- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple notebookok
- CPU léghűtés kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Milyen monitort vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varshi
aktív tag
válasz cujo69 #34717 üzenetére
Sziasztok!
Ma behalt a régi, 15 éves 42"-es LG plazmánk, és a gyerekek lázadásra készülnek így a szünet elején.
Átolvastam a legutóbbi pár 100 hsz-t, próbálok "okosan" kérdezni:1. Plazma után mi lesz az a szint, amit már nem visszaesésként élek meg filmnézéskor?
Eddigi használat: 25% analóg (!) TV-műsor mesecsatornákon, 25% nagyfilmek 720p, 50% sorozatok WEB-DLRip és 720p vegyesen. (Konzol vagy gép nincs rákötve, nem is tervezem, a gyerekek előbb játszanak majd saját PC-n, mint hogy ezen veszekedjenek 3-an.)
A netre kötés csak akkor jöhet szóba, ha WiFi routeren át tudja, a kábelt macerás lenne elvinnem a tévéhez (szóval ez egy új dimenzió lenne, nem is látom át igazán, milyen szolgáltatások vannak ezen a téren).Anno 10-15 éve az általam látott első LED-tévék tűéles "szappanoperás" képe elriasztott, az elmúlt 5 évben viszont nem foglalkoztam a tévék képével, nem ismerem a fejlődésüket. Ezért kérdezlek titeket.
2. Stilo18 kartárs az OLED tévét írta, hogy csak azzal lesz boldog egy régi plazmás, de ott az 55" kerül 400-ba. Vajon mennyivel kapok többet tőle, mint a topikban a többi 65-ösök között ajánlott LED?
Alapvetően sötét szobában használnák, ha ez számít.
3. A telekomnál akciós SONY KD65XF7596 tévé vajon megfelelő nekem, vagy csalódnék?
4. A szintén itt javasolt SONY KD-65XF8505B egy 100-assal több nála, de egyszerűen nem tudom az adatlap alapján felmérni, annyival többet kapok-e a pénzemért (még ha értem is a paraméterek jelentését, de nem tudom egymáshoz képest súlyozni, hiába nézem a teszteket az IPS és VA dolgokról).
5. A Panasonic VIERA TX-55FZ800E megint közel egy 100-as ugrás, és ugye kisebb is. Vajon tényleg ettől lennék boldog? Annyival, mint amennyivel többe kerül?
Hasonlat: Mert biztos fasza egy Nissan GT-R 500+ lóereje, ha nekem egy csúcs Golf 300 lova is öröm.6. Mennyire és mire lehet WiFi routerrel használni ezeket a tévéket?
7. Kb. 3-3,5 m-ről tévézünk. Itt vajon "elfér" már a 65-ös, vagy elég lenne az 55? Egy ideig volt 55-ösünk ebben a szobában (egy villámcsapásig), de már nem emlékszem rá.
8. Ezeken a tévéken a DIGI-s analóg rajzfilmcsatornák meséi még nézhetőek lesznek? (A sima tévécsatornákat nem nézzük, azok a plazmán is szarok, de a mesék nem.)
Próbáltam felfogni a sok infót, amit eddig írtatok (köszi érte!), de már zsong a fejem.
Jó lenne megint 10+ évre egy jó tévét választani, ezért ilyen tág a keret (viszont nem akarok feleslegesen sportautót se tartani, lásd fenti hasonlat).Ha nagyon azt mondjátok, elmehetek holnap egy MM-ba itt a közelben, de nem tudom, van-e ott minden, amit javasoltok, ezért kérdezek itt előbb. Mit javasoltok?
-
Varshi
aktív tag
Valami központi egységet kellene a TV-hez csatlakoztatnom a digitális adásokhoz, az üvegszál viszont a ház másik részén jön be, és a számítógépemnél csatlakozik a routerhez, onnan a TV-hez macerás lenne elvinni (a koax-kábelezés viszont adott), valamint bőven megfelel nekik az a 2 mesecsatorna, ami így is jön, alapáron. (Öregszenek is, lehet nemsokára ezt se nézik már majd.
[ Szerkesztve ]
-
Varshi
aktív tag
válasz sakal83 #34862 üzenetére
> Oled egyedul. Az lg 65b8 most 540k a mediaban. Esetleg meg a c8 vagy a pana fz800 ha van nagyobb keret
Most jöttem meg a MM-ból, sajnos már nincs C8, a weben se. Még kevésbé neves/megbízható helyről rendelve is min. 50-60-nal drágább így a C8. (Mondjuk kipróbáltam volna szívesen..)
Összehasonlítottam mindennel, amit tudtam, egész egyszerűen jobban vetített 1080p-s tartalmakat ez az OLED LG, mint a vele versenybe állított (hasonló árú!) QLED Samu, vagy a jócskán drágább OLED Sony.
Azt csináltuk, hogy WiFi-n megkerestük YT-ról ugyanazt a trailert, és lejátszottuk mind a 3 tévén.És furcsa mód nem a feketék volt a döntő, hanem olyasmi, ami inkább szoftveres dolognak tűnik (ezért gondban is voltam kicsit, hogy nem lehet-e még ezen módosítani valamit beállítással): pixelesség (upscaling?), és darabosság mozgó arcok megjelenítésénél.
Az LG 65B8 volt az, aminél alig volt észlelhető (1 méterről nézve) az 1080p-s műsornál pixelesség, és nem volt darabos, amikor az ember arca elkezdett mozogni. A demo tartalmakat direkt nem néztem.
Vajon egyedi volt, amit láttam?
-
Varshi
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest