Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Igen, ott nincs fotónyomtatás, de gyakorlatilag itt sem, mert nálam az utángyártott tinta elég tűrhetetlen szinten volt már. Amúgy 9000Ft 1500oldalra, ami nekem kell toner. De termsézetesen ott is van utángyártott, porokat meg 1-2000-ért lehet venni. Viszont itt nem szárad be, nem tömődnek el a fúvókák, stb.
De gondolom te rendszeresen nyomtatsz, akkor arra jó a tintasugaras. Legalábbis nem szárad be. A többi kockázata meg ott van. -
gorlin
őstag
válasz
#41635072 #98 üzenetére
Az a baj az Ink-mate tinta töltögetős ,és a kész megoldás jobban tetszik.
A lézerbe szerintem nem vehető észre az utángyártott és eredeti közti különbség.
A színesekről nincs tapasztalatom.
Visszatérve a témára:
Nem tudom,valahogy nincs szívem ennyit költeni rá ,11e egy komplett szett,ezért vettem inkább utánygyártottat.
Akkor inkább lézer,de ugye ott nincs fotónyomtatás.normális minőségben.
Arról nem is beszélve hogy ott is egy eredeti toner 20e körül van 2000oldalra. -
törölt tag
Az az árnyalatprobléma nem a keverés miatt van, hiszen nem tudnak keveredni (nagyon kicsi hely van a szivacs és a fúvókák közt, ahol nagyon kevécske tinta tud csak megrekedni a régiből). az az utángyártott minősége miatt van sajnos. Nálam pl minden túl vörös. Most éppen nem tudtam kinyomtatni nagymuteréket, mert barna "fafal" van mögöttük, de minden vörös lett....
Talán egy próbát megér szerintem az Ink-Mate tinta. Még addig érdemes venni, amíg megvannak az eredeti patronjaid, hogy abba töltsd.
De, ha nem gázok, akkor maradhat ez is persze.El kell hogy mondjam: 4 év alatt most adom el a 4. nyomtatómat. Mindegyik tintasugaras volt. Mindig valami hülyeség miatt cseréltem le. Volt egy amit az utángyártott tinta tett tönkre. Rájöttem, hogy semmi értelme tovább szenvedni vele. Hiába vettem 60K-s nyomtatót, ha egyszer utángyártott tinta volt benne, és a fotók... hát nem lettek a legjobbak. Mivel elég keveset nyomtatok, eritkább időközönként, ezért nekem nem nagyon jó tintasugarast venni.
Most elhatároztam ,hogy veszek egy lézerest. Abba nem szárad bele a tinta, kicsit gagyibb minőség, a fotókat majd előhívatom.
Persze ez nem jelenti azt, hogy a tintasugaras sz*r, cak nekem nem jött be.
-
gorlin
őstag
válasz
#41635072 #96 üzenetére
Akkor gyorsan leírom az én tapasztalatomat.
14e ért vettem tescó gazdaságos akcióban húsvétra,ennek azért van jelentőssége mert szerintem a gyártás dátuma nagyban befolyásolja hogy milyen utángyártottat fogad el.
A típusa :Epson Sx 105
-Scannel ,fénymásol gép nélkül és persze nyomtat.
Eredeti tintával nagyon szép például a szövegnyomtatása de valahol a lézer és az átlagos tintasugaras minőség között van.
A színei is szépek,a fotónyomtatása pedig szintén közepes ,egy epson fotónyomtató szebben nyomtatott(ami persze érthető is).
Most jön a feketeleves.A fekete tintanagyon hamar fogyni kezdett .Vehettem volna 2300ért nagyon kics kiszerelés azt hiszem 3 vagy 5 ml ,illetve 3200-ért 7.4ml-est.
Inkább választottam az itt olvasottak alapján az Orink tintáját(V5 chipes) amit már 800ft körül meg lehet kapni,és eredetiként ismeri fel a nyomtató!És ami a legérdekesebb hogy 14ml
Eddig csak a feketét próbáltam ,sajnos fakóbb mint az eredeti .De azt kell hogy mondjam ennyi belefér.Próbáltam fotót is nyomtatni de nem sikerült mivel a sötétkék ingem fekete lett.Ez azért lehet mert gondolom kevertem a gyártókat és nem azonos tinta nem szereti egymást.
Talán nézegetek más fekete tintát ,de ha ez így marad az sem nagy gond ,én nem fogok 3200 forint fizetni 170 oldalra .a 800 forint 400oldalra jobban tetszik.
De persze cserébe láthatóan rosszabb a minőség. -
törölt tag
Hogy mennyit használ fel, az passz, de szerintem mind kifolyik belőle.
Egyébként a PGI-5 tintája nagyon ratyi, azt most raktam be. Nálam vörös színe van....
A színes viszont viszonylag jó.Háát, az a fekete nagoyn hamar be fog száradni. Egy hónapot sem aadok neki úgy, hogy a nyomtatóban van, de nem nyomtatsz. Úgy, hogy kivetted talán egy hét. Szóval inkább tedd vissza...
Melyik feketét vetted ki? Mert ha a PGI-5-öt (vastagabb), azzal úgy is cak szöveet nyomtat.
A CLI-8-cal (vékonyabb) meg csak fotót nyomtat, szöveget nem.
Woxot nem ismerem, de náluk szvsz felmatricázott van, mikor miylen jön.
Ha chipes, akkor "eredetinek" ismeri fel (amúgy nem eredetinek, csak újnak). Ilyen Orinkből is van. Sőt szinte minden tintából. -
gorlin
őstag
válasz
#41635072 #92 üzenetére
Szia!
Olvasgattam,te már régóta használod ezt az Orinket.
Sajnos nálam is minimálisan halványabb a fekete(még csak ezt cseréltem ki)feljebb említette ezt valaki.
Azon túl ennyiért bőven megéri .Azt akarom kérdezni akkor ez az Orink ez 13ml és ebből 13-at felhasznál?vagy a 5.5 illetve 7.4 nél üresnek jelzi? hallottam valami ilyesmit.
A másik hogy kivettem az eredeti feketét hátha később szeretnék fényképet nyomtatni kb meddig marad meg ha kivettem?
És az utolsó kérdésem esetleg a Wox mennyire jobb?színesbe ezt érdemes inkább?
Azt láttam hogy eredetinek ismeri fel,ennek nagyon örülök nem fog csipogni .Előre is köszönöm
-
kangool
tag
Premium márkájú patronokról mi a vélemény? Hol lehet kapni? Melyik nagyker, kisker?
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Vettem utángyártott patront hp deskjet 5940 es nyomtatóba de nem akar nyomtatni mert azt jelzi hogy kifogyott a patron.
Van valakinek ötlete mit csináljak?
Átbasztak vagy csak nem jól csinálok valamit?
villog a tintajelző a nyomtatón...és a szoftver is azt mondj hogy nem eredetiek és nem tudja mennyi lehet bennük.
Előre is köszönöm! -
Maci83
csendes tag
Üdv!
Kiprobáltam az orink pgi-5 utángyártottat és nem vagyok elégedett...
Sztem sz*rabb mint a procolor-os, halvány fekete, kb a print jet minőségével egyszinten! -
Stirlitz
senior tag
Én az Epson DX3850 multiban Orink feketét és Wox színeseket használok, fotok nyomtatásakor is teljesen elégedetten. Ezeket használja még 3 Epsonos ismerősöm is, szintén teljesen elégedetten. Tintacentrumban szoktam vásárolni őket. A Lexmark Z612-ben utántölteni szoktam Print-Fit és Tesco töltökkel. Színes és fekete patront is. A minöségük is egyezik, szöveget, egyszerübb színeseket nyomtatni jó, foto nyomtatásra nem ajánlom őket.
-
törölt tag
Nekem is ilyen problémám van, csak IP2000-res nyomtatóval.
Szóval ez engem is érdekelne.Más: Az utángyártott patronokon (CLI-8) felül van 2 lyuk. Amikről használat előtt le kell szakítani egy fóliát. Nos azt vettem észre, hogy ezekből a patronokból drasztikusan fogy a tinta. Lehet le kéne ragasztanom, mert elpárolog?
-
Lpat01
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kb 4-5 éves Canon i350 -es nyomtatóm. Körülbelül két évig volt használva megvétele után, majd félre lett téve. Most megint elővettem, hogy használjam és vettem hozzá utángyártott színes illetve fekete patront.
A problémám a következő:
-Fekete szövegben kihagy sávokat, plusz néha szétkeni a tintát.(színes nyomtatásnál nincs semmi gond)
Az utángyártott patron miatt van ez, vagy a nyomtatóm szar? -
^Clown
addikt
A Te nyomtatódba ezek a patronok kellenek:
Ink Cartridge Configuration: FINE Cartridge - PG-510, CL-511 (Optional - PG-512, CL-513)
Úgy tudom, hogy sajnos ilyen utángyártott patron nincs (méghozzá azért, mert itt a patron "egybe van építve" a fejjel). Marad a töltögetés!Mindenkinek, aki ide téved: jól nézzétek meg, hogy milyen nyomtatót vesztek, mert nem mindegyik nyomtatóhoz van utángyártott patron! Érdemes előtte tájékozódni. Amelyik nyomtatóba olyan patron való, amely tartalmazza a fejet is, szinte biztos, hogy nem lesz hozzá utángyártott patron! Persze meg lehet oldani azt is utántöltéssel, de az kicsit macerásabb munka.
-
bazsade
tag
"Ink Cartridge Configuration: FINE Cartridge - PG-37, CL-38 (Optional - PG-40, CL-41)"
tud valaki ezeknek megfelelő olcsó, utángyártott patronokat?
-
morga
csendes tag
Canon ip4200-esbe tavaly Q-Ink partont tettem, chipet kellett benne ugyan barkácsolni, nagyon megérte. Szerintem a minőség is jó. [L:www.brimi.hu][link][/L]-tól vettem. Jó lenne, ha tudna valaki egyszerű olcsó módszert nullázásra.
-
-
Pizzu
aktív tag
Sziasztok!
Én itt vásároltam a patront és nagyon elégedett vagyok. Ha problámám volt hogy nem fogadta el a gép a patront akkor a kezdett patront is viszavette és adott másikat.
itt van helyilegNekem EPSON DX 7400-as multim van T07xx-es patronnal 650HUF/patron
KORREKTEK ÉS SEGÍTŐKÉSZEK
-
Maci83
csendes tag
Orink patront lehet pesten venni vhol?
-
törölt tag
Nem lehet kihelenteni egyértelműen, hogy Canon/Epson, nagy különbség nem lehet köztük. Nekem eddig csak Canonom volt.
Az ink-mate tintát sokan dícsérik.
A 2 patronos töltve/4 patronos utángyártott tökmindegy. De gondolom mindegyikbe lehet utángyártottatt venni és tölteni is. -
robo001
csendes tag
Canon mp 140-eshez milyen utántöltő szett jó? minőség és ár is.
ui.: 140 és 150-es-hez van reset leírásom. Utána ismt kijelzi a tintaszintet. nem az én éerdemem. Úgy találtam
-
robo001
csendes tag
A DX4450-es nem tetszett. Sok fejtisztítás: a G&G utángyártott fekete időről-időre csíkosan nyomtatott. Csak 1-2 fúvókatisztítás segített, de így jelentősen pocsékolódott a többi szín is. Hát, 2 hónap után eladtam. Most láttam, hogy az Orink utángyártott patronok, jók és olcsók is.
Rendeltem, egy Canon mp 140-et. utántölteni fogom, valószínűleg Ink-mate-tel.
Jól döntöttem?
Vélemény, tanács: - utántöltés, vagy utángyártott?
- jó-e a zink-mate?
- Canon vagy Epson?
- 2 patronos töltve, vagy 4 patronos utángyártott?
Köszi.Ui.: Nem nyomtatok sokat.
-
robo001
csendes tag
Multifunkciós nyomtatót szeretnék venni, tudtok-e segíteni, hogy melyik a jobb Canon/Epson? "Tizenezres" árkat.-ban.
Köszi. -
-
Donee
csendes tag
Még egy gyors kérdés: Ezt olvastam a nyomtató mellé kapott felhasználói kézikönyvben:
"Ha valamelyik tintapatron kiürül, a másolást vagy a nyomtatást akkor sem folytathatja, ha a másik patronban még van tinta."
Ez a gyakorlatban is így van??? -
Donee
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy új Epson Stylus DX8450 típusú multifunkcionális nyomtatót. Most szeretnék hozzá festéket is venni, de tanácsotokat kérném (tapasztalat alapján) ez ügyben az alábbi két választás közül:
[URL=http://www.nyomtassolcson.hu/product_info.php?products_id=1579]Epson T0711 eredeti fekete nyomtatópatron (to711)[/URL] 2200 Ft
[URL=http://www.nyomtassolcson.hu/product_info.php?products_id=1969]Epson T0711(t0891)fekete utángyártott tintapatron(V5.0chip)to711[/URL] 870 FtIsmerősöm vett hasonló nyomtatót, és neki az utángyártott patronnal egyáltalán nem működött.
A v5.0-ás chip-vel elvileg kompatibilisek az új nyomtatók is. Tényleg így van? Ez miben más?Előre is köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
Én a www.supersmartelectronics.com oldalról akartam rendelni, csak rájöttem, hogy MP610-ben nem használható...
Szerintem ha nem nyomtatsz sokat nem érdemes venni, mert ha beszárad, vagy gagyi a minősége, akkor sokkal több tintát dobsz ki, mintha patronban vetted volna meg.
A másik, hogy esztétikátlan, és nehezebben használható lesz tőle a nyomtatód. A legtöbb nyomtatóban (főleg multifunkciósban) már védelem van ezek elen, tehát nem tudod használni, hiába van ott az odalon... -
bul07
nagyúr
Sziasztok
valaki próbálta már ezek közül valamelyiket
érdekes -
törölt tag
-
katona.t
tag
Helló
Ugyebár az eredeti patronok mellé nem szabad utángyártottat tenni. De utángyártott mellé szabad másikféle utángyártottat tenni? Mert van 1 garnitúra orink patronom, és van 1 fekete másfélém ami nem tudom milyen mert nincs ráírva. Szóval a másfélével össze tehetem az orinkeket? (sx 200-am van ha ez fontos) Köszi -
hanu75
csendes tag
Sziasztok! ML-1640 reset-elt chippet keresnék, mivel az utántöltött toner, hiába tele van üresnek jelzi a gépezet. Hol lehet utántöltött reset-elt tonert venni és mennyibe kerül? Tehát hogy lehetne a chip-jét reset-elni, vagy honnan lehetne reset-elt chipet venni. Válaszotokat előre is köszönöm.
-
mszabi
csendes tag
Sziasztok! Epson dx4000 nyomtatóm van 3 garnitura eredeti patront nyomtattam ki vele 1 éves a nyomtató igaz nem sokat használom és mostanában csikoz...nem tudok mit kezdeni vele.Vettem "Remax" által forgalmazott tintát utángyártottat bele szin minősége valóban nem olyan mint az eredeti de felismeri
(elfogadja) a nyomtató azzal nincs gond mert sok patront próbáltam ki és a chip miatt nem
ment.Azt szeretném kérdezni , hogy az utángyártott tinta töltöttsége 13 ml patrononként a gyári 5,5 ml a nyomtató irja a chipet, hogy mennyit lehet nyomtatni vagy mind a "13 ml"-ert (Kb..) ki lehet használni belőle ??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Projektor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest