- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiFiu
tag
Sziasztok! Ilyen festék utántöltő rendszert keresek ami az alábbi videón is látható.
http://www.youtube.com/watch?v=tJiuiBpMZEI
Egy Canon IP1900-ám van (mint a filmen)Vagy ha nem is kapni ide haza akkor a működésének az elve kellene. Ilyen vékony csövet lehet kapni mindenesetre.
-
lamiki
senior tag
Színes 598 Ft
Fekete 761 Ft
A kolléganőm rendelt tőlük, és mindből a nagyobb kapacitásút kapta a színest 10 ml-est, a feketéből meg 20- vagy 27 ml-est, a gyári patron 4/6 ml-éhez képest. Vagy van nekik 45 ml-es fekete is 1360 Ft-ért. -
lego.
csendes tag
Tud valaki segiteni? ha hp 364 tipusu utángyártott patronon chipcsere után nem ismeri fel a dokumentum patront a nyomtato akkor a chip hibásodhatott meg?
-
Viper26
nagyúr
Photosmart C5180-hoz ötlet esetleg?
-
Ogmet
csendes tag
válasz
mr_ricsi #192 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Ezek szerint Te inkább utántölthető tintákat javasolsz használni chipreseterrel, s nem utángyártott patronokat. Szerencsére már a TO71-es sorozathoz is megjelent a resetelő. Környezetkímélés és takarékosság szempontból is célszerűbb a használata. Nem kerül a kukába fél patron tinta minden egyes cserénél.
Lakáson belül elhelyezett fotók esetében az UV védelem elvileg biztosított minden féle üveglap, vagy fóliázás nélkül is. Persze csak ha néha nem úgy van nyitva az ablak, hogy azon közvetlenül a fényképre süt rá a nap. Képkereteket használok a fotók elhelyezésekor, hiszen az UV-től eltekintve deformációtól (elhajlás, piszkolódás) is megvédi azokat.
Azt viszont tapasztalom, hogy a fényképek többségénél kell valamilyen mértékű szemre történő fény- és/vagy színkorrekciót állítani nyomtatás előtt, vagy éppen kivenni a szoftver általi automatikus beállításokat, különben igen torz képek is születhetnek nyomtatáskor. A szemre történő beállítás is sokat érhet. -
mr_ricsi
veterán
"Az Epson T071 sorozat tintapatront használóktól szeretném kérdezni, hogy az eredeti patronokhoz képest színben milyen eltéréseket tapasztaltok?"
Nem ugyanolyanok a színek. (Ez már éppen elég nagy mínusz, feltéve, hogy a gyári színekkel kalibrálták a nyomtatót.)"Egyébként a kinyomtatott fénykép színei utángyártottal meddig őrzik meg a minőségüket fotópapírra nyomtatva?"
Ez nincs dokumentálva, nem tudja senki."Ha az utángyártottból egy tinta kifogy, akkor cserélni kell az összes többi színt is, hogy működjön a nyomtató,"
Egyszer kell a gyári garnitúrát utángyártottra cserélni, aztán csak színenként kell. (Vegyesen gyári és utángyártott nem lehet a nyomtatóban, és ha 1 parton is ki van fogyva, a nyomtató nem nyomtat.)"Használ-e valaki 6 patronos, kimondottan fotónyomtatásra készült EPSON nyomtatót? Ha igen milyen minőségbeli különbséget lehet észrevenni a 4 patronossal szemben?"
Nem használok, de láttam műszeres mérési eredményt. A 6 patronos több színárnyalatot tud megjeleníteni."egy nyomtatást megelőző fotó színbeállítás korrekcióval több jó hatást lehet elérni 4 patronos nyomtatáshoz, mintha nem babrálnék annyit a fényképpel, és 6 patronossal nyomtatnám ki."
Ez így van, csak nem szemre kell megcsinálni, hanem műszerrel beállíttatni a nyomtatót. (Esetleg venni chipresetert, nagyobb mennyiségben tintát, és ehhez műszeresen beállíttatni. Így össze lehet kombinálni az olcsóságot a kielégítő eredménnyel.)"Mennyire éri meg pl. kimondottan fotónyomtatót használni?"
Aki kifejezetten fotókat szeretne leggyakrabban nyomtatni, annak megéri."a célom csupán az, hogy a korábban elkészített képeket, akár a családról, akár természeti képek közül néhányat a falra kitehessek"
Le kell fóliázni a kész képeket, üveglap mögé tenni, ne érje közvetlen napsugárzás, ami 3x-10x hosszabb színtartósságot eredményez. -
Viper26
nagyúr
Sziasztok!
HP Photosmart-hoz keresek patront, valami ötlet?
-
Ogmet
csendes tag
Sziasztok!
Én egy EPSON SX415-el kezdtem el kísérletezni, még az eredeti, a nyomtatóhoz adott tintapatronok vannak benne, ezért személyes tapasztalataim nincsenek utángyártott tintapatronokról. Elsősorban fotónyomtatáshoz használom. Sok mindent olvastam már az egyéni tapasztalatokról, de úgy igazán fotónyomtatással kapcsolatban kevés leírást láttam. Az Epson T071 sorozat tintapatront használóktól szeretném kérdezni, hogy az eredeti patronokhoz képest színben milyen eltéréseket tapasztaltok? Azt olvastam, hogy pl. egy hónap után módosultak a festék színei, na de gondolom, csak bizonyos gyártók (gyenge minőségek) esetében. Egyébként a kinyomtatott fénykép színei utángyártottal meddig őrzik meg a minőségüket fotópapírra nyomtatva? Ha az utángyártottból egy tinta kifogy, akkor cserélni kell az összes többi színt is, hogy működjön a nyomtató, vagy ez csak típusfüggő? Használ-e valaki 6 patronos, kimondottan fotónyomtatásra készült EPSON nyomtatót? Ha igen milyen minőségbeli különbséget lehet észrevenni a 4 patronossal szemben? Esetleg sokat segítene, ha töltene föl egy beszkennelt, vagy befényképezett mintaképet. Nagyjából azt tapasztalom, hogy egy nyomtatást megelőző fotó színbeállítás korrekcióval több jó hatást lehet elérni 4 patronos nyomtatáshoz, mintha nem babrálnék annyit a fényképpel, és 6 patronossal nyomtatnám ki. Ehhez van-e tapasztalata valakinek? Mennyire éri meg pl. kimondottan fotónyomtatót használni? Én nem profi képeket kezdtem el nyomtatni, a célom csupán az, hogy a korábban elkészített képeket, akár a családról, akár természeti képek közül néhányat a falra kitehessek, hogy ne legyen annyira üres, tehát nem a fiókba készülnek a képek, így összességében nem is nyomtatok annyira sokat. De a minőségkülönbség azért érdekelne, hogy nagyon észrevehető-e, vagy csak az veszi észre elsőre, aki profi szinten rajong a minőségért. Van-e nagy észrevehető különbség a 3 és a 4 értékű fotópapírra nyomtatott képek között? Én (3) *** -t kezdtem el használni, és elsőre meg vagyok vele elégedve. Nem az a lényeg, hogy 1 cm távolságról szemléljem a képet. Nem gondolom, hogy akár 5 csillagossal, és 6 patronos nyomtatóval sokkal szebben nézne ki a fénykép. Véleményetek? Arról sem találtam még leírást, hogy pl. 10 x 15 cm-es fotópapírra átlagosan összesen mennyi színes képet lehet kinyomtatni egy sorozat tintapatronnal, és mennyit A4-es méretben? Válaszaitokat és segítségeteket előre is köszönöm.
-
bicskeyd
csendes tag
Közbe leskelődtem és rátaláltam erre a pigmentes cuccra. Van ott direkt epsonhoz való fekete. És külön szinek. Na most a kérdésem az lenne(biztos volt róla szó valahol),hogy ha a fekete marad a dye tehát az amivel feltöltöttemez és a szineseket cserélem le pigmentesre,ezek összevesznek-e?
De hamár rendelek akkor csak szettben kellene hogy mind 1forma legyen.
Azt nem tudom amit most rendeltem azzal mit csináljak(hajamra csak nem kenhetem)
-
bicskeyd
csendes tag
Nagyon kíváncsi vagyok a printymax-os tintára! Majd írjátok meg mi a tapasztalat! Fotó nyomtatásra szeretnék venni valami normálisat.Nem kell literszámra csak kb 100ml mindenből.
A pigmentes tinták közül melyik a jó és hol lehet kapni? Mert ha jól tudom ez amiről itt szó van nem pigmentes. -
lamiki
senior tag
válasz
mkRoland #183 üzenetére
Előre utaltam, ez picit lassabb, de csak 930 Ft volt azt hiszem, és bármilyen színösszeállítást kérhetsz, tetszőlegesen. Nem volt olcsóbb, mert a tinta csak 1000 ml amúgy és + 100 ml tisztító, és helyette is tintát kértem,amúgy van 2900 Ft-ért 550 ml-es tintaszettjük is, az is bejárt fél évig, úgy, hogy a 2 tesóm nyomtatóját is én töltöm, meg pár tucat nyomtatót megtöltöttem vele, úgy hogy elég sok tinta elment a sok fúvóka tisztításra is fejátmosás után.
-
mkRoland
senior tag
Épp most írtam printymax-nak mailt. Epekedve várom a válaszukat. Hivatkoztam az általad korábban említett aukciós oldalra, írtam, hogy nem kell a tisztítófolyadék, és az arányokon kicsit változtattam: 200ml fekete + 3x300ml színes. Remélem, ilyen extra igényeket is tudnak teljesíteni. Amúgy neked mennyiből jött ki akkor amikor rendeltél tőlük (írtad, hogy a tisztítólötyit lemondtad, emiatt olcsóbb volt)? Postai átvétel mennyibe került?
-
lamiki
senior tag
válasz
mkRoland #181 üzenetére
172-es hozzászólásban amit írtam Vaterás linket, kapható pigment tinta is, 6200 Ft-ért/liter, de nekem tökéletes ez a fekete, bár kaptam tőlük 50 ml ajándék pigment feketét amiből azt hiszem valami 4700 Ft 1 liter, majd ha kifogy a fekete kipróbálom, hogy sötétebb feketét nyomtat e.
Én akkor vettem vagy 5 db 50 lapos A4-est leárazva, csak az 240 gr-os volt, de ha megint leárazzák veszek még.
A Itmediánál lehet kapni kb. 6-7 Ft/darab áron 110 gr-os matt fotópapírt, a sima másoló papírhoz ég és a föld a különbség, mondjuk én még Ridisk márkájút vettem tőlük. -
mkRoland
senior tag
A fúvókáknak semmi baja (a túloldalról átlátszódik a szöveg a képen, de tisztán kivehető a mintázat, ami tökéletes): fúvóka-ellenőrzés!
Úgy néz ki ez a tinta fénykép mód alatt túl könnyen elfolyik. Sokat lő ki a fej. Korábban írtad, hogy pigmentessel valószínűleg teljesen más lenne az eredmény. Gondolom, a DuraBrite-ot a viaszburok a helyén tartaná, amíg be nem issza a papír. De fényképekhez nekem ez a tinta kell! Mindenesetre majd kipróbálom még az utántöltöttet is.
Én csak egyet vettem, kipróbálni, és várom a leárazást! -
lamiki
senior tag
válasz
mkRoland #178 üzenetére
Nekem így nyomtat piszkozat módban, nem a nyomtatóddal van valami gond?
A 2 nyomtató tudásában ugyan azt tudja, a fúvóka ellenőrző mintázat olyan szépen látszik mint nekem? Nincsenek szétkopva a fúvókák? Esetleg nincs teleragadva a fej, és a tintalehúzó gumi rászáradt tintával?
Bár már olvastam olyan véleményt is, hogy a legújabb meghajtó programok direkt el rontják utángyártott patronokkal a nyomtatást, nem hiszem, hogy ez igaz lenne, én mindenesetre nem frissítek a legújabbra, biztos ami biztos. -
mkRoland
senior tag
Köszönöm, ez a szöveg minőség nekem tökéletes lenne. Azon gondolkoztam, hogy a papírral van gond (80g/m2 Q-Connect és rajt van az Ink-Jet a kompatibilitási listában), de kipróbáltam egy vastagabb matt papíron, ugyanolyan eredménnyel.
Ha már vetted a fáradtságot nyomtatni és scannelni miattam, viszonzom:
gyenge minőség
jó minőségNyomtató: DX7400
Patron: utángyártott EzPrint v6.0 chippel, nem házilag töltve (2x 2009-04 + 2x 2009-05)
Nyomtató program: Epson Color Driving System Verzió 6.52A képeken jól látszik, ezekkel a patronokkal fénykép minőség alatt nem lehet érdemben nyomtatni. Minden esetben be volt kapcsolva a "Gyors" opció (ez a fej oda-vissza haladásakor is nyomtat).
Nem hibának tartom, de így nem érdemes használni a PC nélküli másolás opciót. Nemsokára rendelek és kipróbálom Printymax-os tintával is... Belőled kiindulva komoly elvárásokkal vágok majd neki.
Nem ide kellene írni, de az Aldi-k kaptak tintasugarashoz való fotópapírt. 1500Ft/csomag 50db A4-es egyoldalú Glossy (Fényes) 280g/m2-es 9600dpi-s. Office márkájú, zöld (fás) háttér előtt egy papagáj ül az ágon. Jó minőségűnek tűnik, gyorsan szárad.
-
lamiki
senior tag
válasz
mkRoland #174 üzenetére
Fotó módban
Így nyomtat szöveg módban A4-es másoló papírra, és fotót fényes fotópapírra az SX200-as a printymax-os tintával.
Azért látszik, hogy szöveg módban kicsit szürkébb a fekete, nem olyan sötét mint a gyári tinta, de nem kenődik.
Olyan fotó papíron vízhatlan marad ami vízálló, mert nem a tinta a vízálló, hanem a papírnak az a speciális rétege ami felissza a tintát.
Gyorsan szárad, nem kenődik.
A színhelyességről meg már írtam neked :[itt]
Ja még papírtól is függ, pl a matt fotópapíron és a fényes fotópapíron eltérhet a színbeállítás, mert különböző mértékben szívják be a tintát. -
mkRoland
senior tag
Lamiki! Most Te Dye vagy Pigmenteset használsz (amiből 1100ml-est kaptál 4800-ért a printymax-nál)? Írtad, hogy meg vagy vele elégedve. Kellett kalibrálni a színeken? Mennyire tűnik tartósnak fotópapíron? Vízhatlan maradt? Gyorsan szárad? (Ha jól emlékszem Te is A4-es AgfaPhoto vagy valami hasonló Aldi-s vagy Lidl-es vízálló papírt használtál nemrég még...) Vázlat vagy szöveg módban nem kenődik túlságosan normál fénymásolópapíron?
Köszönöm! -
McJoker
tag
Ma délben írtam neki, de még nem válaszolt.
Üdv!
Az interneten találtam az Önök webáruházát: http://printymax.hu/aruhaz
Kérdésem az lenne, hogy Epson T071x tipusú patronokhoz (Epson SX200-as gépbe) milyen utántöltő szettet (fecskendők, stb.) illetve milyen utántöltő tintát (leginkább "Dye" tinta érdekelne) tudnának ajánlani? A webáruházban található termékek között sajnos nekem megfelelőt nem találtam. A színes tintaszettet (4 szín egyben) sajnos csak Canon nyomtatókhoz írják.
Azért lenne jó, ha tudna ajánlani, mert akkor innen rendelnék resttert is, nem kellene több helyről resettert illetve tintát külön-külön rendelnem, ezzel megspórolva a sok szállítási költséget...
Válaszukat előre is köszönöm! -
lamiki
senior tag
A printymax vaterán is árul ezen a néven neki is van resetelője is 2890 Ft-ért, bár itt nem nagyon, ill. lassan szokott válaszolni, inkább emailt kell neki írni, oda rögtön válaszol, személyes tapasztalat.
-
lamiki
senior tag
Most látom te is SX200-ast akarsz tölteni, az én egyik nyomtatóm is ilyen, olyan 4-6 ml tinta kell egy patron megtöltéséhez, szóval az 1100 ml-es tintaszett kb 200-220 patron megtöltésére elég, bejár egy darabig
, ha tölteni akarsz kell majd hozzá egy T0711-714-es patronokhoz is jó chip resetelő ami 2-3000 Ft között kapható
-
lamiki
senior tag
Jó minőségű szerintem az utántöltő tintájuk, az egyik haverom is ilyet vett, megelégedéssel használja, én még csak kisebb kiszerelésű változatát használtam, viszont fecskendőt és valami rendes vastagabb tűt venned kell hozzá (10 ml-es fecskendőket adnak hozzá, nekem pl nagy, mert 5 ml-es is elég, és a tű amit adnak hozzá nincsen hegye, nem tudod átszúrni vele a fóliát a patronon), de ez nem nagy beruházás, mert 5 ml-es fecskendő + vastag tű van vagy 30 Ft egy gyógyszertárban, bár vastag tűt 1.1-1.2 mm-es nem kapsz minden kis gyógyszertárban, csak a nagyobbakban, a vékony tűn 0.7 mm, ami az emberi bőrhöz való, meg alig bírod átnyomni a tintát.)
Szintén jófajta tinta a printmax.hu által árult tinta, meg kell adni nekik a nyomtató típusát és ahhoz való tintát adnak. 550 ml-es tintaszett 2900 Ft volt legutóbb.
200 ml fekete, 3x100 ml színes + 50 ml tisztító + fecskendők és tűk, vagy ugyanez 1100 ml-es tintaszettben 4800 Ft-ért vettem. Ráadásul tetszőleges színösszetételbe kérheted, én pl a 100 ml tisztító folyadék helyett is tintát kértem, így még olcsóbb
Én jelenleg is ezt használom, szerintem jó. -
mkRoland
senior tag
Ha senki sem segít, szemezgess néhány korábbi hsz-ből:
"Epson nyomtató segítség kéne" topic
Korábban Lamiki, Stirlitz is az itmedia-s tintát ajánlotta.
Gondolkozom én is ilyenen, de először csak a "kóstoló" adagot akarom kipróbálni:
színes 3x30ml
fekete 1x30ml
Csak így nem éri meg megrendelnem egyedül, haverok a DVD-t máshonnan szerzik, ilyen tintákra meg nincs kereslet részükről... -
McJoker
tag
Erről valakinek vélemény?
-
McJoker
tag
Sziasztok!
Most készülök venni egy garnitúra ILYEN patron szettet.
Szeretném majd utántölteni, tapasztalatok vannak-e róla? Illetve milyen utántöltő szettet, festéket ajánlanátok? Epson SX200 lenne a készülék amibe menne. -
atala
addikt
Üdv!
PROCOLOR patronokról mi a véleményetek? (Canon IP 4600-4700)
Most betettem egy garnitúrát, szépek a színei, csak félek mennyire megbízhatóan tiszta a tinta. Nem szeretnék egy hónap alatt fejet cserélni.
Köszi! -
helion
csendes tag
Üdv!
Epson sx400 multifunkciós nyomtatónak be lehet valahogy lépni a szervizmenüjébe?
Agymosás kéne a kicsikének, nem akar utángyártott patronnal nyomtatni, csak az eredetit szereti ( én nem annyira). -
Krisz79
őstag
Hp-vvagy Epson nyomi jó nyomi?
A Hp nyomihoz-Hp300 patrontipusnak mi az utángyártott száma?
Vagy inkább Epson 200-210? -
royalka
őstag
Hát látom nem nagyon aktiv ez a fórumtéma :S. a 155-re nem tudtok valamit???
-
mkRoland
senior tag
Köszönöm a tippeket, beszereztem a dx7400-hoz egy 9 patronos (3 fekete + 2-2 színes) csomagot az egyik oldalról. Vasárnap este rendeltem, hétfő reggel 9-kor utaltam a pénzt, másnap reggel 9 előtt megérkezett a cuccos (Veszprém megye egy kisebb településébe). V6.0-s chipekkel küldték az ezPrint márkájú patronokat, az installálás fájdalommentes volt, a tintaszintet jelzi.
-
royalka
őstag
Végre meg találtam hova kell jönnöm.
Szóval tudnátok segiteni hogy a canonn ip4600 milyen után gyártott patront vegyek mert mondták hogy vigyázzak mert ez a széria érzékeny a festék minőségre :S ismerős azt mondta hogy quality print patronnal kinyomtatott az ip4000 -es el rengeteg és most is ezt használja de vagy 2 hete van meg neki szóval az még nem nagy tesz idő. Azért fordulok hozzátok hátha utat tudnátok nekem mutatni hogy milyen patron márkát használja persze nem csillagászati árra gondolok. Meg oldható az is hogy után töltöm a tintát. Csak az a léyneg hogy a nyomtató ne haljon bele az én garasosságomba.
Előre is köszi. -
mkRoland
senior tag
Utánaolvastam a neten a DX7400 és T071x szériás utángyártottak összeférhetőségének. Az egyik helyen azt írják, hogy a v6.0 chipes patronok nem fognak működni, v5.0 kell neki (szoftveres csere mellett is), míg egy másikon azt, hogy a PC-s gyári EPSON-os program indítása után a patroncserét választva kell végrehajtani, és így működik a v6.0-s chippel szerelt is. Használ valaki DX7400, DX7450, SX405 nyomtatót v6.0-s patronnal? Milyen tapasztalata van?
-
mkRoland
senior tag
Sziasztok!
Egy másik topicban már írtam, de közben rájöttem, hogy kicsit eltévedtem, úgyhogy inkább áthelyezem ide a kérdéseimet.
DX7400 Epson multifunkcióshoz szeretnék utángyártott tintapatront (T071x) rendelni.
Ahogy elnéztem, Laslie az ezPrint-et javasolja (katona.t szerint nagyon fakul némi állás után), Pizzu pedig (legalábbis a térkép alapján) a "print cheaply magyarra fordítva" oldal telephelyén szokta vásárolni a nem-tudom-milyen-gyártmányút (itt azt írják, hogy a legújabb fejlesztésű chippel van ellátva a T071x sorozat). Egyes oldalakon azt olvasom, hogy a multifunkciós gépemhez a v5.0 jó, a v6.0-t nem bírja, másik site szerint meg a v6.0 kell neki. Nem akarom kevergetni a chipeket: egyfélét rakok bele, és szoftvertesen cserélem. Aki még ilyen multifunkcióssal küszködik: milyet patront javasol és honnét érdemes rendelnem? Ha próbálta, melyik gyártóval/melyik chippel nem működik ez a gép? Jó lenne, ha a patron könnyen tölthető lenne (fecskendő, tű nem akadály, de ne kelljen fúrni), a chip pedig resetelhető (külső Chip-Resetterrel) - nem feltétel, csak előny!
Köszönöm a válaszokat! -
katona.t
tag
válasz
tatatuci01 #149 üzenetére
Helló
Nekem az ezprint patronok úgy 1-2 hónap után elveszítették a színüket. Akár mit nyomtatok szürke, illetve ha erősen koncentrálok akkor látom hogy a magentából pl. kicsit rózsaszínes szürke jön.
Régebben azt írtam, hogy jó az ezprint, de nekem mégsem jött be. Ha hamar elhasználod akkor jó, mert amit kinyomtattam az nem szürkült be.
Milyen patront használjak?
Üdv.
-
Bibbbi
csendes tag
Üdv mindenkinek!
A múltkoriban találtam rá a [link] weblapjára. Nagyon sok értékes infót megtudhattok a tintapatron utántöltésről a hírlevelükből! Lehet tőlük rendelni utántöltő szettet minden típushoz. -
mr_ricsi
veterán
válasz
tatatuci01 #147 üzenetére
Mit jelent a "stencil" minőség? Berúgsz, ha szagolgatod?
-
tatatuci01
csendes tag
Üdv!
EPSON -SX 200 EzPrint patronokkal betöltve a feketével "stencil" minőséget produkál!!2x-i tisztításon, igazításon túl vagyok
Tud vki segíteni?
-
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Most fogok venni egy Canon IP2600 nyomtatót. Eddig csak olyan nyomtatóim voltak, amelyeknek külön volt a fej és a tinta. Ez lesz az első amiben egyben van és majd utántöltő kit-el szeretném használni. A kérdésem az lenne, hogy az IP2600-as nyomtatóban, ha kiürült a tartály és újratöltöm kell resetelni valahogy, hogy telinek jelezze mint pl az epsonoknál, vagy olyan mint a régebbi canon nyomtatóimnál, hogy cserekor bekapcsolás után megkérdezi, hogy cseréltem-e tartályt. Köszi előre is. -
andorra
őstag
És végül a megoldás:
Az interneten frissülő Epson meghajtók már tiltják a korábban utángyártott patronokat.
Ez volt a hiba oka. Megspórolhattam volna egy csomó utánjárást, ha valaki itt is elmondta volna.... -
andorra
őstag
válasz
#41635072 #138 üzenetére
Nem valószínű, mivel mindegyikben lötyög a tinta és egyszerrre lettek cserélve. Aazóta nem használtam annyit, hogy bármelyik kifogyhatott volna. De ha mégis valami hiba folytán így lenne, akkor is eddig mindíg nagyjából helyesen jelezte egyenként a tintaszinteket. Most pedig azt jelzi, hogy mindegyik kifogyott.
-
andorra
őstag
A következő problémában kérek segítséget:
EPSON SX200 nyomtatóhoz, ami kb 1 éves ugyanazokat az utángyártott ProColor patronokat használom, kb. 5* cseréltem már. A legutóbbi csere kb 1 hónapja volt, de azóta keveset használtam, még talán félig sem elhasználtak lehetnek a patronok, egyszerre cseréltem mindet. Hosszabb szünet után bekapcsoltam, majd fejtisztítással kezdtem, de azt jelzi, hogy üresek a patronok. Kivettem mindegyiket és lötyög bennük a tinta. Azóta nem tudok továbblépni. Egyelőre nem mertem újakat beletenni, megvárom, hogy hátha megtudom tőletetek mit kell ilyenkor tenni és mi lehet ennek az oka?
Köszönöm a tanácsokat!
-
kafe
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Canon MP630 nyomtatóhoz szeretnék venni utángyártott tintapatront.Milyet érdemes (lehet chip nélküli is) és hol? Lehetőleg olcsón. Köszönöm a segítséget!
Privát cím: budatava@gmail.com -
törölt tag
Sóherság másik változata:
Szomszéd topikokban mindenki 10K-ért akar oylan nyomtatót venni, amibe 200Ft a patron... -
mr_ricsi
veterán
válasz
#41635072 #133 üzenetére
Nem csak a lekerekítettség, hanem a szemcsék mérete. Valamint a por anyaga, mert ha viaszba vannak ágyazva a festékpigmentek, a viasz például kenőanyag is.
Ezek miatt gyorsabb kopást például okozhat az utángyártott por.Úgy tudom, a Samsunghoz lehet külön venni gyári port. Legalábbis egy fekete tonerhez tudtak volna, de a gazdájának túl drága volt, mert chipcserével a gyári új toner árának fele lett volna, ő viszont olcsóbbra gondolt.
-
törölt tag
válasz
mr_ricsi #131 üzenetére
Amúgy a tonerekben is jártas vagy?
Ott ugye annyit lehet tudni, hogy az utángyártott toner szemcséi nem annyira lekerekítettek, mint az eredetiben lévők.
Ott ugye fizikai/mechanikus hibát nem okozhat a rosszabb minőségű tonerpor?Egy-két a témában jártasabb ember azt mondta, hogy ott a színek is eléggé helkyesek.
Azért érdekel, mert nem mindegy h egy garnitúrát 17K-ért vagy 45K-ért veszek.
Viszont nem szeretnék beleesni abba a hibába, amiket tintasugaras nyomtatóim mellett követtem el. Azaz az utángyártott szutykok miatt az elmúlt 6 évben minden új esztendőre új nyomtató jutott. -
törölt tag
válasz
mr_ricsi #130 üzenetére
Nekem van itthon kalibrátorom, ezért minden monitoromat bemérem vele.
Kézzel meg sem próbáltam. Vagyis gammát meg ilyeneket állítgattam, de hamar rájöttem, hogy ez így nem buli.A másikra meg annyit, hogy szerintem ha itt ajánlanak valamit, akkor a többség már inkább azt veszi. Mindenesetre én felhagytam a tintasugaras nyomtatókkal... Utángyártott mindegyik fejét tönkretette 1 éven belül...
-
mr_ricsi
veterán
válasz
mr_ricsi #128 üzenetére
Még egy dolgot elfelejtettem:
Tinták:
Egyféle gyári tintát is szinte lehetetlen lekoppintani, mégis léteznek olyan univerzális csodák, amelyek bármelyik gyártó összes tintasugaras nyomtatójához használhatók.
Ezekről mindenkit lebeszélnék.
Vannak olyan tinták, amelyekre csak azt írták rá, hogy az Epson, HP, Canon és a Lexmark összes típusához használható. Csak az nem derül ki, hogy melyik évig bezárólag. Ugyanis ha a tinta gyártója lelkiismeretes volt, és valóban kipróbálta a felsorolt gyártók összes patronjával, ezt csak a teszt dátumáig megjelent nyomtatókkal tudta megtenni, a későbbiekkel nyilván nem. Az újabb nyomtatóknál pedig jó eséllyel csökkentek a fúvókaátmérők, amihez kisebb pigmentméretű, hígabb tinta szükséges.
Ha valaki ragaszkodik ahhoz, hogy ilyet vegyen, legalább arról győződjön meg, hogy a tintához mellékelt dokumentáción a nyomtatója vagy a patronja típusa fel legyen tüntetve. Ezesetben legalább arra lehet számítani, hogy működik, de színhelyességre ne számítson senki.Két példa:
Egy Lexmark tulaj utángyártott tintával töltögette a patronját, Elfogyott a 3 színes tinta. Vett helyette egy nagyon olcsó, minden Lexmarkhoz való tintát. Kifogyott a sárga, feltöltötte, sárga színt többé nem nyomtatott a nyomtató. Fejtisztítás ezerszer, közben kifogyott a kék is, feltöltötte, a kék is megszűnt, végül más semmilyen színt sem nyomtatott a patron, vehetett másikat, és dobhatta ki az új tintáját is.Másik esetben a Canon tulaj azt gondolta, hogy nem vesz 300 Ft-ért utángyártott patront, hanem a korábbi Lexmark nyomtatójának a megmaradt fekete ujratöltő tintáját hasznosítja. Feltöltőtte a patront, többé nem jött fekete tinta a fejből. Ez egy fixfejes nyomtató, az új fej ára valahol 14e Ft környékén.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
#41635072 #129 üzenetére
"Hát ez a kézileg állítgatás nem éppen okoz színhűséget."
A régebbi monitoromat színkalibráltattam. És tényleg láthatóan szebbek a színei. A következő monitoromnál arra gondoltam, hogy megspórolom a kalibráció árát. Egymás mellé rakom a 2 monitort, mindegyikre kiteszem ugyanazt a színt, és szemre beállítom egyformára.
De minél többet állítgattam, annál kevésbé hasonlított. Jó sok idő múlva feladtam, mondván, hogy gyengébb minőségű az LCD-je, ezért nem lehet beállítani. Aztán úgy adódott, hogy valaki szívességből műszerrel megmérte, és azokkal a beállításokkal már nagyon hasonlóak a 2 monitor színei.
Én tudom magamról, hogy a színekben béna vagyok, például a bőrszínem árnyalatát az általános iskolától kezdve még soha nem tudtam előállítani, ha most belekezdenék, nagy eséllyel valami 40 napos vízi hulla bőrszíne sikerülne. (Vagy egy négeré. Vagy egy indiáné.)
Lehet, hogy te is hasonló cipőben jársz, csak még nem tudsz róla."6-8-12ml-ért 3000-6000Ft igen sok, pofátátlan és nemutoljára teljesen irreális összeg."
Ez igaz, de van a másik véglet is, amikor a 300Ft-os és megelégedéssel használt utángyártott patron helyett gondolkodás nélkül megveszi a másikat, csak mert azt 30Ft-tal olcsóbban adják. -
törölt tag
válasz
mr_ricsi #127 üzenetére
Hát ez a kézileg állítgatás nem éppen okoz színhűséget.
Szóval ha pirosas a nyomat, akkor huzigálhatod, csak mégrosszabb lesz.A többivel egyertértek, még annyival nem ,hogy szerintem nem mi vagyunk sóherek, hanem 6-8-12ml-ért 3000-6000Ft igen sok, pofátátlan és nemutoljára teljesen irreális összeg.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
mr_ricsi #127 üzenetére
Patrongyártók:
Nem értem azt a módszert, ami szerint a gyártókat minősítitek!
Mi indokolja, hogy ha egy gyártó Epson xxx típusú tintájának gyenge a színe, akkor a Canon yyy típusúé is azA patrongyártók közül néhány maga gyártja a tintát is. Pl. az Ink-mate, az Inktec, a Ninestar (G&G) vagy az Orink. Ezeknél nagyjából ugyanazzal a tintával kapjuk meg a patront fél év, 1 év múlva is.
A procolor például csak patrontesteket gyárt, és más gyártó tintájával tölti. Semmi biztosíték sincs, hogy a legközelebbi vásárláskor is ugyanaz a tinta lesz benne.
Az EZprint nyomtatókellékek kereskedelmével foglalkozik. Nem igazán derül ki, hogy a termékei közül mit gyárt saját maga, és mi származik a beszállítóitól. A tintapatronokat vélhetően nem maga gyártja. Ezért az állandó minőséget szintén nem látom biztosítva.
Fotónyomtatás:
Általában aki kinyomtat valami képet, az elvárja, hogy a nyomat hosszú ideig megmaradjon.
A gyári tintáknál meg is szoktak adni tartóssági adatokat, mert ezt is vizsgálják különféle gyorsított eljárásokkal. Aztán valamit megadnak a beltéri tartósságra, és/vagy az UV állóságra.
Az utángyártott tintáknál ilyet én még nem láttam, ezért -szerintem- valamennyire lutri, hogy mikor halványodik el a kép.Papírok:
(Erről szintén volt valami említés a hozzászólások között.)
Bármelyik gyártó fotopapírját nem szabad bármelyik másik nyomtatójához használni.
Konkrétan olyan példáról tudok, hogy működés közben az Epsonok nyomtatófeje forrósodik fel legjobban, és a HP bevonatos fotópapírjáról ráolvad a műanyag bevonat -
mr_ricsi
veterán
Elolvastam a topicon összes hozzászólást, és ennyi hülyeséget összehordva még nem nagyon láttam!
Kezdjük mindjárt azzal, hogy -jó magyar szokás szerint- mindenki a gyárival megegyező minőséget szeretné megkapni ingyen, vagy pár fillérért. Hát szeretnék felvilágosítani mindenkit, hogy ez a való életben csak akkor lehetséges, ha betörünk egy forgalmazó raktárába, és elhozzuk a gyári patronokat! (Vagy ezt más tette meg, és olcsón szabadulni akar a szajrétól.)
A gyári tintákat nem kevés pénzért fejlesztik, és a nyomtatógyártók maguk állítják elő, vagy csak olyan nagy vegyi cégekkel gyártatják, mint a TDK, vagy a BASF. A gyári tintákkal csak a gyári patronokban lehet találkozni. A gyárak nem hülyék, hogy külön eladják a tintát, amikor abból csak a saját patronjaiknak készülne konkurencia.
Az utángyártott patronokban tehát nincs gyári tinta. A tintagyárak próbálnak a gyárihoz hasonló tulajdonságú tintát kifejleszteni, de koppintani csak módjával lehet, mert ha túl jól sikerül, azonnal pert kapnak a nyakukba. (Az Inktecről és a Ninestarról konkrétan tudom, hogy perelte valamelyik gyártó)
Az utángyártott tinta más receptúra szerint készül, ezért szinte esélytelen, hogy a gyárival megegyező színű legyen. De ez nem jelentős probléma, ha az eltérés nem drasztikusan nagy.A nyomat színét a tinta és a papír együttesen határozza meg. A gyári patronnál az egységes tinta adott, pl. egy BCI21-es patronban ma is ugyanaz a tinta van, mint 4 évvel ezelőtt. A nyomtató driverében pedig ki lehet választani néhány papírfajtát, amivel a gyártó tesztelte, és amihez beállította a nyomtatóját.
Ha a tinta, vagy a papír, vagy mindkettő eltér a gyár által ajánlottól, akkor a nyomtatót -a monitorokhoz és a scannerekhez hasonlóan- színkalibrálni kell. A műszer csinál egy színprofilt, és a driver ezt figyelve köpi a tintát a papírra. Ha haloványabb a piros, akkor többet nyomat. (Így a szín jó lesz, de jobban fogy a tinta, és esetleg hullámosodik a papír.)
Itt megint képbe jön a fórumozók sóhersága: a műszeres beállítás pénzbe kerül, és minden újabb patronmárkához újra be kell állítani. Tehát ezt el is vethetjük.
Ha engedünk a minőségből, akkor szemre is beállíthatjuk, mert a nyomtatódriverekben van színenkénti intenzitás-állítási lehetőség.
Pl. Canon és Epson:
A korábbi hozzászólások között olvastam, hogy valaki egy márkát azért szólt le, mert pirosas árnyalatú volt a nyomat. Csak az M és az Y csúszkáját kellett volna lehúzni, vagy a C-t felnyomni...
Jó ötlet az is, ha egy tesztábrát kinyomtatunk még az új nyomtató gyári patronjaival, és az utángyártott patronos nyomat színeit megpróbáljuk ehhez közelíteni.folyt.köv.
-
törölt tag
Termsézetesebben fényévekkel rosszabbak.
pici79: Azért mert te csak azt próbáltad, még ne ma legjobb. Elmondom hogy a legsilányabbak közé tartozik.
Az eredeti minőséget sem fogod megközelíteni velük soha.Minőségibb utángyártott tinta az Ink-Mate. Ha olcsóbb kell esetleg procolor.
-
pici79
tag
Szega, sztem nem rosszabbak..persze utángyártott patronokkal azt aminőséget soha sem fogo delérni, de megközelíteni igen...
én próbáltam már G&G, Red Box, Print-rite és több patront, de a mostanában betört EzPrint-re esküszöm, velük még problémám se nekem, sem pedig az ismerőseim körében gond nem volt...
-
Arpee78
senior tag
Sziasztok!
Az utángyártott patronok rosszabb minőségűek mint az eredeti gyári? A topik hozzászólásait olvasva így tűnik.
Van itt egy pdf. Ebben meg azt írják hogy ugyanaz. Most mi az igazság?
Ha nem is olyan jók legalább kiszámítható és állandó minőség érhető el velük?
-
katona.t
tag
Helló
Senki sem kérdezte, csak gondoltam leírom a tapasztalatomat:
Epson SX200-as nyomtatóm van. Utángyártott patronokat használok.
Eredeti: Hamar kifogy és drága
Orink: hamar kifogy ahhoz képest hogy kétszer akkora mint a gyári, viszont olcsó de szar is. Nekem csíkozott össze vissza. Többszöri fejtisztítás, igazítás... után is, 2 garnitúrát használtam el.
Ezprint: Most ezt tesztelem eddig jónak tűnik. Első betétel majd tisztítás után jó képek. Több nap állás után sem kellett tisztítani. (ezt az orinkről nem mondhatom el. minden nyomi előtt egy tisztítás, és így is csíkozott)Szóval szerintem orinket-ne vegyetek.
szerk.: Most látom, hogy lacpac pont eziránt érdeklődött. Szóval orink felejtős, ezprint nem tűnik rossznak!
Feketébe van noname patronom re-t0711 bk van ráírva. Elvileg DX szériához készült, de simán megkajálja az SX is. Piros-fehér doboza van. Nagyon jó! 13 ml, de már három kupac 22 ml-es színes kifogyott mellette. -
törölt tag
Tprint tonerekkel kapcsolatban valakinek tapasztalata?
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Egy kérdés:Ki milyen utángyártott patront használ olyan Epson nyomtatóba, amibe a
T0711, T0712, T0713, T0714-es patronok mennek.
Most Redbox van benne, de fotonyomtatásokor a kinyomtattott kép undorító lilás lesz.Ez az első Epsonom, úgyhogy kérném a tippeket
Míg egy párat végigpróbálnék az egy vagyonba kerülne. -
laci666
senior tag
válasz
#41635072 #109 üzenetére
Nekem van
Most cseréltem ki a fekete patront egy után gyártottra és nem csinál semmit.
Meg jött a patron kezdem hogy a gyáriról leveszem a chippet és rárakom az után gyártottra.
Amikor raknám rá jön az első meglepetés hogy a két kis pöcök amire a chipet rá kell pattintani nem egyezik a gyárival( kisebb nála igy a chip nem szorul rá hanem lötyög és leesik.) Na ezt még megoldottam, egy ragaccsal rárögzítettem így már ott marad a helyen.
Ezután berakom a tartóba és bepattintom, de valahogy nem stimmel, ahogy végig húzom az ujjam a patronokon a fekete patron egy kicsit fentebb van szóval nincs egy síkba a többivel. Na meg villog a piros led a többi meg folyamatosan világít.
Ezután rácsukom a fedelet és próbálnék nyomtatni de nem nyomtat csak üresen kilöki a lapot.Szóval ezt a patront én nem ajánlanám a Canon Pixma MP 540-be mert szar bele én meg vettem egy egész garnitúrát
-
törölt tag
Valakinek tapasztalata az utángyártott tonerekről?
-
törölt tag
Sziasztok.
Utántöltéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem .
PG 37 patront akarok tölteni. Vettem már egy szettet is hozzá , de sztem a tű túl vastad. 1:20*38 as.... tényleg vastag, vagy csak valamit nem jól csinálok ? Már izomból is próbáltam benyomni, de nem ment, szóval sztem ebben lesz a hiba.... PLZ help.
THX
-
-
Metalwarrior
tag
Hali!
Canon IP-3500-al van valakinek tapasztalata. Milyen utángyártott patront érdemes bele venni?
-
törölt tag
Samsung CLX-3175.
[link]
Hééé, de elvileg én még tegnap 54280Ft-ért rendeltem.
Na jó, azt hiszem inkább felhagyok velük, és picit drágábban 58K-ért megveszem máshol.
Ezeket a tuskókat...
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- SzoftverPremium.hu
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest