-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
Speed® #118942 üzenetére
Beszéltem a csabai bolttal, azt mondta haver hogy már minden újabb 2070, 2080(Ti) kártya a javított samsung rammal vannak szerelve, ők bedobják egy teszt gépbe bárkinek ha meg akar róla győződni vásárlás előtt. Ezért is vagyok híve a bolti vásárlásoknak, hiába olcsóbbak valamivel a webshoposok. Ár szempontjából meg igazad van, de akinek 4K - ra kell a kártya az nem ezt fogja nézni.
-
Qtya72
aktív tag
Sziasztok!
Monitor és VGA vásárlás előtt állok.
Hetek óta olvasom az ehhez kapcsolódó topikokat. Ha jól értelmezem 3440x1440 144hz-re 100+ fps-re még a 2070 is kevés lenne kompromisszum mentesen? Játékok COD WW2, BF1 multi.
Válaszokat, véleményeket előre is köszönöm. -
-
Csupingo
veterán
válasz
zooom3r #118935 üzenetére
Beteheted. Majd megtáltosodik a következő gép bővítésnél.
Esetleg a tápos topikban kérdezz rá, hogy egy drága vga-t rá lehet e bízni a tápegységedre.
Komolyra fordítva a szót, ha nem lehet semmit se húzni a procin, akkor szerintem egy gtx 1050 ti illik mellé. Egy 1660 ti-ben azért maradna bőven tartalék. -
zooom3r
tag
Sziasztok! Ebbe a korosabb konfigba érdemes betenni egy GTX 1660-at (GIGABYTE GTX1660 TI 6GB GDDR6 GV-N166TOC-6GD)? Jelenleg egy Nvidia GTS450 van a gépben. Max 1080p, komolyabb játékok: PUBG, Apex Legends, Battlefield 1.
Processzor: INTEL I5-2500 CORE I5 3.3 GHZ LGA1155 6MB
Alaplap: GIGABYTE PH67-UD3-B3
Ház: Thermaltake V3 black edition midi tower
RAM: Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR3 1600MHz
Videókártya: Nvidia GTS450 1GB
Tápegység: Gigabyte GE-P450P-C2 450W (550w peak)
SSD: Samsung 841 EVO 120GB
HDD: 3TB Toshiba -
Morris
veterán
válasz
crylicious #118933 üzenetére
A strix és a gaming x nagyon jók.
A zotac 3gb nálam idle hangos volt. (nem állt le a ventije)
-
crylicious
lelkes újonc
1060 6gb esetében egy zotac jó választás lehet? Régebben nagyon jó híre volt a zotacnak, most viszont inkább a strixet és az msi-t látom a legdrágábbnak. Mi a véleményetek? Köszi!
-
atenza
senior tag
Ezt most találtam, mióta van ez a ventus XS verzió?
Illetve hogy hogy csak 1év gari van rá? -
Speed®
titán
válasz
Tomi229 #118926 üzenetére
Abban az esetben nem kell a veséd eladni és elég egy gyengébb kari..
No nem sokkal, de ott már akár egy Vega56/GTX1070 is elég tud lenni.
Kompromisszummentes léthez persze egy 1080TI/2070 ajánlott hozzá.
Azért a 3440x1440 már nem kis felbontás, 2.5xFullHD, kell hozzá erő.. -
kolopele
nagyúr
válasz
Tomi229 #118926 üzenetére
Akkor is kell ahhoz a felbontáshoz egy 2080 Ti. Jelenleg még én is egy 1080 Ti - vel hajtom a 4K - t ( de már nem sokáig, a samsung memóriás 2080 Ti - k már a boltokban vannak), és bizony az újabb címeknél már a 60 fps - el is gondok akadnak még high beállítások mellett is, a g-sync ami segít olykor ezen, habár látom a tiéd freesync - es, ami az újabb Nvidia drivereknek köszönhetően már nem feltétlen jelent problémát (monitor függő).
-
Speed®
titán
Dehogy mondom..arra céloztam, hogy nem bowler, hanem blower helyesen
És éppen azt írom, hogy nem ajánlom, ha csend párti vagy, mert hangosabbak.
Egyszerű, neked kell eldöntened, ritkán drágán vagy sűrűn olcsón fejlesztgetsz.
Anyagilag ~egykutya időarányosan, viszont lemaradsz az újabb fejlesztésekről,
ill. idővel hiába lesz még elég a kari, fogyasztásban lesznek sokkal jobbak már.
Az RX480ról jelenleg egy 1660Ti is látványos előrelépés lenne, 1080pben erős.
1070/V56 csak azért merült fel, mert ki lehet fogni belőlük azért okésat, jó áron.
Nyilván ha bizalmatlan vagy, keress boltban, de akkor mélyebben nyúlj zsebbe. -
Zuri
tag
válasz
Speed® #118914 üzenetére
Akkor azt mondod, hogy bowleres mindenképp, most is nézem csak ha így böngészgetek is akkor:
- ház: 30°C
- cpu: 56°C max
- vga: 50°C 0% ventivel max 56°C fok
ennyi alaphelyzetben a ház hőmérsékletei plusz ugye most hangtalan a ház. Direkt ugye a hűtés topikban ezeket a ventiket ajánlották ehhez a házhoz, hogy minél jobb légszállítást akartam, persze pénztárca barátilag. Gondoltam, még teszek fentre is egy bionixet majd, bár ha telenyomom ventikkel a házat sok értelme volt hangszigeteltet venni. Ami hőfokokat írtam, az játék közben volt a házban, maga a ház hőmérsékletét csak ma kezdtem el nézegetni,de az oldal plexit sosem találtam melegnek.
1070-est már nem igen akarnék, egyszerűen tényleg nem érik meg az árukat használtan, sajnos már azt kell mondani hogy a vega sem, a mostani nvidia szériával igen leesett a teljesítmény/ár mutatójuk, használtan meg megint nem tudod mibe szaladsz bele. Sajnos már vga benchekről álmodok és nem tudom mi lenne a legjobb választás. Az RT meg nem izgat csak a nyers erő, viszont hozzá tenném, hogy idén a procit viszont upgradelem majd a R5 3600-asra vagy 3700-asrra, oda meg lehet már 2060/1080 feletti vga kell, hogy ne bottleneckeljen, mert most is ~35% bottleneckem van az rx 480 miatt. -
Zicokuka
senior tag
válasz
wasdffafaaff #118919 üzenetére
Ennyiėrt meg, újonnan meg ne vegyėl 1070-et amikor kb egál vagy jobb is a 1660Ti.A 1060-nál meg ėrezhetően erősebb, újonnan az se ėri meg most.
-
mert_csokis
senior tag
Sziasztok!
Ma építettem be a nemrég érkezett Manli Gallardo 2060-as kártyámat.
Mivel többször volt szó róla a fórumon, és egyébként is aktuális a téma, gondoltam megosztom veletek a tapasztalataimat
Alapon, terhelés nélkül kereken 30 fokos a kártya. Hangja semmi.
Intenzív Witcher 3 alatt 61 foknál állt meg, a ventik hangját így sem igazán érzékeltem. Cicergést sem hallottam eddig.
Az eddigiek alapján nagyon ajánlott kategóriának tűnik. -
Tomi229
tag
Sziasztok!
Egy 3440x1440 felbontású freesync 100hz-es monitorhoz keresek videókártyát. A cél az hogy minden játék fusson vele maximum beállításokkal. Melyiket érdemes megvenni?
-
wasdffafaaff
junior tag
válasz
RetepNyaraB #118918 üzenetére
100 ezerért látom az árát és 1060 hoz képest tud e annyival többet? mert látom hogy a 1060 6gb ot már 78 ezertől lehet kapni és a 1070-et meg 114 ezertől kapni szoval ehez a két példához képest megéri e vagy nem?legujabb játékokkal játszanék fullhdba,persze olyan grafikán amit enged mert ennél több pénzt nem áldoznék kártyára
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
wasdffafaaff #118917 üzenetére
Mire? Mihez képest? Mennyiért?
-
wasdffafaaff
junior tag
gtx 1660ti megéri az árát?
-
-
Zicokuka
senior tag
A 1070 esete is macerás,jó kari még mindig, az árazás is nehéz ügy, tėny aki most keres vgat a 1660ti jobb vėtel, ám drágább is, akit meg nem zavar a használt vesz egy 1070-et meg vesz asszonynak valamit hogy ne verje el hogy megint költi a család pėnzėt. Szóval nem is biztos annyira best buy a 1660. Mondjuk ha esnek a 1070-ek árai egyėrtelműen az a jobb vėtel. Mivel használt 70 ės 80 között volna reális. A 980Ti esete is hasonló, mondjuk azt már sokan nem vesznek.
-
Speed®
titán
Blower lesz az..egyébként hiába jobb a ház szempontjából, ha hangosabb. Inkább legyen halk a VGA és a ház szellőzés legyen rendben (rácsmentes házventikkel jelentős halkulás érthető el pl. nagy légszállítás mellett is).
Az összegbe bele kellene férjen egy 2070/1080TI, utóbbiból vadásznék, ha el tudod engedni az RTt, picit jobb a backend hosszútávon. Persze 1080Pben a 2070 is bőven overkill, 2-3 év nyugodtan benne van. Vagy..1070/V56 féláron és cseréled mikor kevés lesz..a mostani 480hoz képest ~1.5Xes tempót tudnak, az elég a kitűzött igényhez még jövőre is szvsz. -
Pakmara
őstag
válasz
Morris #118909 üzenetére
Én is néztem a beárazós topikban az utolsó posztokat. Minden elismerésem az ott működőknek és tuti, hogy nem egyszerű dolog minden alkatrész másodpiacát szemmel tartani viszont nincs még ott se lekövetve a gtx 1660 Ti megjelenése szvsz. Mint írtam 100e alatt a ventus, ok a Strix (130) drágább, de még nem állt be az ára szerintem. 1660 TI-nél te bontod ki, van rá 2-3 év garid nem bányászott vele senki és frissebb architektúra (driver gyorsulás ugye). Ezzel szemben a 1070 fel tud mutatni +2 Gb ramot meg fel tudná az olcsóbb használt piaci árát ha valóban olcsóbb lenne.
-
atenza
senior tag
Gondolkozom egy msi 2060 ventuson, de nem vagyok nagyon oda az új msi szériáért. Most egy 1060 6gb gaming x-em van amivel nagyon elégedett vagyok, de kiadni +25-30ezer Ft-ot a saját kategóriájában a legolcsóbbhoz képest csak a hűtés miatt (110-115k legolcsóbb 2060 vs 140k msi 2060 gaming z), és ennél az ASUS 3 ventisek még drágábbak 10k-val... Kezd vicc kategória lenni. +10k-t még kiadnék egy jobb hűtésért de +40-et?
Úgyhogy most egy köztes megoldáson gondolkozom, 125-130 körül, MSI 2060 ventus és gigabyte 2060 2 ventis verzió közül viszont nem tudok dönteni.
Ventusnál mi ez hogy ennyi pénzért műanyag hátlap és a 70-74 °C játékban a mostani 1060 gaming x 60-62°C-hoz képest. (ami kb 10k-val volt csak drágább a legolcsóbb 1060-hoz képest)
Gigával meg rossz tapasztalatom van régi 650 ti szériából. -
Morris
veterán
válasz
Pakmara #118907 üzenetére
Az elmúlt egy hétben legalább 4 emberrel volt összetűzésem priviben, mert azt merészeltem írni, hogy 85k-nál többet nem ér az 1070-ük.
Amikor belinkelem az 1660ti-t meg a 2060-at, utána semmi.Amúgy meg a beárazós topikra is hivatkozott valaki, hogy ő annyiért rakta fel amennyit ott mondtak. Na most egy fél év garis 1070 nem ér 94k-t. Akkor sem ha asus strix.
-
Zuri
tag
Üdv, írok én is teljes bizonytalansággal, minden vélemény jól jönne.Lehet kicsit hosszú lesz
Szóval, itt vagyok keresek valami jó vga kártyát. Nemrég adtam el a 1060 6gb-osomat és valami jobbat akarnék ami megint pár évig kiszolgál. Már ideje nézegetem a dolgokat és nem tudom mit válasszak. Nos most egy sima FullHd monitorom van de esetleg tervezek venni egy LG FullHd IPS 1ms 75Hz-es monitort, és másodlagos lenne a mostani fullhd-s. 1060-tól előre lépést szeretnék majd, nem sokat csak, hogy szintén pár évig kitartson a kártya. Sajnos a keretem 155 ezer kb...
Így ami szóba jöhet:
- új bolti RTX2060 abból is vagy Gaming Z vagy Asus Dual vagy Giga Gaming Pro
- használt GTX 1080 vagy még néha van 1080Ti is(bowleres).
- apróról ha valaki megkönyörül rajtam bowleres RTX 2070.
Most jön a bizonytalanságom, mivel a csendet szeretem, azért van Thermaltake Suppressor F31-es hangszigetelt bazi nagy házam. Elől 2db 140-es ventivel (arctic bionix és Nanoxia Deep Silence ventik. Hátul is egy bionix) de felvetődött, hogy hangszigetelt házba jobb a bowleres hűtés. Így ezt nem tudom kipróbálni annyi, hogy ma játszogattam egy hőmérővel a házban és kb 35°C volt benne.. a Procim R5 1600x max 65°C Brocken 3 Pro hűtúvel a VGA ami jelenleg egy Sapphire RX 480 az meg olyan 75 fok max néha(kb 2 hónapja lett újrapásztázva mx-4-essel). Szóval nem tudom melyik kártyát válasszam, vagy még esetleg várjak a Navi-ra bár nem tudni milyen lesz...vagy a mostani kínálatból valami, ott is nem tudom open air-ossat amiket írtam, vagy bowlereset kellene inkább nézni. Használt 1080 és 1080Ti -ból csak bowleresek vannak szinte. Teljesen tanácstalan vagyok, pedig már néztem teszteket oldalon, youtubos videokat, olvasom állandóan a fórumokat stb...kérem valakinek valami véleménye van ebben a témában megosztaná velem, hogy a meglévő keretből melyik opciót lehetne megvalósítani a realitás határán? -
válasz
GodGamer5 #118902 üzenetére
Várhatsz a GTX 1660Ti áresésre, csak nem tudom mi indokolná az áresésüket.
Ref Vega56-ot mondjuk nem hiszem, hogy vennék, a gari is kevesebb mint 1 év. Ugyanakkor az is igaz, hogy nincs tapasztalatom vele, de a ref nem hinném, hogy különösebben halk és hatékony hűtés lenne.(#118901) fcbarca: ha ilyen jól sikerül, akkor nyilván lemegy majd az RX 580 és az 590 ára is. Ebben a cikkben 230$ MSRP-t írnak, az forintban kb (230*277*1,27 ~ 81k)
-
GodGamer5
addikt
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy mennyire érdemes referencia Sapphire Vega 56-ot venni?
Most lehetőségem lenne egyet venni 80 ezer forintért, úgy, hogy Alza garis év végéig. Szerintetek érdemes vele foglalkozni, vagy várjak még egy kicsit az 1660 ti áresésekre?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Befutott a Wear OS 6 fejlesztői verziója
- Riasztó topik
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Politika
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H INTEL I9-14900HX RTX 4080 bolti ára 1.35 mill ft
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest