasz
NightGT #123209 üzenetére
Állat, de nem a nettó ár amin jönnie kéne? Azt harangozták, hogy 15 %-al lesz drágább a simánál. Szóval igencsak nem hozza ár/érték arányban amit vártunk.
RTX 2060 ~114k
RTX 2060 Super 170kTehát a jó esetben 15%-ért kiadunk 50% + pénzmagot
Még a 150k is sok szerintem.160k a 2070 és jó hűtéssel, nem ITX. Így már nem olyan super ez a super
-
NightGT
senior tag
válasz
NightGT #123208 üzenetére
2060 Super Gainward Phantom...most tették be a listába...
Így ránézésre nagyon komoly hűtés van rajta, az igen
-
NightGT
senior tag
válasz
hahakocka #123201 üzenetére
Alzán vannak már szépen 2060 Super-ek...bővül már a választék. Aorus verzió pl. nem is néz ki rosszul (csak az a logó ne lenne)
Árak még egy kicsit mehetnek lejebb. De a forintárfolyamon sajna az éledező piaci verseny sem tud segíteni...
-
válasz
snecy20 #123206 üzenetére
Úgy vagyok ezzel, hogy ha mint végfelhasználó kockáztatok akkor elvárom, hogy felezzünk.
Mikor busszal jártam 600 volt a jegy az Örse.
Mondta a sofőr hogy nem ad jegyet és akkor csak 450.
Mondtam neki, hogy 300
Azt mondta nem.
Mondom akkor kérek jegyet.
De az úgy 600.
Tudom, de vagy felezünk vagy nincs üzlet.
Húzta a száját, de belement.
Ugyanígy ha valamit megveszel a boltban 127 ezerért, ő visszaigényelve az áfát megveszi 100-ért akkor én nem adok érte 113,5 ezernél többet. -
snecy20
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #123204 üzenetére
Jól látod a helyzetet.
-
válasz
snecy20 #123202 üzenetére
Na igen, ilyen kis különbségért nem éri meg. De ez magánvélemény. Meg ott a léc kolléga is.
Egyáltalán nem követem a tevékenységüket, de ha arról van szó, hogy megveszik céges számlára, visszaigénylik a 27% áfát, és eladják az eredeti ár 95%-áért akkor ez csak nekik biznyisz a vevőnek nem annyira, a gari meg olyan amilyen. -
hahakocka
őstag
válasz
Pécsi gyerek #123200 üzenetére
A Szuper 2060 is még 1-2 hét nem? Az egyedi darabok esetén? Plusz asszem drágábbak is lesznek mint az 5700 és ugye lassabb is általában 5-10% al.. S ne feledjük az R9 380 és az RX 580 is leelőzte a driverekkel annó a 960 at és az 1060 at, ahogy a Vega 56 is elérte az 1070Ti-t ezáltal. Talán az 5700 al is ez lesz.
3-4 hónapon belül.Gianni bazárjáról mi a véleményetek? Ott sok jó olcsó CPU , Lap, Videókártya van. 3 év garival! Újak!
Nem tudom rak is össze komplett gépet? Ellenőrzéssel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- MSI GeForce GTX 1080Ti 11GB GDDRX GTX1080Ti GAMING X TRIO
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X8c 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest