Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• MeSserke

csendes tag

válasz rainman72 #63744 üzenetére

Mert addig eljutottam, hogy megtaláljam a TV-s topikot, ahhoz viszont már bumburnyák voltam, hogy eljussak az OLED topikig. :DDD De köszi, megnézem azt is!

Köszi a tippeket, a B1-gyel én teljesen meglennék szerintem: A link alapján látom, hogy több szolgáltatása van és jobb csatik is, a C-G tényleg nem ad ehhez képest sokkal többet. Bár izgalmas ez a falra simulás dolog, de túl sok mindent át kéne dizájnolnom a lakásban ahhoz, hogy ez számítson. :D
    Philips-et nem ismerem, mint TV márkát, de ránézek.

• MeSserke

csendes tag

Szevasztok, sokakhoz hasonlóan én is vennék TV-t és szintén nincs annyi tapasztalatom a témában, hogy csak úgy rábökjek egyre, de amennyibe ezek a dobozok kerülnek, inkább kikérném a véleményetek, segítsetek ki légyszi, melyik irány lehet a jó?

1. Tévére szánt összeg, forintban?
    max 450k
    2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
    filmnézés, munka, esetleg játék
    3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
    2,5m, 55"
    4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
    sötét, inkább este
    5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
    szemből
    6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
    Netflix, Cast to TV - munka miatt
    7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
    optikai 5.1 hangrendszer miatt
    8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
    mindegy
    9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
    LG leginkább, de nincs tapasztalatom a többivel
    10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
    légegeres távirányító, minden jól jön, ami a munkámat (programozás) megkönnyíti
    11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
    csak új

A hirtelen jött lendületben már majdnem le is csaptam egy LG OLED55A13LA-re, de olvastam a fórumon, hogy harmatgyenge a procija - bár bevallom, ez nekem nem sokat mond így elsőre. Ha ezt a proci dolgot fontolóra veszem, akkor kiesik a OLED55B13LA is, mert ahogy olvastam, kopp ugyanaz a vas dolgozik alá.
    Innen pedig jöttek a nagyjátékosok: OLED55C11LB - erről már a tesztet is olvastam, jónak tűnik, de jelenlegi áron (410k) már mehetnék még feljebb is, a OLED55GX3LA 460k-ért vihető.
    És mivel itt már teljesen összezavarodtam, rohamtempóban eljöttem írni ide nektek. :B

ui.: a korábbi hsz-ekből az az érzésem van, most nagyon fenn vannak az árak (tényleg?), ez lehet a két szezon közötti időszak miatt van (black F vs. Karácsony)?

• MeSserke

csendes tag

válasz stilo18 #36779 üzenetére

Köszi a választ!
    Igen, olvastam, hogy ebben a kategóriában nincsenek csodák, ill VA panel ajánlott :), sajnos a pontos modellkódokra keresve nem találtam egyezést.
    Még ha sejtettem is, jó tudni, hogy itt nincsenek nagy különbségek, így már fogok tudni választani.

• MeSserke

csendes tag

Sziasztok!
    Mókás, de még sosem volt saját tévém, mert nem éreztem szükségét, viszont most már annyian nyaggatnak miatta, hogy már érzem. :)
    Szóval vásárolnék egyet a kövi paraméterekkel:
    -használat: filmnézés (TV műsor nem érdekel , játékra meg gondolom ebben az árban nem találok donort :) )
    -nézési távolság: ~2,8m
    -anyagi keret: low budget szeretném megoldani: 200k

Néztem is pár darabot 60" környékén - 55"-nál gondolom nagyobbat illene vennem a nézési táv miatt, viszont a 65"-os nagyon neccesen fér el a szobában, mert 145cm-em van max. a tv-t elhelyezni): LG 60UM7100PLB, Samsung UE58RU7172, Samsung UE58RU7102. Igen, elég szegényes a kínálat ebben a méterkategóriában :)

Mit javasoltok? A fenti háromból valamelyik ajánlható kategória, vagy gondoljam újra az életem és menjek méterben lejjebb/feljebb?

• MeSserke

csendes tag

Szevasztok!

Szóval a bőség zavara miatt, nomeg azért, mert nem értek eléggé a tévékhez, szeretnék segítséget kérni tőletek :). Éccsanyámnak vennék TV-t, cél a megfelelő minőségű és tartós megoldás, a kövi paraméterek mentén:

-ár < 200.000 ft

-méret 110-130 cm

-felbontás: mivel leginkább sima TV-zésre használná, ráadásul SD minőségű szolgáltatást ér el, a FullHD felé húzok, bár tudom, hogy kifutóban van, de félek a 4k-tól, nehogy teljesen élvezhetetlen legyen vele az SD műsor, különben kidobott pénz az egész.

-plusz funkciók: megdobnám egy mediabox-szal is, vagyis a lehetőséggel, hogy filmeket tudjon nézni. Szóval erősen agyalok, hogy vajon a TV beépített playere egy külső vinyóval vagy egy külön mediabox lenne-e a jobb megoldás (ami megint problémás lehet egy 4k-s tévénél, mert nem szeretnék rákölteni 100e pénzt, ezért csak fullHD lenne).

Van ötletetek típusra vagy akár arra vonatkozóan, hogy milyen tulajdonság alapján lenne érdemes választanom?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés