- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Rem-X #117299 üzenetére
Ha csak arra van pénz jó a használt 1070 is... de 100-110-nél többet ne adj érte.
Nem tudom most mennyiért kínálják őket.
De az picit lassabb lesz.És nem gáz hogy a többi rész AMD, miért lenne az?
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Rem-X
senior tag
válasz FollowTheORI #117298 üzenetére
Nem gáz, hogy full AMD a konfig? Illetve azért elég borsos a 2060 is. 1070 használtan esetleg? Meglenne a 75 FPS fullHD-n max grafival vajh?
Try again, fail again, fail better!
-
nagyúr
-
Rem-X
senior tag
Sziasztok!
Jelenlegi konfigom:
MSI Gaming Plus B450 alaplap
AMD Ryzen 2600 CPU
16GB 3200-as RAM
MSI Gaming Radeon 480 4GBAz lenne a kérdésem, hogy mire érdemes cserélni a VGA-t ami a legjobb ár/érték arány, ha nem akarok 4K-ban játszani csak és kizárólag fullHD-ben de ott azért szeretném, ha minden a legmagasabb beállításon menne 75 FPS-sel a következő 1 évben legalább.
Köszi előre is!
Try again, fail again, fail better!
-
kolopele
nagyúr
válasz FollowTheORI #117284 üzenetére
Ebben lehet valami, bár most is azt mondom nincs értelme mondjuk egy 1070 - et 2060 - ra cserélni, 2070 - re már talán.
-
kismedve1982
tag
válasz kismedve1982 #117240 üzenetére
Sziasztok!
Korábbi hozzászólásomra van valakinek ötlete?
-
Qttro
csendes tag
válasz TheNewDawn #117291 üzenetére
Igazad van, bővebb utánna olvasás után dobtam az asust. Ezt a bő fél évet már csak kibirom.
-
Mzsu
csendes tag
Tanácsot szeretnék kérni, hogy Dell UP3216Q 4K monitorhoz tördelési-grafikai munkára, videoszerkesztésre, filménézésre és némi kalandjátékra Radeon vagy Nvidia videokártyát vegyek?
Ezt a kettőt néztem ki, melyik lenne a megfelelőbb?
Gigabyte RX580 8GB GDDR5 AORUS GV-RX580AORUS-8GD vagy
Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5 GV-N1060WF2OC-6GD
Esetleg más javaslat hasonló árfekvésben?
A processzorom AMD Ryzen 5 2600, alaplap Gigabyte B450 Aorus Elite.
Előre is köszönöm! -
Csupingo
veterán
válasz Qttro #117285 üzenetére
Mennyibe kerül? Ez 60-tól van, a srácok a topikjában a nitro+ -ra esküsznek leginkább.
(#117286) attilav2: gt 1030. Régebben volt rx 460-ból is, de abból most már csak használtat lehetne találni. Gtx 1050-et sajnos nem látok, pedig az nem lenne rossz, csak gtx 1050 ti-t, de annak az új ára 60 felett van. Viszont a gt 1030 játékokban nem olyan erős. Konkrétan mire kéne?
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
uridium
csendes tag
válasz Speed® #117243 üzenetére
Köszönöm. Gigabyte GA-EP45-DS3R DDR2-es. Nem nagyon lehet fejleszteni, hacsak nem 4 magosra. De arra meg nincs igazán szükségem.
-
őstag
Sziasztok! Milyen passzív hűtésű, elsősorban 4k filmnézésre(legyen benne 4k hw gyorsítás) és régebbi játékokra jó vga-t tudtok ajánlani 25-30k körül?
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
Qttro
csendes tag
válasz Csupingo #117277 üzenetére
Köszönöm a segítséget, szerintem ez lesz a befutó: ASUS ROG-STRIX-RX570-O4G-GAMING RX 570 4GB GDDR5 OC PCIE.
Amiket olvastam róla, bőven megfelel nekem és még bőven a 100k alatt is van, aztán majd év vége fele ismét jövök a kérdéssel, hogy melyiket vegyem.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kolopele #117282 üzenetére
Amit mondok az RTX feature-ök nélkül érvényes... az RTX csak még plussz, nice to have.
Szóval ilyen szempontból lényegtelen/nem számít/nem ezért jobb vétel.
Maga az arch hatékonyabb és jobban fekszik az új játékoknak.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
kolopele
nagyúr
válasz FollowTheORI #117278 üzenetére
Előbb legyenek olyan játékok amelyek kihasználják, ill. a 2060 abszolút nem az a kategória amelyiknél az RTX technológiát ki lehetne használni, ahhoz ugyanis erős GPU kell. 2080 - tól már rendben van az RTX, de még inkább a 2080 Ti - től. Februárban már jönnek a samsung ramos verziók, így nem lesz akadálya a megvásárlásának.
-
Csupingo
veterán
Elvileg bármilyen kártya jó lehet, amin van 2 db dp 1.2-es csatlakozó (már régebbi kártyákon is van), vagy hdmi 2.0-ás csatlakozó (nvidia 9xx-től felfelé, amd rx 4xx-től felfelé), mert így 60 Hz-et is tudsz használni. 24, 30 Hz-nél még dadoghat az egér is, az nem az igazi.
-
nagyúr
Bármelyik legutolsó kártya jó elvileg... legyen rajta két DP vagy HDMI és annyi.
(bár ha tényleg monitor, akkor DP-re építs)Ammennyire jól rémlik a legutóbbi kártyák már tudják a 8k-t kezelni.
Tehát NV Pascal/Turing (GTX 1xxxx és RTX 2xxx) pl... vagy AMD oldalon RX 550/560/570/580/590, Vega 56/64.
Olyat vegyél amin van legalább 4GB ram.[ Szerkesztve ]
-
noaa
csendes tag
Sziasztok,
Olyan videókártyát keresek, ami elbír egy 4k-s 43 colos monitort + mellé egy 30 colos fullhd monitort.
Valamint érdekelne egy future proof opció is ami két 43 colos 4k monitort elbír.
Munkához kell, gaming nem jön szóba.
Milyen kártyát lenne érdemes keresnem?Köszi szépen,
Noaa -
nagyúr
válasz kolopele #117246 üzenetére
Nem.
Főleg a jövőre nézve, az újabb játékokban az RTX lelépi.
Ha valaki most vesz kártyát és nem a múltnak veszi jobban jár az RTX-ekkel.
A 2060 jobb mint a 1070/Ti, a 2080 jobb, mint a 1080/Ti...
[ Szerkesztve ]
-
Csupingo
veterán
válasz Qttro #117273 üzenetére
Jelenleg jobb az ár/teljesítmény aránya az amd-nek. Árukeresőn látok 4 GB-os rx 570-net 60-tól, 8 GB-os rx 570-et 65-től, 4 GB-os rx 580-at 65-től, 6 GB-os gtx 1060-at 82-től. Ha csak 1 évig kéne, akkor talán jobban járnál egy használt kártyával, azt kisebb bukóval lehet eladni, persze a megvétele egy kicsit lutri.
-
Morris
veterán
válasz Kelvin #117274 üzenetére
Talán pont azért mert más színprofilt használnak. De tényleg szebb.
Én is azon a véleményen voltam pár hónapja mint te. Talán itt meg is van valahol a hozzászólásom.
De tényleg szebb az ati. Vagy lehet, hogy nem szebb, de nekem sokkal jobban tetszik. És van különbség a két márka között.[ Szerkesztve ]
-
Kelvin
őstag
válasz TechN7ne #117270 üzenetére
Csak hülyeségeket ne állítsál már kérlek.
"Ati és nVidia létezése óta mindig is az Ati nak volt a legszebb képe..."Kérlek fejtsd ki vagy támaszd alá valamivel, hogy mitől lenne szebb képe....
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Qttro
csendes tag
Sziasztok, sajnos megadta magát a gtx770 -es kártyám és e helyett szeretnék egy újat venni. A lényeg , hogy a mai játékok low és közepes beállításon 60 fps.sel fussanak, akkor már boldog leszek. A keret nagyon max 100 ezer ft. Az év vége fele lenne teljes gép csere, addig kéne kihúznia.
Az alábbi konfig mellé kellene:
i5 4590 3.30 Ghz
8 gm ram
asrock h97M pro4
fps raider 550 táp
Fractal design core 3300 as házba megy1920x1080 a monitorom felbontása.
Újat vennék, főleg nvidia oldalról, de nagyon könnyen meggyőzhető vagyok, ha ár/érték arányban az amd jobb.
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz solfilo #117271 üzenetére
Utolsó NV karim egy MSI NX GeForce 6600 GT volt, AGP-s. Anno biztosan állíthatom, hogy az akkori Radeonoknak (9000-es széria) bizton jobb képe volt ugyanazon a monitoron).
Azóta X.
Sokáig HD3200-al nyomultam (IGP Radeon Asus M3A78-EM HDMI alaplapon), azóta meg csak Radeon VGA-im voltak (HD 5670) és vannak (RX 460/550 és R9 380).
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
veterán
válasz SECTORnooB #117267 üzenetére
Van valami beállítás az Nvidia vezérlőpultban, amit át kell állítani, s akkor ugyan olyanok lesznek a színek, mint AMD-vel, default sajnos nem úgy áll az a kapcsoló, így elvileg kevesebb az idle fogyi. (Hogy melyik az a beállítás, nem tudom, piros IGP-kel nyomulok)
mod: talán ez az: [link]
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Tamás33
lelkes újonc
Sziasztok.
Amd fronton van valami ami kb 1080ti szintjén van?
Tvre lesz rákötve ami támogatja a FreeSync,ezért olyan kártya kellene ami kompatibilis vele. Nvidia nem tudom támogatja e és milyen modon ha igen. -
Kelvin
őstag
válasz SECTORnooB #117261 üzenetére
Ez csak placebo, maximum a színprofil más. Egy ősrégi amd hoax.
Morris: Innentől lehet érdekes, [I]A grafikus kártyák és a HDR.
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Hysterycs
tag
Sziasztok,
VGA vásárlás előtt vagyok, RX 580 8GB lenne, de ezen belül nem tudok dönteni a gyártók közül. Eddig Asus kártyáim voltak, de most az áruk miatt MSI és Gigabyte jöhet szóba:
MSI Radeon RX 580 ARMOR 8G OC vagy GIGABYTE RX 580 G1 Gaming 8GB
A kettő közül melyik az ajánlott? Melyiknek jobb a hűtése, melyik halkabb?
Az MSI elég puritánul néz ki, a Gigabyte határozottan szebb külső alapján.Köszönöm!
-
Csupingo
veterán
válasz vzsryl #117251 üzenetére
Amiket felsoroltál azok közül 4 GB-os nitro+ -t, 8 GB-osokból pedig talán jó lehet az xfx is, vagy a nitro+. Kérdezz be a topikjába is, hogy még melyik vállalható.
(#117248) rasotamas: ha főleg gta5-höz használnád, akkor szerintem érdemes cserélni, mert abban elvileg érezhetően gyorsabb. Sok dx11-es játékban is jobb.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz almabaro #117247 üzenetére
Elérhető a RT minden felbontásban, viszont ha a leírtakból építkezem, akkor a 2060 kb. annyira elég RT-vel fullHD-ben, mint RT nélkül 4K-ban. Vagy még annyira sem.
Ha a raytracing érdekel, akkor javaslom, hogy nézz meg jópár videotesztet, mert személyes preferenciáktól függően lehet, hogy a 2060 is elég lesz (ha a látvány érdekel, és mérsékelten fontos az FPS), de lehet, hogy a 2080 Ti sem.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Kelvin
őstag
-
vzsryl
nagyúr
válasz vzsryl #117224 üzenetére
Erre esetleg valaki?
Kiegészítő kérdések:
A következő VGA-k közül melyiket választanátok?- Sapphire Pulse ITX Radeon RX 570 4GB GDDR5 11266-34-20G: 49.990,- 2 év gar
- SAPPHIRE PULSE Radeon RX 570 OC: 55.990,- 2 év gar
- Sapphire RX 570 Nitro+ 4GB GDDR5: 56.990,- 2 év
- ASRock RX 570 4GB GDDR5 Phantom Gaming D (90-GA0K00-00UANF): 53.990,- 2 év gar
- MSI RX 570 4GB GDDR5 Armor OC (V341-077R): 59.990,- 3 év garNem kell OC, nem kell extra hűvös legyen (jól szellőző házba menne), nem érdekel ha játék közben hangosodik a ventilátor, de idle-ben lehetőség szerint nem forogjon, vagy csak minimálisan. Asrockot olyan szempontból preferálom, hogy alaplapok terén az utóbbi ~10 évben nagyon pozitív élményeim vannak vele, de VGA-ból szintén az utóbbi ~10 évben csak Gigabyte-ok fordultak meg a gépeimben, és azokkal nagyon meg voltam/vagyok elégedve, de sajnos nincs a listán a márka.
Illetve QHD-ra szükség lehet-e a 8GB VRAM-ra? CS:GO-n kívül mással nem szoktam játszani, csak néha ha valami megtetszik, akkor steamen megveszem, aztán nagy ritkán ráfanyalodom (pl. PUBG, Battalion, Mortal Kombat stb...)
- XFX RS Radeon RX 570 8GB TripleX Edition: 61.990,- 2 év gar
- MSI Radeon RX 570 ARMOR 8G OC: 62.500,- 3 év gar
- Sapphire RX 570 Nitro+ 8GB GDDR5: 69.990,- 2 év garMinden kártya új.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Morris
veterán
válasz SECTORnooB #117249 üzenetére
Van egy Dell s2718hn minitorom, ami FullHD-s, HDR-es és FreeSync-es.
A FreeSync-et nem tudtam aktiválni az 1060-al.
Amikor az RX580 volt benn, akkor sokkal szebb volt a kép és működött a freesync is.
Online nem játszunk. Elég a 40-70Hz-es frissítés.
4k-t nem akarok.
Ennek fényében? -
SECTORnooB
addikt
válasz Morris #117210 üzenetére
Pedig én biztosan V56 helyett, 2060 - at vennék, úgy vélem, hogy az AMD nek a középkategória alsó szegmensében remek joszágai vannak ajándék játékkal, de feljebb csúnyán elvérzik. Gondolom te sem akarsz drágábban megvenni egy többet fogyasztó és alacsonyabb teljesítményű kártyát.
Sztem 2060-ra cserélj, best buy[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
Rx460-om van, 2 gigás, fel lehet oldani 16CU-ra de alapon használom.
Egyik ismerősöm vett egy freesync monitort a 1050-eséhez.
Érdemes lehet-e egy az egyben elcserélni? Mindkét kártya garis.
Ő a freesyncet nyerné, én meg azt hogy mivel főleg gta5-tel játszok az jobban fut nvidián. Mivel tápcsati egyiken sincs én azért picit húznám, az rx eléggé kitölti a gyári 75w-ot, a 1050-en talán több headroom lenne.
Nekem nincs és nem is lesz semmilyen synces monitorom. Ha valaha szánok pénzt megjelenítőre akkor veszek 100-ért egy 40-es 4k tv-t azon már lehet dolgozni rendesen.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
almabaro
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék egy új videókártyát. Az RTX 2060 vonzónak tűnik, viszont mintha azt olvastam volna, hogy a raytracing csak 4K-n elérhető, oda még kevés a 2060.
Ami mellé költözne az új kártya:
2x8 GB DDR 4 3000Mhz
I5-8600K
Gigabyte GA-Z370
Corsair 550-es tápA jelenlegi monitor egy full hd-s Samsung, amit lassan jó lenne cserélni.
Mit érdemes venni? Inkább egy 2070-re szánjak többet?
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #117245 üzenetére
Egy 1070 jobb vétel 2 év garival mint egy 2060 újonnan. Annál a kártyánál pont a lényeg nem használható majd ki rendesen, mivel maga a GPU nem lesz elég erős hozzá.
-
BerserkGuts
őstag
válasz kolopele #117239 üzenetére
Lemaradtam a részletekről azért kérdeztem nehogy félre nyuljak majd de még úgyis vacilálok melyik jó befektetés 2050/2060 fhd-re mert inkább maradok még kiforr a 4k 100fps fölé.
[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
uridium
csendes tag
Üdvözletem Mindenkinek!
Egy E8500 mellé milyen videokártyát érdemes venni (akár a hardverapróról), hogy érdemi javulás legyen a jelenlegi Gainward 4850-hez képest? Leginkább stratégiai játékhoz kellene (Civilization VI - minimum: 1 GB DirectX 11 Video Card (AMD 5570 or Nvidia 450), ajánlott: 2 GB DirectX 11 Video Card (AMD 7970 or Nvidia 770 or greater)? Keret: nem költenék rá sokat (talán legfeljebb 25 ezer Ft körül), mert ennél nagyobb teljesítményre nincs szükségem.
-
ithuriel
csendes tag
Kicsit off topic kérdés promóciós dolgokkal kapcsolatban: Ha veszek egy videokártyát, amihez adnak játékot ajándékba, amit én aktiválok, akkor utána ugrik a 14 napos elállási jogom?
-
kismedve1982
tag
Sziasztok!
Éppen kártya vásárlás előtt állok. Ki is néztem 2060/2070-et, de ahogy olvasom a fórumokat, mindenhol panaszkodnak, hogy megdöglenek az rtx-ek a hibás memória miatt. Nem egy kategória, de néztem sapphire rx 590 nitro+ 8G se-t/ MSI GeForce GTX 1070 Ti Gaming 8G-t is, egy darabig el lehetne vele lenni fullHD-s 75Hz 24" monitoron.
Az alábbi konfigra szeretnék egy videókártyát, esetleg ha tudnátok segíteni egy kicsit, azt megköszönném:x470 msi gaming pro carbon
amd ryzen 5 2600x
16GB ram -
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #117237 üzenetére
Sajnos nincsen jósgömböm, de eddig még minden ismerősöm aki RTX kártyát vett micron rammal kapta. Ugye az 1070 - ek esetében is voltak velük gondok, amit egy bios frissítéssel orvosoltak akkor. Itt erről egyelőre nincsen szó.
[ Szerkesztve ]
-
Chalez
őstag
válasz diegho #117234 üzenetére
Oké, mérlegelni kell, hogy mire kell neki. Viszont ha nem akar kompromisszumot kötni grafikai beállításokban esetleg újabb játékoknál, akkor nem alapozhat arra, hogy 100+ fps-t ki tud tolni az 1070-el.
Egyébként megnéztem pl a Forza 4-et 100+ fps felett fs-el és nélküle, hát azt kell mondjam, hogy látványosan jobban fut fs-el, gyak folyik a grafika -
BerserkGuts
őstag
-
kolopele
nagyúr
válasz Endy556 #117228 üzenetére
Haver most szólt hogy bekrepált a 2070 - e, szóval én egyelőre kihagynám ezt a szériát. Azt hogy milyen ram van benne megvétel után tudod megnézni, de mivel 14 napos elállási lehetőséged van így végtére is nincs benne kockázat. Ha micronos elállsz a vásárlástól.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz Chalez #117233 üzenetére
Ha 100+ fps-t ki tud tolni azzal, amire kell neki, akkor teljesen mindegy a sync. Most is gsync monitorom van RX580 mellett, mert amivel játszok állandóan 100fps felett van. Le akartam cserélni freesync-re a monitort, mert gondoltam bajos lesz, kipróbáltam és észre se veszem, hogy nincs sync. Ennek a sync-nek inkább ott van jelentősége ahol erősen 100 alá esik az fps.
-
Chalez
őstag
válasz CastielFear #117232 üzenetére
Aha értelek, nyilván olyan monitorja van, ami 100% támogatja... 1070-et csak akkor vegyen freesync monitor mellé, ha az hibátlanul működik vele
-
Tamás33
lelkes újonc
válasz Endy556 #117228 üzenetére
Lebeszélnélek rola ha lehet.
Kollégám a 2. Asus 2080ti vitte vissza kb mire kicserélték az elsőt is 4hét volt.
Az 1asus betétele után kb 1órával magadta magát, a 2. Asusa meg kb 5perc talán volt 10is.
Én os arra hajaznék de látván a kollégám szenvedéseit megkímélem magam ettől.
A samsung elkezdte gyártani a memoriákat a 2080ti hez de mire a javított verzió eljut hozzánk alsó hangon 6hónap. -
Endy556
csendes tag
válasz kolopele #117223 üzenetére
Okès ezt eddig is olvastam sok helyen de a gond az
hogy ezt hogy tudod megvètel előtt ellenőrizni?
Csak mikor már benn van a gèpben...
Szívesen ruháznèk bele egy 2080ti-be de így nem nagyon
merek... Persze tudom hogy gari de ahhoz nem nagy van kedvem főleg nem egy kb 1200 eurós kártyával..
De az Asus nagyon szimpi lehet be vállalok egy 2080 ti-t -
Tamás33
lelkes újonc
válasz kolopele #117222 üzenetére
Esetlegesen más alternatíva, amd fronton ami 4k ultra 45fps felett teljesít?
Néztem videót 1080ti 4k ultra 50fps átlagot lehet venni nekem az már elég lenne 45fps nálam a határ az alá nem mennék.
Rtx-el az a baj mire a samsung legyártja és bele teszi az rtx-ekbe,és ez mire eljut a felhasználokhoz kb 6-9hónap.
[ Szerkesztve ]
-
jimmy74
őstag
Sziasztok.
Használt kártyát tudok csak venni.
1070 volt a kiszemelt de gondolkozom a vega56-on is
Nem tudom számít e de monitor freesync-es bár nem nagyon tudom kell e ez nekem használnám e.
Egyenlőre egy i3 8100 van ehhez raknám a VGA-t.
Vega 56 vagy sima 1070?
Esetleg más?WoT:jimmbo
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
Most váltottam monitort és így FHD-s felbontást QHD-ra, továbbá 75Hz-es freesync-et támogató kijelzőről van szó. Jelenleg van egy 1050Ti-om, és az új monitorral érdekes anomáliába botlottam. Ha a monitor natív felbontásában (2560x1440) játszom CS:GO-val, akkor hasonló értékeket látok a netgraph-on, mint FHD-ben, de mégis durván laggol, főleg oldalirányú mozgásnál, közben pedig 100-300 fps-em van. Ha leveszem a felbontást FHD-ra, akkor nagyjából megszűnik a probléma, illetve ha korlátozom az fps-t 150-re, akkor is javul a helyzet. A freesync technológia miatt is, és egy kis teljesítmény ugrás miatt is gondolkodtam RX570-re váltáson. Vajon ezt az oldalirányú brutális laggolást abbahagyná a játék? Vagy a monitorral lehet gond? Ez utóbbit nem hiszem, mert fps laggnak tűnő dolgot szerintem nem okozhat egy monitor. Egyébként 5ms-os.
Kb. 10k ráfizetéssel meg tudnám oldani a cserét. Vajon tapasztalnék javulást? Csak és kizárólag CS:GO-val játszom, és azzal sem túl sűrűn mostanában, viszont szeretném kihasználni a freesync technológia által adott lehetőséget. Az Nvidia féle freesync-es dologban nem bízom, és nem is szeretnék várni rá.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Endy556
csendes tag
Sziasztok!
Most vagyok túl a gèp összerakáson... De a videó kártyával gondjaim vannak... Nem tudom el dönteni hogy mi legyen (a pirosakkal voltam eddig)
Asus rog z390h
I5-9600k
16gb ddr4
Jahh ès 1440p-re kellene...
Rtx 2080 vagy 2080ti de az utóbbitól tartok mert nagyon sok rossz hír van róluk.... Radeon fronton nagyon alúl maradnak a teljesítmènyek... Szerintem a vega VII sem lesz különb... Ès nem 1 èvre akarok venni... Csak hát a jó öreg R9 290 már elèg gyengècske.... -
kolopele
nagyúr
válasz Tamás33 #117214 üzenetére
Állítólag a micron ramok voltak ismét a problémások, már a samsung gyártja az újabb kártyákét, van remény rá hogy rendben legyen az RTX széria is. Egyébként ha 1080 Ti akkor az MSI Gaming X a legjobb választás. Tapasztalatból mondom viszont hogy az újabb játékoknál nem igazán penge az 1080 Ti 4K esetében.
[ Szerkesztve ]
-
Tamás33
lelkes újonc
Értem akkor maradna egy gtx1080ti abból melyik márkát érdemes venni?
Kb utolsó gépem gtx480 volt azóta nem nagyon követem a videó kártyák fejlődését.Terv az lenne, hogy most akkor gtx1080ti utána meg hátha lesznek javított 2080ti-k. Ahogy néztem a 1080ti is elég most egy 4k aaa gamehoz.
-
Tamás33
lelkes újonc
Sziasztok!
Nagy segítségre lenne szükségem.
Gép összerakás tervezek.
Videokártyában elakadtam!
Kinéztem az asus rtx2080ti (vízhűtéses verzióját)
avagy gtx1080ti.
rtx2080ti-ről azt olvastam, hogy nagy a meghibásodási aránya.
Esetleg 1080sli is szóba jöhetne.
Amire összeraknám: aaa gamek 4k hdr ultra min 45fps!Az rtx ray tracing nagyon tetszetős és inkább arra felé húznék.
Véleményetekre lennék kíváncsi?Előre is köszi a segítséget.
-
Csupingo
veterán
válasz Jotengri6 #117204 üzenetére
Gondolom tényeket még nem tudnak sokan, bár talán a neten már vannak tesztek különféle változatokról. (Én még nem néztem annyira utánna a 2060-nak.) A giga kártyáinál pont ez a sorrend az anyaghasználat és a hűtés minőségét nézve ahogy soroltad őket. Régebbi szériáknál már a wf is jó közepes volt, aztán gaming, és AORUS XTREME a csúcs.
-
Jotengri6
csendes tag
válasz Jotengri6 #117174 üzenetére
Sziasztok!
Abban még tudtok segíteni, hogy a 20k különbség, illetve az asus gyártmányoknál még nagyobb árrés miből adódik?
Melyik a legcsendesebb/melyiket érdemes megvenni fullhd játékokra?GIGABYTE GeForce RTX 2060 OC 6G - 136k
GIGABYTE GeForce RTX 2060 WINDFORCE OC 6G - 139k
GIGABYTE GeForce RTX 2060 GAMING OC 6G - 145k
GIGABYTE GeForce RTX 2060 AORUS XTREME 6G - 153kKöszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
hhenry
őstag
válasz jozefgucci1 #117201 üzenetére
Jó lesz
-
Grave_444
nagyúr
válasz jozefgucci1 #117201 üzenetére
Így már mehet persze. Feltéve, hogy minőségi táp, mert Chieftecből is van kerülendő.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Gitáros topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest