Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Milyen széket vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen nyomtatót vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeSserke
csendes tag
válasz rainman72 #63744 üzenetére
Mert addig eljutottam, hogy megtaláljam a TV-s topikot, ahhoz viszont már bumburnyák voltam, hogy eljussak az OLED topikig. De köszi, megnézem azt is!
Köszi a tippeket, a B1-gyel én teljesen meglennék szerintem: A link alapján látom, hogy több szolgáltatása van és jobb csatik is, a C-G tényleg nem ad ehhez képest sokkal többet. Bár izgalmas ez a falra simulás dolog, de túl sok mindent át kéne dizájnolnom a lakásban ahhoz, hogy ez számítson.
Philips-et nem ismerem, mint TV márkát, de ránézek. -
MeSserke
csendes tag
Szevasztok, sokakhoz hasonlóan én is vennék TV-t és szintén nincs annyi tapasztalatom a témában, hogy csak úgy rábökjek egyre, de amennyibe ezek a dobozok kerülnek, inkább kikérném a véleményetek, segítsetek ki légyszi, melyik irány lehet a jó?
1. Tévére szánt összeg, forintban?
max 450k
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
filmnézés, munka, esetleg játék
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
2,5m, 55"
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
sötét, inkább este
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix, Cast to TV - munka miatt
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
optikai 5.1 hangrendszer miatt
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
LG leginkább, de nincs tapasztalatom a többivel
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
légegeres távirányító, minden jól jön, ami a munkámat (programozás) megkönnyíti
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
csak újA hirtelen jött lendületben már majdnem le is csaptam egy LG OLED55A13LA-re, de olvastam a fórumon, hogy harmatgyenge a procija - bár bevallom, ez nekem nem sokat mond így elsőre. Ha ezt a proci dolgot fontolóra veszem, akkor kiesik a OLED55B13LA is, mert ahogy olvastam, kopp ugyanaz a vas dolgozik alá.
Innen pedig jöttek a nagyjátékosok: OLED55C11LB - erről már a tesztet is olvastam, jónak tűnik, de jelenlegi áron (410k) már mehetnék még feljebb is, a OLED55GX3LA 460k-ért vihető.
És mivel itt már teljesen összezavarodtam, rohamtempóban eljöttem írni ide nektek.ui.: a korábbi hsz-ekből az az érzésem van, most nagyon fenn vannak az árak (tényleg?), ez lehet a két szezon közötti időszak miatt van (black F vs. Karácsony)?
-
MeSserke
csendes tag
-
MeSserke
csendes tag
Sziasztok!
Mókás, de még sosem volt saját tévém, mert nem éreztem szükségét, viszont most már annyian nyaggatnak miatta, hogy már érzem.
Szóval vásárolnék egyet a kövi paraméterekkel:
-használat: filmnézés (TV műsor nem érdekel , játékra meg gondolom ebben az árban nem találok donort )
-nézési távolság: ~2,8m
-anyagi keret: low budget szeretném megoldani: 200kNéztem is pár darabot 60" környékén - 55"-nál gondolom nagyobbat illene vennem a nézési táv miatt, viszont a 65"-os nagyon neccesen fér el a szobában, mert 145cm-em van max. a tv-t elhelyezni): LG 60UM7100PLB, Samsung UE58RU7172, Samsung UE58RU7102. Igen, elég szegényes a kínálat ebben a méterkategóriában
Mit javasoltok? A fenti háromból valamelyik ajánlható kategória, vagy gondoljam újra az életem és menjek méterben lejjebb/feljebb?
-
MeSserke
csendes tag
Szevasztok!
Szóval a bőség zavara miatt, nomeg azért, mert nem értek eléggé a tévékhez, szeretnék segítséget kérni tőletek . Éccsanyámnak vennék TV-t, cél a megfelelő minőségű és tartós megoldás, a kövi paraméterek mentén:
-ár < 200.000 ft
-méret 110-130 cm
-felbontás: mivel leginkább sima TV-zésre használná, ráadásul SD minőségű szolgáltatást ér el, a FullHD felé húzok, bár tudom, hogy kifutóban van, de félek a 4k-tól, nehogy teljesen élvezhetetlen legyen vele az SD műsor, különben kidobott pénz az egész.
-plusz funkciók: megdobnám egy mediabox-szal is, vagyis a lehetőséggel, hogy filmeket tudjon nézni. Szóval erősen agyalok, hogy vajon a TV beépített playere egy külső vinyóval vagy egy külön mediabox lenne-e a jobb megoldás (ami megint problémás lehet egy 4k-s tévénél, mert nem szeretnék rákölteni 100e pénzt, ezért csak fullHD lenne).
Van ötletetek típusra vagy akár arra vonatkozóan, hogy milyen tulajdonság alapján lenne érdemes választanom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung házimozi rendszerből megmaradt hangszóró szett
- Használt Denon RCDN-10 mikro hifi (hangfalak nélkül)
- Eladó Hisense 55A7100F 55' UHD TV !
- Új Magneplanar 1.7i hangsugárzó-pár. Csak kibontva volt. Gyári csomagolással! Végállomás is lehet!
- új ZEALOT Sound Box Bluetoth hangszórók eladók (12.000 Ft / db)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest