Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Teclast Tablet Topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hakos1987
őstag
válasz rudeee #19060 üzenetére
+1 a Sony mellett. Android nekem nem okozott eddig semmi bosszúságot, fagyást, újraindulást. Igaz, XE9305, de a 9005 is a nagyon ajánlott kategória. Képminőségben tökéletes, az Androidra pedig fel tudod telepíteni a Kodi-t, ami a legjobb médialejátszó szoftverek egyike. Nézz róla videót. Egyedül amit kiemelnék még, a táviránytó "gagyisága", viszont a fizikai gombok jól szokhatóak. Ha mégse, létezik a Sonynak másik távirányítója, de azt külön kell megvenni.
Persze legjobb, ha személyesen is megnézed, célszerű saját tartalmat vinni. Ha mégis Pana mellett döntesz, azzal sem lősz mellé azt gondolom, szintén ajánlott kategória.Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
tigor
tag
Nekem XE9005-m van 49", teljesen meg vagyok vele elégedve. Ez még annyival jobb a Panatól, hogy alkalmasabb HDR-re, nagyobb "nit" érték miatt. PS4 Pro-nél azért van pár játék ami kihasználja. Ott van még a FALD local dimming, amitől még jobb lesz az amúgy jó kontraszt feketéje. Az android talán tényleg kicsit lomha, bár én nem sokat használom, és nem is vagyok türelmetlen, ki tudom várni az a pár mp-t mire betölti a dolgokat.
Belső lejátszója is nagyon jó, ha belepörgetek egy hoszabb 4K videóba se hal meg.
Nálam is játszott a Pana XE780, de végül Sony lett. Én a helyedben ezt választanám.
Ezt még így itt hagynám
https://www.emag.hu/sony-bravia-49xe9005-okos-led-televizio-android-hdr-123-2-cm-4k-uhd-kd49xe9005baep/pd/DKLXZ7BBM/?utm_source=price_comparer&utm_medium=cpc_emag&utm_campaign=arukereso_new_2018&utm_content=arukereso_hu&cmpid=72648A Samukat meg elfelejteném. Az MU8000 és a Q7 se nagyon éri meg azt az árat.
Ha tudásban nem tudsz dönteni akkor még esetleg szóba jöhet, hogy melyik tetszik esetleg külsőre jobban, hogy hova teszed a lakásban, melyiknek milyen talpa van. A Pana elég súlyos állvánnyal van szerelve, de persze azért mert az teleszkópos szóval még szekrény sem kell alá feltétlenül. Mondjuk arra kíváncsi lennék mennyire stabilan áll, ha maxra kihúzod.
A Sony-nál még számításba kell venni, hogy van egy nagy "tégla" mint adatper, de ennek elég hosszú kábele van, és nem is melegszik, persze azért nem árt jól szellőző helyre tenni. -
lezuvius
őstag
Szerintem valaszd a 49XE9005 remek FALD-os teve, X1 proci a mozgast nagyon szepen kezeli, qdot panel van benne (csak triluminusnak hivjak), valodi 120hz es 10bit-es, es androidos (legtobb app erre van).
Samsung kiesik az 55"hoz kepest butitott panel miatt.
Esetleg akcioval a 49Q7F meg jo lehet 350-400e kozott.Panasonicnal a fajltamogatos problemas de ezt leszamitva nagyon jo tv.
[ Szerkesztve ]
Stay hungry, stay foolish!!! by:Steve Jobs
-
wierra
senior tag
EX780-am van ~8 éves Samuról váltottam.
Itt egy videó a Smart TV részéről. Mivel ez az első okostévém, nem tudom milyen lehet a "nem-idejétmúlt" Smart rendszer, vagy hogy ez az-e. Minden esetre nekem tök elég, gyors, nem fagy le. Youtube zökkenőmentesen megy rajta. Működik rajta a TV Anywhere funkció is, beépített lejátszója elég ronda, de alapszinten használható.
A hanggal nekem nincs különösebb problémám, tisztán szól. Jól érthető a beszéd rajta, éjszakára is be lehet állítani úgy, hogy nem túl hangosan is érthető legyen. Ha valaki tévé hangszóróján akar hifi minőségű zenét, az pedig nézesse meg magát orvossal, mert ott baj van. Soundbart később is lehet hozzá venni, ha elégedetlen vagy a zajkeltőkkel.
Ami nekem nem tetszett és értetlenül állok előtte, az a távvezérlő. Igénytelenül vannak rástencilezve a feliratok, tévé minőségéhez nem méltó.Hasonló igényekkel kezdtem felmérni a terepet, mint Te. Annyi diffivel, hogy nekem még nincs PS4Pro, de a tavasszal a GoW-val együtt meg fogom lepni magam eggyel. Én leginkább a képminőséget tartottam szem előtt, illetve azt, hogy a majdani PS a legjobb formáját tudja adni. Ezt az egyik legjobb képfeldolgozó proci, a valódi 10 bites panel, a 120Hz-es képfrissítés és a viszonylag alacsony input lag mellett (ahogy a közelmúltban itt tudtam meg) a 4:1 pixel mapping támogatja.
Samuban gondolkodtam alapvetően, de elolvasva jópár hsz-t, cikket, külföldi review-t. A Pana mellett döntöttem. Ez legalább nem annyira tucattermék, mint az LG, Samu és társaik.
Azt már csak zárójelbe teszem hozzá, hogy az 58"-os EX780 ~380 000,- Ft körül tartózkodik.Ha február végéig regisztrálod a Panádat, 5 év garit kapsz hozzá ingyen.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
junior11
veterán
Szia, nagyon jól leírtad, amit gondolsz, és sajnos tényleg ez a mai helyzet a tévékkel, én is az említett Sony és Panasonic közül választanék, ami a képminőséget illeti. Az MU8002 gyengébb mozgásmegjelenítésre lesz képes a másik kettőhöz képest.
A Sony android rendszere néha tényleg okozhat ősz hajszállakat, a Pana rendszere "fapadosabb", nem támogatja a DTS hangot, a belső lejátszója még mindig hagy kivetnivaló maga után, úgyhogy ilyen téren egy külső médialejátszó beszerzése ajánlott, magával a hangjával nincs tapasztalatom, hogy milyen lehet, de szerintem kérdezz rá mind2 tévére a saját topikjukban, vannak fórumtársak, akiknek már van ilyen tévéjük: [link] , [link]The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest